Skocz do zawartości

God of War: Wstąpienie

Masorz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mitologia nordycka to byłby dla mnie ideał, to moja ulubiona mitologia i cała jej otoczka o wiele bardziej mi sie podoba niż grecka, a skoro nawet w greckiej zrobili tak cudowne gry to co dopiero by bylo w nordyckiej :D

a zawsze zostaje też...

Kratos_vs._God_and_Jesus.jpg

Taa... a sub bossowie to 12 apostołów :D

Kratos w nordyckiej mitoligii? Ja jestem na tak. Chociaż Kratos to zimnokrwisty drań, to przydałoby się jakieś futerko bo z gołą klatą to by tam zamarzł :)

Opublikowano

Ciekawe w jaki tym razem sposób Kratos straci moce, kto tym razem będzie miał do niego jakieś "ale"

a skąd założenie, że to ktoś ma mieć do Kratosa ale?

5 lat po wydarzeniach z trzeciej części; dusza Kratosa szwęda się po połaciach hadesu, gdzie w spokoju delektuje się niebytem i spokojem po drugiej stronie styksu; nagle gdzies w jakimś tam dziwnym obszarze hadesu, najpewniej w burdelu, kratos napotyka jakiegoś ziomala z dawnych czasów:

-siema Kratos, ale masz zajefajne pekaesy, kope lat cie nie widziałem... ostatni raz chyba razem daliśmy popalić Niemcom pod Warną; co u Ciebie przez te wszystkie lata?

-ano Stefan, wiesz... dowiedziałem się, że moim ojcem nie był kowal z Sandomierza, ten cały Sakaszwili, a Zeus rozumiesz... skrzywdził moją mamunię i niestety musiałem dziada zaciukać. i to dwa razy, wystaw to sobie!

-aż dwa razy? cholera... czyli jednak pogłoski o tym, że to odyn napuścił na siebie kilku paziów w grecji okazały się prawdziwe... przez to teraz tam ten kryzys...

-jak to napuścił?

-ano normalnie... w norwegii mieli dziurę budżetową, sprawa się rypła, że rząd brał dziwki na lewo z podatków, więc żeby jakoś odwrócić uwagę opinii publicznej jakieś tam fotki dyskredytujące Zeusa podrzucili, że niby ma nieślubne dziecko z kozą czy coś... oni w tym czasie jakoś sprawę zatuszowali, a ty miałeś marnie...

-odyn powiadasz... masz do niego adres?

podłoże fabularne już masz ;)

(nie... nie piłem dziś, nie paliłem... może powinienem? :D)

• Plusik 1
  • Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

Mnie zastanawia (oprócz miliona innych aspektów) czy tradycji stanie się zadość. I za GoW4 stoi/stanie nowy reżyser czy znowu Asmussen. Mimo wszystko mam nadzieję, że nie on.

Mój wishlist na obecną chwilę jest prosty jak budowa cepa:

-to co Zwyrol zawsze pisze czyli osobne finishery dla każdej broni (pora najwyższa)

-lepszą fabułę niż w GoW3 (to znaczy jej drugą część - zakończenie)

-to z czego seria między innymi słynie - czyli jest więcej epickich pojedynków, BOSSÓW

I tyle w sumie póki co. Mimo tylu plotek GoW4 to dla mnie nadal Utopia :( Uwierzę jak oficjalnie zapowiedzą...

Edytowane przez SłupekPL
Opublikowano

Mnie zastanawia (oprócz miliona innych aspektów) czy tradycji stanie się zadość. I za GoW4 stoi/stanie nowy reżyser czy znowu Asmussen. Mimo wszystko mam nadzieję, że nie on.

Z tego co pamiętam to aktualnie tworzonemu projektowi przewodzi jakaś kobieta teraz, więc jeżeli naprawdę tworzą nowego Goda to tak, jest zmiana na stanowisku reżysera.

• Plusik 1
Opublikowano

A dlaczego czekać do E3? Sony często zapowiada gry poza E3, Gamescom itp. No i gra powinna wyjść pod koniec tego roku, bo PS3 potrzebuje jakiejś dużej gry na ten okres. Na TLoU nie ma co liczyć a Sly 4 nie będzie przecież ich jesiennym hitem :P

Opublikowano

No niby racja, jednak nie ukrywajmy ale Duch Sparty nie był produkcją o takim rozmachu (W sferze marketingowej) jak taki God of War III. W marcu ukazała się przecież każda odsłona, oprócz Ghost of Sparta. A niby po co wcześniej to ujawniać, takiego asa w rękawie najlepiej zostawić na E3. Choć pewnie i tak każdy będzie się tego spodziewał...

Opublikowano

mysle ze wymyslą jeszcze coś w obecnej mitologii, albo jakies dziwny prequel, albo dziwne akcje po zabiciu bogów, w koncu swiat sie prawie zawalił (kataklizmy zwiazane z kazdym kolejnym zabitym bogiem) , a w ogole kratos nie powinien umrzec bo po zabiciu boga smierci nikt nie umierał przeciez i masa zombiaków łaziła wszedzie

ewentualną (i oczekiwaną przezemnie) zmiane mitologii (najlepiej na nordycką, ewentualnie egipską) przewiduje dopiero na nextgeny. wątpie by chcieli zaczynac calkowicie nowy wątek w innych realiach pod koniec zycia konsoli

Opublikowano

a w ogole kratos nie powinien umrzec bo po zabiciu boga smierci nikt nie umierał przeciez i masa zombiaków łaziła wszedzie

No shit sherlock,może jakiś spoiler,bo zapewne są takie osoby co jeszcze nie grały.

A tak w sumie nie wiadomo czy Kratos umarł,,co może sugerować sama końcówka.

Opublikowano (edytowane)

jesli ktoś grał w GOW ale jest to dla niego tak malo podniecająca seria że nie ukonczył gow3 do tej pory to watpie żeby interesował sie jakos specjalnie gow4, a nawet jesli to pewnie nie na tyle zeby jakis byle spolier zrujnował mu życie

co innego spoilery w tdzien po premierze gdzie niektorzy juz ukonczyli gre a wiekszosc jeszcze gra albo zaraz chce kupic, ale po 2 latach , temat o innej części... nie przesadzajmy

to rownie dobrze wszystkie rozmowy o nowej mitologii mozna uznac za wielkie spoilery ktore sugerują ze kratos zabil juz wszystkich greckich bogów

Edytowane przez Yano
Opublikowano

Ja akurat bardzo cenię sobie serię GoW, ale zaliczyłem tylko I i II część. Mam zamiar zakupić 3-kę, ale nie wiem kiedy. I wierz mi sporo jest osób, które jeszcze 3-ki nie ograły. A co do spojlerów na temat gry która nawet się jeszcze nie ukazała to wg mnie nie są spojlery. Spojlery mogą powstawać w oparciu o jakieś informacje z pewnego źródła.

Opublikowano

Yano, spoiler to spoiler, nieważne co o tym myślisz; ja zaspoilerowałem o wiele "słabiej" i pamiątkę po tym noszę poniżej avatara ;)

co do GoW'a - poczekajmy z tymi spekulacjami, bo od czterech stron kręcimy się wokół tego samego - nordycko, w stronę odbudowy porządku, albo prequel;