MaiorZero 1 400 Opublikowano 19 kwietnia 2012 Opublikowano 19 kwietnia 2012 Każdy nowy bohater byłby porównywany do swojego poprzednika, co z góry stawia go na przegranej. To jest seria Kratosa i nie ma tutaj miejsca dla nikogo nowego. Aha to lepiej jest jechać na tym samym. Nie ma to jak postęp. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 19 kwietnia 2012 Opublikowano 19 kwietnia 2012 Ale kurde, nie w God of War, ktora jest historia wlasna Kratosa. To opowiesc o jego bledach, odkupieniu i zemscie. For God's sake. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 19 kwietnia 2012 Opublikowano 19 kwietnia 2012 Tak samo jak Bioshock był grą o Rapture. Więcej wyobraźni. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 19 kwietnia 2012 Opublikowano 19 kwietnia 2012 (edytowane) Co Ty porownujesz? Serie, ktorej bohaterem jest lokacja do serii, ktorej boharerem jest jedna osoba? To nie GTA, gdzie kazda gra ma nowego bohatera. Edytowane 19 kwietnia 2012 przez Voytec Cytuj
Figaro 8 220 Opublikowano 19 kwietnia 2012 Opublikowano 19 kwietnia 2012 Dokładnie, od pierwszej minuty GoW 1 wiesz że to historia Kratosa. Jeśli mają zmieniać bohatera, musieliby również zmienić tytuł. Basta. Cytuj
Gość Szprota Opublikowano 19 kwietnia 2012 Opublikowano 19 kwietnia 2012 biorę na premierze. teraz tylko wreszcie dokończyc Gow3 Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 19 kwietnia 2012 Opublikowano 19 kwietnia 2012 Po prostu nie zabija się kury znoszącej złote jaja. Kratos jest najbardziej rozpoznawalnym bohaterem na PS3 i dlatego tak męczą tę serię. Zresztą nie tylko tą. IMO 5 części z tym samym bohaterem i gameplayem to przesada. Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 19 kwietnia 2012 Opublikowano 19 kwietnia 2012 Po prostu nie zabija się kury znoszącej złote jaja. Kratos jest najbardziej rozpoznawalnym bohaterem na PS3 i dlatego tak męczą tę serię. Zresztą nie tylko tą. IMO 5 części z tym samym bohaterem i gameplayem to przesada. Ninja Theory tez tak myśleli w przypadku DMC, a teraz cały czas są za to jebani. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 19 kwietnia 2012 Opublikowano 19 kwietnia 2012 No w sumie tak. Jak Santa Monica coś zmieniała to gracze by petycje pisali na necie. Nie opłaca się. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 19 kwietnia 2012 Opublikowano 19 kwietnia 2012 Później się okaże, że po tej drugiej stronie Kratos nie da spokoju bogom i tam też będzie ich napierdalał. Bo może być coś w stylu próby zemsty Bogów na Kratosie w zaświatach (tych prawdziwych). Mi się strasznie podoba IMO 5 części z tym samym bohaterem i gameplayem to przesada. No tylko trzeba dodać że te gry ukazały się na 3 różnych systemach, a nie tak jak aktualne mega tytuły po kilka części na jednej generacji. No i z jakim bohaterem, Kratos jest jedyny w swoim rodzaju, a co do gameplayu to nie wiem co mieli by zmienić abyś był zadowolony. dla mnie to każda zmiana w rozgrywce byłaby błędem. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 19 kwietnia 2012 Opublikowano 19 kwietnia 2012 (edytowane) Jeśli chodzi o mnie to mogli by zmienić a raczej dodać więcej elementów platformowych np. wzorem jedynki (belki, ruchome ostrza etc.), dodać jakieś fajne elementy zręcznościowe (np. rozwinąć latanie na Pegazie), zmienić drzewko rozwoju bohatera na bardziej zróżnicowane i dodać jakieś ciekawe bronie (Ostrza zawsze mogą "dojść" później). Każdą większą zmianą ryzykują podniesienie lamentu fanów. E: Jak już ktoś wspominał fajnie jak by wreszcie finishery były zależne od rodzaju broni a nie w kółko te same. Edytowane 19 kwietnia 2012 przez Kyo Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 19 kwietnia 2012 Opublikowano 19 kwietnia 2012 Zwyrol zawsze o tym wspomina i może teraz doczeka się wreszcie Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 19 kwietnia 2012 Opublikowano 19 kwietnia 2012 Jak już pisałem więcej adventure bo korytarze w GoWach mimo, że ładne to są nudne. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 19 kwietnia 2012 Opublikowano 19 kwietnia 2012 Jesli akcja dziala by sie przed jedynka, to moze wreszcie Kratos wygladalby normalnie a nie jak klaun. Cytuj
Figaro 8 220 Opublikowano 19 kwietnia 2012 Opublikowano 19 kwietnia 2012 Tak poza temat, bardzo fajny filmik Game director 2 części to niezły jajcarz. 2 Cytuj
_mike 318 Opublikowano 19 kwietnia 2012 Opublikowano 19 kwietnia 2012 (edytowane) O! Fajnie, fajnie aż ciekawe co wymyślili w trzecim prequelu Mam nadzieje, że gameplayem na E3 zabiją i powalą wszystkie gry na kolana (jedynie TLoU szykuje się na godnego konkurenta pod tym względem). Z usprawnień/życzeń chciałbym lepsze animacje bohatera bo te z "trójki" pamiętają jeszcze PS2 (coś a la Ezio czy Drake), lepiej opracowane bronie "poboczne", no i więcej adventure oraz jeszcze bardziej epickiego action. Już zaczynam się nakręcać... E:@up, Cory Barlog to mój ulubiony dir w serii. Edytowane 19 kwietnia 2012 przez the_m Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 19 kwietnia 2012 Opublikowano 19 kwietnia 2012 Nie wyobrażam sobie zmiany czy to bohatera czy systemu walki. Żadna z wszystkich dotychczasowych odsłon mi się nie nudziła pod tymi względemi. Więcej, byłem głównie na taką sieczkę nastawiony. Kosmetyczne zmiany w serii wyszły jej, moim zdaniem, tylko na dobre więc jeśli będą kontynuować myśl z poprzedniczek to jestem spokojny o jakość. Wiele można spekulować na temat tego co się będzie działo w Ascention, ale jedno chciałbym dostać ponad wszystko - egzekucję żony i córy. Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 19 kwietnia 2012 Opublikowano 19 kwietnia 2012 Po prostu nie zabija się kury znoszącej złote jaja. Kratos jest najbardziej rozpoznawalnym bohaterem na PS3 i dlatego tak męczą tę serię. Zresztą nie tylko tą. IMO 5 części z tym samym bohaterem i gameplayem to przesada. Ninja Theory tez tak myśleli w przypadku DMC, a teraz cały czas są za to jebani. Nijak się ma ten przykład, bo w DMC jest ciągle ten sam bohater i gameplay, a ludzie pier.dolą, bo fryzurkę ma inną. Cytuj
Daffy 10 574 Opublikowano 19 kwietnia 2012 Opublikowano 19 kwietnia 2012 ja od siebie dodam,że mam wielką nadzieję, że tym razem nie powtórzy się sytuacja z GOW3 i Wstąpienie będzie tytułem skończonym od początku do końca. Kocham każdą część z tej serii ale kończąc GOW3 nie mogłem oprzeć się wrażeniu,że w pewnej fazie developingu nastąpiły mocne cięcia i tytuł był kończony na szybko. Nie miałem tak przy żadnej innej części czy to na ps2 czy psp. Nie interesuje mnie co było tego powodem - czy kasa, czy presja centrali by wydać tytuł jeszcze w starym roku fiskalnym by poprawić wynik finansowy SCE. Nie chodzi mi tu już nawet o fabułę, a raczej stosunek Kratosa do Pandory, który jest wg mnie najbardziej z(pipi)anym fragmentem tej historii, bo taki jak widać był wymysł Stiga co do fabuły tej części. Chodzi mi o fakt, że cała końcówka gry jest po prostu s(pipi)a - totalny backtracing, brak epickości i w końcu ostatnie finałowe starcie podsumowujące całą cudowną trylogię, które nie ma nawet grama mocy, a jego końcowa faza odbywa się w śmiesznej lokacji. Niedosyt miałem ogromny, tym bardziej gdy Stig tydzień po premierze podzielił się z światem info,że końcówka gry miała być całkowicie inna, wliczając w to fakt,że ostatnia walka z Zeusem miała odbywać się na Gaji i w jej towarzystwie stanowiąc walkę Zeus vs KRatos vs Gaja. Cytuję "nie wyrobiliśmy się z tym" i "może kiedyś wydawamy to w formie dlc" Mam nadzieję, że nowy GoW będzie dopieszczony od A do Z tak jak poprzednie odsłony. 1 Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 19 kwietnia 2012 Opublikowano 19 kwietnia 2012 Po prostu nie zabija się kury znoszącej złote jaja. Kratos jest najbardziej rozpoznawalnym bohaterem na PS3 i dlatego tak męczą tę serię. Zresztą nie tylko tą. IMO 5 części z tym samym bohaterem i gameplayem to przesada. Ninja Theory tez tak myśleli w przypadku DMC, a teraz cały czas są za to jebani. Nijak się ma ten przykład, bo w DMC jest ciągle ten sam bohater i gameplay, a ludzie pier.dolą, bo fryzurkę ma inną. GOW przeniesiony np do innej mitologii też prawdopodobnie miałby podobny gameplay i porównania do wersji z Kratosem byłyby nieuniknione. Nie wiem czy chciałbym by to ciągnęli pod tą marką, jest za mocno powiązana z Kratosem. Plusem jest tylko wyrobiona renoma i nie trzeba zaczynać od nowa promować gry. Cytuj
Słupek 2 146 Opublikowano 20 kwietnia 2012 Opublikowano 20 kwietnia 2012 (edytowane) Tak sobie myślę a wręcz wydaje mi się to wysoce prawdopodobne. To, że Czworka to prequel nie oznacza wcale, że nie będzie nawiązania do Trójki, zakończenia Trójki. Połowa gry-3/4 oficjalnie może być prequelem a sama końcówka może przenieść się do zakończenia Trójki. I dokładnie wyjaśnić co się stało z Kratosem, może ten cały prequel będzie po to żeby Kratos w końcu naprawił błędy (true zakończenie z rodziną!?). No nie wiem wydaje mi się, że będzie ciekawie i nie będzie to taki 100% prequel. Że mimo wszystko będzie nawiązanie do Trójki, ciekawą teorie przeczytałem, że Wstąpienie to może być jedna, wielka retrospekcja. A końcówka czy szybciej przenosi nas do wydarzenia/końca Trójki. PS. Gdybając tak sobie obstawiam, że w Czwórce będą epickie bitwy w stylu 300. Z licznymi jednostkami w tle, może nawet jakaś sekcja skryptowana na koniu a'la U3 tylko, że z mayhemem heh. Edytowane 20 kwietnia 2012 przez SłupekPL 3 Cytuj
Pawel_S5 13 Opublikowano 20 kwietnia 2012 Opublikowano 20 kwietnia 2012 tez zastanawiałem się nad tym, ze moga dac zakonczenia trójki, byłoby to bardzo dobre rozwiązanie bo wyjasnilby wszystkie wątki i jednoczenie nie naruszaliby proporcji 'trylogii' jaka miało byc GoW, ja byłbym za Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 20 kwietnia 2012 Opublikowano 20 kwietnia 2012 Tak sobie myślę a wręcz wydaje mi się to wysoce prawdopodobne. To, że Czworka to prequel nie oznacza wcale, że nie będzie nawiązania do Trójki, zakończenia Trójki. Połowa gry-3/4 oficjalnie może być prequelem a sama końcówka może przenieść się do zakończenia Trójki. I dokładnie wyjaśnić co się stało z Kratosem, może ten cały prequel będzie po to żeby Kratos w końcu naprawił błędy (true zakończenie z rodziną!?). No nie wiem wydaje mi się, że będzie ciekawie i nie będzie to taki 100% prequel. Że mimo wszystko będzie nawiązanie do Trójki, ciekawą teorie przeczytałem, że Wstąpienie to może być jedna, wielka retrospekcja. A końcówka czy szybciej przenosi nas do wydarzenia/końca Trójki. PS. Gdybając tak sobie obstawiam, że w Czwórce będą epickie bitwy w stylu 300. Z licznymi jednostkami w tle, może nawet jakaś sekcja skryptowana na koniu a'la U3 tylko, że z mayhemem heh. Przekonałeś mnie i zaintrygowałeś taką teorią. Byłoby świetnie, gdyby gra zaczynała się tam gdzie trójka skończyła i wracała do wydarzeń przed trylogią w formie retrospekcji. Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 20 kwietnia 2012 Opublikowano 20 kwietnia 2012 Niektórzy narzekają, że mają już dość tych GOW'ów, że każda część to "to samo" i najchętniej chcielby nowe IP tego samego developera. Tylko ja się pytam kto im kazał grać we wszystkie GOWy (5 części!) na PS3, skoro tylko jedna z nich jest dedykowana obecnej generacji, Nie dziwię się, że tacy ludzie mają przesyt. Ja grałem w GOW 1 i 2 na PS2, potem kilka lat przerwy i GOW 3 na PS3, którego ukończyłem 2 lata temu. A więc jestem głodny Kratosa i jego przygód, czekam z niecierpliwością na Wstąpienie. Niech to będzie najlepsza część serii i zamknie jadaczkę narzekaczom! 3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi