Skocz do zawartości

God of War: Wstąpienie

Masorz

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nadzieję, że kolejna część na PS4 w ramach świeżości wrzuci akcję, gdy Kratos był jeszcze zwykłym spartańskim wojownikiem - i będziemy brali udział w bitwie i paleniu wioski ukazywanych w retrospekcjach w pierwszej części, a potem zabijemy swoją rodzinę.

Edytowane przez Lukas_AT

Gdzie w trylogii umieszczona jest fabula wstapienia?

Zapowiadali, że na dlugo przed CoO ma się dziać (początki "pracy" dla Aresa). Ja osobiście mam nadzieje na pokierowaniem Generałem Kratosem :D

ale Kratos jest juz 'biały' wiec to nie moga byc poczatki pracy dla Aresa

Nie wiemy po jakim czasie służby zabił rodzinę (nie pamiętam ukazania się takiej informacji), ogólnie ma to być bardziej początek jego poczynań, więc możliwe że w samej grze będziemy mieli do czynienia z powstaniem Ghost of Sparta.

Edytowane przez Square

Kratos zabił rodzinę zaraz po przejściu na stronę Aresa, więc to pewnie będą początki jego krwawej krucjaty i może nawet będzie nam dane dokonać tego słynnego mordu. Mi się marzy taka scena bitwy na wzór genialnego Spartan: Total Warrior, w której biegniemy razem z całą armią wprost w krwawą siekę. Nie ma chvja, muszą takie coś dać. Nie chcę już kolejnej retrospekcji.

• Plusik 1

Wbijajcie na stronę God of War w sekcję Rise of the Warrior i przyłączcie się do walki o demo.

Co za czasy. Tym dzisiejszym twórcom gier się chyba coś popier.doliło. To nie ja mam walczyć o demo, uczestniczyć w jakichś teleturniejach, ani wykupywać abonamentów na usługi, żeby w nie zagrać, tylko powinni mnie prosić, żebym je ściągnął i mi je wtykać na każdym kroku, żebym się na grę zajarał i złożył pre-ordera albo lał ze zniecierpliwienia do premiery. A tu jakieś ekskluzywne dema i bety jakbym miał się czuć wybrany z tego powodu, jeszcze niedługo jak przy kupnie Ferrari Enzo będę się musiał wpisać na listę oczekujących i spełnić wymagane kryteria, żebym mógł wydać pieniądze na ich grę.

• Plusik 3

Nigdy nie sprawdzam dem. Mam je głęboko. To samo w przypadku GoW Ascention. Po co mam się starać o wyszarpnięcie kawałka kodu kiedy to właśnie twórcy mają zabiegać o moją kasę i udostępnić mi to co mnie zachęci do kupna ich gry?

Q-jot nie ma racji po trochu - ona ma całkowitą rację.

E: A, to spoko. I tak olewam.

Edytowane przez Yap

Jak malutko waży to demko. Jest to to samo co na e3, czy podbite graficznie?

Btw. wielkie dzięki za demo.

EDIT:

Graficznie kozak, ale jednak to juz nie gra dla mnie - archaiczność ruchów Kratosa bardzo drażni. Lokacja graficznie robi, ale to co naoglądałem się w "jedynce" i "dwójce" designersko już nie. No i walka z jakimś morskim stworzeniem po raz 3 (Krakena nie liczę ze względu na miejscówkę) też mnie nie jara, choć wierzę, że zostanie bardzo miło ugoszczony przez ostrza Kratosa. Na razie bez podniety, ale w drodze drugie demko i kto wie jakie wrażenie pozostawi.

Edytowane przez XM.

Ej no graficznie to się świetnie prezentuje. Jeszcze nigdy Kratos nie był tak blisko ekranu. Fajnie na początku kamera pokazuje walkę z boku że wygląda to miejscami jak bijatyka 2D. Ciekawy też (jak na GOW'a) jest system ładowania paska broni. Mam nadzieję że fajnie to rozwiną. Hehe - kolesia można teraz trzymać na łańcuchu xD Na bank biorę na premierę :)

Dzięki wielkie @Key :drinks:

Down: @Lionel - 715MB