Square 8 604 Opublikowano 26 stycznia 2013 Opublikowano 26 stycznia 2013 (edytowane) Ja zagrałem wczoraj (niestety tylko raz) i demo nie odwiodło mnie od zakupu gry na premierę Ten komu nie znudziły się przygody Kratosa, będzie wniebowzięty, bo jak pisał Ficuś, może to być najlepszy God of War (tak, lepszy nawet od dwójki). Przemodelowali system walki, ale w demie jest tak mało ciosów, że nie ma sensu wypowiadać się na ten temat. Nie wiem jaki poziom trudności jest ustawiony w demie, ale mam nadzieję, że jest to Easy. Inaczej będę strasznie zawiedziony i pewnie nie będe sam. Nowy system furii sprawia, że przeciwnicy padają jak muchy. Jak dla mnie trochę za dużo fajerwerków jest podczas tego. Graficznie i dzwiękowo to najwyższa półka. Pozostaje nam teraz czekać na lutowe demo (będę miał do niego wcześniejszy dostęp jakby co), a potem już tylko na premierę. Edytka: Ruszyła druga runda w dostępie do dema w ramach Rise of the Warrior, wiec ten kto nie załapał się do zwycięskiej drużyny (Spartans) ma kolejną szansę. W rozdziale dziewiątym do zgarnięcia jest tapeta z nacierającym Kratosem i wygląd Kraken Armor. Edytowane 26 stycznia 2013 przez Square Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 26 stycznia 2013 Opublikowano 26 stycznia 2013 wlasnie przeszedlem to demko, masaaakra! Grafika swietna, animacje, wszystko cod miod Troche sie nieswojo czulem z tak bliska kamera, ale idzie przywyknac system walki faktycznie przemoelowany, nowe ataki sie uaktywniaja po odpowiednim napalnieniu paska, ciekawy patent Trzeba bedzie sie najpierw chwilke nameczyc zeby zaczac siac prawdziwa pozoge <3 A rozwalenie slonika booskie wiadomo cos o cenie kolekcjonerki z figurka u nas? Cytuj
DominikLive 0 Opublikowano 26 stycznia 2013 Opublikowano 26 stycznia 2013 Wiecie czy demo singla które udostępnił nam kolega z forum będzie tym samym jakie trafi do PSS w lutym? Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 26 stycznia 2013 Opublikowano 26 stycznia 2013 Nie? Kurde musialem przegapic to info. Od kiedy to wiadomo? Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 26 stycznia 2013 Opublikowano 26 stycznia 2013 Od 42 strony tego tematu Demo ma być z innego lewelu i dostęp dostaną wszyscy pod koniec lutego. W ramach Rise of the Warrior niektórzy dostaną dostęp wcześniej. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 26 stycznia 2013 Opublikowano 26 stycznia 2013 http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-tech-analysis-god-of-war-ascension-demo Najlepsze techniczne osiagniecie generacji? Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 26 stycznia 2013 Opublikowano 26 stycznia 2013 (edytowane) God of War 3 chodziło w 50-60 FPS, a ta część w 30-40 FPS. Coś za coś. Edytowane 26 stycznia 2013 przez DonSterydo Cytuj
Emet 1 089 Opublikowano 26 stycznia 2013 Opublikowano 26 stycznia 2013 GoW 3 chodził zazwyczaj w przedziale 40-50fps.. ale to i tak średnio 10fps więcej. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 26 stycznia 2013 Opublikowano 26 stycznia 2013 A jaka była różnica pomiędzy demem a pełną wersją ? Najważniejsze żeby Ascension było stałe, jeżeli będą się tego trzymać to nikt nie ma prawa się przyczepić. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 26 stycznia 2013 Opublikowano 26 stycznia 2013 God of War 3 nie miało stałego framerate'u Raz 40, raz 50, czasem więcej. Pewnie masz na myśli, brak spadków poniżej 30 FPS. Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 26 stycznia 2013 Opublikowano 26 stycznia 2013 to ascenson będzie miałe 60fps czy nie? Cytuj
tomci23 55 Opublikowano 26 stycznia 2013 Opublikowano 26 stycznia 2013 A możecie mi zdradzić skąd wiecie w ilu w fps-ach chodzi gra czy tak na oko strzelacie ? Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 26 stycznia 2013 Opublikowano 26 stycznia 2013 (edytowane) a gdyby tak zastosowali taki trik jak w wipeout hd gdzie w trakcie siekierezady obniżała sie rozdziałka ? A możecie mi zdradzić skąd wiecie w ilu w fps-ach chodzi gra czy tak na oko strzelacie ? pewnie ludzie mają w domach jakieś tajne komputery z nasa które to mierzą i potem pokazują w internecie. albo benchmark jakiś Edytowane 26 stycznia 2013 przez Kazub Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 26 stycznia 2013 Opublikowano 26 stycznia 2013 Don, nie napisałem nigdzie, że miał stały framerate No taki skrót myślowy, żeby nie chodził poniżej tych magicznych 30 fps. Ale i tak chyba lepiej żeby gra miała stały framerate niż skoki z przedziału 10 klatek. Kazub, że niby tutaj rozdziałka miała by schodzić niżej ? Gra chodzi w 720p więc nie ma sensu na takie zabiegi. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 26 stycznia 2013 Opublikowano 26 stycznia 2013 Jak ruszyła cała akcja to strona wyglądała trochę inaczej. W rozdzialach 1-5 były ukryte 3 pytania (300 pkt), które trzeba było znaleźć klikając w odpowiednie miejsca na obrazkach. Od momentu jak weszło wyzwanie drużynowe, zmienili to i teraz są dwa pytania na rozdział (200 pkt) + udostepnienie wyniku (100 pkt). Na chwilę obecną maksymalny wynik to 2700 pkt (9 chapterów po 300). Wszelkie bonusy (stroje, bronie, mnożnik expa) rostaną rozesłane w okolicach premiery i będa dostępne bezpośrednio na stronie w postaci kodu. Cytuj
Daffy 10 566 Opublikowano 26 stycznia 2013 Opublikowano 26 stycznia 2013 (edytowane) God of War 3 chodziło w 50-60 FPS, a ta część w 30-40 FPS. Coś za coś. demo gow3 chodziło w 30-40 fps. Full gow3 chodził w 40-50fps i wyglądał o wiele lepiej i miał lepsze aa od dema. Na Eurogamerze jest nawet porównanie dema z fullem: http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-godofwariii-demo-vs-retail-blog-entry W tym tekście o najnowszej części spekulują, że tak samo będzie z fullem GoW:A bo demko to nie jest najnowszy build. Edytowane 26 stycznia 2013 przez Ficuś Cytuj
kidnappa 269 Opublikowano 26 stycznia 2013 Opublikowano 26 stycznia 2013 Chyba panowie z SM zwariowali. Za pierwszym razem trzeba było zdobyć 2,5 mln punktów aby twoja drużyna dostała demo. Teraz jest to 10 mln. Cytuj
Emet 1 089 Opublikowano 26 stycznia 2013 Opublikowano 26 stycznia 2013 God of War 3 chodziło w 50-60 FPS, a ta część w 30-40 FPS. Coś za coś. demo gow3 chodziło w 30-40 fps. Full gow3 chodził w 40-50fps i wyglądał o wiele lepiej i miał lepsze aa od dema. Na Eurogamerze jest nawet porównanie dema z fullem: http://www.eurogamer...tail-blog-entry W tym tekście o najnowszej części spekulują, że tak samo będzie z fullem GoW:A bo demko to nie jest najnowszy build. Ja tam bym się na to nie nastawiał. GoW 3 to była ich pierwsza produkcja na PS3 (nie liczę ew. wspólpracy przy gierkach z PSN) i wtedy silnik itd. były jezcze ciągle w trakcie tworzenia. Teraz gra chodzi już raczej na gotowym silniku.. najwyżej lekko zmodyfikowanym więc jeśli jakies różnice będą.. (demo --> full) to raczej niewielkie. Cytuj
balon 5 341 Opublikowano 26 stycznia 2013 Opublikowano 26 stycznia 2013 Apropo tego jak za(pipi)iście wygląda ten GOW to odpaliłem dziś sobiem 1 raz demko Metal Gear Rising, w sumie świeżo po demku GOW. I co? Ja wiem,, że Kratos ma statyczną kamerę i nie jest multiplatformą ale to wyglądało jak gry na inną genercję, a wcale ten nowy Metal wcale źle nie wygląda.. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 27 stycznia 2013 Opublikowano 27 stycznia 2013 Chyba panowie z SM zwariowali. Za pierwszym razem trzeba było zdobyć 2,5 mln punktów aby twoja drużyna dostała demo. Teraz jest to 10 mln. Juz bez przesady, w jeden dzien wpadl prawie milion wiec spokojnie peknie wynik, na dlugo przed udostepnieniem dema. Cytuj
kidnappa 269 Opublikowano 27 stycznia 2013 Opublikowano 27 stycznia 2013 Chyba panowie z SM zwariowali. Za pierwszym razem trzeba było zdobyć 2,5 mln punktów aby twoja drużyna dostała demo. Teraz jest to 10 mln. Juz bez przesady, w jeden dzien wpadl prawie milion wiec spokojnie peknie wynik, na dlugo przed udostepnieniem dema. W jeden dzień ? mi się wydaje, że to już drugi czy trzeci idzie. Ale zobaczymy, skoro dziś jest 1 mln to może jutro dojdzie do 2 o ile mówisz prawdę. Może mi się coś pomyliło Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 27 stycznia 2013 Opublikowano 27 stycznia 2013 Jak wczoraj o godzinie 12 pisałem posta, że ruszyła druga runda to Spartanie mieli ponad 200k punktów. Demo dla wszystkich udostępnią pod koniec lutego (ostatni tydzień ?), przypuszczam że wcześniejszy dostęp będzie góra dwa tygodnie wcześniej (bardziej obstawiam bym, że tydzień), co daje jescze mnóstwo czasu. Do ósmego poziomu brakuje 2300 pkt więc przed nami jeszcze kilka rozdzialów. Cytuj
YETI 10 990 Opublikowano 27 stycznia 2013 Opublikowano 27 stycznia 2013 Apropo tego jak za(pipi)iście wygląda ten GOW to odpaliłem dziś sobiem 1 raz demko Metal Gear Rising, w sumie świeżo po demku GOW. I co? Ja wiem,, że Kratos ma statyczną kamerę i nie jest multiplatformą ale to wyglądało jak gry na inną genercję, a wcale ten nowy Metal wcale źle nie wygląda.. Po prezentacji na E3 pisałem, że graficznie jest lepiej niż w trójce, już na pierwszy rzut oka było widać zmiany na plus. Widać to najlepiej po samym Kratosie. To najnowsze demo, które ma się pojawić rozwieje wszelkie wątpliwości. PS. Można już gdzieś składać zamówienie na edycje z figurką? Cytuj
alb84 943 Opublikowano 27 stycznia 2013 Opublikowano 27 stycznia 2013 (...) Ja tam bym się na to nie nastawiał. GoW 3 to była ich pierwsza produkcja na PS3 (nie liczę ew. wspólpracy przy gierkach z PSN) i wtedy silnik itd. były jezcze ciągle w trakcie tworzenia. Teraz gra chodzi już raczej na gotowym silniku.. najwyżej lekko zmodyfikowanym więc jeśli jakies różnice będą.. (demo --> full) to raczej niewielkie. Wiem,że to inna gra i w zasadzie inny okres na przestrzeni generacji (właściwie jej koniec) ,ale nie miał bym nic przeciwko skokowi jakościowemu analogicznego do tego jaki widzieliśmy w Uncharted 2 względem Uncharted 1 :ph34r:. SM już raz taki skok pokazało. Pod koniec zeszłej generacji GoW < GoW2 ,a że historia lubi się powtarzać to ... to by było Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi