Skocz do zawartości

God of War: Wstąpienie

Masorz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość DonSterydo

Demo kończy się w momencie przed starciem z "finałowym" bossem czyli Hecatonem (Hekatonem ? czy jak to się tam poprawnie pisze). 

Hecatonchires :P Jeśli to on, to ludzie z SM mieli duuuuuuużo roboty żeby wiernie oddać jego wygląd :D

@Don

No ja właśnie znalazłem 4 różnie podobne nazwy i nie wiem, która jest najbardziej poprawna w nazewnictwie :P

Co do jego rozmiarów to Todd w którymś filmiku mówił, że jest on większy od Kronosa i w grze skupili się tylko na rękach, ale nie będzie ich sto. Głowę będzie miał jedną z tego co pamiętam (zamiast 50).

Ograłem własnoręcznie początek gry i powiem tylko tyle, że będzie grubo :D Szkoda jedynie, że demo jest strasznie ciche (głosy są ok, ale muzyke ktoś przyciszył). Jest dostępna wersja PL (zarówno napisy jak i audio można mieszać), ale wylączyłem ją chwilę po uwolnieniu Kratosa   :D Standardowo, dzwięki (jęki itp) wydawane przez postacie są w oryginale, co się rzuca w oczy (a raczej uszy) już na początku.

Ekwipunek mamy podzielony na dwie sekcje, przedmioty i artefakty (czy jakoś tak ;)) W tej pierwszej znajduje się broń i mamy tam dostępnych 8 miejsc, w drugiej lądują odpowiedniki Boskich Przedmiotów z trójki i zapewne zestawy Oczu, Piór i co tam jeszcze będziemy zbierać (dostępnych miejsc jest 10). Ci co nie ogrywali jeszcze Ascension mogą się zdziwić ograniczoną ilością ruchów na starcie oraz brakiem blokowania (te otrzymamy wraz z pierwszym upgradem). Broń udało mi się ulepszyć tuż przed ostatnim QTE, przez co nawet nie sprawdziłem nowych ciosów.

Ogólnie jest tak: Ascension to stary dobry God of War z aspiracjami do bycia najlepszym tytułem w serii. Nowe demo tylko mnie w tym utwierdziło. Graficznie jest bardzo dobrze, miejscami wygląda lepiej niż trójka, miejscami tak samo. W pełnej wersji dojdzie jeszcze tryb 3D, który może konkretnie pozamiatać.

Edytowane przez Square

Również obadałem - stary GoW w cudownej grafie, tyle. Podczas oglądania intra miałem ciary na plecach, a potem było już gorzej i przy końcu zacząłem się tak naprawdę nudzić. Fajnie, że pobawili się systemem walki - pakujemy stylisha i odblokowujemy nowe, mordercze zagrania, nieźle. Interaktywna arena tez daję radę, ale nie porywa. Podoba mi się też design maszkar do ubicia czy oprawa dźwiękowa. W sumie podoba mi się w miarę wszystko ... ale nie wiem co jest z tą serią że tak mi już nie leży. Zmęczenie materiału i tyle - niby się zachwycam ale jednak ziewam. Najlepszy początek w serii? NIE. Najlepszy Gow? Byłoby miło. Od "trójki" pewnie będzie bo tutaj nie wiele trzeba, ale dwóch części z PS2 raczej nie zdetronizuje. A może? W każdym razie czekam, może miło się zaskoczę.

Jesli archaiczne mechanizmy tej gry, tak naprawde, nie zmienily sie od pierwszej czesci GoW, to nie dziw sie ze zaczyna wiac nuda. Ja mialem podobnie grajac w GoW 3. Dali rozdzialke HD, mase polygonow, i wieszka skale (robi wrazenie, trza przyznac). Nie bylo opadu szczeki, i pewnie nie bedzie przy najnowzej czesci. Czekam na Ps4. :)

Nowy trailer z singla:

A wczoraj chciałem napisać, czy ten trailer z 30 sekundowej zajawki kiedykolwiek sie pojawi :)

Jest moc, bedą się dziać godne akcje, a to jak Kratos wygląda, a przede wszystkim jego skóra to jest szczyt możliwości stworzenia postaci na tej generacji.

TAKA SKÓRA W RIJAL TAJMO! :o

Olewam to jutrzejsze demo, wystarczy mi to z E3 i trailery, nie chce znać całego początku. Do nagrzania się na GoWa mam teraz GoW III.

Nowy dev diary

Edytowane przez Voytec

no grafa w demie ostra jak żyleta, niektore textury robia super wrażenie

jednak gameplay mimo ze kozacki (dużo ruchu i epixkości) to jednak jest to stary gow (z nowymi ciosami) i jak by mi ktoś wmawial że to nowy etap z dlc do gow3 to spoko bym uwierzyl

tzn dostaliśmy znowu to samo, mimo że tak było zawsze to tym razem róznic jest mniej niż kiedyś między 1 a 2, i 2 a 3.

nadal jest spoko ale chyba nie wezme jednak na premiere, nie za 220zł , zwłaszcza że w tym okresie jest są ze 3 fajne nowe gry, a ja już kupilem inną starą fajna i jeszcze skyrima mam do ogrania bo tylko napocząłem dlc

Gość _Milan_

Stary system troche boli, najbardziej było to widoczne podczas sceny  z bąkami które przejmowaly ciala ludzi, strasznie to wszystko przymulone, mało ciosow, i ogolnie az sie prosi o postep.

Sądze ze gra moze dostawac klapsy za ten przestarzały system.

A, i na ch,uj sa te zapiski skryby porozrzucane po levelach, przecież to jest tak nieciekawie podane ze głowa mała, idziesz walem którego nikt i nic nie obchodzi a mam sie rozpływac nad notatką ze kogos gmyrają bąki po nocach, no (pipi)a!

To już lepiej niech zbiera przepisy na ciasto, albo nowe combosiki.

Edytowane przez _Milan_
  • Plusik 4