Skocz do zawartości

God of War: Wstąpienie

Masorz

Rekomendowane odpowiedzi

No widzisz, psikus. Z tego co obejrzałem to GOW A >>> III. Pytanie tylko ile fajnych lokacji pokazali, a ile pominęli. No i początek naprawdę kosi, jest to ewidentnie poziom "trójki", a pewnie po zagraniu stwierdzę, że nawet i lepiej.

E: kolejny filmik, ale tego już nie oglądam

Na gow.wikia można przeczytać, że: "God of War: Ascension will have a new game+ option and chapter select, this is a first for the series." Spoko opcja, nareszcie.

A i btw. oświetlenie jest jednak słabsze niż w "trójce" - fakt, rzut tym wybuchającym robakiem ładnie rozświetla pobliskie ściany, ale ostrza chaosu/orby już nie rzucają żadnego efektu. Edytowane przez XM.
  • Plusik 1

Oceny nie sa zbyt wysokie, ale tego sie spodziewalem, to juz kolejna czesc z serii i bylo jasne, ze nie bedzie dostawala samych 9.
Na screenach i filmikach ewidentnie widac, ze gra jest o wiele ciemniejsza niz poprzednia czesc, podczas grania w demo tez to zauwazylem i troche mi to przeszkadzalo.

Edytowane przez saptis

Oceny nie sa zbyt wysokie, ale tego sie spodziewalem, to juz kolejna czesc z serii i bylo jasne, ze nie bedzie dostawala samych 9.

Na screenach i filmikach ewidentnie widac, ze gra jest o wiele ciemniejsza niz poprzednia czesc, podczas grania w demo tez to zauwazylem i troche mi to przeszkadzalo.

Oceny na zagranicznych serwisacj powoli rosną, średnia już przekroczyła 80% ale prawdą jest, że nowy God of War nie jest tak spektakularny jak część III cyklu, mimo, że technicznie jest jeszcze lepszy, to jednak GOWIII pozostaje najbardziej "mięsistą" częścią serii, podkreślają to we wszystkich recenzjach. Tryb multi podobno daje radę, ale jak wiadomo jest to tylko dodatek.... ( przynajmniej dla mnie ). Kupię na premierę, jestem fanem serii, ale przełomu nie będzie, zresztą pewnie nikt się go nie spodziewał. Cieszy mnie to, że jest w tej części sporo zagadek, w GOWIII takich elementów było jednak za mało. Kampania podobno starcza na 13-14h - powyżej standardowych 10h dla gier z serii GOW.

Edytowane przez krystekPL

Krystek, zarzuć jeśli możesz tą recką w której poruszają kwestię spektakularności. Ogólnie z tego co widziałem to jak najbardziej daje radę, przypominam że w GOW III tylko początek i walka z Kronosem wgniata w glebę. Reszta jest po prostu bardzo dobra. Natomiast w tych videoreckach widziałem już ze 2-3 climaxowe akcje które mnie ostro jarają. A i tak najbardziej czekam, aż zobaczę akcję z morskim bossem w której pokładam największe nadzieje + design tego co widziałem niszczy te popłuczyny lokacji z "trójki" typu jaskinie, labirynt czy ogrody Hery.

Btw. pierwsze słyszę o 14h. 7-9 h + zależy ile utkniesz przy zagadkach.

Edytowane przez XM.

Oglądnąłem dwie recki, które wrzucił XM. i jednej rzeczy nie mogę pojąć.To co zobaczyłem z łatwością przebija nudne miejscówki z III części, całość wydaje się bardziej zróżnicowana, ciekawsze itp. a jednak wszyscy podkreślają, że III była lepsza. Jasne, że trzeba zagrać i samemu to obadać ale myślę, że gdyby puścić jakiejś osobie, która nie grała w żadną część, recenzje III i Wstąpienia to bez wątpienia wybrałby tą drugą. 

Po prostu, przejedzenie mechanika (zmiany sa, ale nie drastyczne), koncepcja i generacja konsol. Wstapienie niczym nowym nie zaskakuje i na to narzekaja. Grafika miazdzy jajca, ale napatrzyli sie juz wszyscy na next geny jak gry beda wygladac, wiec az takiego wrazenia to nie robi. Poza tym, GoW III fabularnie od Pandory zawodzi, ale cala reszta poprzeczke podniosl.

Ja szczerze obawialem sie, ze oceny beda nizsze niz GoW III, ale w granicach 85-90. 

Osobiscie czekam tylko na recenzje GI.

Jak wiadomo trzeba sprawdzic na wlasnej skorze. Ja sam sie nie zgadzam ze srednimi ocenami w serii.

God of War - 94 - ok

God of War II - 93 - dla mnie 95, lepsza niz jedynka

God of War III - 92 - ok

God of War Chains of Olympus - 91 - dla mnie na 85, najslabsza czesc serii

God of War Ghost of Sparta - 86 - zamienilbym miejscami z CoO, bo zdecydowanie lepsza czesc

God of War Ascension - 80 - na razie a jak wzrosnie to tylko troche

Oceny GoW III sa oparte na 101 recenzjach, Ascension na razie na 37. Let's wait.

Edytowane przez Voytec

Tutaj rozchodzi się o efekt przejedzenia tymi samymi schematami. Kompletnie nie wiem jak można oceniać ten tytuł jako gorszy od III. Tak, nie grałem we Wstąpienie, ale seryjnie, obejrzałem 2 recki, ze 2 gameplay'e z różnych miejscówek nie pokazywanych wcześniej i to co się tam dzieje jest na cały czas na takim samym, za(pipi)istym poziomie. Poziom Posejdona na pewno, do Kronosa jeszcze trochę brakuje. I jedynie o czym nie wiem to o fabule bo mało o niej mówią, a i sam nie interesuje się póki nie zagram. Ale gorzej niż w "trójce" być nie może, także... ;)

• Plusik 1

@Kazub

Ja samo GoW II przeszedłem ponad 20 razy :P

@Voytec

Ja standardowo zaczynam na najwyższym dostępnym poziomie (hard ?), a następnie skok na ten odblokowany. Czy przejdę po polsku ? Zależy od kupionej wersji, ale to tak minimum dopiero przy trzecim podejściu.

A na oceny mam wywalone. Ograłem dwa dema, wiem czego się spodziewać i będe zadowolony.

Jak mogło się przejeść, skoro przez 6 lat PS3 na rynku to jest dopiero druga odsłona tej serii :P

No właśnie nie wiem XM pisał, że to kwestia przejedzenia.

Voytec ja właśnie z braku czasu i premiery Sly 4 gram na normal, kiedyś sobie przejdę na hard. W GoW zawsze zaczynam na normal, żeby płynnie napiżdżać, a nie ginąć x razy na jakiejś sekwencji, poprostu takie hurtowe zgony nie pasują mi do "Boga Wojny".

Ja też jade najpierw na hardzie. Z dwoch powodow. Oba dema wydaly mi sie naprawde dosc proste i obawiam sie ze to byl normal. A po drugie to troche sie sam oszukam, bo jezeli gra na byc krotsza od trojki, to na hardzie ja sobie wydluze. I nie chodzi o notoryczne deady w jakiejs lokacji tylko o to, ze zeby ubic wszystkich, wymagac to bedzie wiecej czasu.

@Kazub

Ja samo GoW II przeszedłem ponad 20 razy :P

@Voytec

Ja standardowo zaczynam na najwyższym dostępnym poziomie (hard ?), a następnie skok na ten odblokowany. Czy przejdę po polsku ? Zależy od kupionej wersji, ale to tak minimum dopiero przy trzecim podejściu.

A na oceny mam wywalone. Ograłem dwa dema, wiem czego się spodziewać i będe zadowolony.

rozumiem, że wersja polska bedzie miała możliwość zmiany jezyka i napisów wedle uznania - podobnie jak w demku??