Square 8 506 Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Że co ? Pierwsze słyszę o tych żywiołach, a demo z E3 przeszedłem kilkanaście razy. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 822 Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Square, obczaj demko z wielką krewetką. Blades of Chaos po trafieniu zapalają przeciwnika. W demku z Hekatonem nie ma żadnego elementu założonego na ostrza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Cały czas myślałem, że jest to po prostu kwestia normalnego ulepszenia Ostrzy, tak jak np. w Ghost of Sparta. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 822 Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 (edytowane) No widzisz, psikus. Z tego co obejrzałem to GOW A >>> III. Pytanie tylko ile fajnych lokacji pokazali, a ile pominęli. No i początek naprawdę kosi, jest to ewidentnie poziom "trójki", a pewnie po zagraniu stwierdzę, że nawet i lepiej.E: kolejny filmik, ale tego już nie oglądam Na gow.wikia można przeczytać, że: "God of War: Ascension will have a new game+ option and chapter select, this is a first for the series." Spoko opcja, nareszcie.A i btw. oświetlenie jest jednak słabsze niż w "trójce" - fakt, rzut tym wybuchającym robakiem ładnie rozświetla pobliskie ściany, ale ostrza chaosu/orby już nie rzucają żadnego efektu. Edytowane 7 Marca 2013 przez XM. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 (edytowane) Oceny nie sa zbyt wysokie, ale tego sie spodziewalem, to juz kolejna czesc z serii i bylo jasne, ze nie bedzie dostawala samych 9.Na screenach i filmikach ewidentnie widac, ze gra jest o wiele ciemniejsza niz poprzednia czesc, podczas grania w demo tez to zauwazylem i troche mi to przeszkadzalo. Edytowane 8 Marca 2013 przez saptis Cytuj Odnośnik do komentarza
_daras_ 725 Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Przypominam, że to tylko druga odsłona GOW obecnej generacji więc Ci co ograli niedawno wszystkie wersje HD (czyli cztery) mogą być faktycznie zmęczeni materiałem. Ja jestem napalony bo ostatnio grałem w GOW3 na premierę. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 (edytowane) Oceny nie sa zbyt wysokie, ale tego sie spodziewalem, to juz kolejna czesc z serii i bylo jasne, ze nie bedzie dostawala samych 9. Na screenach i filmikach ewidentnie widac, ze gra jest o wiele ciemniejsza niz poprzednia czesc, podczas grania w demo tez to zauwazylem i troche mi to przeszkadzalo. Oceny na zagranicznych serwisacj powoli rosną, średnia już przekroczyła 80% ale prawdą jest, że nowy God of War nie jest tak spektakularny jak część III cyklu, mimo, że technicznie jest jeszcze lepszy, to jednak GOWIII pozostaje najbardziej "mięsistą" częścią serii, podkreślają to we wszystkich recenzjach. Tryb multi podobno daje radę, ale jak wiadomo jest to tylko dodatek.... ( przynajmniej dla mnie ). Kupię na premierę, jestem fanem serii, ale przełomu nie będzie, zresztą pewnie nikt się go nie spodziewał. Cieszy mnie to, że jest w tej części sporo zagadek, w GOWIII takich elementów było jednak za mało. Kampania podobno starcza na 13-14h - powyżej standardowych 10h dla gier z serii GOW. Edytowane 8 Marca 2013 przez krystekPL Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 822 Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 (edytowane) Krystek, zarzuć jeśli możesz tą recką w której poruszają kwestię spektakularności. Ogólnie z tego co widziałem to jak najbardziej daje radę, przypominam że w GOW III tylko początek i walka z Kronosem wgniata w glebę. Reszta jest po prostu bardzo dobra. Natomiast w tych videoreckach widziałem już ze 2-3 climaxowe akcje które mnie ostro jarają. A i tak najbardziej czekam, aż zobaczę akcję z morskim bossem w której pokładam największe nadzieje + design tego co widziałem niszczy te popłuczyny lokacji z "trójki" typu jaskinie, labirynt czy ogrody Hery.Btw. pierwsze słyszę o 14h. 7-9 h + zależy ile utkniesz przy zagadkach. Edytowane 8 Marca 2013 przez XM. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Widocznie recenzent słabo sobie radził z zagadkami Stąd taki czas gry... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
CELL7777 1 Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 bedzie Strategy Guide do ostatniej części czy nie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Ci co juz graja pisza jedynie komentarze pokroju OMFG KRATOS ROXXX. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Rise of the Warrior dobiegło końca, są już wszystkie odcinki. Polecam sprawdzić całość. Dwie tapety z Hadesem (słabe) do zassania tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza
butch.stein 251 Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Oglądnąłem dwie recki, które wrzucił XM. i jednej rzeczy nie mogę pojąć.To co zobaczyłem z łatwością przebija nudne miejscówki z III części, całość wydaje się bardziej zróżnicowana, ciekawsze itp. a jednak wszyscy podkreślają, że III była lepsza. Jasne, że trzeba zagrać i samemu to obadać ale myślę, że gdyby puścić jakiejś osobie, która nie grała w żadną część, recenzje III i Wstąpienia to bez wątpienia wybrałby tą drugą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 (edytowane) Po prostu, przejedzenie mechanika (zmiany sa, ale nie drastyczne), koncepcja i generacja konsol. Wstapienie niczym nowym nie zaskakuje i na to narzekaja. Grafika miazdzy jajca, ale napatrzyli sie juz wszyscy na next geny jak gry beda wygladac, wiec az takiego wrazenia to nie robi. Poza tym, GoW III fabularnie od Pandory zawodzi, ale cala reszta poprzeczke podniosl. Ja szczerze obawialem sie, ze oceny beda nizsze niz GoW III, ale w granicach 85-90. Osobiscie czekam tylko na recenzje GI. Jak wiadomo trzeba sprawdzic na wlasnej skorze. Ja sam sie nie zgadzam ze srednimi ocenami w serii. God of War - 94 - ok God of War II - 93 - dla mnie 95, lepsza niz jedynka God of War III - 92 - ok God of War Chains of Olympus - 91 - dla mnie na 85, najslabsza czesc serii God of War Ghost of Sparta - 86 - zamienilbym miejscami z CoO, bo zdecydowanie lepsza czesc God of War Ascension - 80 - na razie a jak wzrosnie to tylko troche Oceny GoW III sa oparte na 101 recenzjach, Ascension na razie na 37. Let's wait. Edytowane 9 Marca 2013 przez Voytec Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 822 Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Tutaj rozchodzi się o efekt przejedzenia tymi samymi schematami. Kompletnie nie wiem jak można oceniać ten tytuł jako gorszy od III. Tak, nie grałem we Wstąpienie, ale seryjnie, obejrzałem 2 recki, ze 2 gameplay'e z różnych miejscówek nie pokazywanych wcześniej i to co się tam dzieje jest na cały czas na takim samym, za(pipi)istym poziomie. Poziom Posejdona na pewno, do Kronosa jeszcze trochę brakuje. I jedynie o czym nie wiem to o fabule bo mało o niej mówią, a i sam nie interesuje się póki nie zagram. Ale gorzej niż w "trójce" być nie może, także... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Dobrze, że tak żadko wychodzi nowa część (chodzi o wersje na stacjonraki), że mi się nic nie przejadł GoW, więc mnie zapewne rozniesie jak wcześniejsze częßci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Jak mogło się przejeść, skoro przez 6 lat PS3 na rynku to jest dopiero druga odsłona tej serii 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 kolekcje hd milordzie. vol1 splatynowałem, zastanawiam się, czy vol2 ogarnąć przed, czy po ascension. sumując wszystkie gowy, to przeszedłem gadofłor..........<liczy>.............14 razy. czyli jeszcze vol2 4 razy i wstąpienie minimum 2 razy, to będzie 20 RAZY EPICKIEGO ROZPJERDOLU !!11!!!1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Jak jedziecie pierwsze przejscie? Ja z racji malej ilosci czasu (bo inne platyny czekaja) to raczej pojade od razu na Hardzie i platyna wpadnie przy jednym przejsciu. Potem polska wersje (bo skusilem sie na preorder z EURO) zostawie sobie na spokojne drugie podejscie, raczej speedrun. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 @Kazub Ja samo GoW II przeszedłem ponad 20 razy @Voytec Ja standardowo zaczynam na najwyższym dostępnym poziomie (hard ?), a następnie skok na ten odblokowany. Czy przejdę po polsku ? Zależy od kupionej wersji, ale to tak minimum dopiero przy trzecim podejściu. A na oceny mam wywalone. Ograłem dwa dema, wiem czego się spodziewać i będe zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Jak mogło się przejeść, skoro przez 6 lat PS3 na rynku to jest dopiero druga odsłona tej serii No właśnie nie wiem XM pisał, że to kwestia przejedzenia. Voytec ja właśnie z braku czasu i premiery Sly 4 gram na normal, kiedyś sobie przejdę na hard. W GoW zawsze zaczynam na normal, żeby płynnie napiżdżać, a nie ginąć x razy na jakiejś sekwencji, poprostu takie hurtowe zgony nie pasują mi do "Boga Wojny". Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Jak zwykle wszyscy zawsze oczekują rewolucyjnych zmian w nowej odsłonie. Wstąpienie zapewne daje radę i wiadomym jest, że recenzje wytykają wszelkie braki świeżości, choć po ograniu demka zmiany w systemie rozgrywki są widoczne i co najlepsze, użyteczne w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 788 Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Pierwsze podejście zawsze na Hard. GoW zazwyczaj daje w kość dopiero na najwyższym, a i tam są konkretne momenty, które mogą sprawić problem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Ja też jade najpierw na hardzie. Z dwoch powodow. Oba dema wydaly mi sie naprawde dosc proste i obawiam sie ze to byl normal. A po drugie to troche sie sam oszukam, bo jezeli gra na byc krotsza od trojki, to na hardzie ja sobie wydluze. I nie chodzi o notoryczne deady w jakiejs lokacji tylko o to, ze zeby ubic wszystkich, wymagac to bedzie wiecej czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza
QTF 8 Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 @Kazub Ja samo GoW II przeszedłem ponad 20 razy @Voytec Ja standardowo zaczynam na najwyższym dostępnym poziomie (hard ?), a następnie skok na ten odblokowany. Czy przejdę po polsku ? Zależy od kupionej wersji, ale to tak minimum dopiero przy trzecim podejściu. A na oceny mam wywalone. Ograłem dwa dema, wiem czego się spodziewać i będe zadowolony. rozumiem, że wersja polska bedzie miała możliwość zmiany jezyka i napisów wedle uznania - podobnie jak w demku?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi