Square 8 708 Opublikowano 6 stycznia 2015 Opublikowano 6 stycznia 2015 Może przez to, że są to małe części i jak dla mnie prezentują podobny poziom. Niby GoS jest bardziej dopracowane pod chyba każdym względem, ale w obie grało mi się bardzo dobrze bez przechylania szali w którąś ze stron. Może zmienię trochę ranking jak ogram jeszcze raz wszystkie części w kolejności chronologicznej. Zamiast = będzie > Cytuj
Rayos 3 177 Opublikowano 20 stycznia 2015 Opublikowano 20 stycznia 2015 Przeszedłem tego GoW A, zdecydowanie najgorsza część przygód Kratosa. Platynę wbiję, bo choć najgorsza część, to na takie 7+ zasługuje. Dziwi mnie tylko, że nie wymaxowałem wszystkich broni o.O No i zglitchowane trofeum mi nie wpadło. Więcej napiszę koło południa w stosownum temacie Cytuj
Square 8 708 Opublikowano 21 stycznia 2015 Opublikowano 21 stycznia 2015 No i gdzie to więcej? Byłem ciekaw co tam naskrobiesz. Cytuj
Janush 224 Opublikowano 23 lutego 2015 Opublikowano 23 lutego 2015 Wczoraj skończyłem i bawiłem się wyśmienicie, zasłużone 9/10. Co najbardziej dziwi to mimo, że od ponad roku gram na ps4/xone to grafika mocno nie odstaje. Ogólnie to co mi się mega podobało to lekko zmodyfikowana walka względem poprzednich części, fajne miejscówki i narzędzia (rekonstrukcja elementów itd.) i bardzo dobry balans zwiedzania/zagadek i walki.Może wszyscy Ci którzy narzekają po prostu znudzili się już formułą ? Ja miałem 5 lat przerwy (trójeczkę przeszedłem w przeciągu pierwszych dwóch tygodni od premiery) i nawet przez chwilkę się nie nudziłem ogrywając wstąpienie. Cytuj
Nemesis 1 271 Opublikowano 31 lipca 2015 Opublikowano 31 lipca 2015 Właśnie od kilku dni gram ponownie we Wstąpienie i co mogę powiedzieć - ta gra jest mega. Oprawa to szczyt formy PS3, dobra historia i zajefajny system walki. Od razu wziąłem na Hardzie, żeby nie było zbyt łatwo i w paru momentach przegrałem. Do platyny brakuje mi chyba z 5 pucharków, więc czas nadrobić zaległości. Świetna część. Teraz będzie w Plusie więc jak ktoś nie ograł to ściągać i grać. Aż dziw, że Sony nie puściło remastera tej gry w pakiecie z GoW III: Remastered. Cytuj
SlimShady 3 438 Opublikowano 24 sierpnia 2015 Opublikowano 24 sierpnia 2015 Wlasnie skonczylem prequel prequela. Gra jest słabsza od trojki,ale jak w przypadku innych odslon kazda jest conajmniej dobra. Plusy: -Grafika,muzyka jak zawsze sztos i chyba nic ladniejszego nie wyszlo na ps3. -Duzo zagadek i to na dobrym poziomie moze nawet najlepsze w serii. -Maly powiew swiezosci zwiazany z pewna umiejetnoscia -Pierwsza i ostatnia walka sa niewiarygodnie epickie,a przy ostatniej to juz w ogole odnosze wrazanie ze wylapanie wszystkiego co tam sie dzieje wymaga kilkunastu podejsc.Skala i przepych rozpier*dala łeb,tylko zakonczenie walki jakos troche odstaje. Minusy: -Fabuła nigdy w serii nie blyszczala,ale tutaj jest niczym wiecej niz pretekstem -Bardzo malo walk z bossami,poza poczatkiem i koncem w pamiec zapada jeszcze tylko jedna,gdzie wpleciony jest bardzo fajny etap platformowy uncharted style -System walki dobry jak zawsze,ale chyba niepotrzebnie przekombinowany,co prawda nie jestem znawca slaszerow ale poza tym ze jest troche trudniej niz poprzednio raczej niewiele wnosi W moim odczuciu na 8.5/10 spokojnie zasluguje,a jezeli ktos przedklada zagadki/elementy platformowe ponad walke z duza iloscia bossow to moze nawet dodac pol oczka wiecej. Czekam na nowa odslone,ale naprawde Kratos musi zrobic wjazd na chate Bogom z innych mitologii,bo grecka juz zwyczajnie zostala przerobiona ponad stan Cytuj
Nemesis 1 271 Opublikowano 29 sierpnia 2015 Opublikowano 29 sierpnia 2015 W sumie to już we Wstąpieniu design wielu mitologicznych kreatur został z lekka zmieniony. A przecież Santa Monica mogą stworzyć zupełnie nową mitologię, nie bazującą na żadnej z tych, które znamy. Ostatnio jak grałem na PS3 to zatrzymałem się na Wyzwaniu Archimedesa. Muszę znaleźć jakoś czas w przerwie między Wiedźminem i dokończyć ten etap bo to już w sumie końcówka gry powoli z tego co pamiętam. Wstyd przyznać ale Wstąpienie ukończyłem tylko raz na premierę. Cytuj
Whisker 1 454 Opublikowano 29 sierpnia 2015 Opublikowano 29 sierpnia 2015 (edytowane) a nie skończyłeś 1 kwietnia czasem? Edytowane 29 sierpnia 2015 przez Wesker Cytuj
Croc 79 Opublikowano 31 sierpnia 2015 Opublikowano 31 sierpnia 2015 Chciałbym wbić parę platyn w serii. Jak sie one przedstawiają pod względem trudnosci? Oczywiście hard, liczymy też remastery z PS2. Mógłby ktoś je uszeregować od najtrudniejszej do najłatwiejszej? Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 31 sierpnia 2015 Opublikowano 31 sierpnia 2015 Nie wiem co tam trzeba zrobic w remasterach ale na PS2 przejscie poziomu god w jedynce wcale takie latwe nie bylo. Ogolnie poziom trudnosci moim zdaniem to tak jak wychodzily. 1,2,3 i te dwie z psp. Cytuj
Rayos 3 177 Opublikowano 31 sierpnia 2015 Opublikowano 31 sierpnia 2015 (edytowane) ale do platyn nie trzeba przechodzic v.harda w ogóle (klony w GoW czy maraton przed Clotho w GoW 2 na V.hardzie do dziś mi się po nocach śnią, brrr) Edytowane 31 sierpnia 2015 przez Rayos Cytuj
Croc 79 Opublikowano 31 sierpnia 2015 Opublikowano 31 sierpnia 2015 (edytowane) Wstąpienie wymaga ukończenie na hard, 3 na tytanie (to hard czy wyżej, w sensie czy tytan jest tam hardem czy o jeden wyżej bo jak to drugie to pasuje) Mówicie, że remastery mozna przejsc na normalu? Musze ogarnac poradniki po pracy... Edytowane 31 sierpnia 2015 przez Croc Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 31 sierpnia 2015 Opublikowano 31 sierpnia 2015 Eee, wpisz sobie w google: good of war 3 trophy guide i ci wyskoczy poradnik ze wszystkim co musisz wiedzec. Po co pytac na forum gdzie albo nikt nie pamieta jak sie zwaly poziomy, albo olawa ps3 bo ma nowa zabawke z numerem 4. Cytuj
Pure Bladestone 151 Opublikowano 31 sierpnia 2015 Opublikowano 31 sierpnia 2015 tytan w trójce to hard, tego najtrudniejszego nie trzeba przechodzić. Platyna w trójce jest średnio trudna, najgorsze są wyzwania z areny. We wstąpieniu platyna jest łatwiejsza, bo sama gra jest dla mnie o 1/3 łatwiejsza dzięki mocom Kratosa. Polecam ci platynowanie tej serii, mi dużo frajdy dawało granie na hardzie, te uczucie spoconych dłoni w trudnych walkach Cytuj
Square 8 708 Opublikowano 31 sierpnia 2015 Opublikowano 31 sierpnia 2015 Poziom trudności platyn wygląda następująco: GoW 3 > GoW = Ascension = GoS > GoW 2 > CoO Co nie zmienia faktu, że wszystkie są banalnie proste. Brak konieczności przechodzenia na najwyższych poziomach trudności robi swoje. 1 Cytuj
metalcoola 178 Opublikowano 2 września 2019 Opublikowano 2 września 2019 Prośba o pomoc, od kilku dni utknąłem na tym fragmencie w Lodowych Jaskiniach, obojętnie czy mashuje, czy przytrzymuje przyciski, zawsze spadam w przepaść już na drugiej kolumnie Cytuj
metalcoola 178 Opublikowano 2 września 2019 Opublikowano 2 września 2019 Tak, i nie wiem czemu, ale u mnie kładki zawalają się dużo szybciej, gram na łatwym. Cytuj
Square 8 708 Opublikowano 2 września 2019 Opublikowano 2 września 2019 Ciężko coś doradzić, bo to prosta sekwencja gdzie wychylasz gałkę i wciskasz skok. 1 Cytuj
metalcoola 178 Opublikowano 2 września 2019 Opublikowano 2 września 2019 Przycisk skoku należy mashować czy trzymać? To maksymalne miejsce do którego dochodzę, zanim spadam w przepaść https://i.ibb.co/vVm2ncn/image.jpg Cytuj
grzybiarz 10 313 Opublikowano 2 września 2019 Opublikowano 2 września 2019 Może zrestartuj chapter? 1 Cytuj
Square 8 708 Opublikowano 2 września 2019 Opublikowano 2 września 2019 Z tego co pamiętam to mashowanie nie pomaga, najlepiej wyczuć moment i na spokojnie wcisnąć skok. 1 Cytuj
metalcoola 178 Opublikowano 2 września 2019 Opublikowano 2 września 2019 Restart rozdziału pomógł, poszło za pierwszym razem, dzięki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi