Opublikowano 29 maja 201410 l Trylogia Ratcheta już oficjalnie zmierza na vitę - premiera 2 lipca, twórcy w wpisie sami piszą, że port sportowany jest "amazing" więc mam nadzieję, że szopki w stylu trylogii jak&dexter nie będzie bo to ten sam dev co portował tamtą serię http://blog.eu.playstation.com/2014/05/29/ratchet-clank-hd-trilogy-hits-ps-vita-july/ Edytowane 29 maja 201410 l przez Ficuś
Opublikowano 29 maja 201410 l vitowcy w czerwcu dostana 4 gry w plusie w eu - dragons crown i surge deluxe a takze dzieki kochanej opcji cross buy - lone survivor i pixel junk shooter - kochamy sony i kochamy vite <3
Opublikowano 30 maja 201410 l Ja tam mam pretekst do kupienia ps4 wreszcie, majac kazda platforme praktycznie nie trzeba gier kupowac bo 2 miesiecznie to sporo jak ktos nie ma super duzo czasu na granie. Zaintrygowal mnie ten indyk teslagrad wyglada wysmienicie ciekawe czy bedzie wart ogrania.
Opublikowano 30 maja 201410 l teslagad jest wporzo ale jeszcze wyzej oceniana perelka indykowa z pc wychodzi w czerwcu min na vite - the swapper, jak to bedzie udany port to zdecydowanie day one no i radujmy sie ze zbiorka kickstarterowa sie powiodla i na vite bedzie tez zmierzac Heart Forth, Alicia - genialnie zapowiadajacy sie tytul 2d w stylu metroidvanii
Opublikowano 30 maja 201410 l Vita ma sie calkiem dobrze, ja non stop mam w co grac na niej a jak dokupie ps4 to juz w ogole mysle ze bedzie uzywana czesciej.
Opublikowano 30 maja 201410 l ciekaw jestem jaki bedzie 2015, duzo bedzie pewnie zalezec od popularnosci i sprzedazy tych dwoch gier w jpn, jak bedzie git to na tgs pewnie bedzie sporo swietnych zapowiedzi, na nagla poprawe w eu i us przestalem juz liczyc
Opublikowano 30 maja 201410 l Zadna z tych gier nie moje klimaty ale kibicuje bo sprzedaz kazdej wiekszej pozycji na vite moze tylko dla nas uzytkownikow przyniesc korzysci w przyszlosci wiec nie ma co hejtowac nawet jesli sie danej pozycji nie lubi. W sumie to ciesze sie ze mam vite, nie zamienilbym ja na ten moment na 3dsa.
Opublikowano 30 maja 201410 l monster hunter na 100% nie opusci jpn i ma region locka na online wiec pozostaje ci jedynie kibicowanie
Opublikowano 30 maja 201410 l chyba powoli ostatni gwizdek jesli ktos chce kupic vite z oledem, sony wlasnie oglosilo ze vita 2000 opuszcza UK i pod koniec czerwca bedzie dostepna w Austria, Czech Republic, Hungary, Ireland, UK, Bulgaria, Croatia, Iceland, France, Greece, Poland, Russia, Denmark, Germany, Portugal, Finland, Norway, Sweden, Spain Za 200 euro dostaniemy vite 2000 + 8gb memorke + voucher na: Injustice: Gods Among Us – Ultimate EditionBatman: Arkham Origins BlackgatePlayStation Allstars: Battle RoyaleGod of War: Chain of OlympusKillzone: Liberation Dziwny wybor, bo dwie gry z psp ale to typowe dla sony
Opublikowano 30 maja 201410 l A zastąpi wersję z OLEDem? Bo gdzieś słyszałem, że to bardziej jak PSP GO z 3000 zamiast np. 3000 i 2000...
Opublikowano 30 maja 201410 l ciekawe kiedy sony pójdzie po rozum do głowy i opuści ceny kart pamięci, a także wprowadzi kartę 64gb do europy. Jak tak się nad tym zastanowić, to marketingowcy odpowiedzialni za Vite mają chyba coś z głową nie tak, bo takie, a nie inne decyzje pogrążają tylko tą świetną konsolkę. Freedom Wars mnie nie grzeje - ile można, kolejny hunting/srajting - paw chodnikowy. Wolałbym kontynuacje Legend of Dragons z PSXa. Edytowane 30 maja 201410 l przez kazuyoshi
Opublikowano 31 maja 201410 l W Saturnach pojawiły się bundle packi z nowym modelem Vity. Model 2000 (czarny) + karta 4GB + gra Zwierzaki (czy jakoś tak) za 799 zł. Co ciekawe nie jest to jakiś import, bo opakowanie bundla jest po polsku.
Opublikowano 2 czerwca 201410 l prawie pol godziny gameplayu z vita pets i powiem wam ze wyglada i prezentuje to sie sto razy lepiej niz sie spodziewalem, dzieciaki powinny byc tym zachwycone, oczywiscie premiera jest juz za pare dni, promocji i reklamy gry zadnej wiec gre kupia pewnie jedynie devi i ich rodzina ale to juz standardowe podejscie sony do tej konsoli Edytowane 2 czerwca 201410 l przez Ficuś
Opublikowano 2 czerwca 201410 l W dniu 2.06.2014 o 16:06, Ficuś napisał(a): dzieciaki powinny byc tym zachwycone, No właśnie (pipi)a, ciągle same pierdoły, albo szpile dla dzieci. Pyerdolę tę konsolę.
Opublikowano 2 czerwca 201410 l indyki i japonszczyzna to znak vity - nawet sony juz tego zmieniac nie zamierza, w e3 nie wierze - jak ci to nie odpowiada to vita nie dla ciebie
Opublikowano 2 czerwca 201410 l dali by jakas darmowo giere dla wszytskich a nie tylko ps plus nie wszyscy maja karte aby zakupic abonament
Opublikowano 2 czerwca 201410 l darmowych gier masz chyba z 5 jak nie wiecej w ps store dla tych co nie maja plusa przeciez, chociazby teraz w ciagu miesiaca wyszla montezuma arena i destiny of spirits
Opublikowano 2 czerwca 201410 l W dniu 2.06.2014 o 18:03, Ficuś napisał(a): indyki i japonszczyzna to znak vity - nawet sony juz tego zmieniac nie zamierza, w e3 nie wierze - jak ci to nie odpowiada to vita nie dla ciebie No właśnie chyba nie jest dla mnie.
Opublikowano 3 czerwca 201410 l W dniu 2.06.2014 o 18:30, Ficuś napisał(a): darmowych gier masz chyba z 5 jak nie wiecej w ps store dla tych co nie maja plusa przeciez, chociazby teraz w ciagu miesiaca wyszla montezuma arena i destiny of spir https://store.sonyentertainmentnetwork.com/#!/pl-pl/gry/cid=STORE-MSF75508-FREETOPLAY_CH|platform~vita|?smcid=ps:buy%20now:null:pdc-ps3-services-detail:569141- to lipa jest mogli dac jakas stara scigalke albo cos Edytowane 3 czerwca 201410 l przez pawel188
Opublikowano 4 czerwca 201410 l - swego czasu na jednej z amerykańskich uczelni wystartowal projekt w ktorym studenci w ramach zajec projektowali gry na vite, najlepsi dostawali sie potem na staz do scea, projekt rozrosl sie w kolejne studio wewnetrzne sony nazwane Pixel Opus a ich pierwsza gre na vite ujrzymy na e3 - Markus Persson tworzy cos na vite co najprawdopodobniej nie jest minecraftem - od jakiegos czasu twituje dziwnie, niedawno dal nawet pierwsze zdjecie tego czegos:
Opublikowano 4 czerwca 201410 l watpie ze po sukcesie minecrafta wydanego na wszystko co sie da bralby sie za prace nad czyms ekskluzywnym, w kazdym razie cos sie dzieje - ten rozmazany screen jest z vity, a na moje oko na pewno nie jest to minecraft -albo troluje albo cos jest na rzeczy, w kazdym razie nic oficjalnego na razie
Opublikowano 4 czerwca 201410 l Ja mysle powaznie nad rorona plus na vite. Musze poczytac o tym wiecej bo nie wiem czy to do konca moj klimat/
Opublikowano 5 czerwca 201410 l Akurat Notcha nie należy pod tym względem brać na poważnie, bo sam przyznaje, że tworzy MNÓSTWO prototypów, z których mało co jest ciągnięte dalej. Raczej nie chce, żeby powtórzyła się sytuacja z 0x10c, gdzie ludzie uznali to za zapowiedź nowej gry i byli bardzo zdziwieni, gdy jak ktoś go zapytał o nią na streamie to powiedział wprost, że porzucił prace nad nią. Możliwe, że to po prostu raczej coś, co koduje dla treningu i zaznajomienia się z Vitą. I też nie wiadomo, czy ujrzy światło dzienne. Także jeszcze się nie hajpujcie. W sumie, może to jakieś rozwinięcie Prelude Of The Chambered - prostego dungeon crawlera, którego stworzył kiedyś na compo Ludum Dare (w 48 godzin!)... http://www.ludumdare.com/compo/ludum-dare-21/?action=preview&uid=398 Edytowane 5 czerwca 201410 l przez Accoun