Nemesis 1 268 Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Nie wiadomo jeszcze ile w tym prawdy, ale na pewno coś jest na rzeczy. Swoją drogą nie zaliczyłem żadnego z DMC ale jedynka bardzo mi się podobała ze względu na klimat. http://www.ppe.pl/news-5793-Devil_May_Cry_Collection_tez_bedzie.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 (edytowane) DMC1 - gra dla której kupiłem PS2. Jak przeczytałem dzisiaj tego news'a to odpaliłem sobie DMC 1 - pograłem chwilę... i nie wiem jak ja tą grę te parę lat temu przeszedłem na Dante Must Die! :potter: Anyway pewnie temat zaraz zostanie zamknięty do czasu oficjalnego potwierdzenia wydania - ja co do reedycji mam mimo wszystko mieszane odczucia. :potter: Edytowane 13 Lutego 2011 przez Kyo Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 509 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 DMC Collection najprawdopodobniej na E3. http://www.ppe.pl/news-7869-Devil_May_Cry_Collection_juz_za_rogiem.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 788 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Łot i niułs dnia. Przelezę na DMD wszystko co tylko możliwe do przejścia. Takie gry powinny wychodzić w Classicach. Nie TRy :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Ołłł jeeee !!! Zremasterowana jedynka - wystarczy poprawić grafikę i nic można już nie zmieniać, najlepszy slasher ever. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Ja również wyczekuję głównie pierwszej części, dlaczego? Bo jedynka odpalona na PS2 na LCD ma czarne pasy z góry i doły ekranu, a przynajmniej tak było w wersji PAL. Ta gra jeszcze nie miała widescreena. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 DMC1 było pierwszą grą jaką odpaliłem u siebie na ps2. Nigdy chyba nie zapomnę widoku zamczyska z oddali z bodajrze drugiego rozdziału....szczękę miałem u sąsiadów na parterze... Cytuj Odnośnik do komentarza
masaKRATOS 816 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Pamiętam jak płakałem ze szcześcia , gdy ściemniło sie i zwiedzałem zamek w nocy... Ciekawi mnie czy dodadza wersje rozszerzoną DMC3 , wtedy miałbym kilkadziesiat godzin wiecej grania Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 DMC3 to na 100% będzie Special Edition z grywalnym Vergilem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ventis 17 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 I bardzo dobrze, bo innego DMC3 sobie nie wyobrażam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Fajnie, jak by achivementy były jakieś skillowe. Skończyć na Dante Must Die ? Podstawa . Jakieś speedruny, wykonanie danego comba, czy ubicie bossa określoną bronią (Ebony & Ivory ?) Cytuj Odnośnik do komentarza
Crying_Wolf 56 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Raczej ukończenie misji na najwyższych poziomach trudności z rangą S/SS/SSS będzie na pewno. Speedrun też by się jakiś przydał. Cytuj Odnośnik do komentarza
triboy 959 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 A ja bym zbytnio nie liczył na jakieś mega wyżyłowane trofea. Pamiętajcie, że ten projekt musi się sprzedać Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Cóż zaroiło się od tych portów/remaków i innych cudacznych składanek. Co się tyczy DMC Collection to posiadam wszystkie części oprócz "sławnej" dwójki i tak się zastanawiam czy zamiast edycji na PS2 nie kupić tej składanki. Zawsze to minimalnie lepsza jakość grafiki, tylko ja bym raczej to kupił jeśli cena spadnie do poziomu tak 80zł. Więcej to imo przepłacanie, skoro edycje na PS2 chodzą za grosze. Śmiałbym się gdyby te DMC Collection sprzedało się lepiej niż te cudaczne nowe DMC od Ninja Theory Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Mnie to nie zdziwi. Sporo ludzi może to kupić dla samej pierwszej części, która do dzisiaj co prawda wygląda ładnie, ale na dużym TV widać ograniczenia, choćby z braku widescreena i trzeba się męczyć z pasami. A ja bym zbytnio nie liczył na jakieś mega wyżyłowane trofea. Pamiętajcie, że ten projekt musi się sprzedać Jeżeli zostawią normalny poziom trudności z jedynki, to casuale w życiu tej gry nie przejdą i zatną się na pierwszym napotkanym Shadowie, który skroić może pasek 1-2 atakami. Do tego kontynuacje były przecież za orby, na które trzeba zarobić kasę. Tak samo z DMC3, tylko w tym wypadku jeśli będzie to special edition, to poziomy były trochę obniżone (poza DMD). Oryginalny Dante's Awakening był nieźle wyżyłowany. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Sam znów nie tak dawno temu grałem pierwszy raz w DMC1 i muszę przyznać, że nawet po tylu latach od premiery gra robi wrażenie. Głównie za sprawą genialnego designu, no i poziom trudności również robi "wrażenie". Przed jedynką grałem w DMC4 i DMC3 SE ale normal w DMC1 to całkiem inna kategoria niż w tych dwóch poprzednich częściach. Już pierwszy boss dał mi się we znaki, a ja myślałem, że gram w miarę dobrze w gry z przygodami Dantego XD To będzie dopiero zaskoczenie dla tych co nie grali nigdy w DMC1 jak ta gra na normalu może zajść za skórę. W dzisiejszych czasach, to niemal hard jeśli nie wyższy poziom trudności. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ventis 17 Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Nom, pierwszy DMC posiada dosyć zaawansowany poziom trudności, a przejście tej gry w trybie Dante Must Die z całą pewnością dla zwykłego gracza okaże się wręcz niemożliwe, jednak w porównaniu do stopnia z podstawowego DMC3 (wersja "yellow" w Special Edition), to i tak ledwie pikuś, dopiero tam DMD pokazuje pazury. Co by jednak nie mówić, jeżeli twórcy zaszaleją z trofeami, to casuale za masterowanie nie mają się co zabierać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 788 Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Osobiście uważam, że DMC3 DMD jest trudniejsze niż to w DMC I. Fajnie będzie mieć skompletowane najlepsze slashery z PlayStation na jednej płycie. Te gry (nawet dwójka) po tych wszystkich latach biją grywalnościowo większość młócek chodzonych na głowę. Wiadomo jednak, że król jest tylko jeden... Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Jaki król? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 788 Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Wszystko co widać w otoczeniu ksywki "Yap" wykrzykuje to o co pytasz. Jestem fanbojem...niestety. Odnośnie tematu, nie chcę wyjść na hipokrytę bo neguję nabijanie kabzy powtórkami z rozrywki, ale cieszę się na garść zapowiedzianych klasyków - DMC jest wśród nich. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 NG dobre jest, ma najbardziej rozbudowany system walki, ale i tak wole DMC. Tutaj przynajmniej nie walczę z kamerą, którą trzeba ciągle centrować. Nie zrobili z nią nic od NG1 (Black, obie Sigmy, 2). Cytuj Odnośnik do komentarza
Ventis 17 Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Również uwielbiam Ninja Gaiden, ale jednak wyższość przyznaję DMC - tutaj poza rewelacyjnym systemem walki i hardkorowym poziomem trudności mamy jeszcze świetny klimat, sensowne lokacje oraz w miarę jadalną fabułę. Mimo wszystko obie te serie to i tak najlepsze slashery ostatnich lat. Cytuj Odnośnik do komentarza
cithall 107 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Czyli była to tylko plotka i nie będzie takiej kolekcji w HD klik Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Nie wierzę... Capcom nie będzie wyciągał kasy od ludzi? O_o Trochę szkoda, bo akurat DMC1 w HD przydałby się. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Nie wierzę... Capcom nie będzie wyciągał kasy od ludzi? O_o Trochę szkoda, bo akurat DMC1 w HD przydałby się. Pierwszą część też bym chciał w podrasowanej wersji. Szkoda, bo akurat te gry mogłyby się doczekać takiej kompilacji... Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi