estel 806 Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Również planuję zainwestować, ale jak stanieje. Do 2ki mnie w ogóle nie ciągnie, 3ka jest moim zdaniem średnia (za(pipi)isty system walki, ale nie można zmieniać styli w locie), za to z chęcią odświeżyłbym sobie, i wymaksował, jedynkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Capcom idzie na łatwiznę. Niestety nie wygląda to zbyt fajnie, ale i tak jedynkę biorę jeśli będzie oddzielnie. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LmGFSmMhBow Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 509 Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Jak to kaszaniasto wyglada <smutny>, ehh ten Capcom. Też łykam jedynkę jak będzie oddzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 788 Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Ło Jezu! Mogli oszczędzić sobie tej żenady...Oby poprawili całość bo nawet na jedynkę się nie zdecyduję. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 509 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Premiera 22 Marca 2012, cena 4990¥. Graficznie nie zachwyca, wręcz przeciwnie http://www.youtube.com/watch?v=00B2YDd27wg Cytuj Odnośnik do komentarza
Crying_Wolf 56 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 U nas chyba 3 kwietnia? Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Odświeżam wątek. We wtorek premiera, cena 129,90zł. Kupujecie? Ja tak. Pooglądałem gameplaye z wersji sklepowej i moim zdaniem nie jest źle. Te gry nie wyglądają gorzej od wersji PS2 i to jest sukces Jaram się tą kolekcją, bo żadnej z tych części nie ukończyłem. W jedynce utknąłem i porzuciłem, dwójkę mi odradzano, a w trójkę usiłowałem przejść na kompie i poległem na sterowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Jeśli będą sprzedawać oddzielnie to tylko pierwszą część. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 788 Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Dokładnie. A może po prostu zaczekać, aż będzie na PSS za bezcen. Swoją drogą nie ogarniesz wszystkiego nowego, a co dopiero wracać do staroci. Cytuj Odnośnik do komentarza
wiki1993 539 Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Ja pier.dolę, wystarczyło obejrzeć kilka sekund rozgrywki z DMC3 SE i wspomnienia wróciły, biorę jak tylko będę miał kasę Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Launch Trailer Nawet fajnie jedynka wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 509 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Jakby wypuścili osobno na PSS to jedynke kupuje od razu, a tak to poczekam aż stanieje do poziomu 70-80 PLN. W jedynce widoczny jest problem z v-syncem, a i też drobne rwania animacji widać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 W wersji na PS2 odpalonej na LCD były pasy, może to dlatego. A skąd informacja, że rwie animacja? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 509 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 (edytowane) Oglądałem ostatnio gameplay na YT i było tam to widoczne w niektórych akcjach, ale w małej ilości. Możliwe że pełnej wersji to poprawili, albo wina YT po prostu. No i niestety nie wszystkie filmiki są w HD, oraz menusy w formacie 4:3. Trochę lipnie, ogólnie szału nie ma. Edytowane 3 Kwietnia 2012 przez Square Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 788 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Szybko i tanio - tak widzieli konwersję ludziska z Capcomu. Mam nadzieję, że się przejadą w kosztach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Po 10 minut z każdej części DMC1 DMC2 DMC3 Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 (edytowane) Widział ktoś tą kolekcję na sklepowej półce? Jak tak to piszcie gdzie i jaka cena. Dzisiaj jest premiera, a w Ultimie gdzie zamawiałem jeszcze gry nie dostali i gość mi napisał że raczej po świętach wysyłka. Grrr! Mam w co grać, ale strasznie się napaliłem na przygody Dantego. Kupiłem sobie kilka archiwalnych numerów Psx z recenzjami jedynki i dwójki. Ale się fajnie czyta Myszaqowe recki. No i w ogóle ta magia poprzedniej generacji, dajcie wehikuł czasu! Edytowane 6 Kwietnia 2012 przez aux Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 825 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 (edytowane) Gra ktoś? Jak to się tak naprawdę prezentuje? Kupsko czy da rade pograć nie denerwując się na poziom zremasterowania? Edytowane 20 Czerwca 2012 przez XM16E1 Cytuj Odnośnik do komentarza
zawiszakapy 2 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Gra ktoś? Jak to się tak naprawdę prezentuje? Kupsko czy da rade pograć nie denerwując się na poziom zremasterowania? Po ograniu pierwszej czesci DMC moge polecić wszystkim tą kolekcje, bardzo dobrze zrobiona nie to co Silent Hill. Graficznie również bardzo dobrze zremasterowane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mr_pepeush 96 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Panowie, powim cos, za co byc moze czesc bedzie chciala mnie zlinczowac, ale licze przy tym na porade i solidne opinie. Wlasnie skonczylem DMC1 i to jak sie wynudzilem, oraz fakt, ze zrobienie 2-3 misji na dzien, to bylo maks na co moglem sobie pozwolic zanim usnalem, sprawia, ze nie mam ochote nawet patrzec na produkt o nazwie DMC HD. To bylo pierwsze podejscie do tej gry (PS2 nie mialem) wiec bylem na swiezo. Z ogrywaniem starych hitow tez nie mam problemow - nie odstrasza mnie oldschoolowa grafika czy mechanika rozgrywki. Mimo to gre uwazam za okropnie trudna, a poziom trudnosci na NG na zalosnie niski. Teraz pytanie: czy jest sens grac dalej? Ma to jeszcze szanse pokazac pazur i mnie przekonac, czy jest tak samo, robie mniejszy dmg, boss ma wiecej hp i tyle? W NGS2 mialem wyzwanie, ale tam sie fajnie czesalo kombosy, trzeba bylo uwazac jak i kogo sie rabie. Tutaj (i to dla mnie jest minus ktory grzebie te produkcje) jest tylko mashowanie i to jeszcze w wujowym ukladzie, bo trzeba trzymac przy tym R1. Moze to wie jeszcze spodobac? Czy DMC3 ma jakis bardziej atrakcyjny system walki, czy to tez mokry sen masherow? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 509 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 DMC 3 ma o wiele bardziej rozbudowany system walki (zmiana broni w locie, różne style itp), a do tego gameplay jest szybszy niż w jedynce. Ja polecam sprawdzić jakiś filmik z DMD No Damage z pierwszych przygód Dantego, a może zobaczysz że nie opiera się to na mashowaniu i wrócisz jeszcze do jedynki. Cytuj Odnośnik do komentarza
mr_pepeush 96 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 problem w tym, ze ja tu widze drewno. nie za bardzo rozumiem skad wzial sie kultowy status tego tytulu. chyba potrafilbym wymienic ciekawsze produkcje z tamtego okresu... pogralem teraz chwile na hardzie. 3 misje. wciaz nie jest hard nie bede bil platyny aby ja miec... Cytuj Odnośnik do komentarza
mashter 54 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Ja nie pamiętam, w który momencie DMC był maszerski. Maszowaniem na Dante Must Die będziesz żył jakieś 5 sekund z każdym bossem. Ta gra w swoim czasie była najlepszą grą na PS2 i przełomowym tytułem w swoim gatunku. Nigdy nie byłoby Bayonetty gdyby nie DMC i nigdy nie mógłbyś młócić z Shotguna po tym jak wybijesz potwora w powietrze używając ogromnego miecza. DMC w swoim czasie, to była gra 9/10. Możliwe, że zestarzała się brzydko graficznie i systemowo, ale to już potwierdzę jak będę cisnął platyny. Cytuj Odnośnik do komentarza
mr_pepeush 96 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 (edytowane) dobra, może nie do końca chodzi o samo mashowanie przycisku; ale większośc kombosów jakie są w użyciu to: 1) r1 + lewa gała tył + /\ (wyrzucenie w górę) 2) r1 + lewa gała przód + /\ (uderzenie z "poslizgiem" w przod - dobre przy dystansie) 3) przytrzymac /\ (rzut mieczem) 4) strzal z broni malo wymyslne te kombosy, wiaza sie z tym, ze jak juz "złapiesz" pada (czyli nadasz kierunek gałką i wciśniesz r1) to mozesz zaczac mashowac /\. juz sam fakt, ze jest tylko 1 przycisk do ataku (+ O jako strzal) jest ogromnym uproszczeniem; mashter - ja nie odbieram DMC "wyjatkowosci" na okres kiedy wyszło; po prostu mówię, że nie rozumiem jak dostało to miano; gra jest dla mnie az za prosta; GoW1 dal mi wiecej frajdy w przejsciu na Normalu, a z perspektywy czasu, gdybym teraz mial porownywac te gre z jeszcze innymi tytulami, to nawet takie srednio udane blood rayne uwazam za o niebo lepsze i rozbudowane; czare goryczy przelewa jeszcze kwestia fabularna i postaci... nie rozumiem skad sie wziela opinia o tym "maderfakestwie" Dantego... dialogi pokroju: - Dante! - Trish! - Ooooo Dante, chlip! - Mmmm Trish... You have tears... You are human, devil dont cry! ŁOMATKOBOSKOCZĘSTOCHOSKO! a fabula wyglada tak, ze ma sie wrazenie, ze Dante nie wyskoczyl na ratowanie swiata czy nawet zwyczajna ustawke w kibolami, tylko po marchew do sklepu... wchodzi do zamku, otwiera jakies drzwi, jedne, drugie, zdobywa trofia z ubicie vergila, potem spotyka brzydkiego pana mundusa, daje mi w twarz i wychodzi (sorry... wylatuje!) z zameczku w towarzystwie blond mimozy... (dwukrotnie z reszta ubitej... :confused:) dobra... poplakalem sobie; narazie to odkladam, pogram jeszcze, ale musze dac sobie czas na zatarcie wujowego wrazenia z tego przejscia na Normalu; wczoraj w pol godzinki lyknalem 3 misje i poziom trudnosci nadal zenujacy... jak mam sie teraz katowac nudą 6h zeby MOŻE zmeczyć się na walce z Nelo Angelo na najwyzszym poziomie trudnosci, to ja chyba dziekuje... postoje... wczorajszy wieczor gamingowy uratowalo mi dead space 2 Edytowane 7 Grudnia 2012 przez mr_pepeush Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Masz jeszcze akcje z timingiem klepiąc trójkąt. Posprawdzaj sobie w opcjach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi