Hejas 455 Opublikowano 14 maja 2011 Opublikowano 14 maja 2011 Mam wrażenie, że część osób nie ogarnęła jeszcze, na czym polega współczesne 3D i oczekują uchylania się przed wystającą z ekranu dzidą, jak w IMAXowych produkcjach sprzed paru lat. Ja byłem na Thorze w niedawno otwartym Multikinie w Rumi i jakość trójwymiaru była naprawdę spoko - to pewnie zasługa nowocześniejszego sprzętu i porządniejszych okularów, bo wyglądało to lepiej, niż np. w Gdyni. 1 Cytuj
bajej 28 Opublikowano 15 maja 2011 Opublikowano 15 maja 2011 nie spodziewam sie wystajacych rzeczy z ekranu, po prostu doplacam za głebie, która wcale nie jest mi potrzebna, a do tego mnie oczy bolą. Dlatego 3d jest (pipi)owe Cytuj
gork 19 Opublikowano 15 maja 2011 Opublikowano 15 maja 2011 Zwłaszcza jak się nosi okulary i trzeba nosić okulary nosząc okulary :potter: Cytuj
Manor 645 Opublikowano 15 maja 2011 Opublikowano 15 maja 2011 Mam wrażenie, że część osób nie ogarnęła jeszcze, na czym polega współczesne 3D i oczekują uchylania się przed wystającą z ekranu dzidą, jak w IMAXowych produkcjach sprzed paru lat. Ja byłem na Thorze w niedawno otwartym Multikinie w Rumi i jakość trójwymiaru była naprawdę spoko - to pewnie zasługa nowocześniejszego sprzętu i porządniejszych okularów, bo wyglądało to lepiej, niż np. w Gdyni. No to jest z pewnością zastanawiające. Jak ktoś, kto 8 lat temu widział genialne efekty 3D, które były wtedy małą rewolucją, może wymagać, żeby współczesne filmy i kina puszczały nawet nie lepsze efekty, ale choćby w połowie tak dobre. Bajej dobrze to podsumował - bilety na 3D są droższe, więc klient ma prawo oczekiwać oczoje.bności, a w momencie gdy jakiś efekt jest widoczny z 2, 3 razy w filmie, to ja naprawdę wolę już oglądać wersję 2D, bo takie 3D to zbędny bajer. Cytuj
ogqozo 6 573 Opublikowano 15 maja 2011 Opublikowano 15 maja 2011 Ja tam bym dopłacił za 2D, niestety polscy dystrybutorzy coraz częściej nie dają mi nawet szansy. "Bajery" mnie średnio obchodzą, za to bolące oczy, obraz tak ciemny, że nic nie widać (pomijam wrażenia estetyczne...) - już bardziej. 3 Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 15 maja 2011 Opublikowano 15 maja 2011 Beowulfa w czyde mi się dobrze oglądało. Był szczur w 3d, odlatujący orzeł w 3d, kilka krzeseł i urwanych kończyn poleciało w moją stronę w 3d i tyle. Cytuj
Masorz 13 215 Opublikowano 17 listopada 2013 Opublikowano 17 listopada 2013 Wróciłem z The Dark World. Film rewelacja, wizualia autentycznie ryją beret a designerzy scenografii powinni dostać Oscara. Do tego dobry humor (Denningd, Skarsgard) i chłodny s(pipi)iel Eccleston/Malekith. No (pipi)a, nie spodziewałem się aż takiej dawki zayebistości. 9/10 Cytuj
Gość suteq Opublikowano 17 listopada 2013 Opublikowano 17 listopada 2013 Masorz, zatkało kakao? XD Cytuj
Harbuz 954 Opublikowano 17 listopada 2013 Opublikowano 17 listopada 2013 Jeszcze napisz Masorz jak oceniasz pierwszą część, bo dla mnie była mocno średnia. Cytuj
Masorz 13 215 Opublikowano 17 listopada 2013 Opublikowano 17 listopada 2013 Pierwsza część 7+/10, podobało mi się także bardzo. Cytuj
Dahaka 1 878 Opublikowano 17 listopada 2013 Opublikowano 17 listopada 2013 zatkało kakało zniszczyło a film spoko, ale imo bez szału, trochę lepszy niż jedynka. Generalnie jak komuś się poprzednik nie podobał, to tutaj będzie podobnie.na + sporo humoru Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 26 listopada 2013 Opublikowano 26 listopada 2013 Mnie najbardziej rozwaliło wieszanie młota i scena z laską w metrze Efekty bardzo fajne, 3D jak zwykle zbędne. Jest kilka scen przegadanych, ale ogólnie bardzo dobrze się spędziło te 2h. Cytuj
Shago 3 606 Opublikowano 27 listopada 2013 Opublikowano 27 listopada 2013 Efekty specjalne przy takich produkcjach to juz standard, ze prezentuja wysoki poziom. Technicznie nie ma sie do czego przyczepic. Generalnie film idealny na wypad do kina, fajnie sie oglada, jest humorystycznie. Calkiem spoko. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 25 grudnia 2013 Opublikowano 25 grudnia 2013 WOQW Ze średniaka zrobił się ważniak. Było super, a nie mów ,że nie. Efekty efektami, kurcze, ten film był dobry!!!!!! Nawet aktorsko dzięki Lokiemu. 1 Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 25 grudnia 2013 Opublikowano 25 grudnia 2013 (edytowane) WOQW Ze średniaka zrobił się ważniak. Było super, a nie mów ,że nie. Efekty efektami, kurcze, ten film był dobry!!!!!! Nawet aktorsko dzięki Lokiemu. po czasie nie wiem o co mi chodziło, ale i tak film jest 8 na 10 Edytowane 25 grudnia 2013 przez gekon Cytuj
Masorz 13 215 Opublikowano 26 grudnia 2013 Opublikowano 26 grudnia 2013 Musisz poprostu pisanie po pijaku na forumku zredukować do minimum. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi