MichAelis 5 625 Opublikowano 15 lutego 2011 Opublikowano 15 lutego 2011 Jako ze na premierę bida raczej, a nie chcę grac znowu w nintendogs, to cos czuje ze nie oprę się jednak przed kupnem 3dsa w premierę. 3 DSy miałem w swoim życiu, a wiele gier i tak mnie ominęło. Postanowiłem, że kupię sobie kilka gier z DSa, bo są tanie. Zelda Phantom hourglass czy Zelda Spirit tracks? Jakieś różnice? W co lepiej zagrać? Czemu? New super Mario bross, dobre jest? Co jeszcze polecacie? Cytuj
bartiz 1 619 Opublikowano 15 lutego 2011 Opublikowano 15 lutego 2011 Seria Pheonix Wright, seria Laytona to obowiązkowo. Z przygodówek polecam jeszcze Ghost Trick oraz Nine Hours, Nine Persons, Nine Doors. New Super Mario Bross - obowiazkowo:) Super Scribblenauts tez warto zagrac. Cytuj
Gość Albert Wesker Opublikowano 15 lutego 2011 Opublikowano 15 lutego 2011 Ja z kolei Michale, bardzo polecam Mario&Luigi Bowser`s Inside Story. Wiem, że gra wygląda jak wygląda, ale jest naprawdę niesamowita. Świetne połączenie platformówki i jRPGa, do tego sporo minigierek (gra muzyczna, strzelanka a`la Ikaruga itp.). Z każdego z tych gatunków bierze to co najlepsze, system walki jest genialny (i taktyka i zręczność ma duże znaczenie). Strasznie, strasznie dobra gra, w Polsce kompletnie niedoceniana. Odradzam za to obydwie DSowe Zeldy. Są o trzy klasy słabsze niż odpowiedniki na N64/GCN/Wii. NSMB jest ok, ale nie robi szału. Lepiej chyba którąś Castlevanię zaliczyć. Od siebie dodam, oczywiście, Phoenixy i Laytony. Cytuj
MichAelis 5 625 Opublikowano 15 lutego 2011 Autor Opublikowano 15 lutego 2011 Serio takie slabe te Zeldy, oceny w granicach 90%, z tych dwoch ktora lepsza? Cytuj
RoL 578 Opublikowano 15 lutego 2011 Opublikowano 15 lutego 2011 Obowiazkowo zagraj w The World Ends With You - jeden z najlepszych i najbardziej oryginalnych RPGow ostatnich lat. Jak lubisz serie Castlevania, to koniecznie obczaj 3 czesci wydane na DSa, z naciskiem na Order of Ecclesia. Z gier logicznych polecam Picross DS i Picross 3D (glownie te druga) - niesamowicie wciagajace gry na wiele godzin. W marcu wychodzi sequel Okami. Zapowiada sie calkiem solidnie, chociaz podejrzewam, ze po genialnej jedynce moze troche rozczarowac, biorac pod uwage pierwsze recenzje wersji japonskiej. Moim zdaniem, New Super Mario Bros i Zelda: Phantom Hourglass to 2 najbardziej przereklamowane tytuly na DSa. Oczywiscie obie gry sa dobre, a nawet bardzo dobre, ale jednoczesnie strasznie odtworcze. Cytuj
Gość Albert Wesker Opublikowano 15 lutego 2011 Opublikowano 15 lutego 2011 Powiem ci tak. Są nudne. Poza główną linią fabularną niewiele jest do roboty, a główna linia ma jedną, zasadniczą wadę. Gra wygląda tak: dungeon - wieża jakaśtam - inny dungeon - ta sama wieża co poprzednio - inny dungeon - ta sama wieża co poprzednio. Cały czas musimy się wracać do tej samej miejscówki jak tylko coś nowego zdobędziemy. W PH jest dokładnie ta sama, w ST to inne piętra takiej wieży. Przeszedłem obydwie i obydwie są... średnie i nudnawe. Ale jak się uprzesz to Spirit Tracks jest lepszy Cytuj
django 549 Opublikowano 15 lutego 2011 Opublikowano 15 lutego 2011 Hotel Dusk i Last Window obowiązkowo Cytuj
Velius 5 753 Opublikowano 20 lutego 2011 Opublikowano 20 lutego 2011 Wedlug mnie to tak: Cala seria Phoenix Wright - poprostu mus,dla tej gry kupilem NDS'a The World Ends with You - pierwszy jrpg od niedawna ktory mnie tak zlapal za serce Mario and Luigi Partners in Time oraz Bowsers inside story - przyjemny spin off i rpg jak ktos lubi mario Shin Megami Tensei:Devil survivor - bardzo solidny i udany taktyczny jrpg,dobra fabula,postacie i swietny system. Hotel Dusk i Last Window - bardzo dojrzale pozycje ktore na feriach niesamowicie mnie wciagnely Knights in The Nightmare - swietny taktyczny jrpg z poteznym systemem. Niedoceniony przez wysoki learning curve Fire Emblem Shadow Dragon - jesli nie grales nigdy w fire emblem to warto sprobowac,bardzo dobra pozycja,ale za bledy klepie gracza po lbie i nie ma litosci (jak umrze jakis heros to juz bez powrotu). Oprocz tego warte uwagi sa: Ghost Trick,999,Inazuma Eleven (jesli lubisz rpg z pilka nozna,cos ala tsubasa). To sa wedlug mnie must have'y,pewnie przegapilem co nieco bo ogralem naprawde sporo gier i duzo mnie urzeklo. Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 20 lutego 2011 Opublikowano 20 lutego 2011 Serio takie slabe te Zeldy, oceny w granicach 90%, z tych dwoch ktora lepsza? Nie, nie serio. To kapitalne gry. Może gorsze od stacjonarnych wersji, ale nadal na 9+/10. Najlepsze gry na DS-a to: 1. The World Ends With You (chyba w ogóle najlepsza gra dekady) 2. Rhythm Heaven 3. Elite Beat Agents 4. Zelda 5. Advance Wars 6. GTA Chinatown Wars 7. Might & Magic: Clash of Heroes No i dziesiątki innych, ale mi się nie chce pisać, przecież tu gdzieś jest taki temat na tym forum. Cytuj
Gość Opublikowano 2 marca 2011 Opublikowano 2 marca 2011 (edytowane) Ninjatown jeszcze bym dodał do tej listy. Czasami jeszcze męczę ten tytuł. Edytowane 2 marca 2011 przez Gość Cytuj
know_naim 1 Opublikowano 14 kwietnia 2011 Opublikowano 14 kwietnia 2011 http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=222049 GAME GENRE TABLE OF CONTENTS Action & Action-Adventure Shooters & Flight Games Platforming Music & Rhythm Fighting Games RPGs & Action RPGs Strategy Games & Strategy RPGs Simulation Games Adventure Games Miscellaneous & Unclassifiable Games Puzzle Games Sports & Racing Games ^ ten temat na GAFie chyba najładniej jest poukładany, jeśli chodzi o rekomendacje poszczególnych gier. No i lista jest uzupełniana o nowe tytuły. Przygodówki na DS'a moim zdaniem rządzą - 999, Ghost Trick, Ace Attorney, Layton, Hotel Dusk i wiele więcej (nawet klasyki a la Broken Sword są). Cytuj
Iquis 3 Opublikowano 16 lipca 2011 Opublikowano 16 lipca 2011 Ja ogrywam juź dość długo najnowsze pokemony na 3dsie i pozytywnie mnie zaskoczyly Cytuj
Richer 6 Opublikowano 18 sierpnia 2011 Opublikowano 18 sierpnia 2011 Narobiliście mi smaka na The World Ends With You ;D , ale pojawił się problem a mianowicie nigdzie nie mogę jej znaleźć. Jeżeli ktoś wie gdzie mógłbym ją dostać będę bardzo wdzięczny Cytuj
Di 849 Opublikowano 19 sierpnia 2011 Opublikowano 19 sierpnia 2011 http://allegro.pl/the-world-ends-with-you-nowa-folia-mega-unikat-i1777025362.html Cytuj
Richer 6 Opublikowano 19 sierpnia 2011 Opublikowano 19 sierpnia 2011 Dzięki, ale czy ta gra jest naprawdę tak rzadka jak piszą na tej aukcji?? Cytuj
Di 849 Opublikowano 19 sierpnia 2011 Opublikowano 19 sierpnia 2011 W Polsce - tak. Na Allegro pojawia się rzadko (jest jeszcze jedna aukcja, ale od osoby bez komentarzy), a np. na stronie Ultimy widnieje komunikat: "Dostępność: Brak - ten towar został definitywnie wycofany ze sprzedaży". Cytuj
Richer 6 Opublikowano 19 sierpnia 2011 Opublikowano 19 sierpnia 2011 Aha, dzięki. W Polsce pod górkę z Nintendo oczywiście ;/ Cytuj
django 549 Opublikowano 19 sierpnia 2011 Opublikowano 19 sierpnia 2011 99zl to w sumie dobra cena. Za granica niewiele mniej zaplacisz wiec jak nie masz to bierz. Gra przednia. Cytuj
Richer 6 Opublikowano 20 sierpnia 2011 Opublikowano 20 sierpnia 2011 (edytowane) Hmm juz miałem zamawiać, ale sobie przypomniałem o blokadzie regionalnej. Nie wiecie czy ona ma zasięg jednego kraju, czy regionem jest cała Europa?? Dobra wujek Google już mi wyjaśnił ;] Edytowane 20 sierpnia 2011 przez Richer Cytuj
MichAelis 5 625 Opublikowano 21 sierpnia 2011 Autor Opublikowano 21 sierpnia 2011 Blokada na gry z DSa nie obowiazuje na 3dsie Cytuj
Labtec 3 668 Opublikowano 4 września 2011 Opublikowano 4 września 2011 Ostatnio nie mam w co grac na 3DS, wiec kupilem Inazuma Eleven na DS, gierka super....RPG + piłka nożna Cytuj
tomaszz04 6 Opublikowano 4 września 2011 Opublikowano 4 września 2011 Ostatnio nie mam w co grac na 3DS, Czyli w skrócie przeszedłeś zelde . Też ostatnio wróciłem do gier ze starego ds (profesor layton) Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 20 lutego 2012 Opublikowano 20 lutego 2012 Czy gry z serii Professor Layton trzeba przechodzić w jakieś odpowiedniej kolejności, żeby rozumieć o co chodzi w fabule czy każda gra to tak jakby osobna przygoda? Jeśli tak to w jakiej kolejności? To samo chciałbym wiedzieć jeśli chodzi o serie Phoenix Wright. Warto się brać za Kingdom Hearts 358/2 (lub Re: Coded) jeśli się nie grało w poprzednie części na PS2? Jaki sklep (może być zagraniczny) polecacie, gdzie można w miarę tanio wyrwać większość tych tytułów co wymieniliście? Bo jak tak patrzę, to nawet na Allegro nie ma nawet większości (a jak już są to ceny są dość wysokie), a już nie mówię o polskich sklepach internetowych (no chyba, że jakiś umknął mojej uwadze). Cytuj
django 549 Opublikowano 20 lutego 2012 Opublikowano 20 lutego 2012 Idz tak jak byly wydawane, tak zawsze najlepiej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi