Gość donsterydo Opublikowano 23 maja 2011 Opublikowano 23 maja 2011 (edytowane) Dla mnie absolutny must have Poza trochę drewnianą animacją ruchów naszej postaci to cała reszta bardzo mi się podoba. Edytowane 23 maja 2011 przez donsterydo Cytuj
Maggort 21 Opublikowano 23 maja 2011 Opublikowano 23 maja 2011 Graficznie bardzo dobrze , klimat też daje radę . Niepotrzebnie tylko te paski zdrowia nad głowami zombie . Cytuj
Słupek 2 155 Opublikowano 23 maja 2011 Opublikowano 23 maja 2011 No dla mnie teraz też must have, oficjalnie podoba mi się heh. Pierwsze zapowiedzi, playtesty grzały mnie bo myślałem, że będzie to L4D a za nim nie przepadam. A faktycznie bardziej to przypomina Dead Rising w ujęciu FPP i poważniejszym klimacie. Otwarta wyspa, zombie ale najbardziej chyba robi ten poważny klimacik zresztą sama wyspa na gameplayu też wypada świetnie. Mają mnie tylko żeby zadania i sam gameplay nie polegały na samej wyrzynce. A z tego co pisał Kali to chyba tak nie będzie. Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 23 maja 2011 Opublikowano 23 maja 2011 Oprawa ładna, ale ten system obrażeń, który miał być taki rewolucyjny nie robi w ogóle wrażenia. Zombiak dostaje maczetą po plecach i nie reaguje wcale lepiej niż w takim Dead Rising. Cytuj
Nemesis 1 269 Opublikowano 23 maja 2011 Opublikowano 23 maja 2011 (edytowane) Przyznam, że po obejrzeniu tego materiału trochę mieszane odczucia, jednak całość mi się podoba. Przede wszystkim ładny wygląd otoczenia i postaci, nie jest to ósmy cud świata ale jak na sandboksa jest bardzo dobrze. Podoba mi się motyw z przyjmowaniem sub-questów od NPC, w formie kartki, z podanym poziomem trudności danego zadania, całkiem fajne. Gameplay generalnie na plus ale jest kilka rzeczy, o które się trochę obawiam. Zgadzam się z Zwyrolem, że obecny system obrażeń wydaje się nie być do końca tym co obiecywali nam twórcy jeszcze dwa lata temu. Grający praktycznie odcinał im tylko głowy, które zawsze pryskały tak samo. Myślę, że jednak da rade to jakoś przełknąć. Szkoda, że mniej będziemy korzystać z broni bo to wymachiwanie maczetami staje się nudne. I oby tego potencjału nie zabiła monotonia. Jeżeli zadania będą odpowiednio dawkowane i zróżnicowane to warto będzie zainwestować w Dead Island. Edytowane 23 maja 2011 przez NEMESIS US Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 23 maja 2011 Opublikowano 23 maja 2011 A trzymanie palca non stop na spuście nie jest monotonne ? Elektryczna maczeta for the win ! Cytuj
Nemesis 1 269 Opublikowano 23 maja 2011 Opublikowano 23 maja 2011 Uważam, że na tym polu twórcy powinni dać pełną swobodę graczom. Kto chce korzysta częściej z walki wręcz, natomiast jeśli ktoś woli strzelać to używa arsenału broni rozmieszczonego na całej wyspie. Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 23 maja 2011 Opublikowano 23 maja 2011 Nie podoba mi sie pokazanie punktów obrażen, mam nadzieje ze to bedzie mozna wylaczyc. to nie je RYPYGY Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 23 maja 2011 Opublikowano 23 maja 2011 Problem w tym, że to jest gra z elementami RYPYGY Cytuj
S!N 14 Opublikowano 24 maja 2011 Opublikowano 24 maja 2011 Zgadzam się, że na ekranie jest za dużo HUDu. Nikt dzisiaj nie potrzebuje ilości obrażeń, expa itd. Takie coś przeszło w Bulletstormie nie tu. Graficznie też świetnie, palmy na samym początku (po wyjściu z wieży) robią wrażenie, deszczowa pogoda też. Ciekaw jestem czy to wersja PC z nieprzerobionym HUDem czy X360 (od czasu do czasu pokazuje się niebieski X). Co do monotonii Condemned bardzo nie nudził, tak samo Dead Rising. Jeśli bronie faktycznie będą tak zróżnicowane (elektryczna maczeta, wybuchające noże) i dojdzie do tego kilka aktywnych zdolności to powinno być ok. Cytuj
Nemesis 1 269 Opublikowano 24 maja 2011 Opublikowano 24 maja 2011 Przecież grę ochrzczono jako "RPG Zombie Slasher", czy jakoś tak. Mi tam te pojawiające się punkty XP przy każdym zadawaniu obrażeń nie przeszkadzają. Dzięki temu wiadomo w jakie części zgniłych ciał najlepiej uderzać (choć tutaj nie trzeba być specjalnie wybitnym, żeby do tego dojść) i za jakie akcje zdobywamy najwięcej punktów doświadczenia. Do tego dojdą na bank dodatkowe XP za efektowne pozbawianie kończyn i kombinacje uderzeń (mam nadzieję, że w tej kwestii developer nie zawiedzie). Cytuj
estel 806 Opublikowano 30 maja 2011 Opublikowano 30 maja 2011 (edytowane) Jestem minimalistą, więc zdecydowanie bardziej wolałbym sylwetkę tego pana + kałuża krwi + białe tło, ale ta okładka też nie ma się czego wstydzić. Edytowane 30 maja 2011 przez estel Cytuj
S!N 14 Opublikowano 31 maja 2011 Opublikowano 31 maja 2011 Dawno takiej okładki nie było, no i wersja EU lepsza dzięki wisielcowi :E. Cytuj
Słupek 2 155 Opublikowano 6 czerwca 2011 Opublikowano 6 czerwca 2011 Premiera 9 września w Europie, no nieźle wrzesień dołączył do listopada. Czyli "zdecydowanie za dużo premier"... Cytuj
oTOMo 19 Opublikowano 31 sierpnia 2011 Opublikowano 31 sierpnia 2011 Na sieci pojawiły się pierwsze gameplaye z kopii recenzenckich, np. tutaj http://www.youtube.com/user/MrKQgaming2#p/a/u/0/vRpg9Bfxfzs Cytuj
kubanczyk 40 Opublikowano 31 sierpnia 2011 Opublikowano 31 sierpnia 2011 Powiedzcie mi,czy jak niebede miał podłączenia do netu albo żywej osoby koło siebie to gry nie dokończe? Cytuj
Boomcio 4 073 Opublikowano 31 sierpnia 2011 Opublikowano 31 sierpnia 2011 Czekam na ten tytuł ze śliną na pysku, ale niestety widzę tu ten sam silnik graficzny ,co w "the cartel " , a tamta gra potrafiła odstraszyć mechaniką ,designem ,animacją ... Cytuj
Texz 670 Opublikowano 31 sierpnia 2011 Opublikowano 31 sierpnia 2011 Co tu dużo pisać, gameplaye na prawdę mnie przekonują. Co ja piszę? Preorder już dawno złożony. Cytuj
Nemesis 1 269 Opublikowano 31 sierpnia 2011 Opublikowano 31 sierpnia 2011 (edytowane) 9 września już niedługo. Dead Island ma szansę na bycie najlepszym tytułem traktującym o zombie. Graficznie jest to prawie najwyższa półka. Przeglądałem już sporo gameplay'ów i modele trupów wcale się nie powtarzają, a jeśli już, to niezmiernie rzadko. Edytowane 31 sierpnia 2011 przez NEMESIS US Cytuj
oTOMo 19 Opublikowano 31 sierpnia 2011 Opublikowano 31 sierpnia 2011 Powiedzcie mi,czy jak niebede miał podłączenia do netu albo żywej osoby koło siebie to gry nie dokończe? Bez problemu ukończysz grę sam i bez połączenia z siecią. Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 31 sierpnia 2011 Opublikowano 31 sierpnia 2011 Premierowy zwiastun: http://www.youtube.com/watch?v=42bLQN-11KE Cytuj
Texz 670 Opublikowano 1 września 2011 Opublikowano 1 września 2011 Ciekawe czy będzie Gatling Gun. Cytuj
Nemesis 1 269 Opublikowano 1 września 2011 Opublikowano 1 września 2011 Są już jakieś recenzje w Sieci? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi