Opublikowano 7 września 201113 l Polecam przyjrzeć się leżączym tu i tam pustym butelkom i kartonom po sokach, znajomo wyglądają
Opublikowano 7 września 201113 l Na PS3 Site gra otrzymała notę 6+/10. Dead Island musi być wyjątkowo specyficznym tytułem skoro oceny są tak mieszane. Bo chyba Techland nikomu nie sypnął kasy za pochlebną recenzję...
Opublikowano 7 września 201113 l spisek "Polskich" mediów by w koncu zhajtowac Polską grę. a tak poważnie jutro kupuje i podziele sie wrażeniami. tak patrze na te gameplaye to troche tak mi falloutem pachnie. no nic, przekonamy sie jutro.
Opublikowano 7 września 201113 l Jak zobaczyłem, że na stole leży Fakt to wiedziałem, że gra musi być dobra. To co miałem okazję przejrzeć napawa bardzo pozytywnie a jeszcze ktoś mi powiedział, że to gierka no dobre 25 godzin.
Opublikowano 7 września 201113 l przez pierwszą godzine całkiem dobra gra a później tak wieje nudą że po prostu się odechciewa wszystkiego.
Opublikowano 8 września 201113 l sprawdze na piecu, moze coop oparty na zasadzie mmorpg przywyzszy banaly o ktorych wczesniej pisalem Edytowane 8 września 201113 l przez Najtmer
Opublikowano 8 września 201113 l pograłem i ja te 15 min - brakuje finisherów (może potem?) - widać, że robili to ludzie odpowiedzialni za Call of Juarez - podobnie zrobione gęby postaci i piękna roślinność; fajny efekt żaru słońca. tragiczny aliasing, częste 'przycinki' podczas szlachtowania zombie (jakby gra coś liczyła pauzując w każdym takim momencie) - klimat far cry połączony z falloutem. wyspa cholernie zachęca do zwiedzania. obrazki jak z widokówki (tylko te zgniłe laski tu nie pasują - gra bankowo zrobi się nudna grając w pojedynkę i pewnie blisko jej w tej materii do borderlands (w singlu zmuła, w multi czad) - ilość tabelek, skillów, punkcików, questów, itemów przeraża (lub podnieca jak ktoś takie rzeczy lubi hehe jest nawet drzewko skillów jak w jakimś 'diabolo; ) ogólnie bardzo ciekawie się zapowiada ale różnie może być z monotonią. jeżeli jednak miejscówki oraz questy będą zaskakiwać to może być polski hit
Opublikowano 8 września 201113 l Jak dla mnie zombiaki sa na minus, gameplay na plus! Ja przeszedłem Bordelanda na singlu 2 razy i jakos mi się nie nudziło ;P, tylko te lokalizacje były monotonne. W przypadku DI są lepsze klimaty w mojej ocenie w sensie Palmy itp... trochę tak Far Cry . Zombiaki mnie odstraszają ale momo wszystko zagram
Opublikowano 8 września 201113 l Kupiłem dziś w rzeszowskim MM. Dopadłem gościa, który wpisywał je na stan i miał zamiar zanieść do magazynu do jutra. Wymęczyłem, żeby puścił mi jedną dziś Wieczorem wycinam zombiaki.
Opublikowano 9 września 201113 l Za mną pierwsze półtorej godziny grania. To wszakże nie jest zbyt dużo ale wystarczyło, żeby zapoznać się z systemem rozgrywki. Z pewnością Dead Island nie każdemu przypadnie do gustu, ponieważ zasadniczo gra nie oferuje więcej niż szlachtowanie zombie, levelowanie, wypełnianie pobocznych i głównych questów. Teren wyspy jest naprawdę duży, póki co na mapie mogę poruszać się tylko w zaznaczonym obszarze ale całość powierzchni robi wrażenie. Graficznie jest dobrze, i choć po zbliżeniu się do obiektów widać aliasing i momentami dość niską jakość tekstur to w ruchu gra prezentuje się bardzo dobrze. Zombiaki czasem potrafią zaskoczyć od tyłu, atakują pojedynczo ale czasem też trafi się większa zadyma. Na mapce mamy klasycznie oznaczone punkty w postaci warsztatów, w których możemy naprawić uszkodzoną broń (obecnie arsenał stanowią wiosła, kije, łomy czy noże kuchenne ale to dosłownie sam początek rozgrywki), misji pobocznych i tych związanych z głównym wątkiem. Do wyboru jest czterech bohaterów i każdy ma obok siebie przedstawioną biografię. Imponująco wygląda inwentarz, są statystyki rozwoju umiejętności bohatera, itd. A sama walka z zombiakami jest wciągająca i choć nie ma tutaj mowy o jakimś horrorze to klimacik jest. Powiewa wiatr, są piękne widoki, plaże, palmy, domki dla turystów a to wszystko skąpane w krwi i zombie. Tutaj design jest jednym z najmocniejszych atutów Martwej Wyspy. Jeśli ktoś lubi zombie, tropikalne klimaty (Farcry+Dead Rising jak nic), nabijanie leveli i podbijanie skillów bohatera to Dead Island jest właśnie taką gra. To także moim skromnym zdaniem ukłon w stronę filmów klasy B, wszędzie zombiaki, nie wiadomo o co chodzi i walczymy o przetrwanie. Nie wiem jak z tym będzie w dalszej części gry ale zwiedzając plażę dwa razy natknąłem się na przypadkowych NPC potrzebujących pomocy, uratowanie ich przed zdechlakami skutkuje dodatkowymi XP i kasą. W grze jest także masa wszelakiego contentu do zebrania oraz system podpowiedzi, który można w każdej chwili wyłączyć podobnie jak wyświetlanie się ilości zdobytych XP czy paska "życia" zombie. Tak więc jest dobrze a mam nadzieję, że będzie tylko lepiej. Edytowane 9 września 201113 l przez NEMESIS US
Opublikowano 10 września 201113 l hehe partactwo, badassy, "czarny humor". na mysl przychodzi Polaczek ktory chce zrobic cos wbrew swoim idealom i mu sie nie udaje hehe
Opublikowano 10 września 201113 l .... wnerwiają mnie niezapętlające się sample spadającego deszczu. Jest dźwięk, ułamek sekundy przerwy, dźwięk, ułamek sekundy, itd. Jak ktoś doszedł juz do miasteczka to niech napisze, czy u niego też się tak rwie. BTW, wczoraj była oficjalna premiera. Wkładam płytę i na start dostaję po mordzie patchem....ehh.
Opublikowano 10 września 201113 l Dla mnie rozczarowanie roku. Bezmyślna rozpier...anka pełna niedoróbek w oprawie audio-video. Pewnie niektórym bardzo przypadnie do gustu koszenie zombiaków gazrurką, ja dziękuję i wracam do DEUS EX.
Opublikowano 10 września 201113 l Ograłem ze dwie godzinki single player . Generalnie dla mnie mega hit .Krwawa jatka i wszechogarniająca śmierć Można olać drobne niedoróbki techniczne, bo to w końcu pół-sandbox Nie testowałem jeszcze co-op , zmawiamy się na wieczór (chętnych proszę o dopisanie się do moich friend) . Wyspa rozległa, piękna, pachnie tropikami i zgniłym mięchem . Bronie zużywają się stopniowo , na razie najmocniejszą bronią jest tasak , ścina głowy aż miło . Samo zwiedzanie wyspy nieźle wciąga , zaglądasz do koszy na śmieci ,zbierasz szpargały ,żeby tworzyć z nich ciekawe rzeczy .Możliwe ,że gra znudzi po kilku godzinkach ,ale póki co początek gicior . Orientuje się ktoś,czy jak się rozpocznie grę jako ta kobitka ,co robi z broni palnej , to do dyspozycji od razu jest piostolet ?
Opublikowano 10 września 201113 l Gra jest w polskiej wersji jezykowej, bo oglądam teraz grę w sklepie i na opakowaniu nie ma żadnej nformacji ?
Opublikowano 10 września 201113 l co ty, jak śmiesz wymagać od polskiej gry choćby polskich napisów... jakby patrzeli na zachodzie?... a ta powaznie to.. serio?
Opublikowano 10 września 201113 l gra ma napisy PL. a gnata dostałem w 2 akcie za jakis poboczny quest, ale nie moge go uzywać bo ma wymagany lvl 10 a ja jestem na 9. (gram murzynem z obuchami zeby było jasne)
Opublikowano 10 września 201113 l Wystarczyło, że dotarłem tylko do głównego punktu medycznego w tej części mapy i otworem stanęły zadania główne i poboczne, wcale nie tak schematyczne jak to wypisywali w recenzjach. Patrząc na Wasze opinie dobitnie widać, że Dead Island jest grą na swój sposób kontrowersyjną, u jednych wzbudza podziw a u innych wręcz przeciwnie. Cieszy, że czasem trupy potrafią zaskakiwać jak na bezmyślne armatnie mięso. Szedłem sobie spokojnie plażą i z każdej strony słychać było darcie zarażonych, nagle czterech zombie-sprinterów zaatakowało mnie z każdej strony, adrenalina skoczyła jak nic. Uwielbiam takie akcje. Mój ulubiony patent z Dead Rising 2, który polega na modyfikowaniu i ulepszaniu broni jest bardzo przystępny i fajnie zrobić sobie kastety czy charakterystyczny kija baseballowy z gwoździami. Wrzesień upłynie mi na Banoi. 8)
Opublikowano 10 września 201113 l A znaleźliście już jakieś szable, katany itp ? Czy tylko złom się trafia i od bidy jakiś tasak ?
Opublikowano 10 września 201113 l Na razie trafiłem tylko na tasak ale broni białej raczej w późniejszej części gry nie zabraknie. 8)
Opublikowano 10 września 201113 l Szedłem sobie spokojnie plażą i z każdej strony słychać było darcie zarażonych, nagle czterech zombie-sprinterów zaatakowało mnie z każdej strony, adrenalina skoczyła jak nic. Poczekaj aż zrobisz misję z pancernym samochodem, następna miejscówka to dopiero odgłosy i klimat. Będziesz wracał na plażę, żeby odetchnąć Swoją drogą, to te biegające skurczybyki mają zbyt dobry wzrok, bo potrafią wyczaić postać z linii horyzontu. Dla mnie gra-marzenie. Ostatnio wessał mnie tak Fallout: NV. Edytowane 10 września 201113 l przez Siara_iwj
Opublikowano 10 września 201113 l własnie gram z ziomkiem, znalazłem jakis dokoksiony kij baseballowy (kolor fioletowy itemu) i stuningowałem go o gwoździe masakra. bron palna jakos nie robi szału. dobra giera.
Opublikowano 10 września 201113 l Ten patent został zerżnięty z Dead Rising 2 ale sprawdza się wyśmienicie.
Opublikowano 10 września 201113 l moge prosić o spoiler? gdzie znajde dżungle z tego questu nocny jastrzab chodzi o samolot i quest za 3500xp