MaroS 289 Opublikowano 17 lutego 2011 Opublikowano 17 lutego 2011 Aż dziw bierze że nie ma jeszcze tematu o tak świetnym polskim zespole (alternatywa, crossover). Strona zespołu Więcej informacji. Najbardziej znany utwór (był na szczycie LP3, trafił na płyte polskiego topu wrzechczasów trójki) Inny równie dobry: Inne kawałki również są bardzo udane, każda ich płyta jest nagrana w innym stylu. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 17 lutego 2011 Opublikowano 17 lutego 2011 "Aż dziw bierze że nie ma jeszcze tematu o tak świetnym" uwielbiam ten tekst xD nie ma bo jest chu,jowy, taka jest i byla raczej zasada w underze, od takich kapel jest dział rock. Cytuj
Kmiot 13 836 Opublikowano 4 marca 2011 Opublikowano 4 marca 2011 Powstanie warszawskie ma fajny koncept i lubię, reszty chyba nawet nie słyszałem, ale na pewno jest chu'jowa. Cytuj
Accoun 252 Opublikowano 5 marca 2011 Opublikowano 5 marca 2011 reszty chyba nawet nie słyszałem, ale na pewno jest chu'jowa. Ta ostatnia na pewno (dobrze, że za darmo miałem). Ale byłem na ich koncercie i kawałki z Guseł i Gospelu też były fajne. Kapela na pewno pozytewnie się wyróżnia na te tego całego "Studentcore'u" (choć w sumie o to nietrudno: Coma, Grabarze różne, Happysad)... Cytuj
wiki1993 539 Opublikowano 19 marca 2011 Opublikowano 19 marca 2011 'Powstanie Warszawskie' wymiata, niesamowicie poruszający album, jedna z niewielu rzeczy, które potrafią wzbudzić we mnie patriotyczne uczucia. Z pozostałych znam tylko pojedyncze utwory, ale takie 'Hydropiekłowstąpienie' daje radę (ach ten tekst ), utwór tytułowy z 'Prądu Stałego/Prądu Zmiennego' też jest fajny. Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 20 listopada 2012 Opublikowano 20 listopada 2012 "Soundtrack" - ostatni album jest dla mnie zagadką, której nie ogarniam. Jak zwykle diametralnie inny styl - po nijakim "Prąd stały / Prąd zmienny" znów bardzo wyrazista płyta, ale jednocześnie cholernie (na moje oko) mało koncertowa. Na "Gospel" Spięty śpiewał takie rzeczy, że momentami mi to kat-rockiem zalatywało a tutaj "rzuciła fajki i kościół, do pierwszego czasem wracam, do drugiego nie" i "jak Bóg Spiętemu, tak Spięty Bogu". Generalnie ciekawe, ale raczej tylko dla fanów zespołu. Cytuj
Okie from Muskogee 2 853 Opublikowano 25 listopada 2012 Opublikowano 25 listopada 2012 (edytowane) Znam kilku totalnych maniaków Lao Che (z moją żoną na czele) i każdy bez wyjątku twierdzi, że ta płyta, to gó.wno. Nawet nie, że jest słaba, tylko właśnie gó.wno. Ja tam za Lao nie przepadam, ale Powstanie i Gusła znam dość dobrze, i mogę co najwyżej powiedzieć, że rzeczywiście nowa płyta jest cieniutka jak dupa węża. Edytowane 25 listopada 2012 przez acidizer Cytuj
Masorz 13 215 Opublikowano 26 listopada 2012 Opublikowano 26 listopada 2012 Wbijam w nich chuy. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 26 listopada 2012 Opublikowano 26 listopada 2012 Lubię teksty Spiętego i to jak grają, ale bardzo ciężko zabrać mi się za ostatnią płytę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi