Di 839 Opublikowano 18 lutego 2011 Opublikowano 18 lutego 2011 Kącik ten zniknął z magazynu ponad rok temu, jednak w związku z rosnącą popularnością bijatyk nie tylko za granicą, ale i w Polsce (przykład: liczba rozegranych/zaplanowanych turniejów w pierwszym kwartale tego roku) chciałbym w imieniu swoim - i zapewne części użytkowników forum oraz czytelników - zapytać o to, czy redakcja rozważała (lub rozważa) powrót działu poświęconego grom spod znaku mordoklepek. Gatunek ten przeżywa obecnie drugą młodość (SSFIV, MvC3 czy nadchodzące TTT2 oraz MK to tylko kilka przykładów), w związku z czym nie byłoby problemów z materiałami do tekstów. Patrząc choćby na wypowiedzi ludzi na forum widać, że ludzi do bijatyk ciągnie, zapewne m.in. ze względu na powrót do korzeni (patrz: wspomniane w poprzednim nawiasie tytuły). Poza opinią redakcji chciałbym, żeby w tym temacie wypowiedzieli się również potencjalni czytelnicy (o czym chcielibyście czytać?) oraz przeciwnicy tego pomysłu. Opinie mile widziane :smile: Jednocześnie chciałbym zaznaczyć, że jeśli pomysł reaktywacji Kącika Bijatyk zostanie zaakceptowany, z chęcią podejmę się dostarczania doń materiałów. 5 Cytuj
rifi28 0 Opublikowano 18 lutego 2011 Opublikowano 18 lutego 2011 Dołączam się do propozycji Di W kąciku chętnie zobaczyłbym kilka poradników do królujących obecnie bijatyk, a mianowicie Tekken 6, SSFIV oraz może coś z nowości: MvC3. Ogólnie podobała mi się dawna forma kącika, w której można było znaleźć m.in. wprowadzenie do systemu gry, kilka kombinacji oraz opisy postaci. Mam nadzieję, że rozważą Państwo w redakcji przywrócenie kącika bijatyk Cytuj
Furbik 0 Opublikowano 18 lutego 2011 Opublikowano 18 lutego 2011 Ja zaczalem grac w tekkena dzieki opisom postaci w PSX Extreme, przez co bardzo ubolewam nad tym ze w mojej ulubionej prasie branzowej bijatyki wlasciwie nie istnieja. Odbywaja sie regularne turnieje, a poczatek tego roku dla fanow Tekkena jest najlepszy od bardzo dawna. Apeluje o przywrocenie kacika bijatyk! Furb. Cytuj
janix 0 Opublikowano 18 lutego 2011 Opublikowano 18 lutego 2011 Prawdę mówiąc głównym powodem zakupu magazynu były teksty zamieszczone w kąciku bijatyk. To na nim skupiałem większość uwagi podczas wyboru zakupu PSXExtreme. Trochę boli obecna sytuacja, czyli brak wyżej wspomnianego kącika. Cytuj
barth 70 Opublikowano 19 lutego 2011 Opublikowano 19 lutego 2011 Też podpisuję obiema się "ręcyma i nogyma" pod prośba o przywrócenie kącika bijatyk. Zdecydowanie brakuje tego w obecnym PE. Cytuj
philipo 149 Opublikowano 19 lutego 2011 Opublikowano 19 lutego 2011 Również jestem, jak najbardziej za powrotem kącika bijatyk. Cytuj
sprite 1 788 Opublikowano 19 lutego 2011 Opublikowano 19 lutego 2011 I ja to samo. Chętnie widziałbym KB z powrotem Cytuj
Guile 0 Opublikowano 19 lutego 2011 Opublikowano 19 lutego 2011 Też z chęcią zobaczyłbym powrót KB:) Cytuj
-iCe- 0 Opublikowano 19 lutego 2011 Opublikowano 19 lutego 2011 Tak! myślę, że to bardzo dobry pomysł by kącik wrócił na swoje miejsce. Cytuj
Krakers 4 Opublikowano 19 lutego 2011 Opublikowano 19 lutego 2011 Kącik bijatyk już dawno powinien być przywrócony - jest tyle nowych tytułów, że naprawdę wypada o nich pisać. 1 Cytuj
DarealRadexHEJOO 2 184 Opublikowano 19 lutego 2011 Opublikowano 19 lutego 2011 Jeżeli brakuje miejsca to proponuję wykopać tego emo ludka Zaxa z jego bajkami dla nastolatków o rycerzach, czarach i statsach. 4 2 Cytuj
Słupek 2 146 Opublikowano 19 lutego 2011 Opublikowano 19 lutego 2011 Z racji tego, że zbliża się nowy Mortal Kombat również jestem za. Cytuj
Aserot 0 Opublikowano 19 lutego 2011 Opublikowano 19 lutego 2011 Było by to nie lada niespodzianka jestem za. Cytuj
Wolny 29 Opublikowano 19 lutego 2011 Opublikowano 19 lutego 2011 zmniejszcie kącik Zaxa (albo usuńcie) i dawać kącik bijatyk!!! Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 19 lutego 2011 Opublikowano 19 lutego 2011 (edytowane) Z opisów Muttiego w PSX-E uczyłem się kiedyś grać w Tekkena 3 i pewnie nie tylko ja. Chcę żeby wrócił, chodź nie koniecznie kosztem kącika RPG. Edytowane 19 lutego 2011 przez Kazub Cytuj
Paliodor 1 767 Opublikowano 19 lutego 2011 Opublikowano 19 lutego 2011 (edytowane) PSX Extreme nie kupuję już od dawna ale jestem za przywróceniem tego kącika,zawsze można było w nim znaleźć sporo przydatnych info dla noobków i bardziej zaawansowanych graczy. Zresztą usunięcie go to było głupie posunięcie, zważywszy na ilość bijatyk jaka pojawia się od jakiegoś czasu. Konsole to dla mnie zawsze kojarzyły się m.in z bijatykami i brak takiego kącika w piśmie to duży minus. Edytowane 19 lutego 2011 przez Paliodor Cytuj
sosnaa 1 205 Opublikowano 19 lutego 2011 Opublikowano 19 lutego 2011 (edytowane) Też jestem za. Mnie bijatyki kojarzą się z konsolami więc taki dział musi być w gazecie. Edytowane 19 lutego 2011 przez sosnaa Cytuj
ciwa22 856 Opublikowano 20 lutego 2011 Opublikowano 20 lutego 2011 Kąciki tematyczne to był kiedyś jeden z najciekawszych działów w PSX Extreme, który budował klimat pisma. Dzisiejsza kondycja większości kącików to marazm - suche opisy, zero polotu (tylko Zax w kaciku RPG utrzymuje wysoki poziom). Oprócz informacji czysto technicznych chętnie wiadziałbym tam mini-recki jakichś klasycznych fajterów, bądź "Versus" jakichś postaci z bijatyk na kształt tego, co było w niegdysiejszym dziale o PSONE (tylko tam do pojedynku stawały gry np: Quake 2 vs Alien Resurrection). Czyli jestem jak najbardziej "za", z tym, że musi wrócić klimat i pasja prowadzących - bez tego nie ma to sensu. Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 20 lutego 2011 Opublikowano 20 lutego 2011 Recepta jest prosta : pasja Kaliego + zaangażowanie Mutiego + wiedza Di = kącik Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi