Skocz do zawartości

Zostałem uszukany?

Featured Replies

Opublikowano

Witam Ponownie wszystkich ;)

Po mieśiącu "posuchy" w graniu nadeszła do mnie w końcu konsola X360 (5-ta z kolei)

Kupiłem jednak "Golasa" czyli samą konsolę (reszta dojdzie jutro)

Konsola ma z tyłu datę 2010.10.23 Czyli funkel nówka 4 mieśięczna mam jednak pewne obawy

Mimo że sprzedający zapewniał na aukcji że konsola jest całkiem nowa (Miał ich 5)

Przyszła ona do mnie w Pudełku z dzwięczną nazwą REFURBISHED

Czyli stare bebechy w nowym plastiku?

Czy mogę się obawiać że konsola jest po odnowieniu a jedyne co ma nowe to obudowę?

Całość dopiero sprawdzę jutro jak dojdzie pad zasilacz itd

Czekam na wasze opinie

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 4,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Masz normalna gwarancje na nia wiec co sie martwisz?

No tak ale jezeli miala byc nowa to go koles przerobil na aukcji i tyle. Najlepiej pytaj fachowca od konsol na tym forum Juchego.

Opublikowano

ptanie namber one. serial no. ma:

0000000_00000

czy:

0000000_00000 00000

czyli 7znaków_5znaków

czy 7znaków_5znaków 5znaków

Jeżeli ma wsumie 12 znaków to nie jest refrub, jeżeli ma 17 znaków to jst refrub i gwarancja producenta liczy się od pierwszej daty, która jest podana w pierwszych dwóch ciągach znaków, a nie w ciągu trzecim ( trzeci ciąg oznacza że to refrub, a data widniąca na niej - jeżeli to refrub, oznacza datę naprawy 0

:-)

Opublikowano
  • Autor

Serial jest 0000000_00000 Więc chyba konsola nówka,tylko dlaczego otrzymałem ją w pudełku po konsoli odnawianej ?:)

Opublikowano

bo zupa była za słona, a jak byś ją otrzymał w pudle po konsoli z PS3?... może gość mając 5konsol, wysłał którąś na serwis i wróciła jemu w taki pudle?

później nie mając orginalnego, zapakował w te pudło ( jest idealne na wysyłki! ) i wysłał Tobie? koniec teorii spiskowych, zrób zdjęcie wejścia zasilania z konsoli będę miał pewność.

Opublikowano

tak wiec masz falcona. Trafiles na cos na co nigdy mnie sie nie udalo, refrubrished ktore ms sprzedaje po 35USD ( nie wiem po ile w europie ) nie ma falconow wyprodukowanych po grudnio 2008, jezeli numer seryjny z nalepki sie zgadza z numerem w konsoli - to masz refruba. Jezeli nie zgadza sie, zostales 2x wydymany.

Liczylem raczej na konsole poserwisowa MS

Opublikowano
  • Autor

Szczerze to podniosło mi się ciśnienie...Poniżej zamieszczam opis aukcji

"Witam na mojej aukcji

Do sprzedania całkowicie nowa konsola xbox 360

przerobiony najnowszy iXtrime LT+

W skład zestawu wchodzi :

Konsola xbox 360

Towar całkowicie nowy data produkcji 27-10-2010

konsola przerobiona brak gwarancji

konsola nieprzerobiona gwarancja producenta"

Czyli mam pełną możliwość na zwrot konsoli?

Nie ma takiej opcji by był to Jasper z września 2010 i jednym słowem Zapłaciłem sporą kasę (Prawie 700zł) Za Falcona?

Opublikowano

ale slimi by nie przerobil, chyba ze stara, a pewnie tez oto chodzilo.

Opublikowano

dałeś dupy. za 999 można mieć slimke 250gb nówkę. teraz będziesz się kulał z jakimś debilem

Tylko czy slima by mogl przerobic?

a taka konsole przeciez zakupil

Opublikowano
  • Autor

Mi chodziło tylko o to by był Jasper i LT+

Do 12 powitam kuriera z resztą osprzętu i sprawdzę jak konsola się sprawuje.

Czy w menu X360 mogę dokładniej sprawdzić co to za model i jaka data produkcji?

Bo ten X360 już mnie przeraża Data produkcji z września 2010,Zasilacz niby Falconowski,Pudełko po rebailingu...

patrząc wizualnie to wygląda jak prosto z fabryki,nie widać grzebania itp,hmm sprawdzimy dzisiaj

(Dobrze że zasilacz przyjdzie 175w, bo jeśli bym zamawiał z Jaspera to bym zapewne nie uruchomił tej konsoli...:/)

Opublikowano

Pamietaj ze konsola po Rebal sprawuje sie lepiej niz przed.

A jak na lutach Pb dobrze zrobiona, przezyje wszystkie inne.

Opublikowano
  • Autor

Dopiero dzisiaj sprawdziłem konsolę (DHL miał drobny 3 dniowy poślizg...)

Podłączyłem uruchomiłem i wszystko ok,odruchowo chciałem utworzyć nowy profil (Przecież Jasper ma te kilkaset MB własnej pamięci) Jednak zorientowałem się że przecież mam Falcona :( Konsola chodzi głośno (Chociaż miałem Jaspera ok 7 mieśięcy więc może to przyzwyczajenie do "ciszy") LT+ działa bez problemu

Napisałem już e-mail do sprzedawcy i czekam na jego wyjaśnienia ,albo częściowy zwrot kasy albo oddaję mu całą konsolę

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.