Mq 73 Opublikowano 16 marca 2011 Opublikowano 16 marca 2011 Shankor dokładnie niby czasem żałośnie wyskakują z góry budynków ale często się pojawiają też z dupy. Co to ma być ? Mam 15 h na koncie póki co i jest to gra sztampowa z paroma przebłyskami. Wszystko jest sztampowe, rzemieślnicza robota. Po Bioware można było się spodziewać czegoś lepszego a tak to chyba faktycznie jak głosi większość opinii najgorsza gra Bioware zasługująca co najwyżej na ocenę 8. Chciałbym dodać od siebie jeszcze klika lip : - sterowanie nie jest mega precyzyjne , na trudnym gdzie każdy błąd ma znaczenie wychodzi to bardziej - hordy przeciwników pojawiających się w mieście w nocy, wyskakujący z budynków czy z dupy, istne tabuny - drzwi powinny być z daleka widoczne czy są interaktywne, a tak wszystkie wyglądają identycznie a tylko niektóre można otworzyć - ogromne uproszczenia, liniowe sekcje poza miastem , zabawne questy bonusowe, gdzie po znalezieniu jakiegoś przedmiotu, od razu bez dialogu wiemy komu to oddać, chociaż nigdy tej osoby na oczy nie widzieliśmy - zakładam pasy, pierścienie na palce a na postaci nic nie widać - nie mogę zmienić zbroi kompanom? jaja sobie robicie ? - każda broń w sklepach to kupa, raz na jakiś czas pojawi się 1-2 sztuki dobre do kupienia, sztuczne ograniczenie - mega sztampowe questy przerabiane w innych grach po 1000 razy Po 15 h gry fabuły prawie nie ma, ot toczy się życie, muszę zebrać kasę , odzyskać dom. Ma to swoje zalety bo nie lecimy sztucznie ratować świat a musimy zadbać o rodzinę. To są moje odczucia po 15 h gry, gra się dobrze, ale o jakiejś rewelacji nie ma mowy. Zobaczymy co będzie dalej. Wszystko sztampowe i gow,niane ale gra i tak na 8? Cytuj
Sibian 154 Opublikowano 16 marca 2011 Opublikowano 16 marca 2011 (edytowane) Spokojnie, czytaj między wierszami np : "Mam 15 h na koncie PÓKI CO jest to gra SZTAMPOWA Z PAROMA PRZEBŁYSKAMI." "Wszystko jest sztampowe, rzemieślnicza robota. PO BIOWARE można było się spodziewać czegoś lepszego a tak to chyba faktycznie jak głosi większość opinii najgorsza gra Bioware zasługująca co NAJWYŻEJ na ocenę 8." Wiec jeszcze się zobaczy czy to gra na 8, jedno jest pewne sztampa w wykonaniu Bioware nie można ocenić niżej niż 7. Bioware podlega trochę innym ocenom bo ich prawie wszystkie gry były wprost "dziełami sztuki z duszą" i oni nie robią gier gorszych niż dobre ba gorszych niz bardzo dobre / rewelacyjne. DA2 PÓKI CO odstaję. Może popełniłem błąd,że piszę pierwsze opinie nie skończywszy jeszcze gry. Nie widzę tez ,że pisałem,że coś jest gówniane a co najwyżej,że sztampowe i rzemieślnicze czyli dobre. 16 h na koncie i nadal to jest gra na 7 lub max 8, ale lepiej będzie jak już nie będę pisał wrażeń na raty ; ) Dopiero po ukończeniu. Edytowane 16 marca 2011 przez Sebastian Ś. Cytuj
Luna 182 Opublikowano 17 marca 2011 Opublikowano 17 marca 2011 Jest jak w ME - jedna zbroja + delikatna zmiana po skończeniu wszystkich questów towarzysza. Zbroje da się zmienić także kompanom - wystarczy drobna zmiana w kilku plikach .GDA. Oczywiście tę modyfikację da się zrobić jedynie w wersji PC. Grę ukończyłam i... twist fabularny na końcu jest masakryczny. Ale to sobie sami zobaczycie. Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 17 marca 2011 Opublikowano 17 marca 2011 Bioware podlega trochę innym ocenom bo ich prawie wszystkie gry były g. prawda. gre ocenia sie za to czym ona jest a nie przez pryzmat co jej tworcy kiedystam zrobili 1 1 Cytuj
Luna 182 Opublikowano 5 kwietnia 2011 Opublikowano 5 kwietnia 2011 Pisali, że nie da się zagrać postacią "elfowej krwi"... Kłamczuchy. Cytuj
kubicz 191 Opublikowano 7 grudnia 2012 Opublikowano 7 grudnia 2012 (edytowane) http://social.biowar...da2/dlc_bundle/ -- BioWare daje za free mase DLC do Dragon Age: Origins i Dragon Age II. Edytowane 7 grudnia 2012 przez kubicz 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi