Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

..."oraz" zmień na znak równości.

• Odpowiedzi 30
  • Wyświetleń 5,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Takie pytanko o pochodną, nie wiem czy zrobiłem dobrze, czy coś kompletnie bez sensu, a zobaczę czy forumek jest przydatny w takich kwestiach. Czy pochodna z x^4(x-1)^11 to będzie 4x^3(x-1)^11(11(x-

• Według ostatniego wzoru stąd wydaje mi się, że powinno być tak:       x^4(x-1)^11 * { (1 * (4(x-1)^11))/x + 44(x-1)^10 * ln x}   f = x g = 4(x-1)^11 f^g = x^4(x-1)^11 f' = 1 g' = 44(x-1)^10

Opublikowano

W tym nie można sie 'nie orientowac' to są podstawy zupełne i do tego banał. Jak napisał di musisz zrównac funkcje i wyznaczyć x i y. Jak tego nie kumasz to narysuj dość dokładnie te wykresy i zobaczysz gdzie sie stykają, czyli po prostu rownaja sie sobie.

Opublikowano

No (pipi)a, też mi się to wydawało podchwytliwe no bo typ daje calki, pochodne, macierze a na koniec semestru takie coś? No ale oddałem mu i niech się wypcha ;]

Opublikowano

No (pipi)a, też mi się to wydawało podchwytliwe no bo typ daje calki, pochodne, macierze a na koniec semestru takie coś? No ale oddałem mu i niech się wypcha ;]

okazał serce, widac chce aby ktos zaliczyl semestr ;)