kasuro 34 Opublikowano 1 marca 2011 Opublikowano 1 marca 2011 Wiem jedno że zanim podłącze laptopa do tv poprzez wejście d-sub czy jak tam, muszę skonfigurować połącznie w laptopie z drugim ekranem i restart lapka i smigam na tv. Jednak irytuje mnie sprawa z pc. Podpina poprzez ten sam przewód do tv jednak nic nie widac i ekran (tv) wyłącza się (brak połączenia). I moje pytanie brzmi czy tak powinno sie dziać? Czy tv nie powinien automatycznie wykryć pc ? Bo jesli mam targac 2 monitor od znajomego i tam ustawić ustawienia to mi się nie widzi. Uprzedzam że dzwoniłem do serwisu samsunga. ale tam jak zwykle nie uzyskałem odpowiedzi. Prosze o pomoc z góry dzięki. Cytuj
CeHa 6 Opublikowano 3 marca 2011 Opublikowano 3 marca 2011 A jaka to grafika GF czy Radeon ? Ja moje Geforcy podpinałem już i do kineskopów i teraz do LE32B550 Samsunga i zawsze śmigało. Wybierasz w telewizorze tryb PC ? Masz możliwość podpięcia kompa kabelkiem HDMI do TV ? Masz najnowsze sterowniki do karty graficznej ? Podpinasz kabel przy wyłączonym kompie ? A dla pewności podaj konfiguracje komputera. Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 3 marca 2011 Opublikowano 3 marca 2011 Nie wiem jak wy ale ja bym sprawdził częstotliwość odświeżania obrazu na PC, większość TV potrafi działać jedynie w trybie 60hz nawet jeśli z innymi urządzeniami (DVD, Konsola) macie 100hz to z PC 60 to max! inna sprawa to że rozdzielczość ekranu może być nie odpowiednia dla TV. Przed podłączeniem TV zmień rozdzielczość ekranu na 1024 i 60hz potem można ustawiać metodą prób i błędów... Aha i czy PC ma ustawiony drugi ekran czy chcesz podłączyć TV jako główny wyświetlacz? Cytuj
kasuro 34 Opublikowano 3 marca 2011 Autor Opublikowano 3 marca 2011 Nie wiem jak wy ale ja bym sprawdził częstotliwość odświeżania obrazu na PC, większość TV potrafi działać jedynie w trybie 60hz nawet jeśli z innymi urządzeniami (DVD, Konsola) macie 100hz to z PC 60 to max! inna sprawa to że rozdzielczość ekranu może być nie odpowiednia dla TV. Przed podłączeniem TV zmień rozdzielczość ekranu na 1024 i 60hz potem można ustawiać metodą prób i błędów... Aha i czy PC ma ustawiony drugi ekran czy chcesz podłączyć TV jako główny wyświetlacz? PC bez żadnych ustawień, na surowo, złożyłem kompa pod monitor chodził. Pod tv lcd jest jak jest. A jaka to grafika GF czy Radeon ? Ja moje Geforcy podpinałem już i do kineskopów i teraz do LE32B550 Samsunga i zawsze śmigało. Wybierasz w telewizorze tryb PC ? Masz możliwość podpięcia kompa kabelkiem HDMI do TV ? Masz najnowsze sterowniki do karty graficznej ? Podpinasz kabel przy wyłączonym kompie ? A dla pewności podaj konfiguracje komputera. Geeforce,. Bez hdmi Nie wgrywałem sterów poprostu włożyłem karte do płyty i odpaliłem. kabel oczywiście przy wyłączonym kompie. Konfiguracja: Płyta Abit NF7 Grafika GF 6200 Gigabyte Procek 1.4 na razie Bez ramu. powinien pojawić sie bios chociaż a tak ekeran się wyłacza u lipa Sugeruje pewnie jak pisałes nowe stery, aktualizacja itp Cytuj
CeHa 6 Opublikowano 3 marca 2011 Opublikowano 3 marca 2011 Jak ty chcesz odpalić komputer bez pamięci ram w komputerze ? Druga sprawa bez sterowników do karty to ty se możesz pooglądać wielkie ikonki w 640x480 na ekranie. Cytuj
Stona 569 Opublikowano 3 marca 2011 Opublikowano 3 marca 2011 Zależy jaki system, na 7 będzie miał normalną rozdziałkę. Cytuj
kasuro 34 Opublikowano 4 marca 2011 Autor Opublikowano 4 marca 2011 Jak ty chcesz odpalić komputer bez pamięci ram w komputerze ? Druga sprawa bez sterowników do karty to ty se możesz pooglądać wielkie ikonki w 640x480 na ekranie. Tak tez myślałem ze bez zainstalowania karty nie poradze. Mój błąd. dam znac jak pomaluje i poskładam pudło czy jest dalej problem. Cytuj
CeHa 6 Opublikowano 4 marca 2011 Opublikowano 4 marca 2011 To jak ty odpalałeś ten komputer raz piszesz, że bez pamięci ram a teraz, że bez karty graficznej ? Żeby PC działał musi być płyta główna, procesor, pamięć ram i jeśli nie ma karty graficznej to musisz mieć zintegrowaną na płycie głównej. Poskładaj najpierw dobrze ten komputer a potem go podłączaj do jakiegoś monitora/TV. Jak byś od razu tak to wytłumaczył to by było o wiele łatwiej odpowiedzieć Cytuj
Stona 569 Opublikowano 4 marca 2011 Opublikowano 4 marca 2011 Jak ty chcesz odpalić komputer bez pamięci ram w komputerze ? Druga sprawa bez sterowników do karty to ty se możesz pooglądać wielkie ikonki w 640x480 na ekranie. Tak tez myślałem ze bez zainstalowania karty nie poradze. Mój błąd. dam znac jak pomaluje i poskładam pudło czy jest dalej problem. XDDDDDDDDD Powiem szczerze, zniszczyłeś system Uploaded with ImageShack.us Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 6 marca 2011 Opublikowano 6 marca 2011 Komputer no nie wiem ale system na pewno Cytuj
CeHa 6 Opublikowano 8 marca 2011 Opublikowano 8 marca 2011 I jak autorowi idzie składanie komputera ? Cytuj
kasuro 34 Opublikowano 21 marca 2011 Autor Opublikowano 21 marca 2011 I jak autorowi idzie składanie komputera ? Na dniach ram bedzie i mozna by odpalać. Wcześniej jak pisałem lekkie malowanie. Cytuj
CeHa 6 Opublikowano 22 marca 2011 Opublikowano 22 marca 2011 Mam nadzieję, że malujesz jedynie obudowę a nie podzespoły Ale w sumie malowanie płyty głównej to żadna nowość . Cytuj
kasuro 34 Opublikowano 26 marca 2011 Autor Opublikowano 26 marca 2011 Mam nadzieję, że malujesz jedynie obudowę a nie podzespoły Ale w sumie malowanie płyty głównej to żadna nowość . Cytuj
CeHa 6 Opublikowano 26 marca 2011 Opublikowano 26 marca 2011 Czemu taka minka ? nie widziałeś nigdy jak się maluje płytę główną ? Mówię całkiem poważnie. Trzeba dobrze wszystkie złączą zabezpieczyć i kondensatory i jedziemy pistoletem albo spray'em. Swoją drogą wygląda to później ochydnie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi