orion50 632 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Tak, działają. Cytuj Odnośnik do komentarza
Vanndal 0 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Witam panowie.Wiecie może do czego są ustawienia czułości prędkości?Chodzi mi o te dwa suwaczki na zdjęciu poniżej.A ponadto mam prośbę.Może ktoś zarzucić jakieś ustawienia na kierownice do driftu i do normalnej jazdy.Nie wiem dlaczego ale na kierownicy jeździ się dość dziwnie.W menu opór jaki stawia kierownica jest bardzo wyraźny a kiedy zaczyna się wyścig on znacząco zanika.I dlatego wrażenia z jazdy są mierne.Może coś sknociłem w ustawieniach(śmigam na takich jak poniżej). Zastanawiam się dlaczego recenzent S2 jako jeden z plusów podał kapitalny model jazdy?Kapitalny to on był w GT5 a tutaj to jest jakiś potworek który po bliższym zapoznaniu może już tak nie straszy ale dalej pozostawia dużo do życzenia.W recenzji niewiele jest też o skopanej fizyce(a przepraszam jest napisane, że "wyeliminowano występujące problemy z detekcją kolizji") .Wjeżdżanie pod auta czy też dachowanie prawie za każdym razem jak wyjedziemy na pobocze to już jest jakieś przegięcie.Oglądałem wiele wyścigów i takie akcje zdarzają się bardzo rzadko.Nie oznacza to , że gra jest zła bo na szczęście tak nie jest, ale o takich kwiatkach powinno się chociażby słówkiem wspomnieć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
rysiu01 2 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Spróbuj martwą strefe kierowania ustawić na 3 a czułość kierowania w przedziale 60-80 oprócz tego przełożenie ukladu kierowniczego mam ustawione na 460 nie mam jak wrzucić screena bo pisze z telefonu mam nadzieję że ustawienia pomogą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Vanndal 0 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 (edytowane) @rysiu01 pozmieniałem te ustawienia o których napisałeś i jest o wiele lepiej.Dzięki wielkie Jeszce jakbym miał ustawienia do driftu to byłby naprawdę udany dzień Edytowane 3 Kwietnia 2011 przez Vanndal Cytuj Odnośnik do komentarza
rysiu01 2 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Jeżeli chodzi o drift to jeszcze nie latałem ale z tego co poczytałem na innych forach to 2 czułość prędkości powinna być na 60 natomiast blokada sterowania na 900 ale jak to się sprawdza w praktyce tego nie wiem oprócz tego 1 czułość prędkości powinna być na 30. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Grzegosz Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Mnie się jeszcze nic nie zawiesiło, mimo że mam zaliczone 56% kariery i jestem po kilku dłuższych sesjach. Zauważyłem, że trochę zbyt łatwo zarżnąć silnik - odpaliłem wyścig długodystansowy i mój McLaren padł już na 4. okrążeniu ostrej jazdy. Z innej beczki - tuning miejscami jest ostro przesadzony, np. takie BMW M3 E30 może mieć ponad 1400 KM przy masie niewiele ponad 1000 kg. Inna sprawa, że ujechać tym się zbytnio nie da ;]. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 180 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Czy ktoś z was ma Shifta 2 i kierownicę Microsoftu? Mógłby się ktoś taki wypowiedzieć o modelu jazdy? Trzeba dużo kombinować z ustawieniami żeby było grywalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza
mataman 35 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 A co za różnica jaka kiera? Kiera to kiera, ustawienia są te same. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 (edytowane) A co za różnica jaka kiera? Kiera to kiera, ustawienia są te same. ZDECYDOWANIE NIE!!! Kierownica M$, a taki Fanatec GT2 to dwa zupełnie inne światy i ustawienia do tych kierownic będą zgoła odmienne Edytowane 3 Kwietnia 2011 przez Michał102 Cytuj Odnośnik do komentarza
mataman 35 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Nie biorę pod uwagę fanateca, bo tylko prawdziwy fanatyk ja kupi Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Bez przesady. Posiadaczy G27 też nazwiesz fanatykami ? Ceny tych kierownic są bardzo zbliżone . Natomiast co do różnic między kierownicami, to między M$ a DFX również są one znaczne - inne kąty obrotu, dużo mniejszy deadzone w kierownicy Logitecha, brak FF - wszystko to czyni, że kierownica zachowuje się zupełnie inaczej i inne ustawienia w grze trzeba do niej dobrać 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
R4VEN 25 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Co prawda pytałem już o sterowanie na padzie, ale tak zwięźle i krótko jeszcze raz... Dużo gorzej się jeździ na dualshocku niż w pierwszej części? Przymierzam się i raczej na pewno kupię, tylko mam nadzieję, że będzie się przyjemnie jeździło. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Grzegosz Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Jeździ się tak samo, a po zmianie ustawień nawet lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 ja gram na ustawieniach z poprzedniej strony i jezdzi sie naprawde spoko - martwi mnie zas tylko to, ze ta gra jest az tak zbugowana. A to sie zwiesi, a to optymalny tor jazdy znika, samochody na starcie dziwnie wyrywaja - gasz, troche mnie elektronicy zawiedli. <_< Cytuj Odnośnik do komentarza
Amer 1 366 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Co nie zmienia faktu, że gra się w to bardzo dobrze Przynajmniej mi. Sam się sobie dziwię. Crysis 2 i wszelkie inne nowości od tygodnia leżą nieruszane, bo w konsoli zadomowił się Shift 2. Nie do końca wiem czemu, ale ten racer niemal idealnie wpasował się w moje gusta (jeśli o otoczkę i gameplay chodzi). Jest to o tyle dziwne, że pierwsza część nie podobała mi się wcale, a przecież gra nie zmieniła się jakoś drastycznie. Może po prostu 2-ka wstrzeliła się w lepszy czas... Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 (edytowane) Ja jednak wymiękam - model jazdy w tej grze nie jest dla mnie . Nie jestem w stanie zrobić kilku okrążeń pod rząd mieszcząc się w powiedzmy 0,5 sek. Za każdym razem mam wrażenie, że samochód zachowuje się inaczej. Gra jest dobra by pograć sobie kilkanaście minut... później zaczyna pojawiać się irytacja. Fanom takich gier jak GT5 czy FM3 radzę dobrze przetestować Shifta 2 przed zakupem Edytowane 6 Kwietnia 2011 przez Michał102 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Mnie najbardziej dobija cala otoczka i ten ich hamburgerokierowca ktory co chwila cos pieprzy i nie da sie ga skipnac Jak gralem pierwszy raz i kolo gadal cos w stylu "theres a race and i want you to enter" to autentycznie wyrwalo mi sie: "and i want you to shut the fuck up" 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
R4VEN 25 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 A jak jest z wyścigami online? Jakie kryteria co do mocy samochodów? Też jest podział na grupy tier 1-4, jak w jedynce? Chodzi mi o wyrównane szanse na torze? Jest jakieś porównanie z autami innych graczy? I czy są duale, czyli najzwyklejsze pojedynki 1 na 1? Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 sa kryteria, mozesz wybrac dana klase w zawodach, gralem poki co z zwykle wyscigi, mozesz ustawic ilosc samochodow na torze - maks 12, badz dac, ze wszyscy musza jezdzic autem takim samym jakie Ty wybrales. Ale martwi mnie to, ze malo osob gra online jakos. <_< 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
R4VEN 25 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Może na razie w karierę się bawią. Na YT też ciężko znaleźć filmiki z multi. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Ktoś się zna na tuningu ? Potrzebuje stuningowac Gallardo 540, ale bez dokupowania części. http://liveleague.pl/turniej/need-for-speed-shift-2-unleashed/ Cytuj Odnośnik do komentarza
filipppek 17 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 (edytowane) http://www.youtube.com/watch?v=jcAd42Wb1ig&feature=player_embedded (jeśli ktoś potrzebuje dobrych ustawień kiery to chyba gdzieś po 5min się zaczynają ) http://www.youtube.com/watch?v=TC_hmuKICNQ&feature=player_embedded (koleś porównuje S2 do rzeczywistości z tą różnicą, że osobiście jechał tym samym samochodem na Nordschleife w realu i w grze) Tyle negatywnych opinii słyszałem, czytałem, że nie jedną łzę uroniłem (zanim zagrałem) nad własną głupotą po impulsywnym zakupie. A tu niespodzianka- gra mi się świetnie i naprawdę dobrze się bawię. Ktoś kto nie widzi zmian w porównaniu do jedynki (np. w modelu jazdy- poduszkowiec? Poważnie? Brak FF? wtf?) imo powinien się przemyśleć sprawę raz jeszcze. Oczywiście szanuję prawo każdego do własnego zdania, ale odnoszę wrażenie, że S2 został potraktowany trochę za brutalnie. Co do grafy trudno mi z konsolami porównywać bo gram na PC, generalnie jest lepsza niż w jedynce i tyle. Ok, nie twierdzę, że jest to sim pełną gębą (forza i gt też nimi nie są), ale nie pojawiają się jakieś idiotyzmy (jak w S1), które by odrzucały od gry i generalnie można zaspokoić swój głód ścigania się. BTW patch w drodze, do końca kwietnia powinien się pojawić. Edytowane 19 Kwietnia 2011 przez filipppek Cytuj Odnośnik do komentarza
Marchi 19 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Czy w Shifcie 2 też są ograniczenia co do ilości miejsca w garażu ? Cytuj Odnośnik do komentarza
filipppek 17 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 nie Cytuj Odnośnik do komentarza
Raval72 1 Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Opłaca się kupić tą gierke ? I takie malutkie pytanie jest tam, multiplayer ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi