whitesand 16 Opublikowano 5 lipca 2011 Opublikowano 5 lipca 2011 Mały offtop w nawiązaniu do powyższej dyskusji: Ostatnio prześledziłem swoje zakupy w iTunes i uzbierało się tego od lutego coś ponad 70 euro, gdzie 90% zakupów to pozycje za wymieniane 0.79e. Chyba nie muszę nadmieniać, że połowa z tych 'promocyjnych' lub tanich aplikacji/gier stała się dla mnie zbędna lub nie spełniła oczekiwań (OPlayer HD) albo okazała się jednorazowym szitem (Rage czy jak to tam). Tak więc zgadzam się z MBienek. Nie ma co się rzucać na wszystko co pojawia się w promocji, bo z perspektywy czasu uzbiera się z tych promocji słuszna sumka, a satysfakcja będzie ledwie połowiczna. Cytuj
saptis 620 Opublikowano 13 lipca 2011 Opublikowano 13 lipca 2011 (edytowane) Na App Store mozna pobrac zupelnie za free polska gre Sky Force - sciagajcie poki jest dostepna ! Swietna gierka, dzisiaj pogralem i bardzo mi sie podoba - to klasyczna strzelaninka samolocikiem, niezle wyglada i ma fajna, oldschoolowa muzyczke - polecam ! Edytowane 13 lipca 2011 przez saptis 1 Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 29 lipca 2011 Opublikowano 29 lipca 2011 Ja polecam Boost 2 - gra jest podobna do trybu ZONE z Wipeouta, fajna muzyczka, zmieniajaca sie oprawa, obsluguje GameCenter i mozna grac po necie. Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 4 sierpnia 2011 Opublikowano 4 sierpnia 2011 Panie i panowie - Final Fantasy Tactics na iphona! Prawie 500MB i jesli bedzie to dzialac tak jak mysle to az strach sie bac. Nareszcie! 1 Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 4 sierpnia 2011 Opublikowano 4 sierpnia 2011 Narazie chyba tylko po japońsku czy mi sie przewidziało ? Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 4 sierpnia 2011 Opublikowano 4 sierpnia 2011 (edytowane) Narazie chyba tylko po japońsku czy mi sie przewidziało ? Po angielsku - wlasnie gram. I tak - w pierwszej walce jak pada deszcz to troche kicha bo sa dropy fps przy niektorych zagraniach. Mozna zoomowac plansze od 75% do 200%, obracać ją bez ograniczeń kamery jak sięhce. Sterowanie wypada dobrze. Muzyczka świetna ale to wiemy no i sądodatkowo cutscenki - jakaś ręcznie rysowana manga/bajka ale wygląda to fajnie i pasuje do świata gry. Uwaga: w cutscenkach jest normalny angielski dubbing u postaci! Kolejny minus to tla plansz przeniesione z psx czyli jest pikseloza - niestety nie zrobili hi resowych plansz z ladnymi teksturami - pozostal oryginal. Edytowane 4 sierpnia 2011 przez Yacek Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 5 sierpnia 2011 Opublikowano 5 sierpnia 2011 Oprócz Finala wczoraj wyszło nowe Cut the Rope o podtytule Experiments Nowe pomysły i jeszcze lepsza grywalność. Polecam 0,79 euro już jest na pierwszym miejscu w AppStore. Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 5 sierpnia 2011 Opublikowano 5 sierpnia 2011 (edytowane) Screeny z FFT - pomniejszone o 50% aby lepiej sie ogladalo. Edytowane 5 sierpnia 2011 przez Yacek Cytuj
Texz 670 Opublikowano 11 sierpnia 2011 Opublikowano 11 sierpnia 2011 http://www.youtube.com/watch?v=QyA2ske7UKU Anomaly wylądowało na iPadzie/iPodzie. Mam to na PC i na Mac, teraz jeszcze na iPadzie. Masakracja. Pierwsze 5 misji łyka się bez popity, a 6 z transportowcem... ugh. Gdyby się w to grało jak na PC/Mac gdzie lata się małym żołnierzykiem byłoby chyba nie do przejścia. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 12 sierpnia 2011 Opublikowano 12 sierpnia 2011 Ano właśnie się zastanawiam nad kupnem tego na Ipada, cena śmieszna, a rozgrywka wygląda naprawdę bajerancko. Cytuj
Texz 670 Opublikowano 12 sierpnia 2011 Opublikowano 12 sierpnia 2011 Ściągnij demo na Pc/Mac, trzeba to samemu obadać, bo takiej konwencji Tower Defence jeszcze nie było. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 12 sierpnia 2011 Opublikowano 12 sierpnia 2011 Po co obadać, za cenę startową myślę brać w ciemno Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 19 sierpnia 2011 Opublikowano 19 sierpnia 2011 Są jakies fajne przygodówki na iPhonea ? Wiecie ciekawa fabuła, jakieś zagadki itp Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 19 sierpnia 2011 Opublikowano 19 sierpnia 2011 Są jakies fajne przygodówki na iPhonea ? Wiecie ciekawa fabuła, jakieś zagadki itp Broken Sword ? Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 19 sierpnia 2011 Opublikowano 19 sierpnia 2011 Są jakies fajne przygodówki na iPhonea ? Wiecie ciekawa fabuła, jakieś zagadki itp Seria Monkey Island (przede wszystkim 1 i 2), Sam and Max. Jak przeszperasz się przez appstore, to na pewno coś jeszcze znajdziesz. Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 27 sierpnia 2011 Autor Opublikowano 27 sierpnia 2011 (edytowane) Polecam EDGE Extended (0,79 Euro). Gra strasznie wciąga (choć przyznam się że w 'pierwszą' część nie grałem, ale chyba zaraz to nadrobię , szkoda tylko że pierwsza odsłona nie jest zoptymalizowana pod retinę). Od razu wskoczyła do mojego TOP5 jeśli chodzi o gry na iOS. http://www.youtube.com/watch?v=0OOdInlAMD4 P.S. Grał ktoś z was w tą nową grę od Firemint, Spy Mouse? Jak wrażenia, polecacie? Edytowane 27 sierpnia 2011 przez MBeniek Cytuj
Texz 670 Opublikowano 1 września 2011 Opublikowano 1 września 2011 Jetpack Joyride wpadł do AppStore. Zasiedziałem się przy tej grze 1,5 godziny, a wydawałoby się, że tego rodzaju tytuły są do pogrania w pięć minut. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 2 września 2011 Opublikowano 2 września 2011 (edytowane) Dla zainteresowanych, spadły ceny gier EA na appstore na 0.79/1,59 EUR (iphone/ipad) Edytowane 2 września 2011 przez Andreal Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 2 września 2011 Opublikowano 2 września 2011 (edytowane) pierwsza gra od Bungie na iOS: http://itunes.apple....d438053238?mt=8 pierwsze 8 misji za darmochę. spróbuję i dam znać co to, to to gameplay: <br></p><p>[media=''] [/medi a] Edytowane 2 września 2011 przez waldusthecyc Cytuj
Soq 226 Opublikowano 14 września 2011 Opublikowano 14 września 2011 Asphalt 6: Adrenaline za darmo (promocja ograniczona czasowo) http://itunes.apple.com/us/app/asphalt-6-adrenaline/id400973408?mt=8 Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 23 września 2011 Autor Opublikowano 23 września 2011 Po Edge Extended, przyszła pora na samego EDGE . Nie dość, że w promocji za niecałe Euro, to jeszcze działa na nowym silniku 3D, zoptymalizowanym pod Retine i iPada, 60FPS, itp. Tym, którym się podobało Extenden, chyba nie trzeba nic więcej mówić , a pozostałym szczerze polecam. http://www.youtube.com/watch?v=i_aB_ZkonGw Dodatkowo jeszcze dzisiaj trwa promocja na Bumpy Road (0,79Euro). Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 28 września 2011 Opublikowano 28 września 2011 iTunes już w zasadzie oficjalnie w Polsce. Po za wieloma plotami w gazetach, doszła jeszcze zmiana regulaminu w AppStore. Gdzie jest napisane ze po za muza bedą jeszcze filmy i seriale. Nareszcie Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 29 września 2011 Opublikowano 29 września 2011 Długo nie trzeba było czekać iTunes już działa :-D Europa szkoda ze ceny tez europejskie;-) Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 4 października 2011 Autor Opublikowano 4 października 2011 Infinity Blade 2 zapowiedziane, premiera 1 grudnia. Trailer Screeny Oficjalna strona Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 6 października 2011 Opublikowano 6 października 2011 (edytowane) Mam od niedawna iPoda Touch 4G, zrobiłem jb, ale szybko się źle z tym poczułem, więc podpiąłem moją kartę do AppStore i się zaczęło szaleństwo zakupowe (chociaż mam problem, bo z poziomu telefonu mogę kupić appsy, ale iTunes na PC pluje się, że dane karty są błędne i nie przepuszcza). I ja myślałem, że na moim HD2 na Androidzie fajnie się gra! Granie na tym leciutkim, mniejszym cudeńku z obłędnym ekranem i mega-precyzyjnym ekranem dotykowym... to jest to! Dodatkowo optymalizacja na Androidzie nie istnieje, co innego tutaj . Na początek kupiłem sobie Canabalta, Grand Prix Story, ściąga mi się Real Racing 2 i Asphalt 6. Rozważam wrzucenie na kartę kolejnych złotówek i kupienie następnych gier . Szkoda, że ceny nie są tak rewelacyjne i wydaje mi się, że jest mega niekorzystny przelicznik 1 dolar = 1 euro. Rozważam założenie konta na hamerykańskim app store i kupowanie gift cardów na allegro (są takie, gdzie 1 dolar = ok. 2,25 zł, mi aktualnie liczy 1 euro = ok. 4,3 zł albo gorzej). Będą z tym jakieś problemy, czy iPod normalnie łyknie appsy z obu kont? Przejrzę sobie jeszcze temat w poszukiwaniu fajnych produkcji. Coś polecacie szczególnie, jakieś must-have? Niezbyt obeznany jestem w tej platformie . EDIT: Jednak nie ma przelicznika 1 dolar = 1 euro. Edytowane 6 października 2011 przez raven_raven Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi