raven_raven 12 013 Opublikowano 21 lutego 2019 Opublikowano 21 lutego 2019 Grzybiarz masz Macbooka? Można sobie samemu skompilować emu GBA i NDS, trzeba tylko mieć na czym. Jeśli dobrze pamiętam do uruchamiania programów z Xcode na swoim telefonie nie trzeba już mieć płatnego konta developerskiego, więc może to zrobić każdy, kto ma dostęp do Xcode. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 21 lutego 2019 Opublikowano 21 lutego 2019 (edytowane) niestety nie mam takich drogich kąputerów. Tutaj jest coś https://iemulators.com/gba4ios ale abonament. Lipa że powiązałem tu swój profil z telefonem, nie lubię zostawiać gdzieś tam śladu (odpaliły się ustawienia i zezwoliłem na dodanie profilu, ale nigdzie tego nie widzę). W sumie wymieniłem telefon i mam większy ekran, więc coś z GBA bym ograł - tytuł, który idzie ukończyć. A nie f2p Edytowane 21 lutego 2019 przez grzybiarz Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 1 kwietnia 2019 Opublikowano 1 kwietnia 2019 (edytowane) https://mgcl.co/cats/?sharingId=eefab744cf21443481b4166cb04d3f46&_m=lEQdJHhDaNZX https://megacool-prod-user-upload--eu-central-1.s3-accelerate.amazonaws.com/ccc6f119-8ada-45f1-81df-0d84ac97589b.mp4 Fajna pierdoła na 5 minut. CATS Crash Arena Powyżej filmik z mojej walki, jak widać są emocje:) Edytowane 1 kwietnia 2019 przez grzybiarz Cytuj
Arkady 1 012 Opublikowano 1 kwietnia 2019 Opublikowano 1 kwietnia 2019 This war of mine stories od dziś za 8,99 zł. Cena rewelacyjna jak za ten tytuł! Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 8 kwietnia 2019 Opublikowano 8 kwietnia 2019 Polecicie jakiegoś fajnego rouge like. Mam dwa wymagania. Musi się w niego fajnie grać na telefonie i być do kupienia za prawdziwe pieniądze. Cytuj
estel 806 Opublikowano 8 kwietnia 2019 Opublikowano 8 kwietnia 2019 Death road to canada ponoc spoko 1 Cytuj
messer88 6 479 Opublikowano 8 kwietnia 2019 Opublikowano 8 kwietnia 2019 4 minuty temu, MaiorZero napisał: Polecicie jakiegoś fajnego rouge like może być karciany? meteorfall journey polecam 1 Cytuj
sprite 1 788 Opublikowano 8 kwietnia 2019 Opublikowano 8 kwietnia 2019 Pixel Dungeon oczywiście. 1 Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 8 kwietnia 2019 Opublikowano 8 kwietnia 2019 Brak listy życzeń w obecnym AppStore to paranoja. 1 Cytuj
estel 806 Opublikowano 27 kwietnia 2019 Opublikowano 27 kwietnia 2019 Graliście może w Cultist Simulator? Strasznie mnie ta gierka interesuje, ale zauważyłem, że jak chcę w coś zagrać to prędzej sięgnę po pstryka niż iPada i szkoda mi trochę kasy wydawać. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 27 kwietnia 2019 Opublikowano 27 kwietnia 2019 (edytowane) Tego typu gra to raczej na iPada niż switcha imo, poza tym Apple bez problemu zwraca hajs, jeżeli nie jesteś zadowolony z cyfrowego zakupu, wiec kup, pograj, jak ci się nie spodoba to poproś o zwrot Edytowane 27 kwietnia 2019 przez kubson Cytuj
messer88 6 479 Opublikowano 27 kwietnia 2019 Opublikowano 27 kwietnia 2019 grałem ciekawa i dość trudna gierka, z tym że raczej na większe urządzenia na telefonie słabo na tablecie już spoko się pyka Cytuj
Szwed 642 Opublikowano 28 kwietnia 2019 Opublikowano 28 kwietnia 2019 W App Storze (jak i w Play Storze czy jak to się teraz nazywa w Androidzie) za darmo Kingdom Rush: Frontiers. Jedynka to klasyczek, więc może i ta część przypadnie fanom Tower Defense'ów do gustu. Cytuj
estel 806 Opublikowano 28 kwietnia 2019 Opublikowano 28 kwietnia 2019 Wziąłem na iPada ten Cultist Simulator i muszę przyznać, że dobrze wydane 3 dychy. Co za Klimat! Cytuj
estel 806 Opublikowano 8 maja 2019 Opublikowano 8 maja 2019 (edytowane) Ej, ten Cultist Simulator jest niesamowity. Przegrałem w to chyba ze 30 godzin. W końcu udało mi się wygrać i… jest NG+. Czekam na nowe patche i DLC i biorę od razu. Co za gra, czysta za(pipi)istość. Napiszę co nieco, bez spoilerów, żeby zachęcić. Nie czytajcie dużo o tej grze. Im mniej wiecie tym jest ciekawiej. Nie ma tutoriala, gra zachęca do eksperymentowania. Warto robić notatki. Gra to trochę karcianka, a trochę gatunek "spinning plate". Na początku jest w miarę łatwo wszystko ogarnąć, ale później jest bardzo dużo kart, kilka timerów na raz i trzeba się zastanawiać co zrobić. Karty przeciąga się na czasowniki, żeby aktywować akcję. Można robić naprawdę różne rzeczy. Wszystko w przeszywającym klimacie szaleństwa, mistyczności i pesymizmu. Jest mega ciekawy lore, ale a'la Dark Souls jest poćwiartowany na różne karty, księgi, ludzi, potwory itd. Trzeba czytać opisy jak się chce rozkminić co i jak. Najważniejsze, gra niesamowicie wciąga. Podejrzewam, że jest to połączenie kilku czynników tj. akcje wykonuje się szybko (zazwyczaj 60 sekund, jest fast forward), cały czas istnieje ryzyko że coś pójdzie nie tak, jest jeden sejw, jest trochę randomowości w kartach które dochodzą, ale wszystko jest logiczne i do ogarnięcia. Szybkie akcje działają jak zastrzyk gratyfikacji, a przez poczucie zagrożenia gracz jest cały czas zaangażowany w rozwój sytuacji. Dajcie znać jak macie pytania. Jedna z lepszych grach na iPada w jakie grałem ever. Edytowane 8 maja 2019 przez estel 2 Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 10 czerwca 2019 Opublikowano 10 czerwca 2019 General Gaming: DualShock 4 and Xbox One S controller support come to iOS for better gaming While Apple Arcade is yet another subscription service that many of us don’t need, at least we got support for two proper controllers out of it! Yesterday’s iOS/iPad OS 13 announcement was jam-packed full of features although the ones that stood out the most were probably the much-hyped dark mode, the significantly improved volume indicator and swipe keyboard. However, there’s more than just these 3 features and a significant one for gamers is support for the PlayStation 4’s DualShock and XBOX One S controllers. This means if you have an iOS device, you can finally use existing controllers rather than have to shell out for significantly more expensive MFi controller, some of which even lack certain buttons The main reason why support for these two controllers was added is because Apple will be introducing a service called Apple Arcade later this year which is yet another subscription service but this time, for games. That being said, it’s highly likely that the DualShock 4/XBOX One S controllers could be used in other software that supports controllers as well, such as RipTide GP2/Oceanhorn/GTA San Andreas, and even unofficial emulators! Ach te Apple, zawsze w tyle za Androidem:), no ale w końcu będzie obsługa padów z PS4/X0. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 10 czerwca 2019 Opublikowano 10 czerwca 2019 Fajnie ze Apple TV również je będzie obsługiwał, liczę ze wraz ze startem Apple Arcade zacznie więcej gier wychodzić na ATV Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 21 czerwca 2019 Opublikowano 21 czerwca 2019 Wygląda na to, że Valve w końcu wydało dobrą grę - DOTA Underlords Czyli wersję standalone najbardziej ogrywanego moda - Auto Chess. Nie lękajta się - to nie jest moba ani szachy. Raczej strategia turowa z elementami rng. Kupujemy pojedyńcze jednostki, które należą do wybranej klasy (jednej lub kilku na raz) i rywalizujemy z pozostałymi graczami. Walka odbywa się automatycznie, za kazdą rundę otrzymujemy monety, za które wzmacniamy drużynkę. Co 5 rund jest walka z mobkami, za pokonanie których wypadają nam itemy lub buffy dla drużyny. Trzeba pewnie chwilę przysiąść żeby być kozakiem, ale na szczęście jest bogate kompedium, tryb treningowy lub rozgrywka solo przeciwko botom. Dla ogranych jest oczywiście matchmaking. Gra jest free to play, nie ma żadnych mechanizmów pay2win, można dokupić tzw battlepass żeby wspierać dalszy rozwój blablabla. Autochess był bardzo popularny na twitchu, więc z Underlords będzie podobnie - już 24h po premierze grało ponad 100000 graczy. Wyszła wersja na androida/ios oraz na pc, jest crossplay na wszystkich platformach, a nawet jak ktoś ma ochotę to może zacząć rundę na pc, a skończyć na kibelku z telefonem w ręku zapraszam do grania, dodawać do znajomków na steamie i jedziemy. 1 Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 21 czerwca 2019 Opublikowano 21 czerwca 2019 Dzięki za cynk, pobrane i będę testować. Football Manager 2019 Touch na iPada za $6,99, promocja ze standardowego $19,99. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 22 czerwca 2019 Opublikowano 22 czerwca 2019 Stardew Valley w promocji. Podobno po przyzwyczajeniu się do sterowania jest super. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 30 sierpnia 2019 Opublikowano 30 sierpnia 2019 najpierw epic. teraz appstore: https://apps.apple.com/us/app/journey/id1445593893 a już niedługo wyjdzie Super Mario Kart. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 30 sierpnia 2019 Opublikowano 30 sierpnia 2019 Apple szykuje się na Apple Arcade bo coraz więcej indyków wychodzi w ostatnim czasie wyszedł Dead Cells, Rogue Legacy, Hyper Light Driffter, Battle Chaser itd Cytuj
Arkady 1 012 Opublikowano 31 sierpnia 2019 Opublikowano 31 sierpnia 2019 Commandos 2 w HD na iPady, jaram się https://imagazine.pl/2019/08/28/commandos-2-powraca-i-to-w-wersji-hd-remaster-na-macos-i-ipada/ Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 31 sierpnia 2019 Opublikowano 31 sierpnia 2019 Slay the Spire tez potwierdzone oficjalnie, w tym roku jeszcze powinno sie ukazać . Ogólnie fajna platforma sie robi z iOS, szczególnie biorąc pod uwagę normalne wsparcie dla kontrolerów w iOS13. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 31 sierpnia 2019 Opublikowano 31 sierpnia 2019 (edytowane) Wiadomo ile te Arcade będzie kosztowało? Premiera przecie już tuż tuż (jesień). Edytowane 31 sierpnia 2019 przez grzybiarz Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi