Gość Opublikowano 21 września 2011 Opublikowano 21 września 2011 Nie jest konieczna, chociaż warto byłoby je znać, bo niektóre wątki przewijają się jak Umbrella, znajomość Ady i Leona, czy w końcu marginalny udział Weskera. Da się spokojnie bez tego obejść, bo główna oś fabularna (słabiutka trzeba dodać) to zupełnie odrębna historia, to nie MGS gdzie nie będziesz rozumiał o co chodzi gdy nie skończysz jakiejś części. Na pewno w tego Residenta gra się najlepiej, jest bardzo długi, ma sporo dodatków i dla mnie osobiście to jest jedna z 3 najlepszych gier w ogóle, chociaż jeśli chodzi o klimat to w serii nic nie przebija Remake'u. Jedynka zdecydowanie najlepsza ;D. Z ta na PSXa mam mile wspomnienia, ale Remake na Gacka to MISTRZ, jeden z najlepszych horrorkow jak dla mnie szczegolnie, kiedy wrocilem poraz drugi do pierwszego domku, o malo co zawalu nie dostalem, tego sie nie spodziewalem w Remaku . CV na DeCeka rowniez mi sie bardzo podobal, nie wiem czy to nienajdluzszy RE, tam gralo sie chyba 4 postaciami w ciagu calej gry, odwiedziny starych miejsc i lekko ruchoma kamera. Zero mimo, ze wprowadzilo sporo nowosci, to ostatni klasyczny RE. Dla mnie to 3 najlepsze czesci RE. RE4 i 5 to juz inne Residenty, zalezy kto co lubi. Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 21 września 2011 Opublikowano 21 września 2011 SD vs HD http://www.youtube.com/watch?v=RfeagJf1x6c&feature=player_embedded Kurde jakoś mam inne wspomnienia na temat wyglądu wersji z PS2, która nie wyglądała chyba aż tak słabo jak na tym filmiku. Cytuj
Whisker 1 454 Opublikowano 21 września 2011 Opublikowano 21 września 2011 Aż tak bardzo nie bo na GCN wyglądała jeszcze lepiej i mogliby tą wersje porównać Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 22 września 2011 Opublikowano 22 września 2011 Spodziewałem się przelicznika z 20 euro, o dziwo u nas kosztuje 55zł, dla PLUSa 27,50 więc kupiłem. Pograłem tylko chwilkę bo wczoraj PSN leżał do późna, a rano praca Moge tylko powiedzieć, że na pewno nie jest to wersja z PC upscalowana, jak już to GC. Cytuj
MEVEK 3 614 Opublikowano 22 września 2011 Opublikowano 22 września 2011 czy mam spodziewac sie wiekszych zmian, smaczkow w odswiezonej wersji RE4 poza grafika i trofkami? i tak ja kupie, ale tak tylko dopytuje sie.. Cytuj
Słupek 2 183 Opublikowano 22 września 2011 Autor Opublikowano 22 września 2011 Cena po zniżce to masakra - pozytywnie. Mam nadzieję, że tak samo będzie z CV. Ja również odpaliłem tylko żeby sprawdzić i nie znam się jaka to wersja (podziwiam was ;p). Ale gra wygląda zaskakująco dobrze, przyjemnie tylko ten filmik co wrzucił Square. Bez przesady ale tak kupiasto wersja z Ps2 na pewno nie wyglądała (tylko w nią grałem). Cytuj
K@t 116 Opublikowano 22 września 2011 Opublikowano 22 września 2011 Cena nawet bez zniżki jest okej - przecież jakiś czas temu krążyły wyliczenia rzędu 60-70zł. Właśnie się pobiera:) Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 22 września 2011 Opublikowano 22 września 2011 Jak wyglądają cutscenki? W wersji na PS2 były skompresowane z GC (na tej konsoli były na siniku gry). Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 22 września 2011 Opublikowano 22 września 2011 Dla mnie wyglądają jakby lecialy na silniku gry. Na pewno nie wyglądają jak te cosie z PS2/PC Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 22 września 2011 Opublikowano 22 września 2011 Najłatwiej byłoby to sprawdzić grając Leonem przyodzianym w jakiś dodatkowy strój. Cytuj
sentryandy 2 Opublikowano 22 września 2011 Opublikowano 22 września 2011 Res4 już podrożał, obecna cena 69zł...jaja jakieś. Cytuj
K@t 116 Opublikowano 22 września 2011 Opublikowano 22 września 2011 Co? :o Dobrze, że wyrobiłem się wcześniej. Cytuj
Lukas_AT 1 209 Opublikowano 22 września 2011 Opublikowano 22 września 2011 (edytowane) Kpina. Dobrze, że od razu zassałem dziś rano, jak wróciłem z pracy z nocki. ;P Edytowane 22 września 2011 przez Lukas_AT Cytuj
Texz 670 Opublikowano 22 września 2011 Opublikowano 22 września 2011 Dziwny balans przeciwników względem NGC, gość z piłą od razu odlatuje, wcześniej dopiero po trzecim wystrzale ze shotguna. Przeciwnicy też są trochę słabsi ( strzał w łeb - kopniak - 1 uderzeniem nożem w tej wersji, na NGC było to samo tylko 4 razy nóż...) ogółem jestem zaskoczony, tylko ciężko się przedstawić do sterowania. Na X powinien był być strzał, a na [] sprint. Cytuj
Zwyrodnialec 1 728 Opublikowano 22 września 2011 Opublikowano 22 września 2011 W RE4 gość z piłą zawsze upadał po jednym strzale shotgunem z bliska. To w RE5 jest tak beznadziejnie, że tylko go na moment stopuje. Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 22 września 2011 Opublikowano 22 września 2011 Z ceną to wg mnie bardzo nieprofesjonalnie postąpili. Cytuj
Texz 670 Opublikowano 22 września 2011 Opublikowano 22 września 2011 W RE4 gość z piłą zawsze upadał po jednym strzale shotgunem z bliska. To w RE5 jest tak beznadziejnie, że tylko go na moment stopuje. Nie na NGC. Sprawdzałem. Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 22 września 2011 Opublikowano 22 września 2011 Ehh chciałem se kupić dzisiaj a tu polecieli w (pipi)a i nic z tego. Jak ja nienawidzę takich akcji. Teraz trzeba czekać bo z nimi nic nie wiadomo Cytuj
Zwyrodnialec 1 728 Opublikowano 22 września 2011 Opublikowano 22 września 2011 W RE4 gość z piłą zawsze upadał po jednym strzale shotgunem z bliska. To w RE5 jest tak beznadziejnie, że tylko go na moment stopuje. Nie na NGC. Sprawdzałem. Po jednym go przewraca bez względu na platformę nawet na professional, chyba, że masz na myśli Big Salvadora z mapki waterworld w trybie mercenaries. Tamten rzeczywiście jest mocny. Cytuj
Sarge 6 Opublikowano 22 września 2011 Opublikowano 22 września 2011 Res4 już podrożał, obecna cena 69zł...jaja jakieś. Szczerze mówiąc spodziewałem się tego, a nawet myślałem sobie, że od razu po awarii PSN to zmienią - przelicznik 20€=55zł wydawał się aż zbyt atrakcyjny . Dlatego ja kupiłem grę od razu wczoraj po restarcie PSN za 27,50zł w promocji Plusa i teraz nie żałuję Cytuj
szawello 7 Opublikowano 22 września 2011 Opublikowano 22 września 2011 Mam pytanie odnosnie re 4, jak zdobyc wszystkie kapsle, bo na strzelnicy zodobylem 6 i juz wiecej nie moge. Cytuj
Zwyrodnialec 1 728 Opublikowano 22 września 2011 Opublikowano 22 września 2011 Strzelnice są 4 na każdej zdobywasz po 6 kapsli i dostajesz u merchanta nagrodę (15 000 za pierwszą, dalej 25 000, 35 000 i w końcu 50 000pts). Warto to robić właśnie ze względu na kasę, starczy na dobry upgrade. ;] Cytuj
Texz 670 Opublikowano 23 września 2011 Opublikowano 23 września 2011 W RE4 gość z piłą zawsze upadał po jednym strzale shotgunem z bliska. To w RE5 jest tak beznadziejnie, że tylko go na moment stopuje. Nie na NGC. Sprawdzałem. Po jednym go przewraca bez względu na platformę nawet na professional, chyba, że masz na myśli Big Salvadora z mapki waterworld w trybie mercenaries. Tamten rzeczywiście jest mocny. Typ z twojego avka. Nie wiem kurde, jak mi się ściągało na PS3 uruchomiłem gnoja i 2 strzały spłynęły po nim jak po kaczce, 3 dopiero mnie uratował przed dekapilacją. Mam wersję gry z premiery. Cytuj
MichAelis 5 625 Opublikowano 23 września 2011 Opublikowano 23 września 2011 Ja tez mam wrażenie ze jest dużo łatwiejszy, 3 strzalami z shoguna go zalatwilem, a był wsród 5 innych typkow. Cytuj
Zwyrodnialec 1 728 Opublikowano 23 września 2011 Opublikowano 23 września 2011 W RE4 gość z piłą zawsze upadał po jednym strzale shotgunem z bliska. To w RE5 jest tak beznadziejnie, że tylko go na moment stopuje. Nie na NGC. Sprawdzałem. Po jednym go przewraca bez względu na platformę nawet na professional, chyba, że masz na myśli Big Salvadora z mapki waterworld w trybie mercenaries. Tamten rzeczywiście jest mocny. Typ z twojego avka. Nie wiem kurde, jak mi się ściągało na PS3 uruchomiłem gnoja i 2 strzały spłynęły po nim jak po kaczce, 3 dopiero mnie uratował przed dekapilacją. Mam wersję gry z premiery. Też mam na Gacka premierówkę PAL-ową. ;] Aż sam sprawdziłem i nawet po strzale tą pierwszą strzelbą znalezioną w chatce, facet z workiem na głowie zostaje rzucony na glebę. Można go ciąć nożem, albo dobić gdy leży. Ale nie spotkałem się z sytuacją, że strzelam w niego, a on dalej szarżuje. Chyba, że to strzał z dużej odległości. Tak jak piszesz było tylko z tym Big Salvadorem w trybie mercenaries, który przy szarży był ciężki do zatrzymania, przy grze Leonem i w RE5, gdzie ciężki kaliber tylko tego typa stopował. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi