Gość A2M Opublikowano 3 kwietnia 2011 Opublikowano 3 kwietnia 2011 Tutaj jest porównanie. http://www.youtube.com/watch?v=nag9C3d68D4 Różnica jest taka, że wersja na Wii ma progressive scan (480p) i widescreen, a na Gamecube'a ma to tylko wersja NTSC. Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 4 kwietnia 2011 Opublikowano 4 kwietnia 2011 Ponoć ten gameplay, który wyciekł wczoraj do Sieci to jest fake. Cytuj
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 (edytowane) RE4 o ile będzie naprawdę dobrze wyglądał, to chętnie w to zagram. To jest taka gra jak Mario, trzeba odświeżać co generację. :potter: Inna sprawa, że lepiej byłoby, gdyby odświeżyli przynajmniej do poziomu RE5. Code Veronica jakoś mnie nie interesuje, nie przepadam za tą częścią. Kto ma pretensje, że kolejna składanka, to niech najpierw podziękuje Sony za wycięcie wstecznej kompatybilności... Na RE0 i REmake nie ma co liczyć, bo jakieś prawa ma do tego Nintendo. W innym wypadku Capcom już dawno wypuściłby te części na inne konsole, bo kto jak kto, ale oni lubią zarabiać na tym samym. Zresztą kto chce w to zagrać, to jaki problem? Gamecube z tymi grami na allegro można spokojnie znaleźć w cenie nowej gry. Trzeba mieć tylko farta, ale często takie aukcje da się zauważyć, więc zamiast inwestować w kolejne pocięte crapy z tej generacji, można sobie odświeżyć dobre gry. Edytowane 7 kwietnia 2011 przez Zwyrodnialec 1 Cytuj
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 23 czerwca 2011 Opublikowano 23 czerwca 2011 Japońska okładka, lepiej by gry w akcji pokazali. ;] Cytuj
Słupek 2 142 Opublikowano 23 czerwca 2011 Autor Opublikowano 23 czerwca 2011 (edytowane) Lepiej żeby u nas też wyszła wersja pudełkowa :confused: Poza tym mam dużą nadzieję, że do czwórki dołożą obsługę Move. Edytowane 23 czerwca 2011 przez SłupekPL Cytuj
Masorz 13 196 Opublikowano 24 czerwca 2011 Opublikowano 24 czerwca 2011 RE4 skończyłem chyba ze 30 razy A Veronicę coś ze 3 razy, tak czy siak biorę tą składankę, za bardzo kocham Residenta. Cytuj
jiloo 4 Opublikowano 24 czerwca 2011 Opublikowano 24 czerwca 2011 jak na swoje czasy i konsole na ktore wyszedl RE4 wygladal swietnie (szczegolnie na GCN). boje sie troche jak to wypadnie w wersji HD. polygonow nie dodadza, samo powiekszenie tekstor moze nie dac tego efektu. dodanie obslugi move byloby dobre, moze w koncu mnie zmusi do zakupu. mialem juz kupic razem z No More Heroes, ale gram na padzie i jest spoko, namachalem sie juz na Wii przechodzac 3 razy gre Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 24 czerwca 2011 Opublikowano 24 czerwca 2011 (edytowane) Mam nadzieję, że wydawca nie ograniczy się z wypuszczeniem wersji pudełkowej tylko na rynek japoński. Obsługa PS Move wydaje się dla mnie czymś oczywistym, bo RE4 w wersji dedykowanej Wii obsługiwało Wiilota. Wątpię, żeby Capcom olał ten wątek. Będzie to już moja trzecia wersja RE4 (wcześniej miałem ją na GCN, niebawem kupie RE4 Wii Edition i na jesieni Revival Selection). Edytowane 24 czerwca 2011 przez NEMESIS US Cytuj
jiloo 4 Opublikowano 25 czerwca 2011 Opublikowano 25 czerwca 2011 (edytowane) Mam nadzieję, że wydawca nie ograniczy się z wypuszczeniem wersji pudełkowej tylko na rynek japoński. Obsługa PS Move wydaje się dla mnie czymś oczywistym, bo RE4 w wersji dedykowanej Wii obsługiwało Wiilota. Wątpię, żeby Capcom olał ten wątek. Będzie to już moja trzecia wersja RE4 (wcześniej miałem ją na GCN, niebawem kupie RE4 Wii Edition i na jesieni Revival Selection). hehe - niezly maniak z Ciebie ja mam juz 3 (Wii, GCN i PS2) a dodatkowo do Gamecube i PS2 mam pily jako kontrolery kupie i te, ale tylko jesli faktycznie cos usprawnia - grafike? Edytowane 25 czerwca 2011 przez jiloo Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 26 czerwca 2011 Opublikowano 26 czerwca 2011 Oprawa będzie podniesiona do poziomu rozdzielczości HD, dodane zostaną trofea zaś w RE4 na pewno nie zabraknie obsługi PS Move o czym już wspominano powyżej. Generalnie w przypadku RE4 powinny pojawić się wszystkie dodatki, bo w Code: Veronica był jedynie tryb Battle Game, żadnych dodatkowych bonusów. Jednak Veronica jest bodajże najdłuższą częścią serii (nie licząc już RE4). Cytuj
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 26 czerwca 2011 Opublikowano 26 czerwca 2011 Zobaczymy, czy dadzą radę z czwórki wyciągnąć taką oprawę. 1 Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 26 czerwca 2011 Opublikowano 26 czerwca 2011 (edytowane) To powinno właśnie tak się prezentować. Zważywszy na fakt, że RE4 jest bodaj najlepiej wyglądająca grą poprzedniej generacji podciągnięta grafa musi trzymać jakiś poziom. W oryginalnej wersji Leon nie miał tak szczegółowo wykonanych włosów. Fajny mod z PC... Edytowane 26 czerwca 2011 przez NEMESIS US Cytuj
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 27 czerwca 2011 Opublikowano 27 czerwca 2011 Japończycy mają dobrze, na PS3 dostaną bonusa w postaci cyfrowych książek z concept artami, historią postaci itd. Premiera na ich rynku 8 września. http://www.andriasang.com/e/blog/2011/06/23/re_revival_selection_rel_info/ Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 30 czerwca 2011 Opublikowano 30 czerwca 2011 Porównanie wersji SD oraz HD RE4 i RE CV: http://www.youtube.com/watch?v=OaEzJdeq6ak&feature=player_embedded#at=70 Cytuj
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 30 czerwca 2011 Opublikowano 30 czerwca 2011 RE4 wygląda bardzo dobrze, natomiast Code Veronica to kupa, trójwymiarowe tła po latach jednak nie przysłużyły się tej części. Cytuj
Wolny 29 Opublikowano 4 lipca 2011 Opublikowano 4 lipca 2011 Po tym filmiku stwierdzam ,że grafa w re4 jest identyczna jak na game cube oczywiscie z wyższą rozdziałką (klatkowałem filmik),twarze wieśnieków tak samo szczegółowe jak na maszynce nintendo.;p Cytuj
Słupek 2 142 Opublikowano 8 lipca 2011 Autor Opublikowano 8 lipca 2011 (edytowane) Masakra, chcę te wydanie w Europie ;/ : http://www.ppe.pl/news-8695-Resident_Evil_15th_Anniversary_Box.html Edytowane 8 lipca 2011 przez SłupekPL Cytuj
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 8 lipca 2011 Opublikowano 8 lipca 2011 Nie wiedzieć czemu nie ma tam RE5, bo Remake i Zero to oczywista sprawa. Cytuj
Lukas_AT 1 188 Opublikowano 8 lipca 2011 Opublikowano 8 lipca 2011 Gdyby dali jeszcze remake i Zero w HD na PS3 to biegnę z buta do Japonii by to kupić. Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 8 lipca 2011 Opublikowano 8 lipca 2011 (edytowane) Niestety, tutaj licencja należy również do Nintendo. W sumie nie wiem czemu Capcom nie może wydać tych gier na platformy Sony czy M$. Wszystko jest pewnie uzależnione od tego na jakiej mocy Nintendo podpisało z Capcom umowę wydawniczą na te dwie gry. W zeszłym roku przecież oba tytuły ukazały się w edycji Archives na Wii, więc na reedycje tych perełek w HD nie mamy co liczyć. Szkoda, bo te gry nawet dziś robią wrażenie. Jak ja bym chciał taki solidny remake RE2 na Wii U. Edytowane 8 lipca 2011 przez NEMESIS US Cytuj
Lukas_AT 1 188 Opublikowano 9 lipca 2011 Opublikowano 9 lipca 2011 (edytowane) Skoro Remake i Zero wyszły na Wii to oznacza, że umowa musiała być na korzyść Nintendo. Jeśli Capcom zapragnęło odświeżyć te gry, to tym bardziej by wydali na PS3 czy X360. Jak R4 wyszedł nawet na PC, to stało by się tak prędzej czy później. Edytowane 9 lipca 2011 przez Lukas_AT Cytuj
Square 8 575 Opublikowano 15 lipca 2011 Opublikowano 15 lipca 2011 Lista osiągnięć do RE4, trofea raczej będa takie same czyli mało i bez rewelacji http://www.ppe.pl/news-8889-Resident_Evil_4_HD__jest_lista_osiagniec_.html What Are They Worth? Acquire all of the bottle caps in the game. We're Going Home Defeat Saddler in battle, and escape from the nightmare. The Ties That Bind Defeat Krauser, your former partner, in battle. The S Stands for Stylish!! Acquire all of the costumes in the game. The Castellan Falls Defeat Salazar, and make your escape from the castle. Secure the Ballistics Rescue the president's daughter, Ashley. Afterwards, the real fun begins. It Begins With a Ring Ring the mysterious bell. What happens after that, is up to you. Do Not Shoot the Water! Summon the master of the lake. Don't rock the boat. A Terrifying Assassin Turn the tables on Verdugo, the right hand of Salazar. A Rock and a Hard Place Outmaneuver the rampaging beast, El Gigante. A Heart of Steel Clear the game on the highest difficulty. A Bloodline Severed Defeat the village chief in battle. Cytuj
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 15 lipca 2011 Opublikowano 15 lipca 2011 Wszystko banał. Platyna powinna być za ubicie wszystkich bossów nożem, poza Salazarem, bo jego nie da rady. Cytuj
Słupek 2 142 Opublikowano 25 lipca 2011 Autor Opublikowano 25 lipca 2011 Wrzesień miesiącem rimejków. RE4 wychodzi 20 września a CV 27 września: http://www.joystiq.com/2011/07/23/resident-evil-4-hd-and-re-code-veronica-x-hd-infect-the-us-this/ To data dla US ale u nas chyba tak samo wyjdzie. Zero informacji o wersji pudełkowej, cenie i wsparciu dla Move ;/ Znając moje szczęście kupię z PSStore a za chwilę zapowiedzą wersje pudełkową ;p Osiągnięcia dla Code Veronica: http://newbreview.com/2011/07/08/resi-evil-code-veronica-hd-achievements/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi