Skocz do zawartości

F1 2011

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziwne, że jeszcze nikt nie napisał o nadchodzącym patch :) O to poprawki które mają być wprowadzone:

Usprawnienia gry:

w trakcie gry online przy każdym z graczy będzie wyświetlać się oznaczenie w kolorach czerwony, bursztynowy, zielony - będą one oznaczać wydajność łącza.

więcej łącza zostanie przeznaczone na utrzymanie łącza, gracze z słabszym łączem będą mieli ograniczone możliwości jeśli chodzi o rozmowę z innymi

Strategia i ustawienia bolidów:

naprawiono błąd ustawień 11/11

poprawiono błąd kiedy trzy razy pod rząd gracz korzystał z tej samej mieszanki i ostatni komplet był zużyty.

naprawiono problem z przebitymi oponami

problemy z logiką inżyniera

AI:

naprawiono błąd AI podczas którego zbyt długo AI korzystało z przejściowych opon

problem z zbyt szybkim AI w deszczu

problem z zbyt częstymi zjazdami AI w trakcie wyścigów online

AI zostało poprawione na kilku torach by jeździć płynniej i szybciej

Co-op:

problem z zapisywaniem gry

problem z spadkiem poziomu trudności na amator po każdym wznowieniu gry

naprawiono problem z niezużywającymi się oponami pomiędzy poszczególnymi sesjami

naprawiono problem z pomijaniem kar zdobytych w treningach i kwalifikacjach

usunięto problem zdublowanych AI

Online:

vetowanie kwalifikacji teraz wymaga 100% głosów

poprawienie systemu kar

licznik do wyścigu odlicza teraz 60 sekund i nie liczy od nowa po dołączzeniu poszczególnych graczy

Grafika i wydajność:

Poprawienie wydajności PS3/PC i XBOX 360 i liczby klatek na sekundę

Zmiany PC

poprawienie funkcjonalności z DX11

usunięcie problemów hackowania niektórych plików

Inne:

usunięcie problemu pomijania sesji w długim weekendzie GP

w Korei poprawne mieszanki

inne pomniejsze fixy

Zobaczymy czy te poprawki coś dadzą. Szkoda, że tak mało jest usprawnień dotyczących online bo w sumie tam spędzam najwięcej czasu. Jak będzie lipa dalej chyba czas będzie pożegnać się z tą grą.

• Plusik 1
Opublikowano

Kał to jest jeśli chodzi chocby o przyznawanie kar.

Ktoś w ciebie wapkuje, ty wlecisz w kogoś innego przez to, a gra wesoło dowala ci przejazd przez pit lane.

No wku.rwic sie idzie.

• 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Mam pytanie. Kiedy dostanę jakąś ofertę od innego sponsora. Na razie dla pierwszego jeżdżę cały czas. Jestem na etapie belgijskiego SPA.

Cofam wypowiedź. Dostałem kilka ofert.

Edytowane przez R4VEN
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Jak skonfigurować tryb kariery by mieć pełne uszkodzenia, safety car i móc dodatkowo ustawić poziom przeciwników? Chce pograć z pełnymi a nie tylko wizualnymi uszkodzeniami i z niezbyt wymagającymi przeciwnikami? Da się to jakoś ustawić? Jest jakies ustawienie poziomu trudności przeciwników?

Upraszczając: czy da sie ustawić pełne uszkodzenia na poziomie trudności przeciwników easy lub medium?

Edytowane przez orion50
Opublikowano (edytowane)

Wchodzisz w kalendarz w karierze, klikasz na dany wyścig. Pojawi Ci się Race Settings, wchodzisz na difficulty level i klikasz na niego. Tam będziesz już mógł ustawić sobie jaką chcesz skrzynie, poziom zniszczeń, i poziom trudności przeciwników i jeszcze kilka innych ;)

Edyta Sprawdziłem teraz i da się to zmienić po prostu poziom trudności będziesz miał custom po tym zmianach.

Edytowane przez lukaszt_89
  • Plusik 2
Opublikowano

Czy mi się wydaje, czy bolidy już nie zostawiają tyle gumy na asfalcie co w 2010. Mało grałem, ale jeśli tak to szkoda bo fajny był to patent na poprawę przyczepności jak w realu.