Stona 569 Opublikowano 26 lutego 2012 Opublikowano 26 lutego 2012 Na które znowu trzeba nowego passa. Tak przynajmniej zrozumiałem to, co jest na rozpisce betatestów. Cytuj
Finch89 12 Opublikowano 26 lutego 2012 Opublikowano 26 lutego 2012 Masz klucz do wersji us? Bo europejskie testy są za tydzień. Co do pobierania to sprawdz czy szybciej idzie z włączonym czy wyłączonym p2p. Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 26 lutego 2012 Opublikowano 26 lutego 2012 Ta, zapisz sie jeszcze do EU bety i sciagnij EU klienta . Cytuj
Stona 569 Opublikowano 26 lutego 2012 Opublikowano 26 lutego 2012 No właśnie się zapisałem. Nawet gdyby szło mi maksem, to miałbym to najwcześniej o 20. A o tej godzinie to ja oglądam mecze albo gram w BF'a Cytuj
rinzen 966 Opublikowano 26 lutego 2012 Opublikowano 26 lutego 2012 Obejrzałem kilka filmików z gry, zauważyłem pewną korelacje pomiędzy postacią jaką wybiera gracz a samym graczem (za każdym razem jak grający miał głos 30letniego prawiczka albo tego grubasa z Simpsonów postać, którą wybrał zawsze była lachonem; w przypadku facetów pokroju Total Biscuita grający zawsze wybierał chomika) i gra daje radę. Zgadzam się z TB w 100%, że chomik jest jedynym wyborem dla tych którzy wymiotują wszystkim związanym z azjatyckimi postaciami i właśnie dla tej postaci chyba zdecyduję się na zakup (sposób w jaki ta postać biega jest urzekający). Jako, że nigdy nie miałem do czynienia z jakimkolwiek MMO (prócz 3h grania w Silkroad) mam pytanie - jak wygląda kwestia tych całych abonamentów? Jak kupuję abonament na 30 dni to jest to 30 dni gry czy 30 dni kalendarzowych? Pytam, bo nie mam zbytnio czasu na granie więc pewnie w tygodniu bym wyłuskał góra 2h na grę dlatego też nie widzi mi się płacenie za 30dniowy prepaid, który przepadnie. Są jakieś "zdrapki" na np. 1dzień gry? Cytuj
Stona 569 Opublikowano 26 lutego 2012 Opublikowano 26 lutego 2012 To abonament, tak więc płacisz za 30dni kalendarzowych. Tak jest wszędzie niestety ;/ No ja tam się jaram tym chomikiem :D Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 26 lutego 2012 Opublikowano 26 lutego 2012 (edytowane) WoW ma styl graficzny który zawsze rozpoznasz, SW: ToR ma elementy które momentalnie skojarzysz. TERA ma psy, koty, szopy i roznegliżowanych bohaterów. A co ma GW2? Ja serio nie jestem w stanie poznać tej gry jeżeli na screenie nie ma 2 rzeczy: tej rasy szczuro-wilko-psa i UI. Psy, koty, szopy, pandy, wiewiorki...oh wait, u forgot Poland! Nie kumam za cholerę fenomenu GW ale nie mam zamiaru nazywać gry gównem etc z tego powodu, bo moim zdaniem jest to brak szacunku dla tych, którzy ją lubią i się nią zachwycają. Oh lawd, gadamy o grach komputerowych, nie o obrazach Witkiewicza. Edytowane 26 lutego 2012 przez Mordechay Cytuj
Finch89 12 Opublikowano 26 lutego 2012 Opublikowano 26 lutego 2012 Ja będę grał elfami albo ludzmi bo wyglądają dość zwyczajnie. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 27 lutego 2012 Opublikowano 27 lutego 2012 (edytowane) Ja sobie zrobiłem Aman female Archer - całkiem przyjemne, ale muszę zrobić research czy 19m to max zasięg. Jeżeli tak to trochę bieda :confused: No i miałem nadzieję, na ciut bardziej agresywny wygląd. Troszkę jak Orc female z L2. Bankowo będę grał Aman male Berserkerem. Archera też zrobię, pewnie Castanic Female. Edytowane 27 lutego 2012 przez Kazuun Cytuj
Finch89 12 Opublikowano 27 lutego 2012 Opublikowano 27 lutego 2012 Ja robię Lancera, zawsze wolałem osłaniać tyłki drużyny niż zadawac obrażenia. Potem może warrior bo to offtank. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 27 lutego 2012 Opublikowano 27 lutego 2012 @Rinek Nie wiem jak to będzie wyglądać w przypadku TERY, ale MMO mają przeważnie prepaidy na 4 okresy: 15, 30, 60 i 90 dni. Jeżeli faktycznie miałbyś grać te 2-3h tygodniowo... to to jest faktycznie kiepsko opłacalny biznes w Twoim przypadku. Wyszło by Ci powiedzmy 80-100zł za prepaid na 60 dni kalendarzowych. Czyli około stówy za 15h grania. Oczywiście tutaj dochodzą aspekty tego jakie ktoś ma możliwości finansowe etc, więc jest to kwestia indywidualna. Jednemu pasuje płacić 100 zł za 10h grania, inny się nie zgodzi jeżeli nie będzie miał z tego co najmniej 100h. Inna sprawa, że MMO mają to do siebie, że po pewnym czasie logujesz się i nim cokolwiek zaczniesz robić to mija 30-40 minut na bzdurach ("sprzątanie" ekwipunku, szukanie zajęcia, potem szukanie ludzi do pomocy przy owym zajęciu) więc mogło by się skończyć tak, że masz 2h czasu w danej chwili, ale przez prawie godzinę nie zrobiłeś jeszcze nic, mimo, że w grze byłeś. Uroki MMO i trza to brać pod uwagę. Cytuj
Finch89 12 Opublikowano 27 lutego 2012 Opublikowano 27 lutego 2012 Fajne rozwiązanie mają w lineage 2 w korei, wykupujesz pakiet godzin i ile wykupiłeś tyle grasz. W miastach czas nie leci i można się zająć handlem czy innymi rzeczami. Cytuj
Stona 569 Opublikowano 27 lutego 2012 Opublikowano 27 lutego 2012 Jednemu pasuje płacić 100 zł za 10h grania, W dzisiejszych czasach wuchta wiary płaci ponad 100pln za 5-6h grania , jeśli wiesz co mam na myśli Cytuj
kubicz 191 Opublikowano 2 marca 2012 Opublikowano 2 marca 2012 Lapac klucze poki sa. http://www.gry-online.pl/promocje.asp?ID=66 Cytuj
Stona 569 Opublikowano 2 marca 2012 Opublikowano 2 marca 2012 dałbym plusa ale nie mam więc łap buziaka :* Cytuj
Stona 569 Opublikowano 2 marca 2012 Opublikowano 2 marca 2012 Każdemu według potrzeb, jak głosi czerwone porzekadło Mam nadzieję że tym razem zdążę pograć Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 2 marca 2012 Opublikowano 2 marca 2012 był max DL przez chwilę, obecnie mam 13% done i 288 kb na liczniku _-_ Cytuj
Finch89 12 Opublikowano 2 marca 2012 Opublikowano 2 marca 2012 Gdzie idziecie grać? Ja wbiję chyba na arborea, do pvp mnie jeszcze mnie nie ciągnie, będzie na to czas po premierze. Cytuj
rinzen 966 Opublikowano 2 marca 2012 Opublikowano 2 marca 2012 Czy ja dobrze rozumiem - mimo wygenerowania w zeszłym tygodniu klucza muszę zrobić to jeszcze raz a ponieważ nie miałem czasu grać więc zatrzymałem instalację na ok 50% to teraz wszystko muszę ściągać od nowa rejestrując się rpzy tym na kolejnej losowej stronie, która będzie mi generować spam na skrzynce? Jeśli tak to pożegnam się z ich produkcją jeszcze zanim zdołałem się zapoznać, bo nie robią mi łaski udostępniając time demo. To ja robię im łaskę ściągając je (raz!) i rejestrując się na jakiejś stronie (też raz!) po to aby zastanowić się nad zakupem. Wprzypadku takiego DIII forma bety jest zrozumiała - potrzebowali np. 20k graczy to rozesłali klucze i czekają na odpowiedź. Tutaj wydawca gra w kotka i myszkę - 5 terminów bety, można uczestniczyć w trzech (ależ mi łaska) a do tego niczym nie usprawiedliwione time triale i mieszanie kluczami (bo niby jaki jest sens time triala bety? nie sprawdzą pełnego obciążenia serwerów, nie wprowadzą poprawek w balansie, nic) Cytuj
kubicz 191 Opublikowano 2 marca 2012 Opublikowano 2 marca 2012 (edytowane) był max DL przez chwilę, obecnie mam 13% done i 288 kb na liczniku _-_ 77% i 2.35 mB/s pozdrawiam edit: a nawet 2.48 mB/s Czy ja dobrze rozumiem - mimo wygenerowania w zeszłym tygodniu klucza muszę zrobić to jeszcze raz a ponieważ nie miałem czasu grać więc zatrzymałem instalację na ok 50% to teraz wszystko muszę ściągać od nowa rejestrując się rpzy tym na kolejnej losowej stronie, która będzie mi generować spam na skrzynce? Jeśli tak to pożegnam się z ich produkcją jeszcze zanim zdołałem się zapoznać, bo nie robią mi łaski udostępniając time demo. To ja robię im łaskę ściągając je (raz!) i rejestrując się na jakiejś stronie (też raz!) po to aby zastanowić się nad zakupem. Wprzypadku takiego DIII forma bety jest zrozumiała - potrzebowali np. 20k graczy to rozesłali klucze i czekają na odpowiedź. Tutaj wydawca gra w kotka i myszkę - 5 terminów bety, można uczestniczyć w trzech (ależ mi łaska) a do tego niczym nie usprawiedliwione time triale i mieszanie kluczami (bo niby jaki jest sens time triala bety? nie sprawdzą pełnego obciążenia serwerów, nie wprowadzą poprawek w balansie, nic) Wtedy byla beta dla USA a teraz jest dla Europy, oddzielne bety = oddzielne konta. A jesli chodzi o rejestracje, to nie mow mi, ze nie masz drugiego maila dla takich stron ? Sam posiadam 2 "smieciowe" maile specjalnie na takie okazje. Edytowane 2 marca 2012 przez kubicz Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 2 marca 2012 Opublikowano 2 marca 2012 Rinek, masa zamkniętych bet działa tak, że gra jest "czynna" przez ileś dni, potem wprowadzają poprawki, znów gra działa etc. Wszelakie Bety które działają 2-3 tygodnie, jak np BF3 to tak na prawdę demka. Jak np ostatnio ME3. Beta Diablo 3 to też inna sprawa i bym się nie powoływał na to, bo beta miała trwać 6 tygodni z tego co pamiętam słowa Blizza. Start we wrześniu, 1/3 pierwszego aktu - content akurat na ten czas.... a nie, ze content na 2h grania a beta trwać będzie dobre 6 miesięcy. Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 2 marca 2012 Opublikowano 2 marca 2012 Bida, startuje z 1.2 mb/s po czym powoli zwalnia do 100kb/s, wychodzi na to, że muszę co rusz restartować instalację >D Cytuj
Finch89 12 Opublikowano 2 marca 2012 Opublikowano 2 marca 2012 (edytowane) Masz p2p włączone czy wyłączone? Jak coś to ja już w grze, serwer arborea nick Finch Edytowane 2 marca 2012 przez Finch89 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi