Nemesis 1 268 Opublikowano 4 kwietnia 2011 Opublikowano 4 kwietnia 2011 (edytowane) Nie zauważyłem tutaj wątku poświęconego Revelations, więc pasowałoby takowy założyć. Jak wiadomo, kolejna odsłona serii będzie prequelem tego, co mogliśmy zobaczyć w RE5. Akcja dzieje się po wydarzeniach z RE4. Nie wiadomo jeszcze nic konkretnego w temacie fabuły. W roli bohaterów wystąpią Chris oraz Jill a producenci obiecują, że dostaniemy survival horror z prawdziwego zdarzenia (poczucie strachu będzie potęgował efekt trójwymiarowej głębi na konsolce Nintendo, więc trochę w to wierzę). http://www.youtube.com/watch?v=Es0xReoS2nA Wydawca kilka dni temu puścił w obieg pięć nowych skanów: Premiera gry nie jest jeszcze pewna, ponieważ Capcom jako jeden z możliwych terminów podał pierwszy kwartał 2012 roku. Szczegóły w tej sprawie poznamy podczas czerwcowych E3. Edytowane 4 kwietnia 2011 przez NEMESIS US 1 Cytuj
Harbuz 953 Opublikowano 4 kwietnia 2011 Opublikowano 4 kwietnia 2011 Wiadomo coś jeszcze? Gdzie się będzie toczyć akcja? Kim jest koleś na krześle? I czemu Jill i Chris mierzą do siebie? Cytuj
Josh the Boy 24 Opublikowano 4 kwietnia 2011 Opublikowano 4 kwietnia 2011 Jako maniak serii dla tej gry gotów jestem kupić 3DS'a. Dobry duet postaci (mogliby jednak dać Chrisa-Leona), nieźle zapowiadający się klimat, fajny design przeciwników (zakładając, że wszyscy będą trzymać poziom zaprezentowanych już brzydali), no i sporo różnorodnych lokacji (co zdają się sugerować przedstawione arty). Będzie kozak. 1 Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 4 kwietnia 2011 Autor Opublikowano 4 kwietnia 2011 W wywiadzie dla magazynu Nintendo Power, Masachiko Kawata (producent wielu gier uniwersum RE) zapowiedział, że Revelations dostarczy sporo nowych pomysłów i rozwiązań. Nie zabraknie także unikalnych sekretów, żeby podnieść grywalność tej produkcji. Czekamy do E3. Cytuj
Josh the Boy 24 Opublikowano 12 kwietnia 2011 Opublikowano 12 kwietnia 2011 Chcemy aby gra była straszniejsza niż poprzednia część. Porzucamy więc styl zapoczątkowany przez Resident Evil 4 i wracamy do wcześniejszej koncepcji, gdzie rozwiązywało się też łamigłówki i eksplorowało pomieszczenia. Połączenie mechaniki RE4 (trójwymiarowa grafika, kamera znad ramienia) i klimatu starszych odsłon serii? Zaiste szykuje się coś pięknego. Cytuj
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 12 kwietnia 2011 Opublikowano 12 kwietnia 2011 W RE5 też chcieli stworzyć najstraszniejszą grę. Cytuj
Josh the Boy 24 Opublikowano 12 kwietnia 2011 Opublikowano 12 kwietnia 2011 Ale chyba w zapowiedziach RE5 nie odcinali się, aż tak od RE4? Na papierze w każdym razie wygląda to wspaniale, rzeczywistość jak zawsze zweryfikuje, ale ja wolę być dobrej myśli. Cytuj
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 12 kwietnia 2011 Opublikowano 12 kwietnia 2011 Ja też mam nadzieję, że będzie dobrze, ale nie wierzę, że nagle zrezygnują z częstego strzelania i tuningu broni. Zresztą nawet tego nie chcę, bo patent jest świetny. Przy okazji gość gada tak, jakby to w RE4 nie było kompletnie żadnych zagadek, a wystarczy przypomnieć sobie epizod Ashley. Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 12 kwietnia 2011 Opublikowano 12 kwietnia 2011 Nom, ukladanka z pustym polem, mielismy takie w przedszkolu, zaiste siwy dym lecial. Cytuj
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 5 czerwca 2011 Opublikowano 5 czerwca 2011 (edytowane) Gameplay z dema, polecam wyłączyć te napisy, które zasłaniają obraz. http://www.youtube.com/watch?v=E-g0SpgMTOo Edytowane 5 czerwca 2011 przez Zwyrodnialec Cytuj
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 7 czerwca 2011 Opublikowano 7 czerwca 2011 (edytowane) Faaaaaaajne. Będzie nawet pływanie, lol. Giera w akcji http://www.gametrailers.com/video/e3-2011-resident-evil/715215 http://www.gametrailers.com/video/e3-2011-resident-evil/715213 Edytowane 8 czerwca 2011 przez Zwyrodnialec Cytuj
Harbuz 953 Opublikowano 8 czerwca 2011 Opublikowano 8 czerwca 2011 Kim jest gruby koleś i kim jest Jessica z końca trailera? Nowe postacie? Cytuj
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 8 czerwca 2011 Opublikowano 8 czerwca 2011 Nowe zjeby, Capcom powinien zmienić designerów. Za to Jill wygląda lepiej niż w RE5. Cytuj
Harbuz 953 Opublikowano 8 czerwca 2011 Opublikowano 8 czerwca 2011 Jessica jest całkiem całkiem Ale osobiście mam dosyć akcji dziejącej się w nocy na opętanym złem statku. Cytuj
Słupek 2 142 Opublikowano 8 czerwca 2011 Opublikowano 8 czerwca 2011 (edytowane) Ten grubas to niezłe wtf ;p to wtedy Capcom ma jakąś nagonkę na grubasów. Bo w tym "nowym" DR2 też z Franka zrobili spaślaka heh. Strasznie niesmaczne... Podobają mi się ten filmiki i aż żałuję, że nie będzie tego Residenta na stacjonarkach. Cała gra ma się dziać na statku? Edytowane 8 czerwca 2011 przez SłupekPL Cytuj
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 8 czerwca 2011 Opublikowano 8 czerwca 2011 Oczywiście, że nie. Zresztą na górze są arty kilku lokacji jakie będą. Chrisem na pewno będzie się grać w zimowej scenerii co już widać po trailerze. Cytuj
Słupek 2 142 Opublikowano 8 czerwca 2011 Opublikowano 8 czerwca 2011 No właśnie po napisaniu posta, przejrzałem pierwszy post i zobaczyłem arty ;] Robi mnie statek jako miejsce gry (pewnie przez MGS2 ;p) ale zimowa lokacja - jeszcze lepiej. Cytuj
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 10 czerwca 2011 Opublikowano 10 czerwca 2011 Ten grubas będzie się nazywał Parker Luziani, Capcom kontynuuje trend debilnych nazw bohaterów jak w Operation Raccoon City. No ale to mało istotna pierdoła. Dobra wiadomość jest taka, że celowanie FPP da się wyłączyć i celować normalnie z nad ramienia. Cytuj
Kszaqu 12 Opublikowano 11 czerwca 2011 Opublikowano 11 czerwca 2011 Żeby wróciły klasyczne zombie Cytuj
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 11 czerwca 2011 Opublikowano 11 czerwca 2011 Pełne demo part1 part2 part3 Cytuj
Czoperrr 5 113 Opublikowano 11 czerwca 2011 Opublikowano 11 czerwca 2011 (edytowane) No na tych filmikach widzimy, że nie samym strzelaniem gra będzie stała, to dobrze. Mam nadzieję na powrót zombie... Co do Jill, bardziej podobała mi się w REmake i Umbrella Chronicles Edytowane 11 czerwca 2011 przez Czappi Cytuj
Lukas_AT 1 188 Opublikowano 11 czerwca 2011 Opublikowano 11 czerwca 2011 Bardzo podoba mi się ten Resident. Jest taki klasyczny. Mam nadzieję, choć to może marzenie, że wyląduje kiedyś w PS Store. Cytuj
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 11 czerwca 2011 Opublikowano 11 czerwca 2011 Prędzej będzie na PS Vita. Cytuj
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Nowe info: - Akcja gry toczy się w 2005 roku (opowieść będzie się kręciła wokół jednostki BSAA). - Chris i Jessica będą świadkami katastrofy lotniczej w górach (gdzieś w Europie). - Większość dialogów w grze będzie taka jak w Kronikach wydanych na WII. Będziemy np. świadkami przekomarzania się Chris'a i Jessicy. - Przeciwnicy bazujący na wodzie nie będą zarażeni "Wirusem T". - Nowy Przeciwnik - Zmutowany Wilk. Wyobraź sobie Cerberusa, jako śnieżnego wilka, a nie dobermana - wraz z wystawionymi żebrami. - Poszczególne rozdziały różnią się dla Chris'a i Jill. Jednak obie strony są prowadzone do tej samej pułapki. - Nowa postać O'Brien - utrzymuje kontakt radiowy z Chris'em. - Quick Time Events (OTE) powrócą . - Data premiery szacowana jest na wiosnę przyszłego roku. http://www.mwrc.pl/News/News.php I skany http://imageshack.us/g/155/ojjv3a.jpg/ Cytuj
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 7 sierpnia 2011 Opublikowano 7 sierpnia 2011 Nowy fragment http://www.gametrailers.com/video/demo-gameplay/718670 Niby wszystko jest ok, ale te strzelanie jest niedopracowane. W ogóle nie czuć siły ognia, na dodatek te FPP z rękami i bronią na środku ekranu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi