Skocz do zawartości

Resident Evil: Revelations

Nemesis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie zauważyłem tutaj wątku poświęconego Revelations, więc pasowałoby takowy założyć.

Jak wiadomo, kolejna odsłona serii będzie prequelem tego, co mogliśmy zobaczyć w RE5. Akcja dzieje się po wydarzeniach z RE4. Nie wiadomo jeszcze nic konkretnego w temacie fabuły. W roli bohaterów wystąpią Chris oraz Jill a producenci obiecują, że dostaniemy survival horror z prawdziwego zdarzenia (poczucie strachu będzie potęgował efekt trójwymiarowej głębi na konsolce Nintendo, więc trochę w to wierzę).

http://www.youtube.com/watch?v=Es0xReoS2nA

Wydawca kilka dni temu puścił w obieg pięć nowych skanów:

revelations2.jpg

revelations1.jpg

revelations3.jpg

revelations4.jpg

revelations5.jpg

Premiera gry nie jest jeszcze pewna, ponieważ Capcom jako jeden z możliwych terminów podał pierwszy kwartał 2012 roku. Szczegóły w tej sprawie poznamy podczas czerwcowych E3.

Edytowane przez NEMESIS US
  • Plusik 1
Opublikowano

Jako maniak serii dla tej gry gotów jestem kupić 3DS'a. Dobry duet postaci (mogliby jednak dać Chrisa-Leona), nieźle zapowiadający się klimat, fajny design przeciwników (zakładając, że wszyscy będą trzymać poziom zaprezentowanych już brzydali), no i sporo różnorodnych lokacji (co zdają się sugerować przedstawione arty). Będzie kozak.

• Plusik 1
Opublikowano

W wywiadzie dla magazynu Nintendo Power, Masachiko Kawata (producent wielu gier uniwersum RE) zapowiedział, że Revelations dostarczy sporo nowych pomysłów i rozwiązań. Nie zabraknie także unikalnych sekretów, żeby podnieść grywalność tej produkcji. Czekamy do E3.

Opublikowano
Chcemy aby gra była straszniejsza niż poprzednia część. Porzucamy więc styl zapoczątkowany przez Resident Evil 4 i wracamy do wcześniejszej koncepcji, gdzie rozwiązywało się też łamigłówki i eksplorowało pomieszczenia.

Połączenie mechaniki RE4 (trójwymiarowa grafika, kamera znad ramienia) i klimatu starszych odsłon serii? Zaiste szykuje się coś pięknego.

Opublikowano

Ja też mam nadzieję, że będzie dobrze, ale nie wierzę, że nagle zrezygnują z częstego strzelania i tuningu broni. Zresztą nawet tego nie chcę, bo patent jest świetny.

Przy okazji gość gada tak, jakby to w RE4 nie było kompletnie żadnych zagadek, a wystarczy przypomnieć sobie epizod Ashley.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Ten grubas to niezłe wtf ;p to wtedy Capcom ma jakąś nagonkę na grubasów. Bo w tym "nowym" DR2 też z Franka zrobili spaślaka heh.

Strasznie niesmaczne...

Podobają mi się ten filmiki i aż żałuję, że nie będzie tego Residenta na stacjonarkach.

Cała gra ma się dziać na statku?

Edytowane przez SłupekPL
Opublikowano

Ten grubas będzie się nazywał Parker Luziani, Capcom kontynuuje trend debilnych nazw bohaterów jak w Operation Raccoon City. No ale to mało istotna pierdoła. Dobra wiadomość jest taka, że celowanie FPP da się wyłączyć i celować normalnie z nad ramienia.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nowe info:

- Akcja gry toczy się w 2005 roku (opowieść będzie się kręciła wokół jednostki BSAA).

- Chris i Jessica będą świadkami katastrofy lotniczej w górach (gdzieś w Europie).

- Większość dialogów w grze będzie taka jak w Kronikach wydanych na WII. Będziemy np. świadkami przekomarzania się Chris'a i Jessicy.

- Przeciwnicy bazujący na wodzie nie będą zarażeni "Wirusem T".

- Nowy Przeciwnik - Zmutowany Wilk. Wyobraź sobie Cerberusa, jako śnieżnego wilka, a nie dobermana - wraz z wystawionymi żebrami.

- Poszczególne rozdziały różnią się dla Chris'a i Jill. Jednak obie strony są prowadzone do tej samej pułapki.

- Nowa postać O'Brien - utrzymuje kontakt radiowy z Chris'em.

- Quick Time Events (OTE) powrócą .

- Data premiery szacowana jest na wiosnę przyszłego roku.

http://www.mwrc.pl/News/News.php

I skany

http://imageshack.us/g/155/ojjv3a.jpg/