Skocz do zawartości

Resident Evil: Revelations

Nemesis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie rozumiem koncepcji sterowania za pomocą X,Y,B,A. Dlaczego nie robią tak, jak to było na Dreamcascie? Chodzenie właśnie na tych przyciskach (Y-Up, B-dół itd, tak jak krzyżak) natomiast celowanie na analogu. Analog przecież jest wygodniejszy do tego typu rzeczy niż przyciski.

Opublikowano

No właśnie, takie sterowanie zepsuło kilka gier na PSP, dlatego jak dla mnie drugi analog to mus. Tutaj kop w dupę dla Nintendo, bo już dawno powinien zostać wprowadzony nowy model z nowym designem i drugą gałką, bo ten doczepiany kikut wygląda fatalnie.

Opublikowano

Hehehe mała wpadka :) Swoją drogą, zamawiał ktoś z ultimy? Wysłali?

Gadałem wczoraj. Możliwe, że nawet dzisiaj nie będzie. Mówili, że może być w poniedziałek. Porażka :verymad:

Opublikowano (edytowane)

No Ultima nie wysłała pre-ordera , nie pierwszy raz dają doopy z grami na 3DS i nawet nic nie napiszą (podobnie było z Super Mario 3D) , możliwe że gra gdzieś się wynurzy "na mieście" tak właśnie dorwałem Mariana niepozornie i spokojnie leżącego sobie na półce w MM .. Mimo wszystko porażka , też chciałem w weekend zgrać echh Polska.

Edytowane przez dc1982
Opublikowano

Swoją droga ten tryb Raid zapowiada sie ciekawie. W recenzji na IGN przeczytałem, że można jakieś przedmioty kupić za monety zdobywane dzieki Street pass czy też za spacerowanie z konsolą w trybie uśpienia. W końcu na coś sensownego można je przeznaczyć. Gram zmieniło wpis w moim zamówieniu że planowana wysyłka będzie dziś (tylko czy to prawda czy po prostu będą zmieniać tak codziennie). Jak zobaczę grę na półce to kupię i po prostu anuluje zamówienie.

Opublikowano

Nie wiem ilu jest w naszym kraju posiadaczy 3DS-a , ale ten (pipi) pseudo dystrybutor (sklepy też powinny mieć rozpoznanie od kogo biorą towar , z kim robią deal ) powinien być podkablowany do centrali N . Nazwa "Pre-ordery " jest ogólnie hańbiąca dla procederu który u nas mam miejsce , brak możliwości kupna "normalnie" w sklepach gier podczas premier , instrukcje (pipi) poprzyklejane jak na paczce chipsów , brak N Clubu , brak zdrapek w N Shopie itp. itp .itp > Autentycznie gardzę ludźmi odpowiedzialnym za te klocki w Polsce , zamiast (pipi) ACTY zróbcie leszcze tak żeby można było kupić normalnie produkt najpierw , wczoraj pierwszy bym sobie ściągnął Residenta na 3DS heh ..

Opublikowano

Te doklejane instrukcje to jednak lepsza opcja niż wciskanie ich do środka pudełka, co wiąże się z zerwaniem oryginalnej folii i ponownym foliowaniu, a czasami nawet i nie. W czasach Gamecube zdarzało się często kupować w Polsce nówki, które w ogóle folii nie miały.

Opublikowano

Ech... właśnie dostałem maila z gram.pl że gra będzie u nich we czwartek... no ręce opadają. Ostatni raz kupuję pudełkowe wydanie gry na 3DS w Polsce. Drożej i dłużej trzeba czekać.

Opublikowano (edytowane)

aaaaaahahaha ale akcja. To jak dzisiaj ultima nie będzie miała to zamawiam z amazona. Co za żałosna dystrybucja. Idę zaspamować facebooka Nintendo Polska.

A tak w ogóle to nawet nie zdawałem sobie sprawy, że tak wygląda dystrybucja takich gier na premierę w Polsce. Wiedziałem, że Nintendo kuleje bo mam Wii ale... tutaj to już porażka. Mogłe 100 razy zamówić już z Amazona. Ehhhhhhhh

Edytowane przez -gmeru-
Opublikowano

Panowie też w RE przy 3d zdarza się, że często obraz się rozchodzi ? W Mario prakycznie tego nie mam, a tu często mam podwójnie. Coś może z ustawieniami mam ? czy taki rok tego 3d w RE.

Opublikowano

W demie tak miałem momentami. Taki już jak to piszesz urok tej gry.

Chociaż pamiętam, że jak ustawiłem 3d na najmocniejsze i slider gdzieś tak na połowę, to jakoś mniej mi się ten obraz rozchodził.

Opublikowano (edytowane)

Panowie też w RE przy 3d zdarza się, że często obraz się rozchodzi ? W Mario prakycznie tego nie mam, a tu często mam podwójnie. Coś może z ustawieniami mam ? czy taki rok tego 3d w RE.

Ale jak dasz najmocniej (dodatkowo w menu, bo RE ma coś takiego) to oczywiście to normalne bo jest mocno przegięte wtedy. Im większy efekt 3D tym większa możliwość rozdwojenia obrazu...

A tak w ogóle w końcu dorwałem swój zestaw. Dzisiaj obadam co i jak : )

20120131249.jpg

Edytowane przez -gmeru-
Opublikowano

A jak działa ten circle pad ? Dzięki niemu możemy chodzić i strzelać z 3 osoby? No i dzieki circle mozemy sie rozglądać prawą gałką jak chodzimy?