Skocz do zawartości

Alan Wake's American Nightmare

Featured Replies

Opublikowano

Witojcie z przykrością stwierdzam że finalna wersja zajmuje 1,4GB ( AW z dwoma dlc 8GB )

alsize.jpg

Co do gry od wersji alpha/beta do finalnej ( rok czasu ) zmieniło się niewiele, od wersji z której screen opublikował Robert_Kendo ( pierwszy publiczny LEAK ) można stwierdzić że drobne głupoty, a minęło już sporo czasu ( 6 mc ? )

Tak więc mamy grę w języku angielskim, nie polskim ! Może po pobraniu z polskiego XBLA będzie ona po polsku, ale ta która trafi na EN/US kraje niestety będzie anglojęzyczna, nie widać aby była w multilang. Tak więc w dniu premiery przemyślcie czy warto zakupować ją z generowanych MSP ( z serwisów aukcyjnych ), czy nie lepiej na polskich kontach :)

alanei.jpg

• Odpowiedzi 409
  • Wyświetleń 43,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Może i tak, ale szanuje developera nie za patrzenie na słupki sprzedaży, ale za to, że daje nam grę z duszą. Do tej pory nie mogę zrozumieć narzekań na pierwszego Alana. Na to, że nudny, mało urozmaic

• Są i kolejne recenzje, większość ocen w przedziale 6-8. Wygląda na to że mamy pierwszego poważnego kandydata do rozczarowania roku.

• AW to jedna z najlepszych gier tej generacji, a to, że tak słabo się sprzedała świadczy o totalnym bezguściu dzisiejszych graczy, którzy wolą napieprzać w różne cody (nie mam nic do Cod'a, świetna gra

Opublikowano

A dlaczego z przykrością? :P

Opublikowano

bo można grę zakwalifikować jako "popierdółkę", czego nie można powiedzieć o I'm Alive czy Trials...

Po całym Alanie NS to "popierdółka" ale warta kupna ( 1200MSP? )

Opublikowano

Dalej nie wiem co jedno ma wspólnego z drugim. Gra na 4-5 godzin trybu fabularnego + Fight till Dawn. Lepszy stosunek zawartości do ceny niż przy Alan Wake.

Opublikowano

właśnie miałem na myśli czas rozgrywki, przy w/w grach spędzimy więcej czasu :)

Opublikowano

Przy Trials na pewno, ale to tego typu gra. Ale na pewno nie przy I am Alive, tam jest tylko tryb fabularny.

Powiedz mi czy w Fight till Dawn jest split albo jakiś co-op po sieci?

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

nie, tryb jest nazwany arcade. nie ma w nim cooperative ani multi

Opublikowano
  • Autor

co za różnica czy gra zajmuje 2GB czy 100MB jeśli zawartość i jakość zadowala, co do grafiki dla mnie wygląda tak samo świetnie jak AW1 ale miejscówki są daleko za dużym bratem.

Opublikowano

Świetne :) A mój komentarz do tego co się działo na ekranie - "Pojawiam się i znikam i znikam..." :P

Opublikowano

No nie do konca jest ona dla mnie jasna. Ok, na angielskim XBL jest po angielsku, a na polskim?Ja mam polskie konto.

Aha, z polskiego konta nie mozna jeszcze pobrac nawet wersji probnej tej gry...

Opublikowano
  • Autor

premiera 22 lutego więc co chcesz pobrać teraz

Opublikowano

Ups!To sorry :bad: Zasugerowalem sie postem Dabmana, ktory napisal, ze gre mamy w jezyku angielskim dodatkowo podajac info ile wazy...

Opublikowano

Nie będzie spolszczenia, z tego co pisał na forum Remedy ich community. Za to AW na PC będzie po Polsku, a premiera już za 5 dni :D

Opublikowano

Szkoda zatem.Duza niekonsekwencja. Nie bedzie spolszczenia - nie bedzie zakupu z mojej strony.

Opublikowano
  • Autor

Horda w AW

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Ciekawe informacje odnośnie strony technicznej (oficjalne, a nie żadne ploty z tyłka):

Vsync - będzie można ustawić opcję gdzie jest włączony, wyłączony albo "inteligentną" - tak jak w Alan Wake będzie włączony lub wyłączony w zależności od wydajności.

Alan Wake miało 4x antyaliasing, a AN ma jeszcze dodatkowo FXAA.

Rozdzielczość jest wyższa niż w Alan Wake.

Opublikowano

Przecież nie na iPhonie :P

Opublikowano

Skoro tak to AWAN bedzie pierwsza konsolowa gra, w ktorej bedzie mozna sobie samemu regulowac takie rzeczy jak Vsync.Ciekawe...

Opublikowano

Nom właśnie, gdzie to wyczytałeś? Oznaczałoby to, że jak zostawię Vsync włączony zawsze to niekiedy gra miałaby mi "chrupać" ?

Opublikowano

Na oficjalnym forum Remedy. Jest FAQ Alan Wake na PC i napisali przy okazji parę rzeczy o AN.

http://forum.alanwake.com/showpost.php?p=138982&postcount=6

Vsync - Xbox had "smart vsync" i.e. Vsync on if frame rate above 30, and off if below 30. PC doesn't support a mode like this. American Nightmare Xbox360 btw has a selectable Vsync (on, off, smart).

Antialiasing and FXAA - We had 4xAA on Xbox. FXAA was added to American Nightmare.

http://forum.alanwak...55&postcount=14

The resolution is higher, and the game looks much "cleaner".

Edytowane przez DonSterydo