Gość Opublikowano 25 lutego 2012 Opublikowano 25 lutego 2012 (edytowane) No ja jestem przy końcu - w ogóle gra mi się tak zadławiła kilka razy, że szok, chyba z <10 klatek miała przez dobrą chwilę. Edytowane 25 lutego 2012 przez Gość Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 27 lutego 2012 Opublikowano 27 lutego 2012 (edytowane) Skończone. Świetna gra, inny setting i klimat, ale to cały czas stary dobry Alan Wake. Jak zwykle nie wiadomo o co chodzi Boli mnie tylko baaaaardzo mocno, ze nie ma dostępnego pełnego soundtracku jak w pierwszej części, jest tylko jeden, a były w grze jeszcze dwa mocne. Co to za nuta leci kiedy satelita rozwala szyb naftowy? Edytowane 27 lutego 2012 przez DonSterydo Cytuj
Gość Opublikowano 27 lutego 2012 Opublikowano 27 lutego 2012 Super, ale ten Arcade Mode bez co-op'a jest nudny, wolę w drugim Shanku z jakimiś randomami chlastać kolejne fale. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 27 lutego 2012 Opublikowano 27 lutego 2012 Generalnie to sporo informacji jest dla ludzi, którzy ograli pierwszą część. No i ciekawe jest też co można w jednym z manuskryptów przeczytać: Że mrok to nie jest jedna mroczna siła, tylko zbiór skurczysynów Cytuj
Gość Opublikowano 27 lutego 2012 Opublikowano 27 lutego 2012 (edytowane) Dobry motyw ze Scratchem który może być nie tyle uosobieniem ciemności, a skumulowaną częścią osobowości Alana z jego niechlubnej przeszłości, wszystkim tym, czym nie chce już być. A może sama ciemność nie ma żadnej woli jako takiej, tylko wywleka najgorsze cechy i nocne mary zmienia w rzeczywistość. Edytowane 27 lutego 2012 przez Gość Cytuj
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 27 lutego 2012 Opublikowano 27 lutego 2012 Skończone. Świetna gra, inny setting i klimat, ale to cały czas stary dobry Alan Wake. Jak zwykle nie wiadomo o co chodzi Boli mnie tylko baaaaardzo mocno, ze nie ma dostępnego pełnego soundtracku jak w pierwszej części, jest tylko jeden, a były w grze jeszcze dwa mocne. Co to za nuta leci kiedy satelita rozwala szyb naftowy? Kasabian - Club Foot http://www.youtube.com/watch?v=phlIRX5fAGI Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 27 lutego 2012 Opublikowano 27 lutego 2012 (edytowane) Dobry motyw ze Scratchem który może być nie tyle uosobieniem ciemności, a skumulowaną częścią osobowości Alana z jego niechlubnej przeszłości, wszystkim tym, czym nie chce już być. A może sama ciemność nie ma żadnej woli jako takiej, tylko wywleka najgorsze cechy i nocne mary zmienia w rzeczywistość. Jeżeli chodzi o wszystko co związane z fabułą i uniwersum Alan Wake, to American Nightmare to pure win. Całe backstory jest bardzo dobre. Wszystko się kupy trzyma. Edytowane 27 lutego 2012 przez DonSterydo Cytuj
Daddy 4 225 Opublikowano 27 lutego 2012 Autor Opublikowano 27 lutego 2012 Kasabian - Club Foot jeden z najlepszych kawałków z PGR3, łezka się w oku kreci jak wspominam sobie 2006 i skakanie krzyżakiem na Club Foot w grze podczas wyścigu Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 28 lutego 2012 Opublikowano 28 lutego 2012 video recka http://www.youtube.com/watch?v=MHO-rVaT-mk&feature=player_embedded oczywiście nie obyło się bez wtopy, a nawet... a co ja bede Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 28 lutego 2012 Opublikowano 28 lutego 2012 Nie ma to jak zrobić recenzję gry, nie mówiąc właściwie nic o samej grze i siląc się na bycie zayebistym Unreal Engine Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 28 lutego 2012 Opublikowano 28 lutego 2012 jeden z najlepszych kawałków z PGR3, łezka się w oku kreci jak wspominam sobie 2006 i skakanie krzyżakiem na Club Foot w grze podczas wyścigu mi się ta nutka najbardziej z intrem z jakiegoś PESA kojarzy tak btw Generalnie świetne to w AW zawsze było jak muzyka łączyła się z solidną rozpierduchą (scena old gods of asgard itp) Cytuj
fightclub87 9 Opublikowano 28 lutego 2012 Opublikowano 28 lutego 2012 Co do muzyki, to fakt, w Alanie to jedna z mocnych stron. Ja na przykład ostatnio ciągle słucham "The Happy Song", Poets of the Fall. Cytuj
easye 3 371 Opublikowano 28 lutego 2012 Opublikowano 28 lutego 2012 Nie ma to jak zrobić recenzję gry, nie mówiąc właściwie nic o samej grze i siląc się na bycie zayebistym Unreal Engine E tam, recka daje rade, bo w sumie co mial wiecej o tej grze powiedziec? Mnie nawet zachecil do kupna Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 28 lutego 2012 Opublikowano 28 lutego 2012 (edytowane) O strukturze poziomów, o roli manuskryptów, audycji radiowych, dzienników wideo dla fabuły, o różnorodności przeciwników i arsenału, o tym czy do jakich bonusów masz dostęp po skończeniu gry, czy areny z fight till dawn to proste kopij wklej z lokacji z fabuły, jak wygląda strona techniczna - co jest in plus a co na minus, o tym czy są jakieś zmiany w działaniu niektórych broni itp. Ale o wszystkich istotnych rzeczach przeczytasz w mojej recenzji Edytowane 28 lutego 2012 przez DonSterydo Cytuj
Daddy 4 225 Opublikowano 1 marca 2012 Autor Opublikowano 1 marca 2012 gra kupiona, trochę pograłem i...jak oni mogli do tak zajebistej hordy nie dać co-op :confused: Ktoś zdobył 100 000 w hordzie ? Cytuj
Mustang 1 739 Opublikowano 1 marca 2012 Opublikowano 1 marca 2012 (edytowane) 100 000 nie jest takie trudne, na mapce z polami naftowymi zbierasz na początku, jak przeciwników jest jeszcze niedużo, wszystkie race i granaty, rakietnicę, a potem siekasz w okolicy środka planszy z automatycznego shota. Amunicja się odnawia w tej małej skrzynce. Potem jak masz koło 70k i nieprzerwanie mnożnik od początku robisz tak, żeby fala zaczęła się tuż przed świtem, wschodzi słońce, pyk achievement unlocked. Wkleję od razu do drugiego pewien sposób, który podawałem już na innym forum: 70k na Nightmare: sprawdziłem gdzie są najwyższe wyniki - na Ghost Town, więc tam odpaliłem i zupełnie przypadkowo odkryłem coś w rodzaju glitcha. Po prawej kiedy zaczynamy mamy stodołę z drewnianym podestem przed wejściem, na jego prawej stronie jest światło. Kiedy stoimy po lewej stronie podestu, koło naboi do pistoletu, przeciwnicy maja spore problemy z podejściem do nas, w większości się blokują, a przez światło nie przejdą. Czyli na początku biegniemy po kuszę, po drodze zbieramy flary i rakietnicę, wracamy na podest i świecąc przeciwnikom po oczach nawalamy z kuszy. Koło x7, x8 skończy się amunicja - uzbrojeni we flary idziemy ją uzupełnić i jeśli uda się wrócić bez szwanku (nie tracąc mnożnika) na podest, to w zasadzie jesteśmy w domu. Dwie uwagi - nie można wejść w światło, bo oczywiście zniknie i trzeba uważać na kolesi rzucających granaty. Jeśli się pojawią koniecznie trzeba ich szybko naświetlić i zdjąć z daleka pistoletem. Pierwszy pojawia się, gdy na początku kończy się amunicja z kuszy, potem będzie ich jeszcze dwóch, trzech. Dla bezpieczeństwa przy strzelaniu do nich można ewentualnie rzucić flarę na podest. To tyle, wpadło osiągniecie, potem musiałem uciekać, ale przeżyłem jeszcze dwie minuty do świtu i skończyłem mając 120k. Edytowane 1 marca 2012 przez Wampis 2 Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 1 marca 2012 Opublikowano 1 marca 2012 Fight Till Dawn jest w pytkę Szkoda tylko, że nie ma co-opa po sieci. Trzeba dobrze przysiąść żeby się zorientować co i jak i dobry wynik nakręcić. Dla mnie do czasu kiedy nie wydadzą Alan Wake 2, to mogą wydawać takie epizody na XBLA. Tylko niech pamiętają, że dzień świstaka drugi raz nie przejdzie Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 2 marca 2012 Opublikowano 2 marca 2012 gra kupiona, trochę pograłem i...jak oni mogli do tak zajebistej hordy nie dać co-op :confused: Ktoś zdobył 100 000 w hordzie ? spoko..dlc w drodze Cytuj
fightclub87 9 Opublikowano 6 marca 2012 Opublikowano 6 marca 2012 Ciekawostka http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,11293334,To_wszytko_wydarzy_sie_ponownie_w_innym_miescie__zwanym.html Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 9 marca 2012 Opublikowano 9 marca 2012 Srogo się zawiodłem. Gra jest za łatwa, nie można zmienić poziomu trudności, amunicja jest praktycznie w każdym kącie i nie ma w ogóle stresu walczyć z opętanymi. Na dodatek cały singiel to 3 razy to samo :confused: Cytuj
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 10 marca 2012 Opublikowano 10 marca 2012 Właśnie coś tu nie zagrało. Po skończeniu Alan Wake's American Nightmare mam mieszane odczucia. Przede wszystkim zabrakło tak kapitalnej miejscówki jak Bright Falls z lasami i górami, z rewelacyjnym wzmaganiem się wiatru, kołysaniem krzaków i drzew. Pustkowia Arizony to jednak niższa półka. Fabularnie jest nawet nieźle, ale o ile w filmach konwencja a la Dzień Świstaka sprawdza się nieźle, tak nie w przypadku gry, 4-5 godzinnej gry. Powtarzanie kilka razy tych samych sekwencji to irytujący backtracking. Zabrakło też jakiś bardziej różnorodnych momentów, bo gierka opiera się praktycznie tylko na strzelaniu, nie ma jeżdżenia samochodem, nie ma też choćby najprostszych zagadek. No właśnie strzelanie, na tym opiera się cały dodatek, ale i tak jest zbyt prostackie względem oryginału. Nie brakuje tutaj nigdy amunicji i baterii, dodatkowo za szybko naświetla się przeciwników i ściąga ich jak kaczki. Nowe bronie uzi i assault rifle są zbyt przegięte (żadne strzelby nie mają startu, duża pojemność magazynka i wystarczająco duża siła ognia), zresztą nailgun to samo. Wymiany ognia w oryginale były jednak bardziej adrenalino-pędne, zwłaszcza jak zbliżał się przeciwnik, a tu trzeba było zmieniać baterie, albo przeładowywać broń. Na plus, że mrok ogarnął nowe typy przeciwników jak grubas z piłą, pająki, czy gość zamieniający się w chmarę ptaków. 1 Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 10 marca 2012 Opublikowano 10 marca 2012 Za dużo amunicji + podstawowi przeciwnicy mają za mało życia + w większości grupy przeciwników pojawiają się na tyle daleko, że zanim dojdą do nas to już się ich powystrzela. Cytuj
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 10 marca 2012 Opublikowano 10 marca 2012 No w ten sposób ograniczyli trochę respawn przeciwników na plecach z oryginału, nawet pomimo szybkiej ucieczki i tak zaraz pojawiali się gdzieś obok i trzeba się było ratować unikiem. Z jednej strony to było momentami irytujące, ale też dzięki takiej zagrywce walka była bardziej emocjonująca. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi