Kre3k 581 Opublikowano 7 kwietnia 2012 Opublikowano 7 kwietnia 2012 (edytowane) Mi to wygląda po prostu na jakąś retrospekcje/początek gry, i dlatego mapa jest pusta. Poza tym tak jak pisałem, to jest alpha, więc teraz nie powinniśmy się takimi podrzędnymi rzeczami jak interfejs przejmować, mają kupę czasu do poprawiania. Edytowane 7 kwietnia 2012 przez Kre3k Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 7 kwietnia 2012 Opublikowano 7 kwietnia 2012 zluzujcie poślady, te screeny wyglądają jak printscreen z filmiku na jutubie 720p rozciągnietego na fullscreen w 1024p więc sa zdeformowane i zbrzydozne już samo to że to sa screeny z filmiki tragicznie pogarsza ich jakość, więc nie patrzcie powierzchoniwe tylko zajżyjcie pod ta otoczke zepsutą zdjęciem filmiku, i popatrzcie na to co jest na ekranie a nie na rozmazanie i skazy na obrazie i zgodnie z tym co napisalem wyglada to calkiem nieźle, chociaz screen gdzie widać wojsko w tle wygląda tak jak sie spodziewalem - my siedzimy z boku a gdzies w oddali jest setka uproszczonych modeli z uproszczonymi animacjami i efektami (a nie 100 pełnoprawnych modeli jakie możemy mijać w mieście) , ale to bylo oczywiste że konsole nie uciągną ogormnej grupy ludzi. podejżewa że żeby ukryć tą zagryke z prostymi modelami nie bedzie sie dało wejśc w środek bitwy bo bedzie niewidzialna sciana albo automatyczna egzekucja (ktoś nas zastrzeli jak sie zblizymy zbyt blisko) oprocz tego reszta wyglada calkiem nieźle, zwlaszcza to widac ze sporo detali leży , jakie krzaki, drzewa, gałęzie itp (i btw tutaj widać że screen jest pofotoszopowany, podbity jest kontrast, kolory i ostorść ktore tak bardzo ucierpiały z powodu robienia zdjęć filmikowi [te szare obrazki]) nie ma co sie bać, wygląda calkiem niezle jak na to na co pozwalają dziś konsole nie panikujcie naprawde, sami wiecie że nawet filmik HD na jutubie nie oddaje dokladnie tego jak wyglada gra na konsoli (bo widać na nim kompresje) a co dopiero screeny z filmiku, w dodatku rozciągniete (niektore znich maja 1024p , a jak wiemy gry na konsolach tyle nie wyciągają, wiec screen jest sztucznie rozciągniety) 1 Cytuj
kudlaty88 489 Opublikowano 7 kwietnia 2012 Opublikowano 7 kwietnia 2012 Jeśli nie będzie można wbić się w środek bitwy a wszystko na to wskazuje to się wkorwię. Ubi najpierw narobi nadziei a potem jest płacz... Ale ogólnie fajnie się to prezentuje. Cytuj
darkgamer 43 Opublikowano 7 kwietnia 2012 Opublikowano 7 kwietnia 2012 Gra wygląda bardzo ładnie,a co najlepsze, będzie jeszcze ładniej ,nie mówiąc już o samej postaci, która jest małym mistrzostwem świata. Co do bitew,byłoby głupio ,gdyby nie pozwolono nam brać w nich czynnego udziału,myślę jednak,że będzie taka możliwość,może coś na zasadzie Heavenly Sword. Cytuj
Gość szpic Opublikowano 7 kwietnia 2012 Opublikowano 7 kwietnia 2012 Jeśli nie będzie można wbić się w środek bitwy a wszystko na to wskazuje to się wkorwię. Ubi najpierw narobi nadziei a potem jest płacz... Ale ogólnie fajnie się to prezentuje. ma byc misja ze trzeba sie bedzie przedzierac przez bitwe pomiedzy salwami aby dostac sie do dowodców Cytuj
_mike 318 Opublikowano 7 kwietnia 2012 Opublikowano 7 kwietnia 2012 Jeśli nie będzie można wbić się w środek bitwy a wszystko na to wskazuje to się wkorwię. Ubi najpierw narobi nadziei a potem jest płacz... Ale ogólnie fajnie się to prezentuje. ma byc misja ze trzeba sie bedzie przedzierac przez bitwe pomiedzy salwami aby dostac sie do dowodców Tyle, że pewnie będziesz pomykać krzakami, po drzewach albo skalach i dopadać dowódce w namiocie na wzgórzu, pod którym toczyć się będzie walka. Nie liczyłbym na udział w epickich bitwach, może w jakiś mniejszych np.: 10 vs 10 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 7 kwietnia 2012 Opublikowano 7 kwietnia 2012 pozatym też jak sobie wyobrażanie "przekradanie sie po polu bitwy" ? przecież gracz nie może biec przez srodek pola gdzie 200 strzelców nawala z muszkietów, a drugie 200 wyma(pipi)e szabelkami, to nawet niebyło by realistyczne, pomijając już wkestie technicznie i zdolnosci konsoli do pokazywania z bliska dużego stada ludzi pewnie to co widzimy na screenie to jest wlasnie to przekradanie, czyli siedzimy za kamieniem a 100 metrów dalej jest grupa uproszczonych modeli podrygujących na polatnie Cytuj
kudlaty88 489 Opublikowano 7 kwietnia 2012 Opublikowano 7 kwietnia 2012 i zdolnosci konsoli do pokazywania z bliska dużego stada ludzi Eeee konsole już pokazywały z bliska duże stada ludzi: Dead Rising Hitman: BM. W nowym Hitmanie też ma być gęsty tłum więc nie można zwalać potencjalnego ściemniania Ubi na moc konsol. Gdyby chcieli to by dali możliwość naparzania się w tych bitwach. A może dadzą? Kto wie, trzeba poczekać na więcej informacji. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 7 kwietnia 2012 Opublikowano 7 kwietnia 2012 ale w obu przypadkach to był raczej zamkniete pomieszczenia, a duza ilosc ludzie to były klony (średniej lub słabej jakości modeli) z bardzo prostym zestawem zachowań wąptpie żeby chcieli pokazac mega drętwą bitwe z prostymi animacjami z bliska pozatym serio nie bylo by realistyczne gdyby assasin biegał w środku pola walki, to nie rambo albo kratos 1 Cytuj
Kre3k 581 Opublikowano 10 kwietnia 2012 Opublikowano 10 kwietnia 2012 (edytowane) Pierwszy screen rulez. Kiedy wreszcie developerzy zaczną zwracać uwagę na coś takiego jak sztuczna inteligencja?? Edytowane 10 kwietnia 2012 przez Kre3k Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 10 kwietnia 2012 Opublikowano 10 kwietnia 2012 To już sie robi nie do zniesienia. Wszystko jest już hejtowane przed premiera, a po niej tym bardziej. Się nie dziwie, ze ludzie nie maja już przyjemności z grania jak kiedyś. Cytuj
Kre3k 581 Opublikowano 10 kwietnia 2012 Opublikowano 10 kwietnia 2012 Że ja hejtuje? Po prostu stwierdzam fakt, AI to najbardziej zaniedbywany element w ogóle w grach, tutaj widać jest podobnie. Czy przez to gra będzie słaba? Nie sądzę, ale mogła by być lepsza, gdyby Ci żołnierze zachowywali się choć trochę rozsądniej i rozważniej. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 10 kwietnia 2012 Opublikowano 10 kwietnia 2012 Ja je.bie. Masz pre alphe, zabugowana, kilka screenow i już wiesz, ze nie ma zmian w AI i ze jest słabe. Skoro tyle wiesz, to powiedz mi na ile prawdziwe są zapowiedzi o zwierzętach i polowaniach bo tego jestem ciekaw najbardziej. 1 Cytuj
Kre3k 581 Opublikowano 10 kwietnia 2012 Opublikowano 10 kwietnia 2012 Wnioskuję tak bo : - żaden AC nie miał dobrego AI - gdyby chcieli coś robić zaawansowanego z AI to by się tym chwalili w zapowiedzi w Game Informerze - koleś na screenie stoi jak kołek mimo że przed sobą jakiś koleś w kapturze zabija dwóch jego gostków No ale obyś miał rację. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 10 kwietnia 2012 Opublikowano 10 kwietnia 2012 Nie będę miał racji, bo żadnych wstępnych teorii nie stawiałem. Nie mniej jednak męczy mnie już ocenianie gier kiedy nawet żaden gameplay nie został pokazany. AC3 to tylko jeden przykład z wielu. Weźcie przystopujcie bo ostatnio stało się to nie do zniesienia. IMO. 1 Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 10 kwietnia 2012 Opublikowano 10 kwietnia 2012 No ocenianie gry po jakiś kiepskich obrazkach dobre jest. Cytuj
Gość Orson Opublikowano 11 kwietnia 2012 Opublikowano 11 kwietnia 2012 zaczynam się jarać tym Assasynem. Co mnie kupiło to zapowiedź "terenów krzaczastych" w wielkości Rzym *1,5. Po RDR ma wielką słabość do hasania po kniejach Cytuj
darkgamer 43 Opublikowano 11 kwietnia 2012 Opublikowano 11 kwietnia 2012 W zimowej scenerii będzie jeszcze lepiej,tylko pomyśleć o niczym nie świadomych przeciwnikach wyciągniętych w zasypany las. Oni się tam męczą w zaspach,a my po paru susach dobiegamy do celów ,po czym szybko od tyłu "wieszamy" delikwentów,a ostatniego zostawiamy sobie na deser i efektownie go wykańczamy,miodzio Otwarty teren może zaoferować naprawdę ciekawe możliwości,tylko smuci brak paru rzeczy,w tym skalpowania ,które w pewien sposób nadało by klimatu i wiązało się z bohaterem. Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 13 kwietnia 2012 Opublikowano 13 kwietnia 2012 Nowe 'zimowe' screeny: http://gamezilla.komputerswiat.pl/newsy/2012/15/zimowe-obrazki-z-assassins-creed-iii Podoba mi się to postawienie na faune i florę i zmienne warunki pogodowe Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 13 kwietnia 2012 Opublikowano 13 kwietnia 2012 fajnie to wyglada, szkoda tylko że to pc:p ale moze konsole beda trzymac sensowny poziom fajnie ze ejst gruby biały snieg, jedyna rzecz która mnie mierziła w RDR to że snieżne klimaty były jakieś łyse - tzn wystawało dużo ciemnej trawy i krzaków, przez to nie bylo tej wszech ogarniającej bieli , tylko białe podłoże z ciemnymi krzkami bez sniegu, tutaj jest duzo sniegu wiec fajnie Cytuj
Gość Orson Opublikowano 14 kwietnia 2012 Opublikowano 14 kwietnia 2012 o zima- mam fetysz na punkcie zimy. Uwielbiam ja ..w filmach i grach, w rzeczywistości zaś nienawidzę Cytuj
Square 8 609 Opublikowano 7 maja 2012 Opublikowano 7 maja 2012 Tymczasow PEGI 18 ? Czyli planują zmianę na nizszą kategorię ? Btw. śnieg wygląda bardzo słabo na tym zwiastunie. Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 7 maja 2012 Opublikowano 7 maja 2012 Tymczasow PEGI 18 ? Czyli planują zmianę na nizszą kategorię ? Btw. śnieg wygląda bardzo słabo na tym zwiastunie. Nie, po prostu gra jeszcze oficjalnie nie została sklasyfikowana przez PEGI i dlatego jest tymczasow. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi