Graciuch 0 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Nie znalazem takiego tematu a sądze, że dla wielu z nas opcja grania fabulki na split screenie jest bardzo wazna! Moja propozycja jest taka żeby kazdy rzucil kilkoma ulubionymi grami - moze w ten sposob jakos sobie pomozemy bo niestety na obecnej generacji konsol za duzo tego nie ma:/
daras 3 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Oj mysle, ze ten temat nie bedzie mial powodzenia. Takie czasy nastaly, ze multplayer to internet. Aczkolwiek dziwne jest, ze w dobie wielkich plaskich ekranow multi na podzielonym ekranie jest tak niepopularne.
Zwyrodnialec 1 723 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 No, niby do PS3 można "podpiąć" 7 padów, a jaka gra w ogóle coś takiego wykorzystuje? W następnej generacji to pewnie w ogóle nie będzie multiplayera na jednej konsoli. A co do tematu, to przychodzi mi na myśl RE5, chociaż tutaj split jest słaby, przez czarne pasy.
KillMiki 2 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Resistance 2:wub:, Call of Duty Modern Warfare 2 (operacje)
el-shabazz 32 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 (edytowane) 1.RE5 jak już powiedziano - słabe. 2.Resistance 2 NIE MA coopa na splicie, ma go czesc pierwsza. 3.Borderlands. 4. Army of Two obie częsci. 5. Little Big Planet obie częsci - bez splita, na jednym ekranie. 6. Killzone 3. Edytowane 7 kwietnia 2011 przez el-shabazz
oTOMo 19 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 (edytowane) Polecam przede wszystkim (nie nabyłbym tych gier gdyby nie split) - Army of Two, obie części na równi (nie można się zrażać kaszniastą grafiką jedynki) - Lost Planet 2 - trochę mały ekran na splicie, ale gra się świetnie. Jest w miarę wymagająca, levele są fajnie skonstruowane - pozwalają grać różnymi stylami, używać różnorodnej broni itd. Bardzo japońska w designie, są mechy, gigantyczne bossy, specyficzny klimacik. Jest jeszcze jedne głupio brzmiący tytuł z PSN: "Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars" - ma to triala na godzinę czasu i jest to optymalny czas na tę grę. W skrócie jest to piłka nożna w wykonaniu samochodów, gra bardziej przeznaczona do rywalizacji niż kooperacji, durna, ale fajna. Z klasyki: - Tony Hawk 2 - kupiłem za 10zł na allegro (wersję na PSX) i jest kupa zabawy na splicie, czar wspomnień Od czego się odbiłem na splicie: - Sacred 2 - koszmarnie oddalona kamera, ciężko wypatrzeć co się dzieje na ekrani. Bardzo źle zrobiony interfejs na splicie - tylko jedna osoba na raz może obsługiwać swoją postać, a że system rozwoju postaci jest dość skoplikowany (imo bez przeczytania faq nie ma się co zabierać), to jak jedna osoba zarządza swoim bohaterem to druga ma 5 minut przerwy (do systemu levelingu dochodzi obsługa ekwipunku, trzeba przejrzeć znalezione przedmioty itd.) - Untold Legends: Dark Kingdom - kolejny actionRPG (slasher?), niestety potwornie nudny, nawet w coopie, Za co mam w planie się zabrać w coopie: - Killzone 3 - po demie na splicie byłem oczarowany, nie trzeba reklamować - Dungeon Siege 3 - liczę na znośne aRPG, wygląda odpustowo, ale może się okazać dobry do kanapowca - Call of Duty: World at War - cała kampania jest do zrobienia na splicie, ale chyba nie można sejwować (pewny nie jestem, nie grałem) - Call of Duty: Modern Warfare - tryb Spec Ops - krótkie misje do robienia na punkty, ponoć fajnie się gra Ogólnie to polecam stronę http://www.co-optimus.com/ - jest tam świetna wyszukiwarka tytułów coopowych z możliwości wyboru różnych preferencji i platform. Edytowane 7 kwietnia 2011 przez oTOMo 1
Yabollek007 314 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 LOL, zartujecie chyba. RE5 slabe ?? Przez same pasy mowicie, ze split jest slaby? Ta gra ma jednego z najlepszych splitow, przechodzenie tej gry we dwojke to fun niesamowity, a do tego wszystkiego dochodzi jeszcze tryb mercenaries. Prawde mowiac nie sadze zeby ze splita zrezygnowali. Bylo to kiedys naprawde popularne, niedawno byl krotki przestoj, a teraz znowu to powraca (wystarczy popatrzec na nowe gry - KZ3 ma splita, CoD Black Ops ma multiplayer online na splicie itp itd) nazywac to renesansem to moze byloby wyolbrzymienie, ale z pewnoscia jest lepiej niz pare lat temu. Jesli chodzi o gry na splita, to jak kumple wpadna to cioramy w: Resistance 1 na 4osobowym splicie w multi - MEGA sprawa, jak ktos szuka gry na 4 osoby to brac Resi1, gra kosztuje grosze, multi jest wyborne, do tego jest masa map, customizacja trybow itd BLUR - wyscigi, oprocz tego tryb deathmatch na 4 osoby (trasa: ta jajowata, do tego wystarczy ustawic 1shot 1 kill i sieka jest niesamowita ) Wypas jest tez Dead Nation oraz Super Stardust HD (SSHD to juz totalny must have, bo gra nie dosc ze jest kozacka to jeszcze tania) Dobry jest tez Warhawk - split do 4 osob, mozna sie dolaczac online i tam grac splita, albo grac offline Jesli chodzi o Resi 2 - coop na splicie jest. Przeciez w Resi 2 jest ten oddzielny tryb coop i mozna go grac na splicie (chociaz we dwie osoby nie polecam bo jest naprawde ciezko, ale nie jest to problemem bo mozna razem z drugim graczem dolaczyc do jakiejs bandy online) Od siebie jeszcze polece Motorstorm Pacific Rift - rowniez swietna gra na splita A z klasykow - Crash Team Racing z PSXa, to juz jest naprawde cudo
Graciuch 0 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Autor Opublikowano 7 kwietnia 2011 No RE5 na splicie kopie dupska xD Obecnie smigam w borderlands i coop jest naprawde fajny:P jedyny minus to brak jakiegos watku fabularnego:p no prwada jest taka ze misje wygladaja na zasadzie MMO - idz, zabij, znajdz, przynies:P Generalnie polecam jeszcze kane & lynch 2 dogs days - naprawde fajny klimat:p
Zwyrodnialec 1 723 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 LOL, zartujecie chyba. RE5 slabe ?? Przez same pasy mowicie, ze split jest slaby? Ta gra ma jednego z najlepszych splitow, przechodzenie tej gry we dwojke to fun niesamowity, a do tego wszystkiego dochodzi jeszcze tryb mercenaries. Zgadza się, gra się fajnie, ale ja przynajmniej oceniałem samą jakość split screena, a te pasy tylko przeszkadzają. Samego trybu kooperacji nie czepiam się, bo jest dobry. Inna sprawa, że przez niego grając samemu jest się poszkodowanym, a wystarczyło dać Shevie nieśmiertelność, jak to jest np w Uncharted czy Gearsach (tu akurat bot pada po serii, ale jeśli sami wybijemy wszystkich w okolicy to się zregeneruje, można go też reanimować). W RE5 Sheva ginie i game over, a kto próbował professional samemu, ten wie jak to irytuje.
Gość donsterydo Opublikowano 8 kwietnia 2011 Opublikowano 8 kwietnia 2011 niestety na obecnej generacji konsol za duzo tego nie ma:/ Jest sporo gier ze splitem tylko akurat nie na tej konsoli co grasz. Nie zwróciłem uwagi czy ktoś wymienił Kane & Lynch 1 i 2.
TakeshiX 50 Opublikowano 8 kwietnia 2011 Opublikowano 8 kwietnia 2011 http://www.psxextreme.info/topic/84696-gry-na-dwoch-lub-wiecej-graczy-offline/ może później połączę/przerzucę ... a możne nie 1
Rekomendowane odpowiedzi