Yano 3 697 Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 (edytowane) filmiki pokazujace fragmenty walki i użycie niektorych skilli http://www.ppe.pl/ne...biezyswiat.html jak dla mnie wyglada to swietnie, w mieniktorych miejscach grafika super!! w innych ujdzie ale i tak grafa robi pozytywne wrazenie (nie porownuje jej do uncharted ale np do dragons age, albo kingoms of almaur, albo dungeon siege 3) a walka tez wyglada fajnie, widac ze trzeba troche strategii bo wrogowie ganiają i wkurzają, ciosy mają moc, jest super, a jednocześnie nie ma bezmyślnej sieczki na jeden guzik walka przypomina mi połączenie dark souls + monster hunter + jakaś napierdalanka w stylu DMC albo jakiś H'n'S jak dla mnie super połączenie, co rpawda gra chyba bedzie dosyc specyficzna ale jestem coraz bardziej przekonany że trafi w moje specyficzne gusta tu macie ejszcze filmiki dla 2 innych klas http://www.youtube.c...1&v=dKASzNhrwSI http://www.youtube.com/watch?v=jaAV44CAr7Y&feature=related mają po 3 częsci, tam obok sobie znajdziecie pozostałe fragmenty EDIT w ogole to mamy aż 9 klas postaci (to chyba juz wszystkie, ale nie jestem pewny) są podzielone na 3 rodzaje - wojownik, łucznik i mag, i kazdy rodzaj ma 3 "pod klasy" uwaga tutaj troche moich dosmsyłow na troche wniosków na podstawie screenów i innych rzeczy wojownicy - fighter: podstawowa klasa meele, walcząca bronią jednoręczną i tarczą, na filmikach widać ze moze blokować i kontrować ciosy tarczą - warrior: wojonik nastawiony na wielkie bronie dwuręczne, podejzewam ze bedzie miał słabsze mozliwosci bloku ale o wiele wieksze obrażenia (damage dealer) - mistic knight: na pierwszy rzut oka wygląda jak palladyn, wielka tarcza, broń obuchowa i jakieś czary (pewnie wspomagające), pewnie to bedzie tank o najwiekszej wytrzymałosci dystansowi: - strider: małe sztylety i łuk, widać ze stawia na zwinnosc, uniki i szybkie combosy, moze wspomagać sie łukiem - ranger: wygląda na to że stawia na łuk , używa wiekszego łuku niz strider, pewnie wiekszosc jego atakow opiera sie na łuku - assasin: odwrotność rangera, czyli zamiasc rozwijać łuk idzie w sztylety, pewnie bedzie zwinny i szybki, moze miec jakies zdolnosci dla sztyletów magowie: - mag: jak widać na filmiku wali czarami, względnie małymi i prostymi - sorcerer: wygląda na to że to rozwinięcie maga w strone wielkich powolnych czarow obszarowych ktore mogą zrobic wielki pogrom ale trzeba ja naładować - magic archer: to połączenie maga i łucznika, strzela z magicznego łuku, zamiast strzał strzela czarami, pewnie znowu odwrotność sorcerera , czyli zamiast wielkich czarów ma bardziej precyzyjne, jak na przyklad szybkie i taśmowe strzelanie fireballami z łuku itp jak dla mnie super zestawienie w ogole podoba mi sie tez otwarty swiat z duzymi przestzreniami, dosyc mam łażenia po waskich korytarzach (nawet jesli sa one w lesie) EDIT 5 zobaczcie jak rozwinięty jest edytor postaci i jak odmiennego bohatera można sobie wybrać (na zdjeciu to oczywiscie tylko przykłady) mozna byc wielkim facetem albo małą dziewczynką niżej pokazane jest jak nasza postac prezentuje sie na scenkach zaleznie od tego jaką ją stworzymy Edytowane 6 Lutego 2012 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 448 Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Niestety...filmiki juz usunieto... Cytuj Odnośnik do komentarza
Xantu 147 Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 (edytowane) Szykuje się czarny koń tego roku jak dla mnie. Może wyjdzie może nie ale trzeba mieć tytuł na radarze. 2H czystego gejpleju. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pOgchg-az9k Edytowane 15 Lutego 2012 przez Xantu Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Zdjęcie box'a edycji limitowanej, nowe screeny i prezentacja zbroi/broni z Berserk'a: http://andriasang.com/comzzr/dragons_dogma_goods/ Cytuj Odnośnik do komentarza
genjuro 82 Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Gra zapowiada sie ciekawie i z checia bym ja sprawdzil, ale robi ja CAPCOM, ktory zdarzyl mnie nauczyc, ze ich gier nie kupuje sie na premiere. Jestem ciekaw co w tym przypadku "ciekawego" odpie.rdola, w koncu to ma byc ich najwiekszy projekt od czasow xxx <_< Tak czy owak ,gierka dostaje obsuwe na mojej liscie zakupow, tylko dlatego, ze to robota CAPCOM'u. I nie, nie jestem z tego powodu "happy"... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Grez 33 Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 też poczekam, może na edycje ultimate/super ?? zobaczymy . . . . . . . . Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 (edytowane) w sumie to az dziwne że nie zapowiedzieli jeszcze zadnych platnych dlc , pewnie ostatni boss bedzie w dlc ;p ...albo klasy postaci Edytowane 21 Lutego 2012 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
oTOMo 19 Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Wątpię, żeby robili edycję "super hiper" jak w serii SF, przy Lost Planet nie było takich jaj, a jest to gra o wiele bardziej porównywalna do DD niż SF. Swego czasu zapowiedzieli chyba multiplayer. Ciekawe czy już go wykreślili z listy "ficzerów", bo cicho o nim. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 super hiper to chyba tylko do bijatyk robią (od zawsze) ale LP2 też mialo kilka drogich dlc - map packi i tryb zabijania bossów , to pewnie były rzeczy jakie zrobili przed premierą i wycieli specjalnie z gry, potem im sie nie chcialo robic nowego dlc bo gra sie słabo sprzedała (niesłusznie bo była fajna w coopie) DD pewnie bedzie miała rzeczy typu nowe questy i inne wycięte bzdety jako dlc za 18zł Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 1 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 bedzie europejskie demo http://www.ppe.pl/news-14148-Demo_Dragons_Dogma_rowniez_w_Europie.html bardzo dobra wiadomosc, bo mimo ze gra zapowiada sie fajnie a niektore elementy wręcz świetnie, to moze byc jednak dosyc dziwna i fajnie bedzie zobaczyc jak to naprawde wygląda w praniu Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 super filmik z nowym wrogiem smokiem (drake'm) za(pipi)isvie to wygląda!!! Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Kilka szkiców. http://www.ps3site.pl/garsc-szkicow-koncepcyjnych-z-dragons-dogma/103871 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 nowy filmik, walka z tym samym smokiem co porpzednio ale inna klasa - assasin przyznam że sam widze kilka uchybień, np dosyc znaczny pop-up (wrogowie, kamienie, krzaki, cienie drzew w oddali) pare razy też kamera oszalała i nic nie bylo widać, i ogolnie miejscami chaos.... .....ale mimo to kurna napalam sie prawie że jak na monster huntera!!! gra bedzie specyficzna i nie kazdemu przypasi, to widac, ale mam wielkie podejrzenia że mi przypasuje i to bardzo strasznie mi sie podoba walka, i wielki otwarty teren, nie przypominam sobie żeby w jakiejś grze można było sobie pobiegać po takim fajnym lesie (wiadomo skyrim ma wielki świat ale w innym stylu, i ogolnie jest drętwo i FPP) Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 28 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 kolejny nowy filmik crafting, robienie sprzetu, przedmiotów, zbieranie masy rzeczy!! ta gra zapowiada sie coraz lepiej i lepiej! (i coraz podobniej do monster huntera ) Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 kolejny post jeden pod drugim ale musicie to zobaczyc gierka zapowiada sie coraz lepiej, wyglada jak połaczenie monster huntera i dark souls z światem niczym w oblivionie!! CUDO!! nie mowiac juz o tym że w nocy robi sie naprawde ciemno i naprawde niebezpiecznie tutaj jeszcze jeden filmik, w odnosnikach macie wiecej filmow tego goscia, ciekawie wyjasnia rozne fajne sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza
_mike 318 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Fajne, nowe gameplaye: Gra może być ciekawa i raczej ją kupię... ale dopiero za jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza
adamst85 96 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Czy tylko ja mam wrażenie, że: - gra wygląda bardzo plastikowo - tandetnie - takie mam odczucie przy niej - postać głównego bohatera - zero charakterum charyzmy, bardzo nijaka - martwie się o fabułe, że będzie standard do bólu niby jest tu wszystko na miejscu, smoki, gryfy, chimery i inne ale wszystko takie nijakie bez wyrazu. Ani mroczne, ani słodkie, taki plastik. Poczekam na recenzje i dopiero może kupię. na razie wogóle mnie to nie kręci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 (edytowane) 1 nie wyglada plastikowo, wygląda bardzo konkretnie, a podczas walki czuć mięso (dla porównania w skyrim czuć drewno) mowisz ze nie jest mroczne? przeciez katakumby wygladaja bardzo dobrze, a ciemność jaka ogarnia swiat w nocy (bez latarni nie widać własnego nosa) dodaje wlasnie mrocznego klimatu. w dzień oczywiscie ze niektore lokacje to poprostu "Zwykły las" ale mi sie to bardzo podoba, las to las, nie kazdy las musi kipiec mrokiem i złowieszczością (w nocy to nadrobi) , a pewnie ktore lokacje będą wybitnie mroczne serio mnie dziwi gdzie ty tam widzisz plastik 2 bohatera możesz sobie zrobić sam, kreator postaci daje ogromne mozliwosci, wiec mozesz sobie zrobić nawet kratosa jeśli uznasz że ma duzo charyzmy to jak sie będzie zachowywał na filmikach to już troszke gorsza sprawa, podejzewam że będzie niemową , tak jak bohater dragon quest albo dragons age 3 fabula raczej nie bedzie zachwycać ale to nie ona jest najwzniejsza w tak rozbudowanej i za(pipi)istej gierce Edytowane 13 Kwietnia 2012 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 no czyż ta gra nie jest cudowna? Cytuj Odnośnik do komentarza
Sqtr78 1 038 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 100% w dniu premiery jak dla mnie. a teraz wracam do dark souls. jezus jak mnie ta gra w.wia, ale nie da sie przestac Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 To będzie świetna gra, czysty gameplay oferujący mnóstwo przyjemności.No i magowie mają bardzo fajne czary co mnie cieszy niezmiernie Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 mi sie podoba ze gra troszke wymaga strategii, zwlaszcza magiem, bo z tego co widac mało czarów pozwala na spamowanie nimi i szybkie psuzczanie fireballi, wiele z nich dosyc długo sie ładuje i wymaga stania w miejscu, ale za to mają duża moc, bardzo lubie takie rozwiązania - trzeba wyczaić moment do ataku i spuścic komuś na głowe piekło. a nie takie arcadowe nawalanie czarami na lewo i prawo Cytuj Odnośnik do komentarza
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Demo w przyszłym tygodniu: http://www.el33tonline.com/past/2012/4/16/dragons_dogma_demo_arrives_next/ A może gra mnie zachwyci na tyle, że kupie ją zamiast Max Payne 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sqtr78 1 038 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 (edytowane) nie jestem pewny ale to chyba o 21ej dzisiaj. Live preview na gametrailers http://www.gametrailers.com/side-mission/2012/04/13/gtlive-dragons-dogma-preview-monday-april-16th/ Edytowane 16 Kwietnia 2012 przez Sqtr78 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 kurczako-gryf http://www.gametrailers.com/video/cockatrice-trailer-dragons-dogma/729200 ja juz jestem pewien ze kupuje tą gre zamiast maxa payna wiadomosc o demie też świetna Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi