Opublikowano 16 kwietnia 201114 l Nadszedł czas, aby wymienić 15" starego CRT'ka nieznanej marki, który już odsłużył swoje i wpadłem na iście szatański pomysł, aby zakupić nowego TV Full HD. Będę go używał do PS3/x360 i rzadziej do oglądania filmów. Telewizor musi mieć wejście USB, minimum jeden port HDMI oraz Full HD i w miarę niską cenę (myślę, że max 1500zł - oczywiście im mniej, tym lepiej ). Odległość z jakiej będę marnował czas do 1,5m-2m, więc myślę, że 32" to maksimum. Firma jest mi właściwie obojętna, ale jakoś mam sentyment do marki Sony. Edytowane 16 kwietnia 201114 l przez Qvstra
Opublikowano 29 kwietnia 201113 l Jeżeli jeszcze nie kupiłeś tv to doczytałem się, ze ma on duży input lag. http://www.avforums.com/review/Samsung-C650-LE32C650-32C650-37C650-40C650-LCD-TV-Review.html Jeżeli Cię takie rzeczy nie ruszają to myślę że to dobry wybór.
Opublikowano 29 kwietnia 201113 l Jeżeli masz sentyment do sony to sprawdź sony kdl-32ex500. Ja mam go od kilku dni i jakość jest elegancka, gry jak i obraz z tv jest bardzo dobra. Co do ceny to jak poszukasz dobrze zaczyna się od jakiś 1650- 1800 zł
Opublikowano 29 kwietnia 201113 l Jeżeli masz sentyment do sony to sprawdź sony kdl-32ex500. Ja mam go od kilku dni i jakość jest elegancka, gry jak i obraz z tv jest bardzo dobra. Co do ceny to jak poszukasz dobrze zaczyna się od jakiś 1650- 1800 zł Znowu, ex-500 podobno ma duży input lag, ale jeżeli tego nie odczuwasz to super. Bo podobno to bardzo dobry telewizor, tylko niestety dosyć drogi.
Opublikowano 21 sierpnia 201113 l Przymierzam się do kupna nowego TV. Jestem raczej graczem typu weekend warrior :ph34r: i na sprzęt planuję wydać maksymalnie 1700 - 1800 PLN. Dodam może jeszcze, że ma on służyć głównie do oglądania filmów na Blu-Ray jak i mojej kolekcji DVD, oraz oczywiście do grania na PS3. Nie ukrywam, że od zawsze sympatyzuję z marką Sony. Zrobiłem mały wywiad w okolicznych sklepach (w grę wchodzi jedynie zakup w moim mieście - boję się ewentualnego serwisowania w związku z zakupem przez Internet). Moją uwagę przyciągnęły następujące modele: Sony Bravia kdl-40ex401 Sony Bravia kdl-37ex401 aep oraz model 402 Sony Bravia kdl-32S5600 Sony Bravia kdl-32bx420 Jak uważacie czy znajdę coś lepszego w tej kategorii cenowej? Jak podane telewizorki sprawdzają się w akcji? z góry dzięki za pomoc
Opublikowano 22 sierpnia 201113 l Poszukaj w necie jak się sprawują w grach pod kątem display lag żebyś później tak jak ja nie musiał dokupować kabla HDMI/VGA z konwerterem za 400 zł Wpisuj w necie: "nazwa TV" + games + lag / na pewno wyszuka Ci opinie ludzi, którzy już mają dany TV i używają go do gier. Największe forum o tematyce TV to chyba te: http://www.avforums.com/ Dobrze się też zorientować czy TV ma możliwość kalibracji czerni i bieli. I generalnie jak duże są możliwości w zakresie zmiany ustawień obrazu.
Opublikowano 22 sierpnia 201113 l A zwykły kabel HDMI nie wystarcza? Jak duże były lagi u Ciebie że zdecydowałeś się zainwestować tak poważne pieniądze? Dzięki za pomocną radę. Trochę poczytałem i chyba zdecyduję się na któryś z modeli z EX w nazwie
Opublikowano 24 sierpnia 201113 l sam jestem uzytkownikiem ex402, wykorzystywane jest przede wszystkim do grania na ps3. Co moge o nim powiedziec ? Na pewno to, ze w tej funckji sprawuje sie dobrze, do obrazu nie mam zastrzezen (czern itp po odpowiednich ustawieniach sa na zadowalajacym poziomie). 4x hdmi tez nie sa bez znaczenia . Co zas tyczy sie input laga, osobiscie podczas gry wylaczone mam wszystkie "wspomagania obrazu" przez co zadne lagi nie rzucily mi sie w oczy. Jedyne co to coraz bardziej zaczyna mnie irytowac to dlugie uruchamianie, nie mierzylem ale chyba w granicach 10 sekund bedzie ( o ile nie wiecej ) a no i bym zapomnial, kiepskie katy widzenia, kolory lubia uciekac jezeli nie siedzi sie centralnie Edytowane 24 sierpnia 201113 l przez __bercik07
Opublikowano 26 sierpnia 201113 l Panowie a co powiecie na temat samsunga UE32D500? 32'', 4xHDMI, Full HD i LED. Do tego w cenie takiej jak powyzej wymienione SONYiacze. Używa ktoś? Jak wygląda ten model w akcji? Tutaj jego specyfikacja techniczna: http://www.saturnpolska.com/poznan/produkty/rtv/telewizory/telewizory-lcd/ue32d5000 Edytowane 26 sierpnia 201113 l przez trenth
Opublikowano 26 sierpnia 201113 l A zwykły kabel HDMI nie wystarcza? Jak duże były lagi u Ciebie że zdecydowałeś się zainwestować tak poważne pieniądze? Sęk w tym, że display lag (input lag to ma gra, a display lag to dodatkowe opóźnienie w wyświetlaniu przez sam TV) jest obecny właśnie na złączach HDMI. Lagi były duże (nawet w trybie game mode), w niektórych grach jak Forza 3 czy Halo: Reach można było grać nawet z nimi, ale w grach gdzie jest dodatkowo spory input lag, np. Killzone 3 już było gorzej, a na łopaty rozwalił mnie lag w L4D2 - ekran zatrzymywał się nie tam gdzie trzeba Input lag czyli opóźnienie po jakim reaguje gra jest w każdej produkcji, np. Halo: Reach chodzi w 26-30 klatkach na sekundę i ma opóźnienie na poziomie 7 klatek, Killzone 3 chodzi w 30 klatkach na sekundę i ma opóźnienie średnio na poziomie 10 klatek. Ważne żeby jeszcze TV nie dorzucał swojego display laga. Ale żeby trafić na taki TV to trzeba mieć pecha. Mam w domu jeszcze 37" Sharpa i 26" LG i żaden z nich nie ma display laga tylko mój taki rodzynek Mogę powiedzieć tylko, że kupiłem kabel HD Fury Gamer Edition za 400 zł i problem się rozwiązał, a i jakość obrazu jest taka jakiej jeszcze nigdy nie uzyskałem nawet na HDMI więc suma sumarum nawet po wydaniu tych ciężkich pieniędzy za kabel to jestem zadowolony. Edytowane 26 sierpnia 201113 l przez DonSterydo
Opublikowano 26 sierpnia 201113 l Jak ktoś ma jeszcze problem z zakupem odpowiedniego telewizora, to ja osobiście polecam Panasonic TX-L32E30E, można również kupić i większej wersji. Sporo można o nim poczytać w necie dlatego nie będę się rozpisywał, z ciekawostek jedynie dodam że input lalg na wszystkich trybach ma 40 ms a w trybie gra 20, więc jest to absolutna czołówka światowa jeśli chodzi o tv. Dla porównania Sony HX920 który jest prawdopodobnym numerem jeden na świecie (LCD) ma taki sam input lag. Szczerze powiedziawszy Panas w swojej klasie nie ma konkurenta a tym bardziej dla graczy gdzie opóźnienie jest ważne.
Opublikowano 26 sierpnia 201113 l Ok zdaje się że dzisiaj podjąłem decyzję i na placu boju pozostały 2 telewizory Sony Bravia kdl-32ex401 aep oraz model 301. Pierwszy z nich kosztuje 1400 zł drugi o 100 mniej. Pierwszy ma full hd drugi tylko hd ready. Ale chyba zdecyduję się na opcję z full hh - chociaz nie wiem czy przy 32" zrobi to różnicę.
Opublikowano 26 sierpnia 201113 l Różnica będzie ale tak z ok 1 metra góra 1,5 metra od panelu, ale mam nadzieję że widziałeś tv na żywo jak świecą ??
Opublikowano 27 sierpnia 201113 l Widziałem. Stały wczoraj w sklepie koło siebie nawet. Gadałem też ze sprzedawcą czy nie lepiej czasem wziąć tego Samsunga z LEDami. (który de facto jest droższy). Odpowiedział mi że lepiej wziąć któryś z tych 2 Sony - co bardzo zaskoczyło, bo nastawiałem się że będą mi chcieli wcisnąć najdroższy TV. Ogólnie te 2 modele wyglądają prawie że identycznie. Poprosiłem nawet żeby sprzedawca mi podłączył sklepowe PS3 do nich i okiem laika mogę jedynie stwierdzić że opcja full hd jest taka bardziej "żywa". Teraz czekam do wtorku na wypłatę i lecę po nowy TV :) Edytowane 27 sierpnia 201113 l przez trenth
Opublikowano 28 sierpnia 201113 l Co sądzicie o takim monitorku z wbudowanym tunerem: http://www.proline.pl/?p=LG+27+LCD+M2780D-PZ i jedno pytanie: brać coś takiego jak ten LG, czy zwykły telewizor? Chodzi mi o to żebym mógł na tym i podpiąć konsole i lapka?
Opublikowano 29 sierpnia 201113 l Witam Poszukuje dobry telewizor LCD za 1000 zł,jaki model polecacie? Oczywiście nówka,nieużywany
Opublikowano 29 sierpnia 201113 l Ostatnio sporo się orientowałem i całkiem mi się z mniejszych TVków podobał Sony Bravia KDL-26BX302, to taki mniejszy braciszek tego TV który ja jutro idę kupić. Cena w necie na ceneo chodzi po 1300 ale jak popolujesz na promocje to np w Saturnie go widziałem za 1100 zł.
Opublikowano 29 sierpnia 201113 l W Saturnie jest promocja i Samsung 32D550 jest za 1100zł - też w porządku TV.
Opublikowano 30 sierpnia 201113 l Ja się parę dni temu dorobiłem Bravi KDL-24EX320. Kupiłem go głównie pod kompa ale jak testowałem na ps3 aż byłem w szoku 0_o Obraz jak żyleta. FULL HD. Cena ok 1400 za nówkę.
Opublikowano 9 września 201113 l Szukam czegos w rozmiarze 37" i cenie ~2k. Glownie pod PS3 i DVD/BD, rzadziej kablowke (sd). Macie jakies propozycje?
Opublikowano 17 września 201113 l Ja się parę dni temu dorobiłem Bravi KDL-24EX320. Kupiłem go głównie pod kompa ale jak testowałem na ps3 aż byłem w szoku 0_o Obraz jak żyleta. FULL HD. Cena ok 1400 za nówkę. Widze na necie ze ludzie narzekają na kąt widzenia - obraz jest ładny praktycznie tylko gdy siedzi się idealnie na wprost - mozesz napisac jak to jest? Brat mi oddal swojego x360 i chce kupic pod niego telewizor, zalezy mi na za(pipi)sitym obrazie i rozmiar maks 32, min. 24' cale - moze ktos cos polecic do ok. 1,7 tys? Przeszedlem sie do Saturna i obraz na mnei zrobil ten: Oraz Phillips PFL 6606 H 12, robil dobre wrazenie, no ale kosztowal 2000zl - chetnie poznam sie z opinia znawcow, bo sam nie siedze w temacie HD.. Widzialem jeszcze monitory, niektore naprawde obraz zylety - nadaja sie one pod konsole? Czasem tez chcialbym cos w kablowce obejrzec, choc to nei priorytet.
Opublikowano 25 września 201113 l http://allegro.pl/telewizor-led-samsung-ue37d5000-fullhd-100hz-i1840878878.html polecam, w tej cenie nie ma lepszego telewizorka.
Opublikowano 16 października 201113 l Szukam lcd do 3tys od razu mowie że 3d odpada jest do dla mnie na dzień dzisiejszy zbędny wydatek.Posiada ktoś z was coś ciekawego w domu ja osobiście myślałem nad szajsungiem lub sharpem 42,46cali możecie coś polecić