qvstra 3 213 Opublikowano 16 kwietnia 2011 Opublikowano 16 kwietnia 2011 (edytowane) Nadszedł czas, aby wymienić 15" starego CRT'ka nieznanej marki, który już odsłużył swoje i wpadłem na iście szatański pomysł, aby zakupić nowego TV Full HD. Będę go używał do PS3/x360 i rzadziej do oglądania filmów. Telewizor musi mieć wejście USB, minimum jeden port HDMI oraz Full HD i w miarę niską cenę (myślę, że max 1500zł - oczywiście im mniej, tym lepiej ). Odległość z jakiej będę marnował czas do 1,5m-2m, więc myślę, że 32" to maksimum. Firma jest mi właściwie obojętna, ale jakoś mam sentyment do marki Sony. Edytowane 16 kwietnia 2011 przez Qvstra Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Autor Opublikowano 21 kwietnia 2011 BUMP! Co sądzicie o Samsung LE32C650? Cytuj
stey 9 Opublikowano 29 kwietnia 2011 Opublikowano 29 kwietnia 2011 Jeżeli jeszcze nie kupiłeś tv to doczytałem się, ze ma on duży input lag. http://www.avforums.com/review/Samsung-C650-LE32C650-32C650-37C650-40C650-LCD-TV-Review.html Jeżeli Cię takie rzeczy nie ruszają to myślę że to dobry wybór. Cytuj
lukaszt_89 141 Opublikowano 29 kwietnia 2011 Opublikowano 29 kwietnia 2011 Jeżeli masz sentyment do sony to sprawdź sony kdl-32ex500. Ja mam go od kilku dni i jakość jest elegancka, gry jak i obraz z tv jest bardzo dobra. Co do ceny to jak poszukasz dobrze zaczyna się od jakiś 1650- 1800 zł Cytuj
stey 9 Opublikowano 29 kwietnia 2011 Opublikowano 29 kwietnia 2011 Jeżeli masz sentyment do sony to sprawdź sony kdl-32ex500. Ja mam go od kilku dni i jakość jest elegancka, gry jak i obraz z tv jest bardzo dobra. Co do ceny to jak poszukasz dobrze zaczyna się od jakiś 1650- 1800 zł Znowu, ex-500 podobno ma duży input lag, ale jeżeli tego nie odczuwasz to super. Bo podobno to bardzo dobry telewizor, tylko niestety dosyć drogi. Cytuj
Gość trenth Opublikowano 21 sierpnia 2011 Opublikowano 21 sierpnia 2011 Przymierzam się do kupna nowego TV. Jestem raczej graczem typu weekend warrior :ph34r: i na sprzęt planuję wydać maksymalnie 1700 - 1800 PLN. Dodam może jeszcze, że ma on służyć głównie do oglądania filmów na Blu-Ray jak i mojej kolekcji DVD, oraz oczywiście do grania na PS3. Nie ukrywam, że od zawsze sympatyzuję z marką Sony. Zrobiłem mały wywiad w okolicznych sklepach (w grę wchodzi jedynie zakup w moim mieście - boję się ewentualnego serwisowania w związku z zakupem przez Internet). Moją uwagę przyciągnęły następujące modele: Sony Bravia kdl-40ex401 Sony Bravia kdl-37ex401 aep oraz model 402 Sony Bravia kdl-32S5600 Sony Bravia kdl-32bx420 Jak uważacie czy znajdę coś lepszego w tej kategorii cenowej? Jak podane telewizorki sprawdzają się w akcji? z góry dzięki za pomoc Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 22 sierpnia 2011 Opublikowano 22 sierpnia 2011 Poszukaj w necie jak się sprawują w grach pod kątem display lag żebyś później tak jak ja nie musiał dokupować kabla HDMI/VGA z konwerterem za 400 zł Wpisuj w necie: "nazwa TV" + games + lag / na pewno wyszuka Ci opinie ludzi, którzy już mają dany TV i używają go do gier. Największe forum o tematyce TV to chyba te: http://www.avforums.com/ Dobrze się też zorientować czy TV ma możliwość kalibracji czerni i bieli. I generalnie jak duże są możliwości w zakresie zmiany ustawień obrazu. Cytuj
Gość trenth Opublikowano 22 sierpnia 2011 Opublikowano 22 sierpnia 2011 A zwykły kabel HDMI nie wystarcza? Jak duże były lagi u Ciebie że zdecydowałeś się zainwestować tak poważne pieniądze? Dzięki za pomocną radę. Trochę poczytałem i chyba zdecyduję się na któryś z modeli z EX w nazwie Cytuj
__bercik07 202 Opublikowano 24 sierpnia 2011 Opublikowano 24 sierpnia 2011 (edytowane) sam jestem uzytkownikiem ex402, wykorzystywane jest przede wszystkim do grania na ps3. Co moge o nim powiedziec ? Na pewno to, ze w tej funckji sprawuje sie dobrze, do obrazu nie mam zastrzezen (czern itp po odpowiednich ustawieniach sa na zadowalajacym poziomie). 4x hdmi tez nie sa bez znaczenia . Co zas tyczy sie input laga, osobiscie podczas gry wylaczone mam wszystkie "wspomagania obrazu" przez co zadne lagi nie rzucily mi sie w oczy. Jedyne co to coraz bardziej zaczyna mnie irytowac to dlugie uruchamianie, nie mierzylem ale chyba w granicach 10 sekund bedzie ( o ile nie wiecej ) a no i bym zapomnial, kiepskie katy widzenia, kolory lubia uciekac jezeli nie siedzi sie centralnie Edytowane 24 sierpnia 2011 przez __bercik07 Cytuj
Gość trenth Opublikowano 26 sierpnia 2011 Opublikowano 26 sierpnia 2011 (edytowane) Panowie a co powiecie na temat samsunga UE32D500? 32'', 4xHDMI, Full HD i LED. Do tego w cenie takiej jak powyzej wymienione SONYiacze. Używa ktoś? Jak wygląda ten model w akcji? Tutaj jego specyfikacja techniczna: http://www.saturnpolska.com/poznan/produkty/rtv/telewizory/telewizory-lcd/ue32d5000 Edytowane 26 sierpnia 2011 przez trenth Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 26 sierpnia 2011 Opublikowano 26 sierpnia 2011 (edytowane) A zwykły kabel HDMI nie wystarcza? Jak duże były lagi u Ciebie że zdecydowałeś się zainwestować tak poważne pieniądze? Sęk w tym, że display lag (input lag to ma gra, a display lag to dodatkowe opóźnienie w wyświetlaniu przez sam TV) jest obecny właśnie na złączach HDMI. Lagi były duże (nawet w trybie game mode), w niektórych grach jak Forza 3 czy Halo: Reach można było grać nawet z nimi, ale w grach gdzie jest dodatkowo spory input lag, np. Killzone 3 już było gorzej, a na łopaty rozwalił mnie lag w L4D2 - ekran zatrzymywał się nie tam gdzie trzeba Input lag czyli opóźnienie po jakim reaguje gra jest w każdej produkcji, np. Halo: Reach chodzi w 26-30 klatkach na sekundę i ma opóźnienie na poziomie 7 klatek, Killzone 3 chodzi w 30 klatkach na sekundę i ma opóźnienie średnio na poziomie 10 klatek. Ważne żeby jeszcze TV nie dorzucał swojego display laga. Ale żeby trafić na taki TV to trzeba mieć pecha. Mam w domu jeszcze 37" Sharpa i 26" LG i żaden z nich nie ma display laga tylko mój taki rodzynek Mogę powiedzieć tylko, że kupiłem kabel HD Fury Gamer Edition za 400 zł i problem się rozwiązał, a i jakość obrazu jest taka jakiej jeszcze nigdy nie uzyskałem nawet na HDMI więc suma sumarum nawet po wydaniu tych ciężkich pieniędzy za kabel to jestem zadowolony. Edytowane 26 sierpnia 2011 przez DonSterydo Cytuj
Kaper 666 17 Opublikowano 26 sierpnia 2011 Opublikowano 26 sierpnia 2011 Jak ktoś ma jeszcze problem z zakupem odpowiedniego telewizora, to ja osobiście polecam Panasonic TX-L32E30E, można również kupić i większej wersji. Sporo można o nim poczytać w necie dlatego nie będę się rozpisywał, z ciekawostek jedynie dodam że input lalg na wszystkich trybach ma 40 ms a w trybie gra 20, więc jest to absolutna czołówka światowa jeśli chodzi o tv. Dla porównania Sony HX920 który jest prawdopodobnym numerem jeden na świecie (LCD) ma taki sam input lag. Szczerze powiedziawszy Panas w swojej klasie nie ma konkurenta a tym bardziej dla graczy gdzie opóźnienie jest ważne. Cytuj
Gość trenth Opublikowano 26 sierpnia 2011 Opublikowano 26 sierpnia 2011 Ok zdaje się że dzisiaj podjąłem decyzję i na placu boju pozostały 2 telewizory Sony Bravia kdl-32ex401 aep oraz model 301. Pierwszy z nich kosztuje 1400 zł drugi o 100 mniej. Pierwszy ma full hd drugi tylko hd ready. Ale chyba zdecyduję się na opcję z full hh - chociaz nie wiem czy przy 32" zrobi to różnicę. Cytuj
Kaper 666 17 Opublikowano 26 sierpnia 2011 Opublikowano 26 sierpnia 2011 Różnica będzie ale tak z ok 1 metra góra 1,5 metra od panelu, ale mam nadzieję że widziałeś tv na żywo jak świecą ?? Cytuj
Gość trenth Opublikowano 27 sierpnia 2011 Opublikowano 27 sierpnia 2011 (edytowane) Widziałem. Stały wczoraj w sklepie koło siebie nawet. Gadałem też ze sprzedawcą czy nie lepiej czasem wziąć tego Samsunga z LEDami. (który de facto jest droższy). Odpowiedział mi że lepiej wziąć któryś z tych 2 Sony - co bardzo zaskoczyło, bo nastawiałem się że będą mi chcieli wcisnąć najdroższy TV. Ogólnie te 2 modele wyglądają prawie że identycznie. Poprosiłem nawet żeby sprzedawca mi podłączył sklepowe PS3 do nich i okiem laika mogę jedynie stwierdzić że opcja full hd jest taka bardziej "żywa". Teraz czekam do wtorku na wypłatę i lecę po nowy TV :) Edytowane 27 sierpnia 2011 przez trenth Cytuj
Kaper 666 17 Opublikowano 27 sierpnia 2011 Opublikowano 27 sierpnia 2011 Gratuluję nowego sprzęciku oby służył jak najlepiej Cytuj
Gość Ofsajd Opublikowano 28 sierpnia 2011 Opublikowano 28 sierpnia 2011 Co sądzicie o takim monitorku z wbudowanym tunerem: http://www.proline.pl/?p=LG+27+LCD+M2780D-PZ i jedno pytanie: brać coś takiego jak ten LG, czy zwykły telewizor? Chodzi mi o to żebym mógł na tym i podpiąć konsole i lapka? Cytuj
metalcoola 178 Opublikowano 29 sierpnia 2011 Opublikowano 29 sierpnia 2011 Witam Poszukuje dobry telewizor LCD za 1000 zł,jaki model polecacie? Oczywiście nówka,nieużywany Cytuj
Gość trenth Opublikowano 29 sierpnia 2011 Opublikowano 29 sierpnia 2011 Ostatnio sporo się orientowałem i całkiem mi się z mniejszych TVków podobał Sony Bravia KDL-26BX302, to taki mniejszy braciszek tego TV który ja jutro idę kupić. Cena w necie na ceneo chodzi po 1300 ale jak popolujesz na promocje to np w Saturnie go widziałem za 1100 zł. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 29 sierpnia 2011 Opublikowano 29 sierpnia 2011 W Saturnie jest promocja i Samsung 32D550 jest za 1100zł - też w porządku TV. Cytuj
Danonek 2 Opublikowano 30 sierpnia 2011 Opublikowano 30 sierpnia 2011 Ja się parę dni temu dorobiłem Bravi KDL-24EX320. Kupiłem go głównie pod kompa ale jak testowałem na ps3 aż byłem w szoku 0_o Obraz jak żyleta. FULL HD. Cena ok 1400 za nówkę. Cytuj
gacoll 0 Opublikowano 9 września 2011 Opublikowano 9 września 2011 Szukam czegos w rozmiarze 37" i cenie ~2k. Glownie pod PS3 i DVD/BD, rzadziej kablowke (sd). Macie jakies propozycje? Cytuj
zduniacz 123 Opublikowano 17 września 2011 Opublikowano 17 września 2011 Ja się parę dni temu dorobiłem Bravi KDL-24EX320. Kupiłem go głównie pod kompa ale jak testowałem na ps3 aż byłem w szoku 0_o Obraz jak żyleta. FULL HD. Cena ok 1400 za nówkę. Widze na necie ze ludzie narzekają na kąt widzenia - obraz jest ładny praktycznie tylko gdy siedzi się idealnie na wprost - mozesz napisac jak to jest? Brat mi oddal swojego x360 i chce kupic pod niego telewizor, zalezy mi na za(pipi)sitym obrazie i rozmiar maks 32, min. 24' cale - moze ktos cos polecic do ok. 1,7 tys? Przeszedlem sie do Saturna i obraz na mnei zrobil ten: Oraz Phillips PFL 6606 H 12, robil dobre wrazenie, no ale kosztowal 2000zl - chetnie poznam sie z opinia znawcow, bo sam nie siedze w temacie HD.. Widzialem jeszcze monitory, niektore naprawde obraz zylety - nadaja sie one pod konsole? Czasem tez chcialbym cos w kablowce obejrzec, choc to nei priorytet. Cytuj
cineeek 2 Opublikowano 25 września 2011 Opublikowano 25 września 2011 http://allegro.pl/telewizor-led-samsung-ue37d5000-fullhd-100hz-i1840878878.html polecam, w tej cenie nie ma lepszego telewizorka. Cytuj
tomci23 55 Opublikowano 16 października 2011 Opublikowano 16 października 2011 Szukam lcd do 3tys od razu mowie że 3d odpada jest do dla mnie na dzień dzisiejszy zbędny wydatek.Posiada ktoś z was coś ciekawego w domu ja osobiście myślałem nad szajsungiem lub sharpem 42,46cali możecie coś polecić Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi