stoodio 2 075 Opublikowano 17 kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 kwietnia 2011 Might & Magic Clash of Heroes to niezwykle udane połączenie strategi turowej oraz gry logicznej, całość została okraszona elementami cRPG. Osobiście postrzegam tę grę jako najlepszy dostępny do tej pory tytuł na NDS (wciąga jak cholera). Teraz mamy okazję zagrać w odpicowaną wersję na Naszych Czarnulkach. Mimo, iż ukończyłem grę na kieszonsolce Nintendo, rzuciłem się na demko z wywieszonym jęzorem. Pierwsze co mi się rzuciło w oczy (i w uszy) to udoskonalona jakość audio/video. Rozgrywka pozostała niezmieniona - dzieli się na ekran eksploracji oraz walki. Termin genialna prostota, pasuje do tej gry jak ulał. Poniżej trailer, demko dostępne na PSN. http://www.youtube.com/watch?v=gSWEhR2m7vU 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 17 kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 kwietnia 2011 Bardzo fajna gra. Kupiłem i polecam. System walki jest prosty, a jednocześnie wystarczająco skomplikowany żeby dawał frajdę. Mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza
genjuro 83 Opublikowano 17 kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 kwietnia 2011 Fantastyczna gierka. Grywałem co nieco w HoM&M na PC ( ale wolałem serie Dis(pipi)les), ale to zupełnie coś innego. Wspólne jest tylko universum świata Ashan. Nawet motywy muzyczne ( choć zremiksowane) są takie same jak w HoM&M 5. Napewno kupię jak ogram to co mam do ogrania. To prawda, system walki wciąga jak bagno Cytuj Odnośnik do komentarza
humanno 201 Opublikowano 17 kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 kwietnia 2011 Ja po demku bradzo sie zajawiłem, skladka zorganizowana niech ktoś z kartą dołaczy Zawsze boli mnie brak czytanych dialogów, no ale to port z DS to chyba zbyt wiele wymagam. Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 18 kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2011 Kampania Elfów ukończona ~7h na liczniku Nie wiem czemu nie zdecydowano się na dodatnie platyny do tego tytułu - content'u spokojnie by wystarczyło na wszystkie pucharki. Multi daje radę - coś czego brakowało na NDS'ie, na razie stoczyłem jedną walkę z jakimś szczypiorkiem (myślał, że mu gładko pójdzie bo dość szybko zabrał mi ~50% hp) grało się przednio, szala zwycięstwa przychylała się w obydwie strony, ostatecznie moja taktyka "szybkiego dziobania" odniosła sukces (koleś pod koniec miał dwie "naładowane" jednostki 3ciego poziomu, nie zdążył ich jednak "odpalić" przed śmiercią...). Gra jest naprawdę godna polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza
humanno 201 Opublikowano 18 kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2011 he, potyczka potrafi zając dobre kilkanaście min, a jeszcze z lasu nie wyszedlem ;] ponadto wcale nie jest łatwo. Troche brakuje mi wiecej aktywnoscie poza walką bo to jest jakies 30sec chodzenia - 10 min walki - 30 sec chodzenia... ale jest git. Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 19 kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2011 W porównaniu do wersji NDS, Potyczki wydają się być bardziej czasochłonne, do tego dochodzą znacznie dłuższe loading'i - stąd wrażenie, że stosunek walki do eksploracji wydaje się być zachwiany. Bywa czasem irytujące... Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 19 kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2011 No jestem już bliżej końca niż początku kampanii ludzi i jak na razie jedyne zastrzeżenie to czas loadingów. Rzeczywiście można się zdenerwować. Cytuj Odnośnik do komentarza
humanno 201 Opublikowano 19 kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2011 4 grywalne rasy? elfy, ludzie, te jakieś czarodzieje i ktos jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 19 kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2011 4 grywalne rasy? elfy, ludzie, te jakieś czarodzieje i ktos jeszcze? Sylvan - Elfy Haven - Ludzie Necropolis - Trupki Inferno - Demony Academy - Czarodzieje Cytuj Odnośnik do komentarza
blacklagoon 2 Opublikowano 20 kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2011 Zakupiłem z nudów i jestem bardzo mile zaskoczony. Niby nie przepadam za tego typu gierkami ale ta jest naprawdę dobra. Jestem akurat na początku kampanii ludzi i muszę napisać, że zabawa jest przednia. Gra wcale nie jest taka łatwa ale też nie frustruje. Jedyny minus to, tak jak już zostało powiedziane, trochę przydługie loadingi i ich częstotliwość. Multi nie sprawdzałem, zabiorę się za to jak odblokuje wszystko w singlu. Aha, jeśli ktoś chce wymasterować wszystkie jendostki to nie obejdzie się bez dodatkowego grindowania mobów bo kampania ma za mało expa, przynajmniej tak jest w przypadku elfów. Cytuj Odnośnik do komentarza
humanno 201 Opublikowano 20 kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2011 (edytowane) qrde gra ma to do siebie, ze chwilami juz po jakis 2h przychodzi mysl ze torche nuda się wkrada po kolejnej puzzlo-walce, ale zaraz po jej skonczeniu występuje syndrom "a moze jeszcze 1 i ide" :] ale dobrze ze wlasnie kończą mi sie elfiki bo ciekaw jestem innych jednostek. ps. jak działają jednorożce? tutka chyba do nich nie bylo. Tak jak jelenie? ps. ...jak ktos ma problem z kolorami ( ) to czasami mozna spieprzyć akcje Edytowane 20 kwietnia 2011 przez humanno Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 20 kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2011 (edytowane) ps.jak działają jednorożce? tutka chyba do nich nie bylo. Tak jak jelenie? Podobnie. Różnica jest w umiejętności specjalnej. Jelenie tylko przeskakują przez ściany, a jednorożce podczas ładowania tworzą tarcze na 3 pola (lewo, prawo i jednorożec) dlatego są jedną z najbardziej przegiętych jednostek w całej grze. Zresztą w ogóle rasa elfów jest trochę przegięta. Za(pipi)isty czar, genialne jednostki specjalne (druidy do lockowania innych championów, treanty to genialna defensywa z atakiem, jednorożce to totalny OP i zajmują tylko 2 pola), niskie charge time'y dla normalnych jednostek. Masakra. Edytowane 20 kwietnia 2011 przez estel Cytuj Odnośnik do komentarza
humanno 201 Opublikowano 20 kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2011 o widzisz, a ja je odstawiłem jakich uzywacie artef? ja w zasadzie zbroja +25% HP reszta wydaje sie slaba w porowananiu do niej.. Cytuj Odnośnik do komentarza
mersi 804 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2011 Gram elfami i przy pokonaniu Sir Straty wyskakuje mi game over 2 razy go pokonałem, raz mu wyzerowałem HP a drugi to zabiłem tego ziomka z tarczą co tak ucieka, no i wyskoczył game over defeat, nie wiem co robić Cytuj Odnośnik do komentarza
humanno 201 Opublikowano 22 kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2011 Sir kto? gdzie to jest, kto to? Cytuj Odnośnik do komentarza
drk2 7 Opublikowano 22 kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2011 Tego ziomka z tarczą nie wolno uszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 25 kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2011 (edytowane) Zaczynam właśnie kampanię demonów (~17h na liczniku) i dopiero teraz pojawia się lekkie zmęczenie materiału - nigdy nie lubiłem tej strony konfliktu (ani w serii HoM&M ani w Disi(pipi)les). Jestem ciekaw jakich jednostek/artefaktów używaliście w poszczególnych kampaniach? Mój setup: Sylvan:3x Łucznik/Jeleń/Jednorożec (Boost Boots) Haven:3x Włócznik/Knight/Anioł (Golden Spear) Necropolis: 2x Ebony Guard/Zombie/Wampir/Duch (pierścień zadający wrogiemu bohaterowi 2hp/tura) Edytowane 25 kwietnia 2011 przez stoodio Cytuj Odnośnik do komentarza
humanno 201 Opublikowano 25 kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2011 A ja zacząłem przed chwilą Necro, jakies 13h Elfami jechalem prawie caly czas ze zbroją +25%hp jednostki rózne + jeleń. Ludzie rycerz + jeździec + anioł Cytuj Odnośnik do komentarza
humanno 201 Opublikowano 7 maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2011 (edytowane) Jak wam poszlo z finalowym bossem? Ja dzis mając 31h na liczniku dotarlem do niego ale nie chcialo mi sei meczyc i narazie zaprzestalem na 2ch probach, ale nie bylo co zbierac ;] jest z nim przeginka? Edytowane 7 maja 2011 przez humanno Cytuj Odnośnik do komentarza
drk2 7 Opublikowano 7 maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2011 Łatwo nie jest ale przeginki nie ma, poległ po 3 podejściach, głównie od ataków specjalnych trójkątem. Trzeba dużo murów stawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza
mersi 804 Opublikowano 8 maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 maja 2011 A jestem właśnie na końcu gry gdzie sie gra Godriciem, gdzie jest już cała 5 bohaterów a walczymy naprzeciwko ziomkowi z demonami, na początku rundy ładują sie mu 2 te duże jakby byki co potrzeba na ich uruchomienie 4 ludzików, nie wiem jak właśnie je pokonać bo po 5 rundach ładowania ich poprostu mnie rozwalają a ja nie mam jak sie poprostu obronić, macie jakieś jak go pokonac? Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 11 maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 maja 2011 (edytowane) A jestem właśnie na końcu gry gdzie sie gra Godriciem, gdzie jest już cała 5 bohaterów a walczymy naprzeciwko ziomkowi z demonami, na początku rundy ładują sie mu 2 te duże jakby byki co potrzeba na ich uruchomienie 4 ludzików, nie wiem jak właśnie je pokonać bo po 5 rundach ładowania ich poprostu mnie rozwalają a ja nie mam jak sie poprostu obronić, macie jakieś jak go pokonac? Teoretyzuje na podstawie doświadczenia z obcowania z wersją NDS (nie doszedłem jeszcze do tego etapu na PS3). Postaraj się postawić elitarne jednostki na przeciwko tych "jakby byków" (jeśli jest czas na odpalenie gryfa, to być może zmieciesz "byka" z powierzchni ziemi) - osłabią atak. Pamiętaj także o murku - specjalnej zdolności Godric'a, spamuj włócznikami - zayebista jednostka (link & fusion FTW) Edytowane 11 maja 2011 przez stoodio Cytuj Odnośnik do komentarza
Fru 4 Opublikowano 30 maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 maja 2011 Ma ktoś może rozwiązania do wszystkich Puzzli lub zna jakąś stronkę z takowymi bo przy paru się zaciąłem ? Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 30 maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 maja 2011 http://www.gamefaqs.com/ds/960173-might-and-magic-clash-of-heroes/faqs/59606 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi