Fenix 3 Opublikowano 19 kwietnia 2011 Opublikowano 19 kwietnia 2011 Numer dostępny od 20.04 (środa) Hail to the King, baby! Kolejny numer PSX Extreme wylądował właśnie przed Wami, tradycyjnie wypchany po brzegi ciekawym stuffem. Rzekłbym nawet, że momentami nietypowym -jeśli zajrzycie do zapowiedzi Duke Nukem Forever, wszystko będzie jasne. Gdy SoQ dostał pada do ręki i grywalny kod przed oczy, najpierw się uszczypnął, żeby upewnić się, że nie śni - a potem przeorał go na wszystkie strony i wysmarował jeden z pierwszych na świecie playtestów. Ale to nie wystarczyło - Książę po kilkunastu latach na smyczy okazał się tak wyposzczony i spragniony mediów, że sam postanowił wpaść do redakcji i poskładać swoje strony, pokazując swój kunszt również w tej dziedzinie. Pozostawię to bez komentarza. (...) W sekcji „Co Nowego?” jak zwykle znajdziecie zajawki kilku gorących produkcji - to m.in. efekt mojego wypadu na wiosenny event Electronic Arts w Londynie. Obok miażdżącego zmysły Battlefielda 3, krwawo-psychodelicznych przygód Alicji czy nowej produkcji tercetu Suda/Mikami/Yamaoka nie można przejść obojętnie. W recenzjach Kali popuszcza w nogawki ogrywając pełną wersję długo oczekiwanego Mortal Kombat. Mamy też dwa recenzenckie starcia: wielbiciele wirtualnych kortów dostają aż dwa tenisy do wyboru, a zwolennicy hurtowych siekanek we wschodnich realiach dwie gry z "Warriors" w nazwie. Które lepsze i dla kogo? Powoli także musimy chyba przestać podniecać się cyfrową dystrybucją - bynajmniej nie dlatego, że nas nie zaskakuje, ale właśnie dlatego, że comiesięczne perełki z Sieci to już praktycznie standard. Nie inaczej jest w tym miesiącu - jedna z takich zgarnęła najwyższą ocenę w numerze. Tradycyjnie smakowite kąski czekają wielbicieli naszej publicystyki. Premiera i recenzja Tomb Raider Trilogy na PS3 były świetną okazją do przyjrzenia się tym wszystkim remake'om, które ostatnio zalewają rynek. Wydawcy serwują nam odświeżone kotlety i wielu głodomorów klasyki daje się skusić takim daniom. Czy to nowa plaga, czy może powinniśmy się cieszyć? Zainicjowaliśmy też nowy cykl - w dobie licznych sequeli i puchnących w kolejne odsłony serii, będziemy starali się porównywać kolejne części między sobą, szczególnie w przypadkach gdy kilka tytułów tego samego IP pojawia się w przeciągu kilku lat na tej samej platformie. Tymczasem wraz z nadejściem Portala 2, Valve implementuje elementy swego serwisu-molocha Steam w struktury PSN i PlayStation 3. Jeżeli wydaje Wam się, że Was to nie interesuje, to... zapewne tylko Wam się wydaje. Kłopoty zaczną się, gdy będziecie mieli problem z odsprzedażą używanej wersji najnowszego hitu Valve. Dlaczego? Zapraszam do lektury... [butcher@psxextreme.pl] PROSIMY NIE PODAWAĆ OCEN GIER ZRECENZOWANYCH W TYM NUMERZE! RECENZJE PS3 Crysis 2 Dynasty Warriors 7 Mortal Kombat MotoGP 10/11 Tomb Raider Trilogy Top Spin 4 Virtua Tennis 4 Warriors: Legends of Troy We Dare WWE All Stars X360 Crysis 2 Dynasty Warriors 7 Mortal Kombat MotoGP 10/11 Top Spin 4 Virtua Tennis 4 Warriors: Legends of Troy WWE All Stars Wii Virtua Tennis 4 We Dare POCKET Dissidia 012: Final Fantasy Gods Eater Burst Lord of Arcana Okamiden Pilotwings Resort Pokemon Black & White The 3rd Birthday Tom Clancy's Ghost Recon: Shadow Wars Tom Clancy's Splinter Cell 3D BEZ TEKTURY Back to the Future: The Game - Ep. 1 & 2 Chime Super Deluxe Explodemon Ghostbusters: Sanctum of Slime Halo Reach - Defiant Map Pack Hoard Might & Magic: Clash of Heroes HD Stacking: The Lost Hobo King StarDrone Swarm CO NOWEGO? CO NOWEGO Anarchy Reigns Battlefield 3 Dragon's Dogma Kingdoms of Amalur : Reckoning Pandora's Tower Resident Evil: Operation Raccoon City Saints Row: The Third Spider-Man: Edge of Time PLAYTESTY Alice: Madness Returns Duke Nukem Forever Dungeon Siege III SBK 2011: FIM Superbike WC Shadows of the Damned POZOSTAŁE HARDKOR Graczpospolita Od gracza dla graczy Okiem maniaka Oko czy kamera Powrót do przeszłości - ColecoVision Przez pryzmat serii - MotorStorm Steam, Portal 2 i PS3 Szmugler To było grane Wypożyczalnia wirtualnych bohaterów WARTE UWAGI Konsole zatrzymują rozwój gier LBP2 Zone Mortal Kombat - dyskusja Przeżyj to jeszcze raz z Sony Razer Chimaera SWG Headset - test PROSIMY NIE PODAWAĆ OCEN GIER ZRECENZOWANYCH W TYM NUMERZE! Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 19 kwietnia 2011 Opublikowano 19 kwietnia 2011 Prenumerata już doszła, o ile na początku byłem średnio zadowolony, tak przez ostatnie kilka miesięcy 'dajecie radę' jak się patrzy. Na razie tylko przejrzałem i co tu dużo gadać - kolejny świetny numer. Podobają mi się te nowe okładki z obwódkami, są takie... Salonowe Wewnętrzna zmiana graficzna wprowadzona kilka numerów też dobrze wypadła. Miło, że idziecie z duchem czasu i stajecie się coraz bardziej nowocześni, magazyn na tym wiele zyskuje. Oby tak dalej. 1 1 Cytuj
Zwyrodnialec 1 723 Opublikowano 19 kwietnia 2011 Opublikowano 19 kwietnia 2011 Interesuje mnie przede wszystkim recka MK i Okamiden. Do tego playtest Shadows of the Damned. Okładka bardzo fajna, chociaż lepsze były do wyboru arty z MK, ale i tak jest dobrze. Szkoda, że nie ma zgrentgenów, a przecież można było podyskutować o Dead Space 2, Bulletstorm, Killzone 3, czy Crysis 2. Cytuj
aux 3 807 Opublikowano 19 kwietnia 2011 Opublikowano 19 kwietnia 2011 Okładka z Dukem miażdży, kupię dwa egzemplarze. Fani Mortala też będą szczęśliwi. Super że już jutro nowy numer, poprzedni przeczytałem dwa razy, konkurencję (tą dobrą) też. Strasznie jestem ciekaw recki Crysisa. No i tych piersi. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 19 kwietnia 2011 Opublikowano 19 kwietnia 2011 kurcze juz kolejny raz zabrakło recki jednej z głosniejszych gier - portal 2 bedzie tak samo jak w przypadku RDR - czytanie recki miesiąc po przejsciu gry jest średnio fajne Cytuj
mersi 804 Opublikowano 19 kwietnia 2011 Opublikowano 19 kwietnia 2011 (edytowane) Roger kiedy napiszesz w "Powrocie do przeszłości" coś o PSX lub PS2? Widze ze napisałeś o wszystkich konsolkach co są w ramce po prawo, nawet są podane w których numerach można o nich przeczytać, wiec myślałem że w aktualnym zobacze w powrocie coś o PSX/PS2 a tutaj wyskakujesz z ColecoVision, nie wiem na jakąś specjalną okazje zostawiłeś to sobie czy na koniec "historie" o PSX/PS2? bo już sam nie wiem... Edytowane 19 kwietnia 2011 przez Merson Cytuj
Don_Pedro 5 Opublikowano 19 kwietnia 2011 Opublikowano 19 kwietnia 2011 Szkoda, ze nie udalo sie zrecenzowac Portal 2... ale numer tak czy siak gruby! Bedzie co czytac Cytuj
Marchi 19 Opublikowano 19 kwietnia 2011 Opublikowano 19 kwietnia 2011 Super playtesty, ale - mimo, że rzadko narzekam - to w tym miesiącu z recenzjami daliście ciała. Gdyby nie również przełożony Crysis to mielibyśmy tylko Mortala. O ile Noire był marzeniem, to Portala mogliśmy się chyba spodziewać, a SOCOM powinien być obowiązkowo. Cóż, ostatnie miesiące pokazują, że recenzje chyba również powinny przenieść się na portal. Czasopismo = publicystyka + wasze materiały eksluzywne z gier przedpremierowych. Wszystko inne traci sens z miesiąca na miesiąc. Oczywiście ja jestem fanem zarówno książek (a nie e-bboków) i czasopism "namacalnych", tylko że niestety jak wychodzi PE to większość newsów z "co nowego" znam, recenzje obczajone (choć wasza opinia jest dla mnie ważna, tylko że powinna być dostępna jak najszybciej...). Myślę również, że grono ludzi, którzy całą wiedzę czerpie z magazynu bo np. nie ma internetu jest nie wielkie i kurczy się z miesiąca na miesiąc. Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 19 kwietnia 2011 Opublikowano 19 kwietnia 2011 Roger kiedy napiszesz w "Powrocie do przeszłości" coś o PSX lub PS2? Widze ze napisałeś o wszystkich konsolkach co są w ramce po prawo, nawet są podane w których numerach można o nich przeczytać, wiec myślałem że w aktualnym zobacze w powrocie coś o PSX/PS2 a tutaj wyskakujesz z ColecoVision, nie wiem na jakąś specjalną okazje zostawiłeś to sobie czy na koniec "historie" o PSX/PS2? bo już sam nie wiem... Przecież PS2 nie tak dawno dostał mega obszerny na temat swojej historii. Sprawdz numery w którym usuwano konsolometr PS2. Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 19 kwietnia 2011 Opublikowano 19 kwietnia 2011 Mocny numer, obie okładki przednie, w końcu. Cytuj
Zwyrodnialec 1 723 Opublikowano 19 kwietnia 2011 Opublikowano 19 kwietnia 2011 Roger kiedy napiszesz w "Powrocie do przeszłości" coś o PSX lub PS2? Widze ze napisałeś o wszystkich konsolkach co są w ramce po prawo, nawet są podane w których numerach można o nich przeczytać, wiec myślałem że w aktualnym zobacze w powrocie coś o PSX/PS2 a tutaj wyskakujesz z ColecoVision, nie wiem na jakąś specjalną okazje zostawiłeś to sobie czy na koniec "historie" o PSX/PS2? bo już sam nie wiem... Przecież PS2 nie tak dawno dostał mega obszerny na temat swojej historii. Sprawdz numery w którym usuwano konsolometr PS2. O PSX-ie też już było i po raz 10-ty będzie o tym, jak to Nintendo wyrolowało Sony z napędem CD, a potem Sony ruszyło własną ścieżką... Cytuj
Słupek 2 181 Opublikowano 20 kwietnia 2011 Opublikowano 20 kwietnia 2011 (edytowane) Numer na razie tylko przekartkowany ale z tego widziałem to konkretny ;] (no prawie). Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to "bazgroły" w playtescie Duke - dobry patent. A hasła z Master Chiefem i przekreśloną oceną końcową (wstępną) geniusz hehe. Cieszy mnie, że to Kali napisał recenzje MK, artykuł "Przeżyj to jeszcze raz z Sony" wydaje się być ciekawy. Szczególnie, że "lubię" się w klasykach heh. Jeżeli chodzi o zapowiedzi, playtesty jest dobrze (Shadow of Damned w końcu) a byłoby świetnie gdyby znowu nie brak L.A. Noire ;/. Nie chcę nic pisać ale konkurencja zrobiła już dwie konkretne zapowiedzi w zasadzie to playtesty. Nie wspominając już o "pudelkowych serwisach" (nie będę podawał nazw) tymczasem w PSX-ie o ile pamiętam były tylko 2 zapowiedzi. Szkoda, szkoda tym bardziej, że nowych informacji jest od zatrzęsienia, sytuacja analogiczna jak z RDR (jedna zapowiedź i recenzje po premierze). Nie tak się traktuje jednego z możliwych kandydatów do GOTY ;p. No i zabrakło mi tak jak Zwyrolowi Zgrentgenów, gier do podyskutowania nie brakuje (Bulletstorm, DS2, K3, C2) a zaraz "nazbiera" się jeszcze WIĘCEJ. Aha, gdzie jest Region filmowy ? To tyle na razie z marudzenia ;] PS. Dajcie KĄCIK BIJATYK!!! Edytowane 20 kwietnia 2011 przez SłupekPL 1 1 Cytuj
kuku 0 Opublikowano 20 kwietnia 2011 Opublikowano 20 kwietnia 2011 Jak do mnie numer super A okładka ta z MK lepsza. No dawno nie miałem tyle do czytania fajnie recezje ale najlepsze chyba nowości np MK i wiele innch Cytuj
nero2082 822 Opublikowano 20 kwietnia 2011 Opublikowano 20 kwietnia 2011 recenzja MK wymusza szybszy trucht do kiosku, podnieciłem się jak mała dziewczynka, jak ocena MK będzie poniżej 9 to rzucę numerem w twarz kioskarce Cytuj
Kali 85 Opublikowano 20 kwietnia 2011 Opublikowano 20 kwietnia 2011 recenzja MK wymusza szybszy trucht do kiosku, podnieciłem się jak mała dziewczynka, jak ocena MK będzie poniżej 9 to rzucę numerem w twarz kioskarce To wsadź magazyn do reklamówki i od razu dołóż cegłę)) Cytuj
Di 847 Opublikowano 20 kwietnia 2011 Opublikowano 20 kwietnia 2011 (edytowane) PS. Dajcie KĄCIK BIJATYK!!! 1. Hyde Park Amera. 2. Dodatek do recenzji Mortal Kombat. Takie dwie podpowiedzi :smile: Edytowane 20 kwietnia 2011 przez Di Cytuj
Słupek 2 181 Opublikowano 20 kwietnia 2011 Opublikowano 20 kwietnia 2011 Podpunkt pierwszy przeczytany ;] Zwracam honor i cieszę japę ;p Cytuj
Gość Orson Opublikowano 20 kwietnia 2011 Opublikowano 20 kwietnia 2011 recenzja MK wymusza szybszy trucht do kiosku, podnieciłem się jak mała dziewczynka, jak ocena MK będzie poniżej 9 to rzucę numerem w twarz kioskarce To wsadź magazyn do reklamówki i od razu dołóż cegłę)) tak zastraszyliście Kaliego, ze amer go przebił w ocenie, teraz nawet gdyby wymyslono kwadrature koła , Kali 9 + nie da , wiadomo czemu xd nr przekartkowałem na razie , kudosy jednak dla Traczyka, fajnie prowadzisz Dawid kącik sportowy, wprowadx jednak do opisu drużyn "strzałeczki", żaden domorosły Jacek Gmoch sie bez tego obejść nie może a kącik filmowy gdzie? I Myszaqu wróc, aj beg ju Cytuj
Kmiot 13 836 Opublikowano 20 kwietnia 2011 Opublikowano 20 kwietnia 2011 Nie ma kącika filmowego? Ue, to nie kupuję numeru 1 1 Cytuj
Gość Orson Opublikowano 20 kwietnia 2011 Opublikowano 20 kwietnia 2011 Kmiot, dow(pipi) ci sie lekko przytępił, ty wiesz? Osobiscie bardzo sobie cenie Myszaqa ,zarówno w kontekscie "tej ledwie strony" kacika filmowego jak i oczywiscie w kontekscie recenzji. Tak, ze bardzo bym sie ucieszył gdyby powrócił w pewnym formacie.....Myszu , nie bądź swinia, wygospodaruj troche czasu na jedną- dwie recenzje + kącik filmowy Cytuj
daras 3 Opublikowano 20 kwietnia 2011 Opublikowano 20 kwietnia 2011 I ja rowniez mam nadzieje, ze region filmowy powroci, bo jest to jedyna gazeta z ktorej czerpie info o najnowszych premierach BD. Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 20 kwietnia 2011 Opublikowano 20 kwietnia 2011 Podbijam. Region Filmowy musi być. I z Myszakiem. Wolałem, kiedy Walkiewicz pisał "po swojemu", nie rozumiałem połowy słów, ale był bardziej charakterystyczny, w poprzednim numerze Jego recenzje wyglądają jak z Super Expresu. Czyli co, Mortal ma mniej niż 9 ? To nieistotne, fani i tak będą się masturbować przy fatalach Scorpiona i Sub Zero , grunt, że reckę pisał Kali i jest nafaszerowana wszystkimi yeah! wow! osom!. Kcem tesz koncik biatyk . Cytuj
Kmiot 13 836 Opublikowano 20 kwietnia 2011 Opublikowano 20 kwietnia 2011 Kmiot, dow(pipi) ci sie lekko przytępił, ty wiesz? Osobiscie bardzo sobie cenie Myszaqa ,zarówno w kontekscie "tej ledwie strony" kacika filmowego jak i oczywiscie w kontekscie recenzji. Tak, ze bardzo bym sie ucieszył gdyby powrócił w pewnym formacie.....Myszu , nie bądź swinia, wygospodaruj troche czasu na jedną- dwie recenzje + kącik filmowy Ale czemu uważasz, że to dowci'p? Osobiście zaczynam lekturę każdego numeru od właśnie kącika filmowego i piszę to śmiertelnie poważnie. Cytuj
Gość Orson Opublikowano 20 kwietnia 2011 Opublikowano 20 kwietnia 2011 Aha, ok. Jestes jak premier Rosji, nigdy nie wiem kiedy ten facet żartuje. Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 20 kwietnia 2011 Opublikowano 20 kwietnia 2011 (edytowane) Powiedział bym, że wtedy, kiedy się uśmiecha, ale on nigdy się nie śmieje (Putin) Edytowane 20 kwietnia 2011 przez Kazub Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi