Opublikowano 21 kwietnia 201113 l Czemu nie ma tematu oO? Disgaea 4 się robi, ta gra jest tak samo ważna jak Uncharted 3 Tu trailer: Trójka jest GENIALNA, więc nie mogę się doczekać. edit: teraz widzę, że w Japonii już wyszła... Zebrała 33/40 w Famitsu. I najwyraźniej do Europy dotrze na jesień. YEAAAAAH!!!
Opublikowano 21 kwietnia 201113 l Disgaea 4 się robi, ta gra jest tak samo ważna jak Uncharted 3 A i tak zagra w nią w Polsce całe 30 osób, tak samo jak inne gierki od NISA Szkoda tylko, że wychodzi w tym samym miesiącu co Resistance 3, więc chyba będzie musiała gierka trochę poczekać. No chyba, że tak się zachwycę 3, która jeszcze przede mną, że oleję Resa ;]
Opublikowano 5 września 201113 l Disgaea 4 juz u mnie w domu,zamowilem Super Exclusive Premium Edition i wszystko wyglada poprostu swietnie,bajka! Pewnie tego nie rozpakuje z folii bo az szkoda:<
Opublikowano 6 września 201113 l Do mnie też doszła, obyło się bez cła, wartość paczki - 19,99$ Jakby ktoś chciał zobaczyć jak to wygląda w środku, to porobiłem zdjęcia http://www.ps3site.pl/ps3-site-polska-przedstawia-disgaea-4-premium-edition-figurine-set-foto/85079
Opublikowano 18 września 201113 l Ja zamawiałem Premium Edition. Bałem się że paczka z figurkami będzie na tyle duża że celnicy się nią zainteresują i dorzucą mi cło i vat. Velius ile dostałeś zniżki na wysyłkę. Ja zapłaciłem 15.48 $.
Opublikowano 18 września 201113 l Opinie? Zdecydowanie lepsza niż D3. Fabuła wydaje się mieć większy sens (pod przykrywką humorystyczną ukryte są realne problemy jak fatalne rządy, korupcja i niezadowolenie reszta społeczeństwa). Cieszy oko nowa grafika. Valvatorez i Fenfen są jako bohaterowie lepsi niż Mao. Z nowinek nie bardzo korzystałem na razie (edytor map i swoich statków pirackich), jedynie opcja parlamentu wydaje sie być konkretna. Jeśli D3 się spodobało, to czwórka spodoba się jeszcze bardziej.
Opublikowano 23 września 201113 l Skrobnąłem swoją recenzję na PS3Site: http://www.ps3site.pl/recenzja-disgaea-4-a-promise-unforgotten-ps3/86477
Opublikowano 3 października 201113 l Jestem aktualnie po drugim runie, nabite mam 40h i muszę powiedzieć,że to definitywnie najlepsza część serii i to pod każdym możliwym względem. Gram jak opętany do czasu aż dark souls przyniesie kurier.
Opublikowano 28 czerwca 201212 l elo mam problem bo chyba czegos nie rozumie atk i def mam po 16 mil a reszta tak po 5 mil i jak w chodze do item world w land of carnage gdzie przeciwnicy maja statystyki po 1 mil nie jestem w stanie przeżyć ani jednego ataku ???
Opublikowano 3 lipca 201212 l Pytanie do tych co grali: najpierw przejść 3, a potem 4, czy od razu zabierać się za 4?
Opublikowano 5 lipca 201212 l Autor Przejdź sobie 3, a potem 4 (która ponoć jeszcze lepsza pod każdym względem). W ten sposób będziesz miał radochę z obu produkcji <ok>
Opublikowano 5 lipca 201212 l Autor No cóż, nie mogę się zgodzić. Już dla samej fabuły warto zagrać w 3kę, bo wg mnie jest genialna ;p
Opublikowano 20 grudnia 201311 l Ja jeszcze gram. Przygotowuje się do zabicia Baala. Mam już ponad 200 godzin na liczniku a nadal jestem na niego za słaby.
Opublikowano 20 grudnia 201311 l Ja mam cos koło 180, ale postaci dopiero ok. 370 lvelu. Drugi raz mknę przez historię, by dojść do post game. Nie czje tylko tych duszków w broniach etc. Mam nadzieję, że z czasem się wyjaśni:)
Opublikowano 20 grudnia 201311 l U mnie postacie drugi raz dobiłem do 9999 levelu. A pomimo tego że mój Valvatorez ma 10 milionów HP i tak ginie od powitalnego ciosu Baala zanim zdąży wyjść z portalu.
Opublikowano 20 grudnia 201311 l Czytałem sporo na forach i z tego, co piszą ważniejsze od lvu postaci są bronie jakimi sie posługują. Może doładuj jakąs broń? Edytowane 20 grudnia 201311 l przez Ken Marinaris
Opublikowano 20 grudnia 201311 l Mam już prawie wszystkie ostatecznie bronie podładowane ma maxa więc z zadawaniem ciosów nie miałbym większych problemów. Problem w tym że mam za mało HP. Zadną postacią nie mogę wyjść z portalu bo na dzień dobry dostaje automatyczny cios i już po mnie.
Opublikowano 29 grudnia 201311 l Wreszcie dopakowałem niektóre z innocents na maksa (Gladiator, Sentry, Tutor i Marksman na lvu 19998). Pozostaje tylko zduplikować kilkadziesiąt razy zawierającą je rzecz i stanę się niemal niepokonany. Chciałbym jeszcze rozwinąc na maxa te odpowiedzialne za doładowanie zbroi (Guardian) i poszczególnych broni. Statician na razie poza zasięgiem, bo reverse pirating musiałbym zrobić, a na razie się nie zanosi:(
Opublikowano 30 stycznia 201411 l Ja zawsze miałem opory w związku z duplikowaniem rzeczy w grze. Dla mnie zalatuje to tanim trikiem. Postanowiłem przejść grę bez tego rodzaju ułatwień.