Stona 569 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Opublikowano 21 kwietnia 2011 No to jak wrażenia. Ja na razie widziałem tylko filmik z co-opa i całkiem przyjemna rzecz, jak wygląda sprawa singla? Jest to dużo dłuższe niż 1? Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Opublikowano 21 kwietnia 2011 (edytowane) no podobno 2 razy dluzsze niz jedynka. jestem w chapterze 7 i czas gry z jedynki pekl juz jakis czas temu. ile w co-op sie spedzi nie mam pojecia. poziom zagadek jak dla mnie taki sam jak w jedynce a nowe mechaniki sa bardzo fajne (srednio mi sie podoba bialy zel tylko). historia interesujaca i humor w stylu jedynki. edit. przed chwila skonczone. nadal nie zaluje zakupu. glados <3 Edytowane 21 kwietnia 2011 przez Gattz Cytuj
Mikes 65 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Opublikowano 21 kwietnia 2011 za-je-bi-ste, jestem w bodaj 8, gram ciągle ucieszony, teksty, FABUŁA, genialny, wręcz monumetalny design poziomów, zróżnicowanie. Wykonanie po prostu miecie, source to genialny silnik, na moim przeciętnym laptopie chodzi w medium/hard b. płynnie i wygląda świetnie. rewelacja. Cytuj
Shankor 1 651 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Poczekam, aż dadzą za darmo. Tak wyczekałem na P1. Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 25 kwietnia 2011 Opublikowano 25 kwietnia 2011 source to genialny silnik, na moim przeciętnym laptopie chodzi w medium/hard b. płynnie i wygląda świetnie. rewelacja. Oj zdecydowanie, moj ulubiony silnik. Podczas odpalania gry zdziwiłem się, że użyli go własnie w P2, no bo w końcu 7 lat, to dużo, ale grafika nadal wysmienita, zreszta nie ona tutaj jest najwazniejsza. Jestem dopiero w 3 rozdziale, na razie zadne zagadki nie byly problemem i mimo ich latwosci i tak jest jest niezla radocha z rozwiazywania. Mam nadzieje, ze im dalej tym trudniej bedzie. Jedyne co irytuje, to ekrany ladowania. Humor, dialogi, glados - loffam Cytuj
django 549 Opublikowano 25 kwietnia 2011 Opublikowano 25 kwietnia 2011 podobno Valve zatrudnilo polowe ludzi odpowiedzialnych za Black Mesa i teraz dlubia nad tym razem Cytuj
django 549 Opublikowano 26 kwietnia 2011 Opublikowano 26 kwietnia 2011 w takim razie na serio nigdy sie tego nie doczekamy ;f Cytuj
scuff 463 Opublikowano 26 kwietnia 2011 Opublikowano 26 kwietnia 2011 coop ma inne misje niz singiel czy wszystko to samo? Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 26 kwietnia 2011 Opublikowano 26 kwietnia 2011 ...ale znanie fabuły singla (tzn w sumie paru szczegółów z niej) mile łechcze w trakcie co-opa Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 27 kwietnia 2011 Opublikowano 27 kwietnia 2011 Pytanie do tych co ukończyli singla ORAZ co-opa. Jak długi jest co-op w porównaniu do singla? Ktoś może jakoś porównać? Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 27 kwietnia 2011 Opublikowano 27 kwietnia 2011 co-op to 5 poziomow po 10 testow. porownalbym go do singla z jedynki. i nie graj z kims kto juz zrobil co-op (widac to po swiatelkach nad drzwiami) bo bedzie tylko pokazywal gdzie masz postawic portale. o wiele lepsza zabawa jest gdy kombinujecie obaj po raz pierwszy. osobiscie przeszedlem caly z jakims random ukraincem bez headseta i tylko przy narzedzi ingame do komunikowania. daje rade Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 27 kwietnia 2011 Opublikowano 27 kwietnia 2011 i nie graj z kims kto juz zrobil co-op (widac to po swiatelkach nad drzwiami) bo bedzie tylko pokazywal gdzie masz postawic portale. o wiele lepsza zabawa jest gdy kombinujecie obaj po raz pierwszy. Ogólnie robienie co-opa z obcymi mnie nie jara. Mam kumpli do takich rzeczy No i ofc masz rację. Nuda jak jeden wie co robić a drugi nie. Ten co-op ma to do siebie niestety że, że każde kolejne przejście go obcina fun z grania diametralnie. Cytuj
scuff 463 Opublikowano 28 kwietnia 2011 Opublikowano 28 kwietnia 2011 Skonczylem wczoraj singla i jestem zadowolony. Dluzszy niz jedynka, podobny poziom... chociaz nie bylo miejsc w ktorych trzeba sie jakos specjalnie wysilac Chetnie przeszedl bym jeszcze raz, ale to juz nie to samo Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 28 kwietnia 2011 Opublikowano 28 kwietnia 2011 Swietna giera, bawilem sie bardzo, bardzo mnie intrygowala ogolna tajemniczosc za aperture science, i z checia patrzylem na miejscowki i ich detale. Znacznie dluzsza od jedynki, o wiele wiecej roznorodnosci, poziom nie byl jakis super wysoki, raz tylko sie zacialem, i oczywiscie okazalo sie glupota. Nie lubilem kombinowac z bialym plynem. Cytuj
asfalt 439 Opublikowano 1 maja 2011 Opublikowano 1 maja 2011 Może ktoś wrzucić save? Dzisiaj odpalam sobie portala byłem na 7 chapterze a tu taki spikus, że nie ma continue. Nie chce mi się przechodzić od początku, więc proszę o wsparcie Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 2 maja 2011 Opublikowano 2 maja 2011 (edytowane) Jedno z najlepszych zakończeń w grach ever. Credit songi przebijają te z P1. Dziwi mnie tylko łatwość zagadek, w 1 na niektórych się zawieszałem dosyc długo, a tutaj jak nie mialem pomyslu, to wylaczalem gre i podczas nastepnego uruchomienia wpadalo rozwiazanie. Mam nadzieję, że dożyję do kolejnej części HL, Valve noo, nie opedalać się tam. Asfalt daj mejla, to prześlę Ci sejwa z końcówki 6 chaptera, bo sejw z 7 ma już jakis kawałek ukończony. Edytowane 2 maja 2011 przez Mordechay Cytuj
scuff 463 Opublikowano 2 maja 2011 Opublikowano 2 maja 2011 a DLC w drodze, nowe chambery i challenge mode do solo/coopa <fapfapfapfapfap>. W dodatku free Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 2 maja 2011 Opublikowano 2 maja 2011 a DLC w drodze, nowe chambery i challenge mode do solo/coopa <fapfapfapfapfap>. W dodatku free Nooo, ma być latem... dlatego liczę na obniżkę ceny na Steam i się kupi Na razie grałem u kumpla w singla ;P Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 3 maja 2011 Opublikowano 3 maja 2011 Wlasnie skonczylem, dzis popoludniu zasiadlem. Gra krotka, ale wymiata! Bardzo fajnie pokazali najstarsze wersje testowania, jednak w polowie mialem juz dosc - malo ciekawe sie zrobilo Najwiecej problemow (i w sumie jedyne) to mialem jak sie pojawily gluty Sam Boss fight byl bardzo latwy. Super poczatek, super srodek, super zakonczenie. Naprawde rewelka Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 29 maja 2011 Opublikowano 29 maja 2011 Jestem zarazem zachwycony jak i zawiedziony. Obiecywali, że gra będzie dłuższa od oryginału, a tu single ukończyłem w niecałe 6h. Także zdecydowanie za dużo podziwiania widoków momentami, zamiast właściwej rozgrywki. Nie aby nie było czego oglądać, ale chwilami się to po prostu dłużyło, szczególnie w środkowej części gry. Nie mogę też powiedzieć, abym miał jakieś szczególne problemy z łamigłówkami - wszystko bardziej przypominało mi tutorial. Tj. w momencie, gdy ja się rozkręcałem, dany element szedł na dalszy plan, a wprowadzany był zupełnie nowy. Niby potem miesza się kilka rzeczy, ale ostatecznie pozostałem z uczuciem niedosytu. Nie wiem jeszcze jak długi jest co-op, ale ten zostawiam sobie na później. Ogólnie jednak stary dobry Portal i jak najbardziej gra warta uwagi, pomimo pewnych zgrzytów. No i ten humor. Zdecydowanie polecam. Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 30 maja 2011 Opublikowano 30 maja 2011 Problemem w P2 jest jak bardzo nierowny jest poziom lamiglowek. Raz jest tak prosto, ze sie plakac chce, a czasem nagly skok - wybija z rytmu strasznie. Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 30 maja 2011 Opublikowano 30 maja 2011 Prawda. Ale najgorszy jest fakt, że w większości przypadków trudność polega nie tyle na znalezieniu rozwiązania danej łamigłówki, co znalezieniu na tych całych rozległych terenach tego jednego konkretnego miejsca, które łaskawie zezwala na postawienie portala, i tym samym przejście dalej. Bardzo podobały mi się zamknięte testy, ale te w środkowej części gry strasznie się dłużyły. http://www.escapistmagazine.com/videos/view/zero-punctuation/3153-Portal-2 - gość ma zwyczaj wyolbrzymiać (celowo ze względów komediowych), ale w tym przypadku sporo racji jest w tym co mówi. Cytuj
django 549 Opublikowano 30 maja 2011 Opublikowano 30 maja 2011 Obiecywali, że gra będzie dłuższa od oryginału, a tu single ukończyłem w niecałe 6h. ale sam liczyles czy mowisz za licznikiem Steamowym? Bo ten to lubi sie mylic. Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 30 maja 2011 Opublikowano 30 maja 2011 (edytowane) ale sam liczyles czy mowisz za licznikiem Steamowym? Bo ten to lubi sie mylic.Z własnego doświadczenia, mam wrażenie, że licznik steamowy to wręcz zawyża ilość czasu spędzonego przy grze, niż zaniża. Tak czy inaczej, czy było to 5 czy 7 godzin, gra i tak była krótka, a osobiście nie uświadczyłem ani jednego momentu, który zatrzymałby mnie na dłużej niż parę minut. Mowa o singlu oczywiście, co-op jeszcze przede mną. Edytowane 30 maja 2011 przez Suavek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi