Texz 670 Opublikowano 27 listopada 2011 Opublikowano 27 listopada 2011 (edytowane) Chodziło mi o to, że oprócz standardowego przejścia gry trzeba w każdej planszy: zebrać 3 monety przejść poniżej 5 śmierci zdobyć złotą flagę przejść wszystkie plansze Lugim Aby tak na prawdę grę skończyć. Sama recka pokazuje pierwsze plansze, w sumie fajnie bo nie spoiluje, ale jakiś sneek peek odnośnie hardcoru w późniejszych mógł się znaleźć. W końcu takie reki ogląda się wyrabiając sobie zdanie czy zakup danej gry za 200 złotych będzie owocował godzinami świetnej zabawy. Oczywiście IMO. Edytowane 27 listopada 2011 przez Texz Cytuj
Pious 8 Opublikowano 28 listopada 2011 Opublikowano 28 listopada 2011 Przeszedłem już zwykły tryb i muszę przyznać, że im dalej tym lepiej. Nie ma lepszego przenośnego MArio. Bardzo dobra gra. I później rzeczywiście jest ciężko. Nareszcie, bo było, aż zbyt prosto. 1 Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 28 listopada 2011 Opublikowano 28 listopada 2011 Chodziło mi o to, że oprócz standardowego przejścia gry trzeba w każdej planszy: zebrać 3 monety przejść poniżej 5 śmierci zdobyć złotą flagę przejść wszystkie plansze Lugim Aby tak na prawdę grę skończyć. Sama recka pokazuje pierwsze plansze, w sumie fajnie bo nie spoiluje, ale jakiś sneek peek odnośnie hardcoru w późniejszych mógł się znaleźć. W końcu takie reki ogląda się wyrabiając sobie zdanie czy zakup danej gry za 200 złotych będzie owocował godzinami świetnej zabawy. Oczywiście IMO. Hehe miałem pytać co jeszcze mozna robić w tej grze poza jej ukończeniem. Dzieki za info Ile mniej więcej godzin to wszystko może zająć?? Cytuj
Texz 670 Opublikowano 28 listopada 2011 Opublikowano 28 listopada 2011 Nie jestem w stanie tego powiedzieć na mojej podstawie bo gdzieś w połowie zwykłego przechodzenia Special World coś mnie natchnęło i zacząłem grę na nowym save... ten feeling kiedy ma się wszystkie ruchy w małym paluszku i plansze przechodzi się jednym długim combo Ale czytałem że 30 godzin może pęknąć. Cytuj
dc1982 35 Opublikowano 28 listopada 2011 Opublikowano 28 listopada 2011 Ja na razie najdłużej utknąłem na s2-5 po 3 h godzinach poszło dalej bo w jednym momencie niezbędny był tanooki generalnie mam nadzieje że podobny system będzie w Mario Kart 7 , te "alternatywne" światy są kapitalnym pomysłem . Cytuj
Pious 8 Opublikowano 29 listopada 2011 Opublikowano 29 listopada 2011 Nie jestem w stanie tego powiedzieć na mojej podstawie bo gdzieś w połowie zwykłego przechodzenia Special World coś mnie natchnęło i zacząłem grę na nowym save... ten feeling kiedy ma się wszystkie ruchy w małym paluszku i plansze przechodzi się jednym długim combo Ale czytałem że 30 godzin może pęknąć. Chyba przesada. Poza tym za przejście luigim coś jest? Nie ma nawet ikonki żadnej w planszach. Cytuj
Texz 670 Opublikowano 29 listopada 2011 Opublikowano 29 listopada 2011 Może po dojściu do zamku w S8 pojawia się adnotacja, które plansze się przeszło Luigim? Nie wiem, jestem na początku S7. Cytuj
Pious 8 Opublikowano 29 listopada 2011 Opublikowano 29 listopada 2011 Możliwe, bo za to rzeczywiście coś jest. Cytuj
Texz 670 Opublikowano 29 listopada 2011 Opublikowano 29 listopada 2011 No jest, gwiazdka na ekranie save. 5 gwiazdek = ostatnia plansza. Nie wiem czy się wyrobię przed Mario Kart 7, pewnie nie. Cytuj
Pious 8 Opublikowano 30 listopada 2011 Opublikowano 30 listopada 2011 (edytowane) Są też zdjęcia u grzybka, który ma album. Ja na razie mam 3 świat special i jest świetnie. Czasem kończę z 3 monetami, a czasem nawet żadnej nie mijam po drodze. Rzeczywiście ta gra zajmie ponad 20h, bo czas z nią płynie bardzo szybko. BTW grzybasy z tanooki suit wyglądają przecudnie. Edytowane 30 listopada 2011 przez Pious Cytuj
Texz 670 Opublikowano 30 listopada 2011 Opublikowano 30 listopada 2011 Godzina spędzona nad przechodzeniem przy zdobyciu na raz 3 monet i złotej flagi w S7-4 sprawiła, że mam dość tej gry. Naprawdę dziwię się, że nie złamałem 3dsa na pół. Dla odprężenia włączyłem 1-1... Cytuj
Pious 8 Opublikowano 30 listopada 2011 Opublikowano 30 listopada 2011 Godzina spędzona nad przechodzeniem przy zdobyciu na raz 3 monet i złotej flagi w S7-4 sprawiła, że mam dość tej gry. Naprawdę dziwię się, że nie złamałem 3dsa na pół. Dla odprężenia włączyłem 1-1... Aż tak ciężko? Cytuj
Texz 670 Opublikowano 1 grudnia 2011 Opublikowano 1 grudnia 2011 (edytowane) Wyobraź sobie planszę z platformami, które się zmieniają przy skoku, raz na czerwoną, raz na niebieską. Całą planszę musisz przejść od początku do końca bo nie ma checkpointa w środkowej części. I najważniejsze. Całą planszę trzeba przejść w biegu bo goni nas gigantyczny Cosmic Mario. Gigantyczny, więc nie da się gnojka wyminąć na małych platformach. Każdy skok, każda akcja, zwłaszcza pod koniec, musi być wyuczona, z góry zaplanowana i wymierzona co do jednego skoku. Do tego w(pipi)viające kręcące się kolce. Wygląda na to, że zamek w S7 jest podobny tylko nasz gigantyczny przyjaciel musi rozbijać nam murki, żebyśmy mogli przejść dalej. No tak... ... Mario Kart 7 ! Edytowane 1 grudnia 2011 przez Texz Cytuj
Texz 670 Opublikowano 1 grudnia 2011 Opublikowano 1 grudnia 2011 http://www.destructoid.com/no-mario-galaxy-2-on-3ds-because-mario-would-be-a-speck--216983.phtml Była szansa na Super Mario Galaxy 2 na 3DSie, ale z tego tekstu wynika, że po pierwszych próbach zdecydowano stworzyć coś nowego, co będzie się lepiej nie tylko prezentować na małym ekranie, ale i grać. Szybki port z Wii byłby po prostu niegrywalny. Patrząc na 3D Land mam wrażenie, że kto jak kto, ale specjaliści z Nintendo dobrze znają swój sprzęt. Cytuj
Pious 8 Opublikowano 11 grudnia 2011 Opublikowano 11 grudnia 2011 Ja właśnie dziś zrobiłem wszytskie monety i przechodzę Luigim. Niestety nie zrobili jak w SMG, że wszystko Luigim od zera i w zasadzie śmiagm przez plansze jak wariat, jest łatwiej niż za 1 razem. Z tego co czytam to po zdobuciu wszystkiego będzie jeszcze jedna plansza. Gra wyśmienita. Do tego jednak jest ikonka kim przeszliśmy plansze. Pojawia się chyba po zdobyciu wszystkich monet, bo mam przy każdem, albo M, albo L. Cytuj
Texz 670 Opublikowano 18 grudnia 2011 Opublikowano 18 grudnia 2011 (edytowane) Uwaga, gigantyczne spoilery, m.in. warp zone w 1-2. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SYpOU_PSGz0#! Masakra. Tak się w to gra! Edytowane 18 grudnia 2011 przez Texz Cytuj
Gość ragus Opublikowano 18 grudnia 2011 Opublikowano 18 grudnia 2011 O ile pierwsze 8 światów jest banalne, tak specjalne potrafią dać popalić (co oczywiście jest zaletą ). Cytuj
saptis 620 Opublikowano 18 grudnia 2011 Opublikowano 18 grudnia 2011 (edytowane) Czy gra jest w niektorych levelach hardcoreowa tak jak na przyklad Super Mario Galaxy 2 czy New Super Mario Bros. Wii ? Edytowane 18 grudnia 2011 przez saptis Cytuj
Pious 8 Opublikowano 18 grudnia 2011 Opublikowano 18 grudnia 2011 Gra jest łatwa. Dopiero 8 special worldów potrafi dać popalić, a ostatnia plansza bonusowa nie ustępuje tej z SMG2 Cytuj
Di 839 Opublikowano 14 stycznia 2012 Opublikowano 14 stycznia 2012 Czy dostajemy coś za zdobycie złotych flag? Cytuj
Texz 670 Opublikowano 14 stycznia 2012 Opublikowano 14 stycznia 2012 (edytowane) Jak chcesz ją skończyć na 100% to lepiej żebyś zdobywał. Edytowane 14 stycznia 2012 przez Texz Cytuj
Pious 8 Opublikowano 14 stycznia 2012 Opublikowano 14 stycznia 2012 Czy dostajemy coś za zdobycie złotych flag? Tak, za wszystko jest nowa plansza. Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 1 lutego 2012 Opublikowano 1 lutego 2012 czym się różnią te dwa rodzaje 3d które zmieniamy d padem góra / dół ? i na jakim wy gracie ? Cytuj
Pious 8 Opublikowano 1 lutego 2012 Opublikowano 1 lutego 2012 Jeden wchodzi, a drugi wchodzi do ekranu. Ja wolę ten wypukły. Jak podskakuję Marianem to jakby wyskakiwał lekko z ekranu. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi