Skocz do zawartości

Odżywianie


Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No racja co do tej ceny, ogólnie biało to towar wręcz luksusowy :). Ja raczej celuję w kierunku 2g/kg wagi, ale myślę, że tak na prawdę mało kiedy osiągam ten pułap.

Faktem jest, że za dużo białka to też nerki mogą odczuć, wiec ja bym się nie rozpędzał (pomijam kwestię cyklów na anabolach).

Opublikowano (edytowane)

Czyli do mojej diety wrzucić przed treningiem ryż + jakieś mięso, a po treningu np. 50g białka i banan/ryż/kaszę?

 

Po za posiłkami przed i po treningowymi dieta wygląda ok? Do końca wakacji chce zredukować z 79 do 75kg i potem robić masę.BCAA mam już dość długo, w HMB się zaopatrzyłem za namową kumpla. Może i trochę przereklamowane, ale chociaż jakieś placebo jest ;) no i ciut jabłczanu oraz argininy. Wrzucę do tego jakieś mięso czerwone ,,steaki" ;)

Edytowane przez szymuR1920
Opublikowano
Czyli do mojej diety wrzucić przed treningiem ryż + jakieś mięso, a po treningu np. 50g białka i banan/ryż/kaszę?

Na przykład. Węgle dajesz do po treningowego żeby organizm nie spalał za dużo białka na paliwo, a białko do przed treningowego nie wiem po co, ale tak robią.

Gość Orson
Opublikowano

lekki offtop;-)

 

 

r. Brumejka u Szymona Majewskiego powiedział, ze na sniadanie zjada 20 jajek.

 

Pytanie jest takie; on żartował czy nie :blink: Serio pytam bo jak na niego patrze to smiem przypuszczac, ze nie zartował

Opublikowano

Zjada na bank,ale nie całe,podejrzewam że do tego max. 3 żółtka.1 białko jaja ma 3 gramy białka,wiec taki koń musi sporo go spożyć.Ja sie chyba zakwasiłem :/ mam mega zaparcia i bierze mnie na ketchup,buraczki.

Opublikowano

Skubany;-)

 

 

takie pyanko...lubie sobie zjesc czasem paluszki rybne. smakują mi to raz;-) a dwa, sa szybkie i łatwe do przyrzadzenia jesli chce sie cos ciepłego na szybko.

 

Te w miare wartosciowy posiłek czy totalny shit?

Opublikowano

Z paluszkami to różnie, najlepiej właśnie sprawdzać skład (z tym niestety też bywa różnie, bo producent nie zawsze raczy takowy umieścić na opakowaniu albo trzeba się nieźle naszukać). Najlepiej, kiedy ryba jest nie mielona, czyli całe zapanierowane kawałki, wtedy znając gatunek ryby, wiemy prawie wszystko. A kiedy jest mielona, to ma zwykle więcej węglowodanów pochodzących z dodatków (najczęściej pochodzenia roślinnego), na niekorzyść zawartości białka. Podobnie to wygląda z wyrobami z drobiu. Generalnie lepiej celować w te trochę droższe.

Apropo jajek, ile Wy szamiecie na raz :) ? Ja zwykle 5, jak dużo dodatków to czasem 4 (jajecznica). A jak gotowane to najczęściej właśnie 5.

Opublikowano

Ja ostatnio zakochałem sie w jajecznicy :) do niej pomidorki i i jakaś chuda szyneczka. Tak to jadłem sadzone. Dziennie mi wychodzi 4,5 jajka w sumie. 1,5 w plackach owsianych i 3 w jajecznicy.

Opublikowano (edytowane)

2 jajka w jajecznicy plus dużo pomidorów i cebulki

 

 

 

____________________

 

apropo tych paluszków;-) mam aktualnie z Frosty, czyli to o czym wspominał Litwin. Albo slepy jestem albo na opakowaniu nie ma wzmianki co to za ryba...

 

 

Sa za to wartosci i tak na 100 gramów:

 

10 g białka

 

20 wegli

 

 

czyli co, ok czy źle;-) ?

Edytowane przez Orson
Opublikowano

Ja trzymam się kuraka, makaronu i ryżu na stałe. Ryż nie wchodzi na sucho to biorę sosy - słodko-kwaśne albo chińskie z biedry. Wtedy jest i mokro, wilgotno.. ups ;) plus dodatek węgli :)

 

Gdybym mógł to otworzyłbym wylęgarnię kuraków - interes a tym samym żarcia pod dostatkiem. Ryby - drogie, choć bogate w niezbędny skład.

Opublikowano

czyli jesc czy nie? ;-)

 

 

a te proporcje odzywcze dobre- jak mówie 10 g bialka i 20 wegli?

Opublikowano

A masujesz czy redukujesz? ja generalnie stoję za tym, że najwięcej trzeba białka a redukować w tłuszczach. Popłaca. Wiadomo, że tłuszcze również są potrzebne ale imo w moim wypadku zbędna sprawa.

 

Nie polecałbym jechać na paluszkach rybnych nader często.

Opublikowano

właściwie to ani masuję ani redukcja, sraram sie wyrzeźbić co nieco (plus biegam bo lubi a i troszke fatu na brzuchu zostało , mał o ale zawsze ...choć waga jest raczej ok, 1, 73 i 72 kg)

Opublikowano (edytowane)

Ja trzymam się kuraka, makaronu i ryżu na stałe. Ryż nie wchodzi na sucho to biorę sosy - słodko-kwaśne albo chińskie z biedry. Wtedy jest i mokro, wilgotno.. ups ;) plus dodatek węgli :)

 

 

Daj sobie spokój z sosami, a zamiast nich polej ryż oliwą z oliwek. Zdrowiej i równie smacznie.

 

PS. Zawsze po treningu byłem mega głodny, teraz od kilku tygodni muszę zmuszać się do jedzenie. Może to przez tą monotonie w żarciu (ryż, kura przed i po treningu)?

Edytowane przez YETI

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...