Skocz do zawartości

Odżywianie

Featured Replies

Opublikowano

hehe polewny filmik z alim, niektore komentarze niszczą. przypomnial mi sie michael phelps ktory dziennie zjada 12000 kcal

• Odpowiedzi 8,9 tys.
  • Wyświetleń 402,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Sprawdzal ktos to ? http://www.dieta4u.com.pl/zamowienie-diety Dobre opinie ?

• Papu z dziś-muffinki z białkiem,wiórkami kokosa,sezamem,ziarnami słonecznika na płatkach owsianych

• U mauricza w lipcu mam robić papiery trenera,dobrze to wróży   Moja dzisiejsza podwójna mc świnia ;)Zrobienie pełnowartościowego posiłku z pieczywem jest łatwe i smaczne.Skład:Paluch pełnoziarnisty

Opublikowano

Polewny. Wygląd kozak. Coś za coś bo życie ma przenudne

Opublikowano
ten wyglada o wieeele lepiej, a jego technika zywienia jest calkowicie inna.
Opublikowano

Jaki znacie dobry sposób na przyrządzenie schabu wieprzowego prócz smażenia?

Opublikowano

Ja kroję w kostkę,wstępnie podsmażam a później gotuje się razem z przyprawą meksykańska z knorr-a i robię gulasz.

Opublikowano

Najlepszy jest pieczony IMO.

Opublikowano

I chyba własnie tak będe przyrządzał.

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Polak w dodatku, ma wielkiego orła wytatuowanego na plecach lol :sorcerer:

Opublikowano
  • Autor

Ktoś może mi powiedzieć na 100% czy należy ważyć mięso przed czy po obróbce termicznej? Jak się komuś wydaje mnie nie obchodzi.

Wołowina surowa 260g a smażona 170g :F. Chcę policzyć sobie obecne spożycie kalorii.

Opublikowano
  • Autor

Też mi się tak wydawało ale skoro tak to mam o wiele większe porcje niż myślałem :F. No trudno

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hej,

Przerwa dobiega konca, kontuzje ladnie sie lecza (chyba;) i w pon zaczynam nowy cykl treningowy.

Znudzily mi sie sniadania, ktorych glownym skladnikiem sa jajka (poza tym slabo to trawie). Ryz + piers ma za malo kcal i w polowie treningu wysiadam.

Co polecacie? Zeby mialo z 700 kcal i bylo latwostrawne (mam IBS).

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

Off:

Jakiego typu kontuzji doznałeś?

Opublikowano

A jakich nie doznalem ;)

Stawy, miesnie.

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

Witam,

ostatnio zacząłem ćwiczyć i postanowiłem przerzucić się na zdrowwsze odżywianie, co by zgubić troszkę brzuszka.

Napiszcie w skrócie co jeść a czego unikać? lub jakieś rady dot odżywiania.

Jak na razie ze zwykłych serków i jogurtów przerzuciłem się w pracy na serek wiejski + bułki lub jogurt naturalny z musli. Nie podjadam również o późnych porach.

Opublikowano

Unikaj słodyczy, napojów gazowanych, białego pieczywa, margaryny, fast foodów, piwa, cukru, jogurtów owocowych

Jedz ryż brązowy/basmati, pierś z kurczaka, warzywa, oliwę z oliwek, jajka, makrelę wędzoną, pieczywo pełnoziarniste.

Itd, itd., można wymieniać w nieskończoność

Opublikowano

a czy woda gazowana również zalicza się do tych "zakazanych" napojów?

Opublikowano

Nie, ale zdrowsza niegazowana ;p

Opublikowano
Nie podjadam również o późnych porach.

jak robisz mięśnie to zły pomysł

Opublikowano

ćwicze co by zwiększyć mięśnie, ale równocześnie chce zgubić brzuch więc chyba dobry pomysł

Opublikowano

ćwicze co by zwiększyć mięśnie, ale równocześnie chce zgubić brzuch więc chyba dobry pomysł

Ciężko to pogodzić :)

Pomyślałem, że urozmaicę trochę obiady domowe na podstawie makaronu. Do tej pory najczęściej na obiad leciał cycek z kuraka z ryżem. Co dobrego wymyślić z makaronem? Do tej pory jadłem sam makaron (+WPC lub gotowane jajka), ewentualnie dodawałem pół kostki twarogu i poprawiałem WPC. Jakieś koncepcje? Może jakieś mięso?