Skocz do zawartości

Odżywianie


Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zabrakło mi płatków owsianych, więc wczoraj wrzuciłem w michę muesli bakaliowe z biedronki, zalałem niewielką ilością mleka i do lodówki, z rana dodałem 2 jaja i na patelnię. Całkiem smaczne i nie wymaga żadnych dodatków.

Opublikowano

Łyżka w misce - najpierw płatki, jaja, białko i kawę np. mieszam wszystko łychą, wylewam na patelnie i dodaję dodatki typu suszone morele czy owoce mrożone jeśli nie mam normalnych. Banan już na końcu jak wszystko leży na talerzu plus jogurt naturalny na to wszystko :)

A płatki są prosto z paczki, czy wcześniej namoczone/zalane gorącą wodą ? Lejesz na suchą patelnię, czy z jakimś tłuszczem ?

Opublikowano

 

A płatki są prosto z paczki, czy wcześniej namoczone/zalane gorącą wodą ? Lejesz na suchą patelnię, czy z jakimś tłuszczem ?

 

Z namaczaniem jak chcesz. Obie wersje wychodzą. Ja delikatnie polewam i czekam, aż wsiąknie w płatki. Na patelnie wrzucam dopiero w chwili rozgrzania się oleju. Jak masz z teflonem to raczej nie musisz używać tłuszczu. Pamiętaj o małym ogniu, aby nie przypalić, bo spalone płatki nie są najsmaczniejsze ;)

Opublikowano

 

Łyżka w misce - najpierw płatki, jaja, białko i kawę np. mieszam wszystko łychą, wylewam na patelnie i dodaję dodatki typu suszone morele czy owoce mrożone jeśli nie mam normalnych. Banan już na końcu jak wszystko leży na talerzu plus jogurt naturalny na to wszystko :)

A płatki są prosto z paczki, czy wcześniej namoczone/zalane gorącą wodą ? Lejesz na suchą patelnię, czy z jakimś tłuszczem ?

 

 

To już kwestia gustu. Ja robie i tak i tak. Z namaczaniem sa delikatniejsze i wg mnie smaczniejsze. Ja leje na patelnie psikaną olejem bezkalorycznym w sprayu. Nie wyobrażam sobie robienia na zwykłym, taka bomba wegli plus tłuszczu niczego dobrego nie wróży.

Opublikowano

Ja kiedyś takie robiłem, ale pamiętam, że owies mi wychodził tak suchy, że ciężko to było potem jeść, dlatego pytam, trzeba będzie popróbować.

Opublikowano

ja to po prostu smaże omlet, na talerzu  nakładam na niego grubą warstwę zagęszczonej, dobrze nasiąkniętej owsianki w mleku z dodatkiem kakao i cynamonu. na samą górę jakieś owoce, albo smaruje wcześniej konfiturą. 

Opublikowano

Ja kiedyś takie robiłem, ale pamiętam, że owies mi wychodził tak suchy, że ciężko to było potem jeść, dlatego pytam, trzeba będzie popróbować.

 

Jak najpierw nasiąknie gorąca wodą nie jest suchy. Dlatego IMO smaczniejszy po nasiąknięciu. Ale ostatnio z lenistwa robie wersje Cheliosa

Opublikowano (edytowane)

Ja wlewam do platkow troche goracej wody, czekam az rozmiekna, do tego kilka jaj, mieszam i wrzucam na patelnie. Po usmazeniu troche dzemu na wierzch i wpyerdalam

 

edit: robi ktos szejki z mleka, mleka w proszku i owocow? Kiedy to pic - na sniadanie, czy moze przed/ po treningu?

Edytowane przez Qvstra
Opublikowano

'pij mleko, bedziesz wielki'? to nieprawda?

 

nieprawda, tak samo jak te dziewczyńskie szejki "proteinowe" robione z mleka które maja tyle protein co kot napłakał

 

Jak już chcesz pić mleko to jak dla mnie sens ma tylko szejk z wpc plus jako dodatek owoce. Wtedy jak najbardziej, smacznie i może pomoóc byc wielkim :)

Opublikowano

Kazub z całym szacunkiem dla twojego bajcepsa ale mleko to syf.

 

Kiepskie wegle, kiepski tłuszcz, mało białka. Jak pić to tylko dla smaku nie jako element diety

 

Co do supli tak jak pisze Kobik , reszta to chłyt marketingowy

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...