YETI 10 993 Opublikowano 31 lipca 2013 Opublikowano 31 lipca 2013 wszystko liczy się przed obróbką. Jeżeli chodzi o mięso, to z tym to jest różnie, wielu kulturystów liczy po obróbce. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 31 lipca 2013 Opublikowano 31 lipca 2013 (edytowane) A ja przerzucilem sie na cycki robione na parze. Zupelnie inna para kaloszy. Na smazone juz nie mam miejsca w mojej diecie. Moze dopiero ale lepiej pozno niz wcale. Edytowane 31 lipca 2013 przez ChevChelios Cytuj
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 31 lipca 2013 Opublikowano 31 lipca 2013 Da rade czymś zastąpic twaróg na noc? Możesz zjeść twarożek farmerski jeśli chcesz coś zmienić. Ale musisz pamiętać, że ma ok połowę mniej % białka niż normalny twaróg. Zamiast dżemu spróbuj dodać jeszcze jog.naturalny. Nabiera to fajną konsystencję i smak Cytuj
kotlet_schabowy 2 693 Opublikowano 31 lipca 2013 Opublikowano 31 lipca 2013 Ja bym stawiał na ryby mimo wszystko. Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 31 lipca 2013 Opublikowano 31 lipca 2013 Da rade czymś zastąpic twaróg na noc? jem codziennie 250g twarogu chudego z 100g dżemu, ale wymieniłbym to na co innego czasami (tak jak sobie zamieniam placki owsiane z dżemem na jajówe z chlebem żytnim i jakimś owocem/ pierś z łososiem) Jak licze kcal i makrosy z piersi z kurczaka to liczyc wage przed czy po usmażeniu? Możesz popróbowac z jakims chudym żółtym serem Cytuj
fazzeer 15 Opublikowano 31 lipca 2013 Opublikowano 31 lipca 2013 Moja propozycja to : 100-150g łososia wędzonego, 100-150g mozzarelli, pomidor, pieprz, sól. Szybko się robi, można od czasu do czasu takie coś zjeść. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 31 lipca 2013 Opublikowano 31 lipca 2013 (edytowane) A co forumowi experci powiedza na to: http://stronglifts.com/gomad-milk-squats-gallon-gain-weight/ W skrocie Galon of Milk a Day. Czyli dodajemy 4 litry, tlustego/pelnego mleka do naszej diety. To daje 2400kcal, 120 gram bialka z czego 20 procent to serwatka, 80 kazeina. Pasteryzowane, UHT czy prosto od krowy? Poki pijemy pelne, proces obrobki nie ma znaczenia. Szczegolnie polecane chudym osobnikom na jakies 4-6 tygodni trwania. Jeszcze dodam, ze przy robieniu masy dla chudzielcow, zasada ze 40% pozywienia powinna byc w plynie a 60 w postaci stalej to tym bardziej to moze dzialac imo. zrodlo http://www.workoutbox.net/?p=142 Edytowane 31 lipca 2013 przez El Loco Chocko Cytuj
mikro 48 Opublikowano 31 lipca 2013 Opublikowano 31 lipca 2013 Jak ktos ma problemy z masówą to wydaje sie ok, ale dyszka dziennie na mleko? Troche duzo. Galon pewnie kosztuje kilka $, to im sie to moze oplaca Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 31 lipca 2013 Opublikowano 31 lipca 2013 (edytowane) Ja tam po mleku mam całodniowe sensacje żołądkowe, więc znajdźcie sobie innego szczura laboratyjnego na takie eksperymenty A co do ryby zamiast twarogu - jako że jem zazwyczaj koło 23 to wole już ten twaróg niż ryby, bo bym nie zasnął sapiąc sobie pod nos takimi specjałami . Edytowane 31 lipca 2013 przez maciucha Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 1 sierpnia 2013 Opublikowano 1 sierpnia 2013 A co forumowi experci powiedza na to: http://stronglifts.com/gomad-milk-squats-gallon-gain-weight/ W skrocie Galon of Milk a Day. Czyli dodajemy 4 litry, tlustego/pelnego mleka do naszej diety. To daje 2400kcal, 120 gram bialka z czego 20 procent to serwatka, 80 kazeina. Pasteryzowane, UHT czy prosto od krowy? Poki pijemy pelne, proces obrobki nie ma znaczenia. Szczegolnie polecane chudym osobnikom na jakies 4-6 tygodni trwania. Jeszcze dodam, ze przy robieniu masy dla chudzielcow, zasada ze 40% pozywienia powinna byc w plynie a 60 w postaci stalej to tym bardziej to moze dzialac imo. zrodlo http://www.workoutbox.net/?p=142 Coś mi sie obiło o usy że ogólnie mleko dla dorosłych ludzi jest fe i szkodliwe, ale nie wiem czy to nie mit jak z jajkami Cytuj
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 1 sierpnia 2013 Opublikowano 1 sierpnia 2013 Mleka na pewno nie należy przeceniać - zdecydowanie nie jest niezbędne w diecie. Wapń można czerpać z wielu źródeł (ser, ryby), podobnie pełnowartościowe białko i witaminy/mikroelementy. Ale w mleku mamy to wszystko - że tak powiem - w jednym miejscu, stąd jeśli nie mamy nietolerancji laktozy to warto pomyśleć o włączeniu mleka lub innych produktów "mlekopochodnych" do diety. Byle z umiarem, nadmierne spożycie mleka sprzyja wapniowej kamicy nerkowej. Układ pokarmowy człowieka jest zbudowany w ten sposób, że krowie mleko, które dostaje się do żołądka, pod wpływem kwaśnych soków żołądkowych, ścina się i tworzy coś na kształt twarogu oblepiającego cząstki innego pokarmu znajdującego się w żołądku. Mleko owszem zawiera dużo wapnia. Jednak o wiele więcej wapnia znajduje się w orzechach, kapuście, marchwi czy burakach. Wapń jest tam w idealnej proporcji z innymi minerałami oraz w formie o wiele łatwiej przyswajalnej przez ludzki organizm. Wapń jest wchłaniany tylko z produktów, które mają odpowiednią proporcję wapnia do fosforu. Aby wapń mógł zostać przyswojony przez ludzki organizm jego stosunek do fosforu powinien wynosić ok. 2:1 lub więcej. Na przykład w kobiecym mleku stosunek ten wynosi 1,83 : 1, a więc niemal idealny. Jeśli chodzi o kwaśne produkty mleczne takie jak n.in. kefir, jogurt, twaróg czy żółty ser, to takie produkty wręcz trzeba spożywać. Bakterie znajdujące się w tych produktach są pożyteczne dla organizmu człowieka. Mi się to wydaje logiczne Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 10 sierpnia 2013 Opublikowano 10 sierpnia 2013 (edytowane) Ja tam po mleku mam całodniowe sensacje żołądkowe, więc znajdźcie sobie innego szczura laboratyjnego na takie eksperymenty Może nietolerujesz laktozy, badaleś się w tym kierunku? Mleko to ch'uj bo zakwasza krew. Edytowane 10 sierpnia 2013 przez _Be_ Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 10 sierpnia 2013 Opublikowano 10 sierpnia 2013 Mit obalony - mówio w TV, że można pić wodę z kranu. Już nie będę miał rozgrzewki w sklepie. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 10 sierpnia 2013 Opublikowano 10 sierpnia 2013 bluber - za dzieciaka jadłem mnóstwo płatków, piłem sporo kakao z mlekiem itd. i zawsze wszystko było spoko. Gdzieś tak rok temu zauważyłem, że mnie po mleku boli brzuch i kończy się to problemami trawiennymi. Mleka teraz już pewnie z 9 miesiecy w ogóle nie tknąłem i wcale mi go nie brakuje. Co ciekawe nie mam problemów z trawieniem 250g twarogu chudego, który jem codziennie przed spaniem. Cytuj
fazzeer 15 Opublikowano 10 sierpnia 2013 Opublikowano 10 sierpnia 2013 (edytowane) ... Edytowane 15 maja 2021 przez fazzeer Cytuj
M4c 23 Opublikowano 11 sierpnia 2013 Opublikowano 11 sierpnia 2013 Twaróg zawiera laktozę ale w dużo mniejszej ilości ponieważ jest produkowany z fermentowanego (zkwaszonego) mleka, podobnie jak jogurty i kefiry. Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 12 sierpnia 2013 Opublikowano 12 sierpnia 2013 Biedronkowy twaróg ma 13g białka wtf? Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 12 sierpnia 2013 Opublikowano 12 sierpnia 2013 Chudy? Ja biore z biedry ten za 1,89zł za 250g i mam tam 18g białka na 100g Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 12 sierpnia 2013 Opublikowano 12 sierpnia 2013 Dokładnie, ja też tylko w biedrze kupuję, zawsze chudy. Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 12 sierpnia 2013 Opublikowano 12 sierpnia 2013 Taki sam biore tylko półtłusty. Byłem pewien ze ma właśnie kolo dwóch dych, ale wczoraj sobie żre, pacze a tam pisze 13g O_o Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 12 sierpnia 2013 Opublikowano 12 sierpnia 2013 (edytowane) To poltlusty ma wtedy az o 5 gram mniej bialka, slabo. A nie wolisz chudego ? Bo mnie wlasnie chudy lepiej smakuje, szczegolnie z lyzka miodu. Edytowane 12 sierpnia 2013 przez krupek1 Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 12 sierpnia 2013 Opublikowano 12 sierpnia 2013 Coś wierzyc mi sie nie chce. Az sprawdze jutro Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 12 sierpnia 2013 Opublikowano 12 sierpnia 2013 Półtłusty który ja jem na 18. Cytuj
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 12 sierpnia 2013 Opublikowano 12 sierpnia 2013 Jem chudy 20g z kaufa, a z drugiego źródła półtłusty 19 Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 12 sierpnia 2013 Opublikowano 12 sierpnia 2013 Twarog jak twarog, na ostatni posilek ok ale potwora ze mnie nie zrobi ino miecho a nawet MIENSO !!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.