kanabis 22 469 Opublikowano 19 września 2013 Opublikowano 19 września 2013 Puszkowe rybyz biedry to syf. Jak makela z biedry to tylko wędzona. Maciucha no niestety ceny dobrych rybek zawsze trzymają poziom. Dlatego czekam na pake z tunczykami z belgii za eurosa Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 20 września 2013 Opublikowano 20 września 2013 (edytowane) świeże wypatroszone pstrągi w lidlu są tanie. okazyjnie schodzą do 17, nawet 15 zeta za kilo. pstrąg fajnie wchodzi nawet bez kombinacji kulinarnych. po prostu usmażyć/zgrilować, skropić sokiem z cytryny - profit Edytowane 20 września 2013 przez Kazub 1 Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 21 września 2013 Opublikowano 21 września 2013 (edytowane) byłem dziś w Tesco i co prawda nie mieli tego twojego pstrąga, ale mieli wędzonego łososia 200g za 6,60zł co jest całkiem znośną ceną Edytowane 21 września 2013 przez maciucha Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 24 września 2013 Opublikowano 24 września 2013 całkiem możliwe że nie mieli bo mówiłem o lidlu Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 1 października 2013 Opublikowano 1 października 2013 (edytowane) Zanosi sie na to, że przerzuce się na dłuższy czas tylko na ryby, bo jak patrze na kurczaka po ponad pół roku wsuwania go prawie codziennie, to mi się aż niedobrze robi. Na pierwszy ogień pójdzie dorsz, z którego sobie jutro kupie w rybiarni filety i zrobie zapas na tydzień. Troche mniej białka wyjdzie mi w rozrachunku, ale chyba różnice typu ~15g dziennie nie zrobia jakies wielkiej roznicy? Jeszcze jedno pytanie - gdzie można dostac mleko sojowe w jakiejś ludzkiej cenie? Nie trawie laktozy, a mam od dawna cholerną ochote na zwykłe płatki kukurydziane z cukrem, a jak byłem ostatnio w Tesco to za litr mleka sojowego wołali sobie 13zł . Edytowane 1 października 2013 przez maciucha Cytuj
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 1 października 2013 Opublikowano 1 października 2013 W kauflandzie i biedronce (tu jest mała ilość tego produktu)po ok 4-5zł za litr. W auchanie powinno być 6zł, jeśli jest promocja. Sprawdź/zapytaj u siebie w mieście ps z tym zamiennikiem możesz spróbować wątróbki (jak dobrze przyprawisz wyśmienita). Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 1 października 2013 Opublikowano 1 października 2013 Kauflandu i Auchanu u mnie nie ma, ale popatrze w biedronce i carrefourze jeszcze. Co do wątróbki - kiedyś lubiłem ale sie naczytałem artykułów że w niej sie gromadzi największy syf z organizmu i mi jakoś ochota przeszła . Po drugie nie byłbym w stanie tego jesc tak hurtowo. Kiedyś raz na dwa tygodnie na kolacje z cebulką lubiłem zjesc, ale nie częściej . Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 2 października 2013 Opublikowano 2 października 2013 Maciucha jak cie stac to wal ryby smiało. Białko ryb>białko kurczaka. I wcale mniej nie wychodzi a u niektórych gatunków ryb nawet powinno ci wyjść więcej protein. Tylko pamietaj zeby nie kupowac jakichś chińskich wybryków tylko normalne morskie rybki. A ze swojej strony dodam zebys tez spróbował naszych rybek, szczupaka lub sandacza. gwarantuje ci że po spróbowaniu nie bedziesz mial ochoty na jakieś pstrągi z lidla. Co do watróbki, wiadomo od czego w organiźmie jest wątroba. No i zjeść pół kilo jednego dnia. Próbowałem. Hardkor Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 2 października 2013 Opublikowano 2 października 2013 Ja to bym mógł ryby jeść codziennie, uwielbiam pod każdą postacią. Cytuj
hooki 194 Opublikowano 2 października 2013 Opublikowano 2 października 2013 są jakieś spartakusy wegetarianie? w sensie nie koniecznie na forumku tylko czy znacie kogoś kto dość tak coś trenuje i nie je mięcha? ja od jakichś 2 miesięcy nie jem mięsa wcale - po wizycie na wsi u rodzin dostaliśmy trochę świniaka, jakiś pasztet, schabik, kiełbache z takiego swojego - pyszności! jak zjedliśmy to i znów poszedłem do sklepu po wędlinę czy inne mięso to nie mogłem się tego chwycić potem i fakt faktem zrezygnowaliśmy z żoną z mięsa. Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 2 października 2013 Opublikowano 2 października 2013 Ktoś mi wytłumaczy na czym polega fenomen masła orzechowego ? (mowimy tu o takim nieslodkim) może i głupie pytanie, ale najlepiej to jeść rano/jako drugie sniadanie? powiedzmy, że chcę przytyć.. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 2 października 2013 Opublikowano 2 października 2013 http://potreningu.pl/artykuly/454/maslo-orzechowe- 1 Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 2 października 2013 Opublikowano 2 października 2013 są jakieś spartakusy wegetarianie? w sensie nie koniecznie na forumku tylko czy znacie kogoś kto dość tak coś trenuje i nie je mięcha? ja od jakichś 2 miesięcy nie jem mięsa wcale - po wizycie na wsi u rodzin dostaliśmy trochę świniaka, jakiś pasztet, schabik, kiełbache z takiego swojego - pyszności! jak zjedliśmy to i znów poszedłem do sklepu po wędlinę czy inne mięso to nie mogłem się tego chwycić potem i fakt faktem zrezygnowaliśmy z żoną z mięsa. Tim Bradley np Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 3 października 2013 Opublikowano 3 października 2013 Ser wiedeński typu Ricotta to rozumiem spoko na redukcję? Żeby przed treningiem zjeśc pół takiej kostki i po treningu drugie pół, wymieszane z tuńczykiem? Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 3 października 2013 Opublikowano 3 października 2013 Jeżeli będą ci się makro i kalorie zgadzały, to wszystko spoko. Cytuj
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 3 października 2013 Opublikowano 3 października 2013 W serze białko i tłuszcz(którego jest sporo) nie są najlepszej jakości. Moim zdaniem lepiej wyjdziesz jak zjesz mięso (pierś jakiegokolwiek zwierzęcia np gęsi. indyka czy kury) albo twarog. Cytuj
SpacierShark123 1 505 Opublikowano 3 października 2013 Opublikowano 3 października 2013 http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Tu%C5%84czyk-kawa%C5%82ki-w-sosie-w%C5%82asnym-Amerigo.html Jadł ktoś? Z tego co liczę to wychodzi z tego aż 26 gram białka.Albo źle liczę bo obecnie wychodzi mi że dziennie spożywam 270 gram białka co raczej jest mało możliwe. Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 4 października 2013 Opublikowano 4 października 2013 Pytasz czy jadł ktoś tuńczyka? 20g białka na 100g tuńczyka. To normalne Cytuj
SpacierShark123 1 505 Opublikowano 4 października 2013 Opublikowano 4 października 2013 To ładnie czyli wychodzi mi 270g białka na dzień Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 4 października 2013 Opublikowano 4 października 2013 (edytowane) Nie chce mi sie czytac wstecz, a co takiego robisz i jakie masz proporcje? Nadmiar tego białka = niepotrzebna tkanka tłuszczowa plus pryszcze. Nie pisząc juz o obciążaniu nerek Edytowane 4 października 2013 przez gekon Cytuj
SpacierShark123 1 505 Opublikowano 4 października 2013 Opublikowano 4 października 2013 Problemów z pryszczami i nerkami nie mam zupełnie.No właśnie nie jem dużo tego białka mi się wydaje ale liczby się tak przedstawiają: W:455,04 T:72,10 B:269,85 Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 4 października 2013 Opublikowano 4 października 2013 To ile ty ważysz że wsuwasz tyle białka? Cytuj
wronerro 257 Opublikowano 4 października 2013 Opublikowano 4 października 2013 Ja aktualnie zre ok 210-222g bialka na dzien powyzej 240 zaczynaja mi sie syfy na barkach robic :F Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 4 października 2013 Opublikowano 4 października 2013 Serio jest sens jesc ponad 2g bialka na kg masy ciała? Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 4 października 2013 Opublikowano 4 października 2013 60% wegli, 30% tluszczu, 10% bialka. Tak mniej więcej powinny wygladac proporcje u statystycznego kowalskiego. To powyżej to gruba przesada która nie przyniesie nic dobrego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.