Skocz do zawartości

Odżywianie

Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie jakie warzywa i owoce mają najwięcej witamin i minerałów

wszystkie, a najlepszym przyjacielem młodego siłacza są brokuły. na przykład polane sosem czosnkowym na bazie jogurtu z odrobiną majonezu. dla bajeru można posypać płatkami migdałów. no i szpinak i wszystko co zielone oprócz marihuany.

Tak też myślałem że wszystkie są mniej więcej tak samo dobre, aby warzywo.

Popeye-Spinach.jpg

Po angielsku, ale nawet po obrazkach sie domyslisz. Moze ci pomoze.

https://drive.google.com/file/d/0B6Mx1Wo6vLQkRG5LU3F6RmpfVFE/edit?usp=sharing

łeee ale tutaj nie ma tego co chciałem ;/

Chcaiłem jakąś tabelkę z dokładnymi danymi na 100g warzyw i owoców

dobra już sam znalazłem

http://www.kfd.pl/zawarto%C5%9B%C4%87-witamin-w-owocach-i-warzywach-231524.html/

Patrze że faworytem niedocenianym jest zwykły groszek i kiwi

Edytowane przez kanabis

Tluszcz jest potrzebny. Na wycince najwiecej kontuzji. Dlatego masa forever.

po cichu i z pewną nutą nieśmiałości propsuje 

ta postępująca moda na schodzenie jak najniżej z fatem nie ma za wiele wspólnego ze zdrowiem. budzi pewne skojarzenia z przemysłem modowym i wybiegami, a to nie poszło w najlepszym kierunku

no ale zaproponowałeś to jako alternatywe dla zwykłego kurczaka. zastanawia mnie w takim razie, jakiego zwykłego kurczaka miałeś na myśli. ugotowanego i osolonego ?

dla kogoś, kto do tej pory robił sobie zapiekanki z chleba, sera i keczapu w mikrofalówce (instant klasyk wśród młodych ludzi bez wyobraźni kulinarnej, ambicji i umiejętności), to będzie nie lada inspiracja. z tym że smażoną pierś kurczaka z mrożonką i sosem ze słoika przyrządza jakieś 80% populacji.

no ale zaproponowałeś to jako alternatywe dla zwykłego kurczaka. zastanawia mnie w takim razie, jakiego zwykłego kurczaka miałeś na myśli. ugotowanego i osolonego ?

dla kogoś, kto do tej pory robił sobie zapiekanki z chleba, sera i keczapu w mikrofalówce (instant klasyk wśród młodych ludzi bez wyobraźni kulinarnej, ambicji i umiejętności), to będzie nie lada inspiracja. z tym że smażoną pierś kurczaka z mrożonką i sosem ze słoika przyrządza jakieś 80% populacji.

zapomniałeś wymienic świeżą czerwoną paprykę i tu cie (pipi)a mam!  :sorcerer: 

jak chcesz być jeszcze bardziej szalony, to wrzuć też cebule i cykorie.

jak chcecie gotowej, dobrej mrożonki do kurczaka z patelni, to w lidlach mają taką - czerwona fasola,zielona fasola szpparagowa, marchewka, papryka i takie mini kolbki kukurydzy, nazywa się jakoś mix meksykański, kosztuje 6 za 450 i  jak nazwa wskazuje, można doyebać czili 

• Plusik 1

No faktycznie ameryki nie odkryłeś maciucha, ale plus za to że pociekła ślinka ;)

Tymbardziej że ja nienawidze gotowanej piersi bo jest imo chuyowa i cały czas lece na smażonej na PAM oleju więc u mnie taki zestaw jak podałeś to standard.

Ja dla odmiany polecam ze 3 jajka sadzone do tego 400g ziemniaczków i pełno surówki z buraczków. 10/10

Ja wczoraj kupiłem w biedrze mrożony groszek i kiwi na cały tydzień. Rezygnuje z witamin w tabsach. ok

Często pijecie napoje "light" ? Słyszałem wiele negatywnych opinii na temat aspartamu, zawartego w pepsi czy coca coli bez cukru. Jednak spotkałem się też ze stwierdzeniem, że to małe dawki tego słodzika i nie powodują raka.

Ja czasem popijam cole zero i sobie cenie. Zawsze lepszy słodzik w minimalnych ilościach niż zwykły cukier. Ochu.jałby człowiek od samej wody

W Coca Colu i Pepsi najgorszym złem chyba i tak najgorszy jest kwas fosforowy. Generalnie, bardzo lubię Pepsi, mógłbym pić codziennie, ale na szczęście potrafię się pohamować, bo miałem kiedyś z tym problem.

Miałem 2 okresy w życiu, kiedy piłem tego chvjostwa bardzo dużo. Raz skończyło się na złamaniu ręki w dwóch miejscach z przemieszczeniem, a za drugim razem pękła mi torebka stawowa w stawie skokowym.