kanabis 22 419 Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Było też o babce która ileś tam czasu piła tylko cole w dużych ilościach i umarła z odwodnienia Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Kwas fosforowy jest po to zebys sie nie porzygal od nadmiaru cukru, ktory jest w takiej coli itp. Gdzies tak kiedys wyczytalem. Ja tam z kolei pije te bezcukrowe wynalazki, ale nie raz i dwa wybieram zwykle wersje. Zalezy od marki w sumie bo niektore sa paskudne w smaku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 (edytowane) Ja piłem kiedyś dużo pepsi, po jakimś czasie przestałem, przerzucając się na wodę/herbetę i czasem napoje bez cukru. Polecam tutaj pepsi light lemon. Gdy raz napiłem się normalnej pepsi to miałem wrażenie, że piję wodę z cukrem, smak słodki do bólu. A od samej wody żołądek zaczyna czasem mnie boleć, więc czasem muszę wrzucić jakiś zamiennik. Edytowane 19 Listopada 2013 przez Hide999 Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Bierz zieloną herbatę i zobaczysz, jak dużo dobre zielsko zmienia w organizmie Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Wow, bol zoladka od wody, tego jeszcze nie bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Za dużo wody gazowanej na raz, lub popicie jakiegoś niewłaściwego składnika wodą, mnie się zdarzało Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 600 Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Coś mi się od środka po(pipi)ło i nawet mleko bez laktozy powoduje wewnętrzną rewolucję. No jak dziś kora puściłem przy martwym ciągu, to prawie budynek ewakuowali Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Za dużo wody gazowanej na raz, lub popicie jakiegoś niewłaściwego składnika wodą, mnie się zdarzało Jak się zalewa cały bak wodą gazowana to tak może być. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Woda gazowana. Czego jeszcze ciekawego sie dowiem? Moze na cyklu z kretka? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Coś mi się od środka po(pipi)ło i nawet mleko bez laktozy powoduje wewnętrzną rewolucję. No jak dziś kora puściłem przy martwym ciągu, to prawie budynek ewakuowali Może spróbuj sojowego. Zero laktozy i wszystkiego, sporo wapnia, białka. Tylko musisz wykmnić naturalne o najmniejszej zawartości cukru. Bo np. jest takie w biedrze albo netto po 5zł, ale mają odpowiednio 40g węgli i 28g na 1l. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 600 Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Widzialem w tesco, ale 13zł za litr skutecznie odstrasza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Widzialem w tesco, ale 13zł za litr skutecznie odstrasza. wiesz to zależy od marki tj. te z biedry, netto są po 5zł. Alpro są droższe bo są przerózne smaki i nie tylko sojowe bo też ryżowe, migdałowe, z orzechów laskowych i one są przedziale 8-13zł, ale istnieją też tansze za np. 6,7zł Joya, ale wlasnie ryżowe od valsoi lub ricedream za 8 bodaj. Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Soja to ogolnie (pipi)owy pomysl dla faceta. Juz od dosc dawna o tym wiadomo. Generalnie jak ktos musi, to z umiarem raczej. http://potreningu.pl/diety/artykuly/2135/soja-nie-dla-mezczyzn http://www.menshealth.pl/zdrowie/Czy-soja-jest-grozna-dla-mezczyzn,4426,1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Soja to ogolnie (pipi)owy pomysl dla faceta. Juz od dosc dawna o tym wiadomo. Generalnie jak ktos musi, to z umiarem raczej. http://potreningu.pl/diety/artykuly/2135/soja-nie-dla-mezczyzn http://www.menshealth.pl/zdrowie/Czy-soja-jest-grozna-dla-mezczyzn,4426,1 bzdura na resorach już dawno zdementowane Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 ale co bzdura ? że soja nie ma tylu fitoestrogenów, czy że one nie działają ? jakieś źródło tych dementi ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Jogurt naturalny mi nie smakuje. Gorzki. Czym go zastąpić na redukcji? Takie wynalazki jak Jogobella Light, to spoko, nawet na kolację? Z etykiety: w 100g 60 kcal, 4g białka, 8,4g węglowodanów, 1,1g tłuszczu. Opakowanie 150g. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 (edytowane) W produktach nabiałowych producenci lubią pisać "light" Trochę to ściemą pachnie, bo rzeczywiście jest mniej tłuszczu ale stosunkowo sporo węgli. Ja osobiście jak mam ochotę na coś słodkiego to kupuję serek wiejski z dżemem/owocami Edytowane 20 Listopada 2013 przez Hide999 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Jogurty na redukcji ? Przecież to same cukry, mało białka i słabo odżywcze. Twaróg sobie jakiś wciągnij, np z płatkami owsiamymi, albo szpinakiem i pomidorami oraz szczyptą ziół. Poeksperymentuj. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Jogurty naturalne/kefiry roznia sie w zaleznosci od marki. Sprobuj innych, niektore sa faktycznie straszie gorzkie, ale sa tez takie neutralne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Ja naturalny kupuję z biedry, kosztuje zeta, ma sporo wapnia i ok. 10 g białka w jednym kubeczku. W smaku też dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Jaczes ma rację, produkty roznych firm smakują inaczej. Sam kupuje jog. naturalny zott, łącze z twarogiem chudym i dodaje cynamon/jakis owoc np jabłko. Na masie dzem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 O mleku cos: http://www.nutrilogika.pl/2013/10/mleko-uht-vs-mleko-pasteryzowane.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 (edytowane) ale co bzdura ? że soja nie ma tylu fitoestrogenów, czy że one nie działają ? jakieś źródło tych dementi ? No że musiałbyś tonami jeść soje, żeby negatywnie wpłyneło to na twój organizm. Zresztą zdajesz sobie sprawę, że zwierzęta są karmione soją czyż nie? I do tego przecież w mleku normalnym masz pełno krowich estrogenów i innych hormonów, ale to już nie jest problem ? 60% estrogenów, które ludzie spożywają pochodzą z nabiału. Edytowane 23 Listopada 2013 przez _Be_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 (edytowane) do kasacji. Edytowane 23 Listopada 2013 przez _Be_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Taki protip. Lubię serek wiejski, ale czasem gdy kupowałem był gęsty, kwaśny, o posmaku zsiadłego mleka. Odkąd kupuje serek delikate z biedronki nigdy nie miałem takie przypadku. Zawsze jest rzadka konsystencja i bardzo mi to odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi