Opublikowano 4 grudnia 201311 l Chłopaki, w przyszłym tygodniu zrobie sobie pierwsze roztrenowanie od czasu kiedy zacząłem cwiczyc (marzec). Przez te 9 miesięcy opuściłem raptem 3 treningi z powodu przeziębienia . Zgodnie z radą Kazuba odpuszcze treningi zupełnie, bo czuje dzisiaj że naprawde by mi sie to przydało. Jak w takim tygodniu mam ustawic sobie jedzenie? Obecnie jem około 4000kcal i waga znowu lekko stanęła w miejscu . Powinieneś teraz robić 2 a nawet 3 przerwe w cwiczeniach a nie 1.
Opublikowano 4 grudnia 201311 l Nie musisz wogole rezygnowac z cwiczen. Wystarczy ze bedziesz robil nieco wiecej powtorzen z zapasem. Trening w okresie regeneracyjnym - Cykl ten stosujemy po każdym ciężkim cyklu, np. budowania siły. Jest to czas, w którym dajemy mięśniom trochę potrzebnego im luzu. Czas jego trwania jest ściśle zależny od stopnia intensywności treningów w cyklu poprzedzającym i wynosi od 2 do 4 tygodni. Obciążenia, jakie stosujemy pozwalać mają na swobodne wykonanie 12-15 ruchów w każdej serii( z zapasem 2-3 powtórzeń, których oczywiście nie wykonujemy).Ilość serii na poszczególne grupy zbliżona do okresu budowania masy. Długość przerw pomiędzy seriami ok.2 minut-przy ćwiczeniach typowo siłowych(jak np. wyciskania, przysiady)-do 3-3,5 minuty. Każdą grupę trenujemy raz na 5-6 dni. Dobór ćwiczeń jest sprawa indywidualną-jest to także czas leczenia ewentualnych kontuzji(takich, które pozwalają na kontynuowanie treningów)i pod tym kątem można układać plan ćwiczeń na poszczególne grupy mięśniowe. I tak w rzeczywistości, każdy powinien wypracować sobie osobisty program-adekwatny do indywidualnych predyspozycji organizmu, a zapis ogólny powinien służyć, jako podstawa do dalszych prób wypracowania tego programu.
Opublikowano 6 grudnia 201311 l Loco ale jemu nie trzeba treningow regen. na soku nie jest, na zawody nie cisnie. Moja rada to dac sobie pelnego luzu, tydzien, dwa.
Opublikowano 6 grudnia 201311 l Od kiedy to trzeba spelniac powyzsze warunki by miec prawo treningu regeneracyjnego? Ja np taki stosowalem bo psychicznie sie lepiej czulem, ze mimo wszystko bylem na silowni i cos jednak zrobilem, nawet na pol gwizdka. No i ogolnie twoj argument uwazam za slaby imo. No ale zeby nie bylo, to calkowita przerwa tez mu nie zaszkodzi, choc wg mnie, jest ona do zastapienia lekkim treningiem a efekt bedzie tez dobry jak nie lepszy.
Opublikowano 6 grudnia 201311 l Skoro on naparzał 9 miechów bez przerwy to dobrym rozwiązaniem by był tydzień spokoju całkowitego i ze 2 tygodnie lekkiego treningu.
Opublikowano 6 grudnia 201311 l Ostatnio chodzę cały czas śpiący i zmęczony co jest u mnie raczej niespotykane (nawet jesienią), więc przyszły tydzień bez treningów to sobie zrobię na pewno. Zobacze jak organizm zareaguje i potem zadecyduje co dalej .
Opublikowano 6 grudnia 201311 l A jak ma zareagować? Będziesz lepiej wyglądał, bardziej dopakowany i napiszesz tutaj że nie wiedziałeś że przerwa tyle daje
Opublikowano 10 grudnia 201311 l Pany, chce kupić patelnie tylko sie na tym nie znam. Bo ta moja jest ch.uja warta. Co polecacie? Ma mi służyć głównie do placków i kuraka na oleju pam. Tylko nie wyjeżdżac mi z pateniami za 2 stówy od razu
Opublikowano 10 grudnia 201311 l Pany, chce kupić patelnie tylko sie na tym nie znam. Bo ta moja jest ch.uja warta. Co polecacie? Ma mi służyć głównie do placków i kuraka na oleju pam. Tylko nie wyjeżdżac mi z pateniami za 2 stówy od razu Bierz tefal. Bardzo dobra patelnia z teflonem na powierchni (ich patent). Mam kilka z tej firmy i na żadnej się jeszcze nie zawiodlem. Cena też niezla (np w kauflandzie często mają na nie promocje)
Opublikowano 19 grudnia 201311 l Co spartakusy jadaja na sniadanie i w pracy/ szkole? Podrzuccie jakies przepisy na jedzonko, ktore niekoniecznie wymaga jakiegos ogromnego skilla w kuchni i najlepiej, zeby nie zajmowalo duzo czasu.
Opublikowano 19 grudnia 201311 l Ja jade na plackach owsianych. Można nawet dzień przed wieczorem usmażyć.
Opublikowano 19 grudnia 201311 l 125g twarogu + płatki owsiane + kakao + jakiś owoc - jabłko, pomarańcz lub banan. Tak wygląda moje śniadanie.
Opublikowano 19 grudnia 201311 l Szkoła to kanapki z ciemnego pieczywa, a śniadanie jajka/placek. A propos jajek. Czy takie codzienne spożywanie jaj(np 2-3) jest zdrowe, noe odbija się negatywmie na organizmie? (cholesterol itp)
Opublikowano 19 grudnia 201311 l przy w miare sensownej diecie i aktywnym trybie życia 2-3 jajka dziennie to nic sie nie odbije
Opublikowano 19 grudnia 201311 l Co spartakusy jadaja na sniadanie i w pracy/ szkole? Podrzuccie jakies przepisy na jedzonko, ktore niekoniecznie wymaga jakiegos ogromnego skilla w kuchni i najlepiej, zeby nie zajmowalo duzo czasu. 1. jajecznica, 3 kromki chleba z wędliną 2. placek, czyli jajka, owsiane, łyżka miodu, smaruje masłem orzechowym albo dżemem 3. owsiane, łyżka kawy, łyżka miodu, cynamon, wszystko zalewą gorącą wodą, dodaje do tego 5 jajek, samo białko (oczywiście wcześniej usmażone) Trzy różne warianty na pełnowartościowe śniadanie.
Opublikowano 20 grudnia 201311 l 4, więcej nie dam rady zjeść (tzn. może bym zjadła, ale po 4 jestem najedzony), kumpel jeden potrafi zjeść jajecznice z 10 jaj, nie ćwiczy, średniej budowy. Do placka daje też 4 całe jajka. Edytowane 20 grudnia 201311 l przez YETI
Opublikowano 20 grudnia 201311 l ja też 4 zwykle, czasem 5, jak jestem bardzo głodny to 6. 10 to nie jest na możliwości normalnego człowieka. trzeba mnieć rozepchany żołądek, zwykły kolo sie porzyga.
Opublikowano 20 grudnia 201311 l Nie byłbym sobą, gdybym nie wspomniał tu o Pudzianie - w szczycie formy strongmana zjadał na śniadanie jajecznice z 18 jaj. Burneika się chwalił, że z 20 spokojnie zjadał, ale wiadomo jak to bywa z jego opowieściami. Ja zazwyczaj też z 4. Po 5 nie mogę się ruszyć.
Opublikowano 20 grudnia 201311 l Jak nie mam ochoty na drugiego kurczaka w ten sam dzień, to robie sobie jajecznice z 6 jajek, 100g łososia wędzonego, cebuli, czasem dodaje boczku a do tego pomidorek i chleb żytni. Zaje.bioza Ostatnio na prawde dosc mam tych dwóch podobnych posiłków dziennie (makaron/kasza/ryż + kurczak/ryba + warzywa/sałata) i zastanawiam sie czym mógłbym to zastąpic (ten pierwszy, który jem poza domem, zazwyczaj zimny :confused:). Odżywki białkowe nie wchodzą w grę. Jakaś dobra szynka z drobiu, ewentualnie kurczak + bułka żytnia + ogórek/pomidor byłaby ok? Zimnego ryżu i makaronu mam po dziurki w nosie. Potrzebuje mniej więcej 180g białka (89kg na wadze), obecnie mam około 125g z kurczaka, 20g z jajek i 25g z serka wiejskiego. Edytowane 20 grudnia 201311 l przez maciucha